Şimdi Ara

Galatasaray Üniversitesi hakkında sorusu olanlar gelsin (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
449
Cevap
12
Favori
87.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz İletişim okuyorsunuz sanırım, biraz bilgi verebilir misiniz lütfen?
    Genelde İletişim Fakültesi mezunlarının işsiz kalacağı söylenir ancak GSÜ okumuş olmanın avantaj sağlayacağını düşünüyorum ben
    Müsait olduğunuzda ilgilenirseniz sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Champ-Elysees

Gs hukuk bildiginiz gibi turkiyenin en kotu hukuk fakultelerinden birisi, girmek icin baraji gecmeniz yeterli olacaktir, 2 yillik adalet okuyarak gelebilirsiniz elbette ama siz zeki birine benziyorsunuz gs hukuk a gelip geleceginizi yakmayin derim, umarim yardimci olmusumdur..

Ne demek istiyorsunuz? Daha acik konusurmusunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizede merhabalar

Evet ben iletişim okumaktayım, iletişim bölümü okulun okunması kolay ve eğlenceli bir bölümlerinden birisidir. 2 senenin başında Reklamcılık, halkla ilişkiler; Radyo, televizyon sinema; Gazetecilik alanlarından birini seçersiniz. Bölümün Fransa Bordeaux Montaigne üniversitesi ile çift diploma anlaşması vardır bu programın yaklaşık 20 kişilik bir kontenjanı var, fransızca b2 belgesi aldığınız takdirde not oralamanıza göre kontenjana girebilirseniz programa dahil olabilirsiniz. Sosyoloji, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi bölümleriyle çift anadal yapma imkanına sahipsiniz.

İş bulma konusunda GSÜ elbette avantaj sağlayacaktır, hem kazandırdığı bakış açısı hemde ismiyle neticede türkiyenin en iyi iletişim fakültelerinden birisi, ama sıkıntı yok diyemem elbette, reklamcılık veya halkla ilişkiler alanında çalışmak istiyorsanız iş bulursunuz, tabi ilk senelerinizde dolgun bir maaşınız olmayabilir, radyo televizyon sinema ve özellikle gazetecilik alanları ise açıkcası biraz şans meselesi. Bireysel yetenekleriniz, kendinizi geliştirmeniz, doğru insanlarla tanışmanız sizi çok farklı yerlere taşıyabilir bu alanlarda. Mezunlar arasında çok iyi yerlerde hatta televizyon ekranlarında gördüğünüz insanlarda var düşük maaşlarda çalışanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champ-Elysees -- 6 Nisan 2016; 15:26:04 >

• Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için :))
  • Merhaba. Hala konuya bakan var mı bilmiyorum ama benim de birkaç sorum olacak öncelikle kendimden bahsedeyim Mf1-4 32k'dayım
    -İlk olarak YTÜ Mat.Mühendisliği mi GSÜ Matematik bölümü mü? Öncelikle ben kendim cevap vermek istiyorum yanlısım varsa düzeltiniz, çift dil çift diploma düşük kontenjan, konum olarak harika bir konum, yabancı dile çok önem vermesi dolayısıyla ben GSÜ matematiğin daha iyi oldugu kanısına vardım kendimce...
    -İkinci olarak şunu söylemek istiyorum ben mühendis olmak istiyordum ama istanbuldaki neredeyse tüm mühendisliklere sadece 4-5k uzaklıkta kaldım bu yüzden önümde gsü mat, ytü matmüh, İÜ de tüm mühendislikler var ama iü eve 60km ve orada mühendislik okumak icin bu zahmete katlanılmayacagını öğrendim... İldışına baktım ankara ünide ele-elo 32k, konyada kocaelide falan mimarlıklar 31-33 arası... Ama il dısı ailemi zorlayacaktır ve bunu istemiyorum öncelikli olarak istanbulu düsünüyorum... İldısında veya kötü bir ünide(iü) de olsa mühendis olmak varken neden bölüm okuyayım diye endişe duyuyorum ama gsü ayrıcalıklarını öğrenince endişem azaldı sizler ne söylemek istersiniz bu konu hakkında? Kötüde olsa mühendis olmak varken beni gsü mat okumaya teşvik edecek olanaklar neler?
    -3. Olarak ben biraz bilgisayara yazılıma yatkın birisiyim.. GSÜ de matematik okuyarak yazılıma dair ne kadar bilgi edinebilirim
    Teşekkürler

• oguz735 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Sorunuzu tam olarak yanıtlayamayacağım çünkü sayısal bölümler bana çok uzak, ama yinede bir takım konularda yardımcı olabilirim sanıyorum. Öncelikle çift diploma, çift dil öğrenme şansı, düşük kontenjan ve konum konusundaki tespitleriniz aynen söylediğiniz gibi. Aldığınız eğitimde oldukça kaliteli olacaktır özellikle yüksek lisans düşünüyorsanız avantaj sağlayabilir. Yazılım konusunda beklentilerinizi karşılayacağını sanmıyorum. Yinede hep söylenir sizde duymuşsunuzdur bölüm okumayın denir. Ama tabiki bu karşılaştırmayı bir sayısal öğrencisinin yapması daha doğru olacaktır.

