Bildirim
GA-X58-UD3R anakart hakkında.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Intel işlemciler için o anakart. Zamanında i7 9xx serisi ve bir takın Xeon modelleriyle çalışıyordu.
Yakışıklı ve port / giriş çıkış zengini bir modeldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Şubat 2019; 15:40:3 > -
AMD işlemcilrde performans alamaz mıyım? Konuda belirttiğim Amd işlemcinin dengi i7 işlemci hangisidir lütfen bilgi verebilir misiniz. Anakartımın devri devam ediyor anladığım kadarıyla. Ekren kartına yada işlemciye radboğaz yada başka bir sorun yaratmaz umarımquote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
Intel işlemciler için o anakart. Zamanında i7 9xx serisi ve bir takın Xeon modelleriyle çalışıyordu.
Yakışıklı ve port / giriş çıkış zengini bir modeldi. -
AMD işlemciyle kullanamazsın hocam, teknik olarak imkansız yani.
Şuan kullandığın işlemci hangisi bu anakartta ? Ayrıca, hangi ekran kartını düşünüyorsun ? -
şu an kullandığım işlemci Intel Core i7-920 2.67GHz onu da 9 yıl önce almıtım. Kullanacağım ekrankartım da AMD MSI RX580 Armor 8GB. İşlemcimi yükseltmek istiyorum ve şayet AMD işlemci kullanamayacaksam bu anakartla , AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz işlemciye denk bir İ7 yada İ5 bir işlemci önerebilir misinizquote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
AMD işlemciyle kullanamazsın hocam, teknik olarak imkansız yani.
Şuan kullandığın işlemci hangisi bu anakartta ? Ayrıca, hangi ekran kartını düşünüyorsun ? -
Bu anakartla kullanılabilecek iyi işlemcilerden birini kullanıyorsunuz zaten. Güncel bir işlemci kullanabilmek için anakart değişimi şart. Bununla beraber ddr4 sisteme geçerseniz ram'leri de değiştirmeniz gerekecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yani bu anakart ile yeni nesil i7 yada i5 bir işlemci kullanamaz mıyım bana ne gibi bir sorun yaratır?quote:
Orijinalden alıntı: EPICA
Bu anakartla kullanılabilecek iyi işlemcilerden birini kullanıyorsunuz zaten. Güncel bir işlemci kullanabilmek için anakart değişimi şart. Bununla beraber ddr4 sisteme geçerseniz ram'leri de değiştirmeniz gerekecek. -
İşlemciyi takamazsınız zaten pinleri uymaz.
Alman gereken islemci Xeon W3680. 3670 veya 3690 olmaz. Kilidi acik olmasi gerek yoksa overclock yapamazsin.
Bu islemciyle beraber adam gibi guc kaynagin ve sogutucun varsa overclock yaparsan o sistem guzel olur rx580 ile.
Yalniz bu isi sen yapma anakarti brick edersin, overclock konusunda tecrubeli birisine yaptir zaten zevkine bile yapar parcalari goturup verirsen anlayan bir arkadasina. Ben olsam yapardim yani.
Isleme baslamadan once biosunu guncellemen gerekecek yoksa islemciyi destkelemez anakartin bunu da sakin sen yapma. Sen sadece islemciyi al gotur yaptir bilen birine.
Nerden bulacaksin islemciyi?www.aliexpress.comBuy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.comhttps://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190214115041&SearchText=w3680
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 14 Şubat 2019; 22:7:3 >
-
Ryzen 5 2600 için
hem anakart değişimi
Hem ram değişimi
Yapmalısınız.
Bu sisteme ancak rx580 takabilirsiniz başka değişiklik yapamazsınız.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bilgilendirme için teşekkür ederim. kafamda daha netleştirmek için soruyorum x58 ud3r ile kullanabileceğim en performanslı en hızlı işlemci Xeon W3680 midir yani doğru mu anlıyorum? overclok yapmadan kullanacağım işlemciyi. soğutmama çok güvenmiyorum. oc yapmadığım taktirde kilidi açtırmama gerek var mı?quote:
Orijinalden alıntı: L.J
Alman gereken islemci Xeon W3680. 3670 veya 3690 olmaz. Kilidi acik olmasi gerek yoksa overclock yapamazsin.
Bu islemciyle beraber adam gibi guc kaynagin ve sogutucun varsa overclock yaparsan o sistem guzel olur rx580 ile.
Yalniz bu isi sen yapma anakarti brick edersin, overclock konusunda tecrubeli birisine yaptir zaten zevkine bile yapar parcalari goturup verirsen anlayan bir arkadasina. Ben olsam yapardim yani.
