Şimdi Ara

G75VX ısınma ve kapanma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

13 Şubat 2013 tarihinde aldığım G75VX model Asus laptopımı çok düzgün kullanmama rağmen önce touchpad tuşları bozuldu, sonra da aşırı ısınma problemi başladı. Aşırı ısındığı oyun da Crysis ya da BF gibi bir oyun değil, World of Warcraft. Multisampling'i 1x'ya ayarlanmış şekilde, "Ultra" ya da "Very Good" değil, "Good" ayarlarda yapıyor hem de bunu. Oyunu ilk açtığımda 130 fps'ye kadar görüyorum, sonra ısındıkça 15 fpsye kadar düşüyor, GPU sıcaklığı 100 dereceyi görüyor ve laptop kapanıyor. Filtrelerini temizlemeyi de ihmal etmedim, nasıl bu hale geldi laptop anlamıyorum.

İki sorum var:
    1) Böyle bir sorun yaşayan başka biri var mı acaba?
    2) Laptopı servise yollayacağım birkaç gün içinde, fakat imkanları zorlayıp o kadar para vermişken karşılığını alamamak beni delirtiyor. Değişim ya da para iadesi için ekstra olarak yapabileceğim bir şey var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaranAsik

Selamlar,

13 Şubat 2013 tarihinde aldığım G75VX model Asus laptopımı çok düzgün kullanmama rağmen önce touchpad tuşları bozuldu, sonra da aşırı ısınma problemi başladı. Aşırı ısındığı oyun da Crysis ya da BF gibi bir oyun değil, World of Warcraft. Multisampling'i 1x'ya ayarlanmış şekilde, "Ultra" ya da "Very Good" değil, "Good" ayarlarda yapıyor hem de bunu. Oyunu ilk açtığımda 130 fps'ye kadar görüyorum, sonra ısındıkça 15 fpsye kadar düşüyor, GPU sıcaklığı 100 dereceyi görüyor ve laptop kapanıyor. Filtrelerini temizlemeyi de ihmal etmedim, nasıl bu hale geldi laptop anlamıyorum.

İki sorum var:
    1) Böyle bir sorun yaşayan başka biri var mı acaba?
    2) Laptopı servise yollayacağım birkaç gün içinde, fakat imkanları zorlayıp o kadar para vermişken karşılığını alamamak beni delirtiyor. Değişim ya da para iadesi için ekstra olarak yapabileceğim bir şey var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Fan problemi olabilir. Belki Yalnızca termal macun yenilemesi ile bile yetebilir. Servis sorununuzu kesin çözecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Fan problemi olabilir. Belki Yalnızca termal macun yenilemesi ile bile yetebilir. Servis sorununuzu kesin çözecektir.

Fan gayet iyi çalışıyor. Termal macunun da ömrü bu kadar kısa olmamalı diye düşünüyorum. O kadar kötülediğim Eski Toshiba laptopım 2.5 sene sonunda bu şekilde kapanmaya başlamıştı. :) Tabii ki teknik servis sorunumu çözecektir büyük ihtimalle ama insanın içine sinmiyor işte o 4bin liraya laptop alıp birkaç ay içinde servise göndermek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaranAsik

quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Fan gayet iyi çalışıyor. Termal macunun da ömrü bu kadar kısa olmamalı diye düşünüyorum. O kadar kötülediğim Eski Toshiba laptopım 2.5 sene sonunda bu şekilde kapanmaya başlamıştı. :) Tabii ki teknik servis sorunumu çözecektir büyük ihtimalle ama insanın içine sinmiyor işte o 4bin liraya laptop alıp birkaç ay içinde servise göndermek.

Bende bir Asus kullanıcısıyım ve 5,5 yıldır termal macun yada fan ile ilgili bir sorun yaşamadım. Geçen yıl kuzey köprüsü ve ekran kartı arızalandı onları burada bir elektronikçiye yaptırdım. Sağolsun macunu yenilemiş. Isınma ve kapanma Asus'larda pek sık rastlanmayan bir durum. Sizinki gibi G serisi özel soğutmalara sahip bir cihazda olmaması gereken bir sorun. Elektronik tamamen şans işi, malesef bazen böyle şeyler olabiliyor.

• BaranAsik B kullanıcısına yanıt
    Fan tozlanma olasılığına karşı bu olmuş olma durumu var servise bir baktırın,tozlanmaz demeyin.Termal macunsa oyun leptoplarında okadar düşük macun kullnılmaz çünkü soğutmaya önem verilir.Benim termal macunu yenileme gereksinimim neredeyse 3 seneyi buldu
  • benimki 3 aylik cihaz cok rahat calisiyor oyunlarda 1 saat ultra da grid 2 oynayip cihazi yordum daha gecen , cpu 68-72 derece arasindaydi cekirdege gore , gpu ise 68 dereceydi kasanin ustude buz gibi cok kaliteli fan kullaniliyor sizin durum kesinlikle arizadir hoca sadece termat macunla gecilcek bi duruma benzemiyor yalniz servise gitmesi sart
  • assassinchn47 kullanıcısına yanıt
    Herkesin kullnımı farklı arkadaşlarımdan biliyorum 6 ayda makineleri tozdan görmüyordu.Bu bir ihtimaldir soğutma sisteminde sıkıntı varsa serviste belli olur zaten
  • Bilgisayarım benim çocuğum gibi olduğundan iyi bakarım. :) Filtrelerini 2-3 haftada bir temizliyorum. Dün ilginç bir şekilde tekrar 80 derece civarında kalmaya başladı. Daha yukarı çıkmıyor. Birden biraz düzelmesinin sebebi nedir anlayamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.