• Merhaba öncelikle benim sıralamam 6k, geçen yıl gsu işletme 4k ile almış. Sizce bu bölüm tutar mı?
    Ben tam olarak kafamda bir bölüm seçebilmiş de değilim. İlk önce iktisat yazarım diye düşünmüştüm ama herkes işletme iktisattan daha iyi veya iktisat çok zor diyor. İktisat mı işletme mi?Galatasaray'ı gerçekten çok istiyorum, mesela sadece işletme ya da iktisat diye de tutturmuyorum.
    Siyaset Bilimi ne yapar bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
    Ayrıca benim hep Fransızcaya bir ilgim olmuştu, kendi kendime uygulamalardan falan çalışıyordum.Hazırlık düzenli çalışmayla kolay geçiyor mu?
    Öğrenci kulüpleri etkinlikleri güzel geçiyor mu? Ben en çok tiyatro istiyorum. Bir de bu kulüp etkinliklerini hazırlıkla beraber yürütebilir miyim sizce?
    Galatasaray'a geleceğim kesinleşince önden Fransızca kursuna başlayayım mı?
    Çok oldu belki ama şimdiden teşekkür ederim.

• Eceisildak E kullanıcısına yanıt
    Sizede merhabalar,

Öncelikle umarım kazanırsınız diyorum ama işletmenin sıralaması çok düşmez diye tahmin ediyorum.

Dilerseniz iktisat ve işletmenin kısaca bir karşılaştırmasını yapayım. Dediğiniz gibi iktisat, öğrencilerinin oldukça şikayetçi olduğu bir bölüm. İşletme ise okulun en kolay 1-2 bölümünden bir tanesi. Buna rağmen eğer işletme mezunuysanız çalışabileceğiniz alanların sayısı iktisata nazaran daha fazladır ve ilerleyen yıllarda önemli pozisyonlarda yöneticilik yapabilirsiniz. Ama bu noktada insanın ilgi alaka ve becerileri önemli elbette. Eğer ekonomi ve para politikaları ilginizi çekiyor, bu alanda çalışmak istiyorsanız iktisat yazmanız mantıklı olandır. İşletmeye puanı yetmesine rağmen iktisat yazan arkadaşlarım var.

Siyaset bilimi, genelde yolu kpss den geçip çeşitli devlet kademelerine giren öğrencilerin olduğu bir bölümdür ama bizim okul bir nebze daha farklı. Mezunlarımız daha çok özel şirketlerin halkla ilişkiler departmanları, çeşitli planlama departmanlarında veya düşünce kuruluşları gibi yerlerde çalışıyorlar diyebilirim.

Hazırlıkta eğer düzenli çalışmazsanız zaten işinizin zor olduğunu söyleyebilirim. Eğer dilede yatkınlığınız varsa geçersiniz ama tempo oldukça yoğun olacak ve zaman zaman verilen projelerle vs yıpranacaksınız.

Okulumuz popülasyonu düşük bir okul olduğu için öğrenci kulüpleride çok çok aktif değil. Düzenli etkinliklere imza atan ve üyesi çok olan 3-4 kulüp var ve şanslısınız ki tiyatro kulübüde onlardan birisi. Sene içinde oldukça güzel oyunlara imza atıyorlar. Kulüp ve hazırlık konusunda kesin bir şey söylemem mümkün değil. Bunu kulüp içindeki etkinliğiniz ve hazırlık snıfındaki durumunuz belirleyecektir.

Eğer geleceğiniz kesinleşirse, imkanınızda varsa bir kursa gidebilirsiniz ben faydası olacağını düşünüyorum. Ama düzgün eğitim verilen yerlerden birisini tercih etmeye çalışın benim tavsiyem.

