Şimdi Ara

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galatasaray Spor Kulübü başkanı sadece Galatasaray Lisesi mezunları mı olabiliyor ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı için Şartlar

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olabilmek için adayların belirli şartları karşılaması gerekmektedir. Bu şartlar kulübün tüzüğünde belirtilmiştir.

Başkanlık için aday olabilmek için şu şartların sağlanması gerekir:

• En az 10 yıldır Galatasaray üyesi olmak.
    • Üyeliğin kesintisiz olması.
    • 30 yaşını doldurmuş olmak.
    • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
    • Kulübe maddi ve manevi açıdan önemli hizmetlerde bulunmuş olmak.
    • Yönetim Kurulu'na seçilme yeterliliğine sahip olmak.

Galatasaray Lisesi mezunu olmak Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olmak için zorunlu bir şart değildir. Ancak kulüp tarihinde birçok Galatasaray Lisesi mezunu başkan bulunmaktadır.

Galatasaray Lisesi mezunu olmayan başkanlar arasında Adnan Polat da yer almaktadır. Polat, 2008-2011 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı yapmıştır.

Galatasaray Spor Kulübü üyeliğinin çeşitli avantajları bulunmaktadır. Bunlar arasında maçlara ücretsiz veya indirimli bilet alma, kulüp tesislerinden ücretsiz veya indirimli yararlanma ve kulübün diğer etkinliklerine katılma hakkı sayılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet.
  • Öyle birşey yok arkadaşım. Adnan Polat, Galatasaray Lisesi mezunu değil.

Genelde böyle bir kanı var, Galatasaray Spor Klübü başkanları sadece Galatasaray Lisesi mezunları olur deniliyor.

Bunun nedeni şu ; Galatasaray'da başkanlık seçimlerinde oy kullanan adamlar divan kurulu üyesi.

Galatasaray Spor Klübü tüzüğü, Galatasaray Lisesi'nde mezun olmuş veya en az 2 sene okumuş kişilere pozitif ayrıcalık tanır. Galatasaray Lisesi'nde okumuş kişiler Galatasaray'a üye olurken 600 TL verirken, Galatasaray mezunu olmayan adamlar 10 bin TL vermek zorunda.

Varsayalım, 2009'da klübe yeni 100 tane üye alacaksan bunların 75 tanesi Galatasaray'da okuyanlardan oluşur. Klübe üye olanlar uzun bir süre sonra divan kurulu üyesi oluyor. Doğal olarakta seçimde oy kullanıyorlar.

Sen Galatasaray Lisesi'nde okumuş bir adam olarak başkanlığa adaylığını koyuyorsun, oy verenler sınıf arkadaşın veya seni tanıyan diğer liseliler oluyor.

Bu çok büyük bir avantajdır. Heleki Canaydın gibi lisede lobin varsa.

• ÜYE GİRİŞ ÜCRETLERİ
    Galatasaray Lisesi Mezunları 600 YTL,
    Aile Bireyleri 2.500 YTL;
    Bu Kategoriler Dışındaki Müracaatlar 10.000 YTL,
    Sporculuktan Üye Olanlar 1.250 YTL.
  • @Méxes teşekkürler bu arada sen Galatasaray'da mı okuyordun biryerde öyle görmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşkıran`

@Méxes teşekkürler bu arada sen Galatasaray'da mı okuyordun biryerde öyle görmüştüm.

