Şimdi Ara

GA-MA-790FX-UD4P Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gigabyte GA-MA-790FX-UD4P anakart
    OCZ Special OPS urban Edition 4 GB (2*2GB) 1600MHZ bellek ve Phenom II 945 (95W) işlemci aldım..

Sistemi yeniden kurdum normal olarak (win 7 7100) imzamdaki sistemle sorunsuz çalışılordu daha önce...
    Sistemi yüklerken biraz ağır yükledi gibi geldi ama yükledi ve bitti...

Daha sonra sistem açılmadı, açıldı mavi ekran verdi...
    Bende işlemciye oc yaptım 240FSB (3600Mhz) 1.375v, NB VID voltajı artırdım 1.3 v ye.
    remleri üzerinde yazan değerlere getirdim 1.9v 1600Mhz 8-8-8-24 2T

Sistem daha kararlı hale geldi memtest uyguladım win üzerinden sorunsuz göründü,
    fakat prime95 ile yaptığım denemelerde sistem reset atıyordu 5-10 dakka civarında...
    Oyun oynadım l4d saatlerce bazen hiç problem çıkmıyor, bazende bir kaç saat sonra res atıyordu.
    Sistemde bazen abuk subuk şeyler yapıyordu iconlar kayboluyor vb...

Forumları araştırdım bu anakart ve ram arasında bayaa problem oluyormuş diye öğrendim...

Sonra donanimhaberde şu topici buldum tamam dedim çözüldü;
    http://forum.donanimhaber.com/m_32679661/mpage_1/key_//tm.htm#32679661

Fakat problem çözülmedi aynı sorunları yaşamaya devam ediyorum hatta daha fazla yaşıyorum.
    1600 mhz de ramler default ayarlarında kararlı çalışmıyor, hızını düşürüyorum biraz daha fazla dayanıyor prime95 te ma yine çakıyor...

Sorun remlerin dışında bir aygıttan kaynaklanıyor olabilirmi (herhangi bir USB external aygıt vb. )
    veya zaten sistemi kararsız bir donanıma kurduğum için sistemi yeniden kursam düzelme ihtimali varmı?

Hem OCZ remler, hemde Corsair ler elimde kaldı iade süreleri bitmeden çözmem lazım lütfen yardım :)

Saygılar.

• Anakart bölümünde, kullandığınız anakart başlığı mevcutsa daha hızlı sorununuza çözüm arayabilirler.
  • Ramlerinde sorun olabilir, memtest ile test et, boot ederek yapacaksın windows altında değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.