Isleme baslamadan once biosunu guncellemen gerekecek yoksa islemciyi destkelemez anakartin bunu da sakin sen yapma. Sen sadece islemciyi al gotur yaptir bilen birine.
Nerden bulacaksin islemciyi?https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190214115041&SearchText=w3680
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asheghetam -- 15 Şubat 2019; 17:38:48 >
-
Teşekkür ederim bilgilendirme için.quote:
Orijinalden alıntı: EPICA
İşlemciyi takamazsınız zaten pinleri uymaz. -
Stock olarak bilemem. Ama oc yapılacaksa(ki 10 senelik sistemi güncel hızlarda tutmak için elzem) evet en uygunu Xeon olur. Xeon aslında Server işlemcisidir. 7/24 tam yük altında çalışsın diye üretilir çok dayanıklıdır ve günlük kullanım olmadığı için hızı düşürülmüştür.
Ev kullanıcısı alır oc yaparsa çok iyi randıman alabilir. Kule tipi ucuz yollu bir soğutucu alırsan senin için iyi olur.
Bunun haricinde bir yolu yok o sistemin.
Bir işlemci buldum x58 anakartlarda kullanılabilmesi için çarpan kilide açılmış sizce bunu alsam nasıl olur?quote:
Orijinalden alıntı: L.J
Stock olarak bilemem. Ama oc yapılacaksa(ki 10 senelik sistemi güncel hızlarda tutmak için elzem) evet en uygunu Xeon olur. Xeon aslında Server işlemcisidir. 7/24 tam yük altında çalışsın diye üretilir çok dayanıklıdır ve günlük kullanım olmadığı için hızı düşürülmüştür.
Ev kullanıcısı alır oc yaparsa çok iyi randıman alabilir. Kule tipi ucuz yollu bir soğutucu alırsan senin için iyi olur.
Bunun haricinde bir yolu yok o sistemin.www.sahibinden.comsahibinden.com Hata Sayfasıhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-xeon-w3690-12-cekirdekli-3.46-ghz-carpan-kilidi-acik-1366-pin-646407911/detay
İki işlemci arasında pek bi fark yok gibi karşılaştırmalara baktığımda. fikrinizi alabilir miyim?technical.cityXeon W3690 vs W3680 [in 1 benchmark]https://technical.city/en/cpu/Xeon-W3690-vs-Xeon-W3680
-
@Asheghetam
X5660 işlemcimi GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) anakartla birlikte kullanıyorum.
O işlemciyi takmadan önce mutlaka bios güncellemesi yapmak gerekiyor. Yoksa Windows 10 açılmaz.
W3690 ya da X5660 alabilirsin. Performansları aynı.cpu.userbenchmark.comUserBenchmark: Intel Xeon W3690 vs X5660https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-X5660-vs-Intel-Xeon-W3690/m17750vsm9677
Bende RX 480 8GB ekran kartı var. X5660 işlemci her oyuna yetiyor. Sorunsuz oynuyorum. Takılma, kilitlenme, donma yok.
-
Hocam bendeki kart GA-X58-UD3R (rev. 1.0). RX 580 8gb ekran kartımla birlikte xeon W3690 işlemcimi de aldım şu an kullanıyorum. gayet iyi performans aldım uyumlu bir şekilde çalışıyor. 12 gb (3*4) 1600mhz ram ler ile kullanmaktayım. zaten anakartımın deteklediği en hızlı işlemci w3690. anakartı yenilemeden performansımı baya artırdım. bundan önceki işlemcim i7 920 idi.quote:
Orijinalden alıntı: ÖzgünK
@Asheghetam
X5660 işlemcimi GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) anakartla birlikte kullanıyorum.
O işlemciyi takmadan önce mutlaka bios güncellemesi yapmak gerekiyor. Yoksa Windows 10 açılmaz.
W3690 ya da X5660 alabilirsin. Performansları aynı.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-X5660-vs-Intel-Xeon-W3690/m17750vsm9677
Bende RX 480 8GB ekran kartı var. X5660 işlemci her oyuna yetiyor. Sorunsuz oynuyorum. Takılma, kilitlenme, donma yok.
-
İyi bir tercih olmuş anakart arızalanan kadar devam edersiniz bu şekildequote:
Orijinalden alıntı: Asheghetam
Hocam bendeki kart GA-X58-UD3R (rev. 1.0). RX 580 8gb ekran kartımla birlikte xeon W3690 işlemcimi de aldım şu an kullanıyorum. gayet iyi performans aldım uyumlu bir şekilde çalışıyor. 12 gb (3*4) 1600mhz ram ler ile kullanmaktayım. zaten anakartımın deteklediği en hızlı işlemci w3690. anakartı yenilemeden performansımı baya artırdım. bundan önceki işlemcim i7 920 idi.
Alıntıları Göster
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X