Şimdi Ara

g4400 yoksa i3 6100 alsam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler elimde powercolor hd7850 pcs+ ekran kartı var i3 6100 alabilecek bütcem var ama oyunlarda çok aşırı bir performans atlamicaksam g4400 işlemciyi tercih etmelimiyim sizlere danışmak istedim?

• 2 ay bekle 150-200 TL daha biriktir 4 çekirdekli AMD Zen al. AMD zor durumda olduğundan 6700k seviyesinde bir işlemciyi yarı fiyatına satacak. Kesinlikle beklemeye değer.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde ekran kartıyla birlikte asus h110m-d anakart ve kingston 8 gb ddr4 ram de var yani mecburiyetten intel bi işlemci almalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer ikisinden birisi diyosan oyun performansı çok daha yüksek olan i3 6100 öeneririm single core performansı muhteşem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkan95

Hocam elimde ekran kartıyla birlikte asus h110m-d anakart ve kingston 8 gb ddr4 ram de var yani mecburiyetten intel bi işlemci almalıyım

G4400 ile anca LoL, CS:GO gibi oyunları oynarsın.

Yani aldığın gibi GTA V, BF1 gibi oyunları unut.

Ama I3 alırsan tüm oyunları çok iyi olmasa da oynarsın.
  • i3 6100 alıcam galiba ama biraz bekliyim diyorum dolarla birlikte fiyatları uçtu en ucuzu 470 lira yılbaşı indirimi felan olurmu acaba yattım pusuya bekliyom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balkan95 kullanıcısına yanıt
    İndirim zor. Fiyat artışı olabilir. Şu anda eldeki stoklar eski. Dolar 2,5 iken çekilmiş belki. Bu nedenle onlar tükenip yeni stok girdiğinde fiyatta artış bile yapabilirler. 470 TL hakikaten acayip bir para o iğrenç i3 6100'ler için gerçekten yazık. Hocam şimdilik idareten ikinci el g4400 alın, ikinci el bölümünde 170 TL civarına bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum, anakartınızı+cpu'nuzu paket halinde satar 4 çekirdek 8 thread Zen'e geçersiniz. RAM'ler zaten DDR4 aynı. Sızan fiyatlara göre 650 TL civarı çıkacak 4/8 Zen işlemciler. 250-300 TL fazla ödersiniz en az 5-6 yıl sizi idare edecek bir işlemci almış olursunuz. 7nm ile üretilen ZEN+ çıktığında da soket aynı olacak, yani anakart değiştirmeniz gerekmeyecek. Şu ortamda Intel platformuna yatırım yapmak gerçekten çok anlamsız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

İndirim zor. Fiyat artışı olabilir. Şu anda eldeki stoklar eski. Dolar 2,5 iken çekilmiş belki. Bu nedenle onlar tükenip yeni stok girdiğinde fiyatta artış bile yapabilirler. 470 TL hakikaten acayip bir para o iğrenç i3 6100'ler için gerçekten yazık. Hocam şimdilik idareten ikinci el g4400 alın, ikinci el bölümünde 170 TL civarına bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum, anakartınızı+cpu'nuzu paket halinde satar 4 çekirdek 8 thread Zen'e geçersiniz. RAM'ler zaten DDR4 aynı. Sızan fiyatlara göre 650 TL civarı çıkacak 4/8 Zen işlemciler. 250-300 TL fazla ödersiniz en az 5-6 yıl sizi idare edecek bir işlemci almış olursunuz. 7nm ile üretilen ZEN+ çıktığında da soket aynı olacak, yani anakart değiştirmeniz gerekmeyecek. Şu ortamda Intel platformuna yatırım yapmak gerçekten çok anlamsız...

tüm bü al sat olayları yorar beni hocam ya. ama gerçekten i3 6100 fiyatı iğrenç derecede yüksek, performans konusunda istediğimi verir galiba fazlasında gözüm yok 2 yıl sonra iş hayatına atıldığımda koparım pc den diye düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.