Umarım aydınlatıcı olabilmişimdir :)

• Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim. İlk işletmeyi yazacağım bu gidişle inşallah o gelir :)

• Eceisildak E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, umarım sizde bir galatasaraylı olursunuz :)

• Galatasaray ile koc hukuk karsilastirabilir mısınız Galatasaray'ın artıları nelerdir yurtdışı dusunuyorum oda bir etken

• PolskaTurka P kullanıcısına yanıt
    Çok zor bir soru, iki devi karşılaştırmak çok zor. Açıkcası koç hakkında fazla bilgiyede sahip değilim ama yurtdışı düşünüyorsanız Galatasaray büyük oranda frankofon ülkelerde size imkanlar sunuyor, koçun bu alanda uluslararası etkinliği daha ön planda diyebilirim.

• oguz735 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sana tavsiyem ytü matematik mühendisliği okuman. Tabi eğer matematikle ilgileniyorsan. Artık fen edebiyat mezunları doldu tastı etrafta milyon tane matematik mezunu var. Matematik mühendisliğinde daha cok uygulamalı ders görüceksin yani iş olarak önün açılacak. Hem ytü gayet adı sanı olan iyi bi üniversite. Galatasary üniversitesinin avantajları kendine göredir bence. Fransızcayı da istersen öğrenirsin dısardan bi fark olacağını düsünmüyorum. Hem neden gercekten istediğin 'mühendislik fakülteleri' ni yazmayıp da matematiğe yöneldiğini anlayamadım. Sıralaman gayet iyi bence benim yurt arkadaslarım ytü, marmara gibi üniversitelerden mezun oldu çatır çatır iş buldular ben hala sürünüyorum matematik bölümünde. İntegrali türevi öğretmenliğe harcamak istemiyorum öyle denildiği gibi yok yönetici olursun yok sunu olursunu da kaale alma bence. Artık üniden çok bölüm önemli. Bkz:
    ekşi sözlük
    odtü matematik okuyup 1.300 lira maaş ile çalışmak
    https://eksisozluk.com/odtu-matematik-okuyup-1-300-lira-maas-ile-calismak--4153011
    Bir de puanın marmara mekatroniğe yetiyor geleceğin mesleği diye görünüyor neden dikkate almadın merak ettim. Neyse kardeşim hakkında hayırlısı olsun eyvallah @oguz735

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafatasibey -- 25 Temmuz 2016; 19:09:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    Merhaba, uluslararası ilişkiler bölümü hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Mezun olunca iş imkanları nedir? Özel sektörde Fransızcanın faydası ne olur?

• SM1101 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Uluslararası ilişkiler çok çok iyi bir bölüm. Mezuniyetten sonraki iş skalası oldukça geniştir. Devlette dış işleri bakanlığı ve diplomat olabilmenin dışında uluslararası iş yapan şirket ve kurumlar, özelliklede ticaret şirketlerinde çalışabilir gazetecilik ve enformasyon alanında dahi iş bulabilirsiniz. Okulda sadece fransızca değil ingilizceyide göreceksiniz ve çift dil biliyor olmak size ayrıcalık sağlayacaktır.

• quote:

Merhabalar,

Uluslararası ilişkiler çok çok iyi bir bölüm. Mezuniyetten sonraki iş skalası oldukça geniştir. Devlette dış işleri bakanlığı ve diplomat olabilmenin dışında uluslararası iş yapan şirket ve kurumlar, özelliklede ticaret şirketlerinde çalışabilir gazetecilik ve enformasyon alanında dahi iş bulabilirsiniz. Okulda sadece fransızca değil ingilizceyide göreceksiniz ve çift dil biliyor olmak size ayrıcalık sağlayacaktır.

Hocam hedefimde GSÜ İktisat var. Ailemin durumu iyi değil İstanbula daha önce hiç gelmediğim yurt fiyatları ve hayat pahalılığı açısından korkuyorum. Biraz genel olarak yaşamdan bahsedermisiniz ?
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle gsü nün bir yurdu yok, ilk senenizde özel yurtlara veya kyk ya başvurmanız gerekecektir. Özel yurtlar 550-600 liradan başlayıp 1000 liraya kadar çıkabiliyor. Kyk yurtları tabi daha ucuz 200-250 lira civarı yanılmıyorsam fakat çıkıp çıkmayacağı sıranın ne zaman geleceği belli olmuyor, üstelik okula çok uzak yurtlar çıkabiliyor bazen, sanırım dilekçe vererek değiştirmeniz mümkün ama emin değilim açıkcası.

