Şimdi Ara

GA-K8NF-9 ANAKARTTA İNANILMAZ SICAKLIK!!!(yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar konu dışı olduğunu biliyorum ama yeni bir konu açıp kirlilik yaratmak istemedim....
    bu Pci-E 1x portlara ne takıyoruz,
  • 70 derece cpu demiş onda bi yanlışlık var galba birde everestle dene orda ne yazacak bakalım çipsetler genelde çok ısınır ama 70 derece ise bu fazla bence cipset soğutucuları için fanlar var bunlardan takabilirsin yada kasanın yankapağına bi kasa fanı monte edebilirsin eğer cipsetteki metal soğutucu sökülmüyorsa yada sökemem diyorsan eski işlemcilerin üstündeki yada dandik ekran kartlarının üstündeki ufak fanı söküp metal soğutucunun ızgarasına vidalayabilirsin
  • arkadaşlar yaklaşık 48 saat boyunda kasanın yan kapağında 2100 devirde 80mm lık fan çalıştı 70 C oynamadı sanırım o programın bir hatası :)
    everesti kurmuştum ama tıkıyor bilgisayarımı önerebilceğiniz bir versiyonu var ise onu indireyim...
    teşekkürler..
  • aynı boardın slı olan modeli var bende fakat bendekide çok ısınıyor.aktif fanlı olduğu halde ısınıyor.
  • Sisoft sandra 2005 de çipset sıcaklığını doğru verir birde onla bak 70 C çok aşırı bir problem var ve bence garantisi bitmeden çaresine bak
  • selam arkadaslar yazılarınızı okuyum ben de control ettim gigabyte nf-9 kulanıyom kuzey kopru cipsetine sıcak elini degdirince yakıyo fan taktırayımmı gerci problem yok ama 6aylık fan taksam performans artarmı cevap yazarsanız sevinirim saygılar
  • arkadaşlar evet oradaki 70C büyük ihtimal CPU değil (easy tune ve BIOS u baz alarak) ama bu CPU dediği sıcaklık ne peki dedim... aklıma ilk olarak Kuzey köprüsü geldi(yukarıda yazdığım gibi) bir tane fan buldum evde eski bilgisayarından kalan... bu fan P1 (233MHZ işlemci ) fanı... bakır soğutucuya ekran kartından dolayı sadece 2 vida ile bağladım...
    bağlarken çok uğraştım çünkü bakırsoğutucu ana karta bidalı değil sanırım oradaki beyaz plastıklerle yaylı bir şekilde bağlı sanırım oynayıp duruyordu tabi sadece vidalarken...

"TAKTIĞIM FANIN RESMİ"

bakır ızgara soğuktu yani fanı taktık bilgisayarı açtım hemen programı çalıştırdım sıcaklı ""69C"" oldu...
    kafam iyice karıştı....
    soru 1: kulladığum program hatalımı
    soru 2: kuzey köprüsünü soğutmak azda olsa bir performans artması yaratırmı...

taktığım fanı çıkarttım çünkü fan dura dura iyice eskimiş çok ses yapıyordu tabi bide titreşim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy5a -- 15 Ocak 2006 16:34:08 >

• arkadaşım yaptığın çözüm gerçek bir çözümdür. nf4lerde gerçekten ısınma problemi var. bunu iyi şekilde çözmüşsün. ancak yazılımsalda probelemin yok. anakartlın ısı sensörlerinde problem olmuş galiba 70 derece ciddi bir rakam. kuzey köprüsüne el süremezken cpu ya dokunursan elinin yapışması lazım

performansa gelince çok çok farkediceğini sanmıyorum az fark yaratır. öyle lafı edilcek bişi olsaydı şimdiye kadar çok duyardık. ve binlerce çeşit soğutucu yaparlardı bunlara.
  • adamlar yaparken bu şekilde de olabileceğini düşünerek fan koymamışlar. nforce 4 bu ısınır tabi deli gibi ama bi problem de çıkartmıyomuş arkadaşların dediğine göre. biz de en sağlıklısı olsun diye oraya sessiz fan takıp soğutmak için uğraşıyoruz.. yukardaki çözümün gayet iyi işte artık için de rahatlamıştır..
  • ben süper bi cozum buldum, CPU fanının altına cift taraflı bant ile 2. bir fan yapıştırdım, ve bu fan tam köprünün üzerine denk geliyor su anda ve sıcaklık el degebilecek seviyede, cok az maliyetle cozum: aklımı seveyim
  • ybsert bulduğun çözümün fotoğrafını çekip buraya koyman mumkunmu.
  • dostlar bendede aynı nakart var ve benimki de çok ısınıo herhangi bir performans problemi şimdiye kadar yok hemde 2.2 opteronu 3.0 kullandıım halde fakat anakart ın sıcaklıını (kuzey köprü)cooler master aero gate ile ölçtüğümde 82 derece gösterdi kafayı kitliodum zaten aero gate ötmekten patlıcaktı :D alarm verip duruo bağlayınca ama hiç bi şekilde sorn olmadı ve bende çözümü ybsert arkadaşmız gibi kuzey köprüsüne 8 cm lik bi fan dayamkta buldum ama en kısa sürede bi aktif soutucu alıcm k.k süne
  • Aynı anakarttan bendede var.sevindim valla tek alan ben değilmişimm.Bendeki sıcaklıkta aynı ama şu zamana kadar yani1.5 senedir kullanıyorum henüz bir srun yaşamadım çok şükür.K8nf-9'un sanırım 2 versiyonu var.birisi Rev1 diğeride Rev2 1.de sanırım fan var idi 2.de çıkarmışlar fanı.gerek görmemişler yada maliyeti düşürmek içinde çıkarmış olabilirler.

Birde hazır bu kadar kullanıcısını bulmuşken.Bende ki işlemci AMD 3200+ Bu işlemci ve anakart ile Cool&Quiet kullanabilen varmıç.Ben bir türlü beceremedim.driverıda bulamadım
  • Cool'n quite a oc yhapacaksan gerek yok stabiliteyi bozmaktan başka bişey yapmıyor genelde oc yapmayanlarda kullanmıyor.Bu arada chipset içinde karşına fanda koyabilirsin,yeni bir chipset soğutucusuda alaiblirsin öyle de kullanabilirisn farketmez
  • Arkadaşlar bu anakartı kullananlar 1-2 saat kullanımdan sonra BIOS a girebiliyorlar mı?. Ben girdiğim zaman BIOS ekranı geliyor ve sistem orada donuyor, hiç bir tuş işlemiyor. Ama bilgisayarı kapatıp çipseti soğutunca sorunsuzca BIOS a girebiliyorum. Sanırım bu anakartlarda ciddi bir ısınma problemi var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.