Okumuştum. Ayrıca Spor Klübü üyesiyim.
  • ÜYE OLMA KOŞULLARI
    MADDE: 7- Kulübe üye olabilmek için adayın Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanununa göre üye olma hakkına sahip bulunması, yurt içinde rakip sayılabilecek bir başka Spor Kulübünde üye, lisanslı sporcu ya da görevli olmaması, Sicil Kurulu tarafından üyeliğe alınmasına karar verilmiş olması ve bu üyelik kararının Yönetim Kurulunca onanmış bulunması zorunludur.
    Ayrıca, üye olmak için başvuruda bulunan kişilerin aşağıda belirtilen gruplardan birine dahil olmaları da zorunludur.
    A Grubu – Galatasaray Lisesinde en az iki yıl okumuş olanlar,
    B Grubu - Galatasaray İlköğretim Okulundan veya Galatasaray Üniversitesinden mezun olanlar,
    C Grubu - Kulüp Başkanı tarafından önerilenler (her takvim yılı en çok yirmibeş kişi),
    D Grubu - En az beş yıl süre ile Kulüp adına yarışmalara katılarak spor yaşamını Kulüpte tamamlamış, bu hususu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya ilgili federasyondan alınan yazılı belge ile kanıtlamış sporcular.( Yönetim Kurulunun talep veya onayı ile Kulüpten ayrılarak başka bir Kulüpte sporu bırakanlar da bu madde hükmünden yararlanırlar.)
    E Grubu - En az on yıllık üyelerin çocukları ve eşleri,
    F Grubu - Bunların dışında kalanlar,
    ALINACAK ÜYE SAYISI
    MADDE : 8
    Yukarıda A, B ve D grubunda tanımlanan üye adayları için hiçbir sayısal sınırlama uygulanmaz.
    A, B, C ve D grupları dışında diğer gruplarda tanımlanan adaylardan üyeliğe alınacakların toplam sayısı her yıl ocak ayında Sicil Kurulunun önerisi ile Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
    Bu sayı bir önceki yılsonu ( 31 Aralık ) itibarı ile kulübün kaydı açık üye sayısının % 4
    ( Yüzde dört ) ünden fazla olamaz.
    Bu şekilde A, B, C ve D grubu dışındaki gruplar için belirlenen sayı, üye alımında aşağıdaki oranlarda paylaştırılır.
    E Grubu % 30 (Yüzde Otuz)
    F Grubu % 70 (Yüzde Yetmiş)
    Ancak o yıl içinde, ( A ve B ) grubundan üye olanların sayısı kaydı açık üye sayısının
    % 4 (yüzde dört ) oranını aştığı takdirde, yukarıdaki oranların ve üye sayılarının hesaplanmasında
    %4 ( yüzde dört ) oranı yerine o yıl ( A ve B ) grubundan üye olanların sayısı dikkate alınır.
    ÜYELİK İÇİN BAŞVURU SÜRECİ
    MADDE: 9 – Kulübe üye olmak isteyenler 1 Mart - 30 Nisan ( Otuz Nisan dahil ) tarihleri arasında, başvuruda bulunabilirler.
    Bu tarihlerin dışında yapılan başvurular kabul edilmez.
    BAŞVURU İŞLEMİ
    MADDE: 10 - Üye olmak için başvuruda bulunan kişiler;
    a- Basılı başvuru formunu doldurmak; aday üyenin üye olabilmek için gerekli özelliklere sahip olup olmadığını belirlemek üzere Sicil Kurulunca hazırlanmış formu, özgeçmişini, nüfus suretini, savcılıktan sabıka kaydını bu forma eklemek,
    b- Dilekçeye yazdığı bilgilerin doğruluğunu imzası ile belirlemek,
    c- Kaydı açık en az 5 (beş) yıllık iki üye tarafından önerilmiş olmak,
    d- Yeteri kadar fotoğraf vermek,

----------------------------------------------------------------------

Bu arada, Ekim Ayı Divan kurulu toplantısında tüzüğün değiştirilmesi mevzusu konuşulmuş. Galatasaray Lisesi'ne tanınan pozitif haklar, Galatasaray Üniversitesi ve İlkokulu mezunlarına da tanınacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méxes

quote:

@Méxes teşekkürler bu arada sen Galatasaray'da mı okuyordun biryerde öyle görmüştüm.

Geleceğin başkan aday diyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

quote:

Hemde halkin icinden. Daha iyisini nerden bulacagiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: GALATASAR@Y

quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

quote:

Hemde halkin icinden. Daha iyisini nerden bulacagiz?

• Heveslenmeyin, benden başkan olmaz. O'nun için iyi işletmeci olmak lazım, ben klübün başına geçersem 2 gün sonra borcumuz katlanır.

Türkiye'deki kariyer planımda, yeni stadımızdaki 55 bin kişi tarafından hep bir ağızdan küfür yemek yok
  • Ben isterdim Galatasaray Spor Kulübü'nde yönetici olmak başkan değilde başka bir dal yöneticisi falan olabilirdi yani
  • Mexesten Gs ye başkan olursa benden başbakan olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesurcezve

Mexesten Gs ye başkan olursa benden başbakan olur

Méxes'in öyle bir iddaası yok hatta aksi görüşte fakat Méxes'in yazılarını, yorumlarını, fikirlerini değerlendirmeye aldığımızda hep seviyeli, bilgili ve kültürlü bir pencereden yazdığını anlayabiliyoruz sana baktığımızda ise postun bile yok.
  • quote:

Sen den olsa olsa kongo büyükelçisi olur
  • quote:

quote:

Méxes'in öyle bir iddaası yok hatta aksi görüşte fakat Méxes'in yazılarını, yorumlarını, fikirlerini değerlendirmeye aldığımızda hep seviyeli, bilgili ve kültürlü bir pencereden yazdığını anlayabiliyoruz sana baktığımızda ise postun bile yok.

Gökay ya da Atakan'dır o %100. Sen kafanı yorma bu konularda onlar sürekli fake hesapla geziyorlar burada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.