Kyk nın verdiği 400 liralık bir kredi veya durumuza göre burs var. Bu eğer tutumluysanız yiyecek yol vs. gibi günlük ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetecektir. Okulda zaten öğle ve akşam yemekleri 2 tl. Ulaşımda istanbulda öğrenci için pahalı değil. Benim ev kirası ve faturalar dışında, yemek yol sosyal aktiviteler vs. için harcadığım para 500 tlyi geçmiyor ama totalde 1000 tl gibi bir masrafınız oluyor. 400 tl yi kyk dan alsanız her türlü 500-600 tl civarı ek bir paraya ihtiyacınız olacaktır.

• quote:

Merhaba, öncelikle gsü nün bir yurdu yok, ilk senenizde özel yurtlara veya kyk ya başvurmanız gerekecektir. Özel yurtlar 550-600 liradan başlayıp 1000 liraya kadar çıkabiliyor. Kyk yurtları tabi daha ucuz 200-250 lira civarı yanılmıyorsam fakat çıkıp çıkmayacağı sıranın ne zaman geleceği belli olmuyor, üstelik okula çok uzak yurtlar çıkabiliyor bazen, sanırım dilekçe vererek değiştirmeniz mümkün ama emin değilim açıkcası.

Kyk nın verdiği 400 liralık bir kredi veya durumuza göre burs var. Bu eğer tutumluysanız yiyecek yol vs. gibi günlük ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetecektir. Okulda zaten öğle ve akşam yemekleri 2 tl. Ulaşımda istanbulda öğrenci için pahalı değil. Benim ev kirası ve faturalar dışında, yemek yol sosyal aktiviteler vs. için harcadığım para 500 tlyi geçmiyor ama totalde 1000 tl gibi bir masrafınız oluyor. 400 tl yi kyk dan alsanız her türlü 500-600 tl civarı ek bir paraya ihtiyacınız olacaktır.

Peki okul nasıl ortam falan ?

İktisat ve işletme bölümlerini fransızca okumak nasıl bir artı sağlar ?

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Okul ortamı açıkcası okulun beğendiğim yönlerinden diyebilirim. İçeri adım attığınız anda farklı bir yere geldiğinizi hissediyorsunuz, çok renkli ve daha önce karşılaşmadığınız pek çok tipte insan barındırıyor gsü. Tabi geleneksel bir anlayışa sahipseniz belki sıkıntı yaşayabilirsiniz, bunuda hatırlatmamda fayda var. Öte yandan bence en büyük artısı öğrenci popülasyonunun düşük olması, bu 100-150 kişilik amfilerde ders dinlemeye çalışıp hocayla öğrenci arasında bir etkileşim olamayan pek çok üniversiteye nazaran gsü yü ayrı bir yere taşıyor.

Fransızca konusuna gelirsek, bu dili öğrenmeniz size ciddi fayda sağlayacaktır. Sektörlerde zaten herkesin artık ingilizce bilmesi gerekiyor, ikinci yabancı dil insanları avantajlı kılıyor. Özellikle işletme bölümünden çıkıp yöneticilik yapmak isteyeceğinizi farz edersek ve ülkemizde faaliyette bulunan bir çok fransız şirketi olduğunuda göz önünde bulundurursak oldukça avantaj sağlayacağını söyleyebilirim.

• quote:

Okul ortamı açıkcası okulun beğendiğim yönlerinden diyebilirim. İçeri adım attığınız anda farklı bir yere geldiğinizi hissediyorsunuz, çok renkli ve daha önce karşılaşmadığınız pek çok tipte insan barındırıyor gsü. Tabi geleneksel bir anlayışa sahipseniz belki sıkıntı yaşayabilirsiniz, bunuda hatırlatmamda fayda var. Öte yandan bence en büyük artısı öğrenci popülasyonunun düşük olması, bu 100-150 kişilik amfilerde ders dinlemeye çalışıp hocayla öğrenci arasında bir etkileşim olamayan pek çok üniversiteye nazaran gsü yü ayrı bir yere taşıyor.

Fransızca konusuna gelirsek, bu dili öğrenmeniz size ciddi fayda sağlayacaktır. Sektörlerde zaten herkesin artık ingilizce bilmesi gerekiyor, ikinci yabancı dil insanları avantajlı kılıyor. Özellikle işletme bölümünden çıkıp yöneticilik yapmak isteyeceğinizi farz edersek ve ülkemizde faaliyette bulunan bir çok fransız şirketi olduğunuda göz önünde bulundurursak oldukça avantaj sağlayacağını söyleyebilirim.

Hocam siz hangi bölümdesiniz işletme ve iktisat gelmezse uluslararası ilişkiler gelir diye tahmin ediyorum bu bölümü tavsiye edermisiniz iş alanları nasıl ? Gsü den mezun olup kpss ye girmek istemem açıkcası

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.