Şimdi Ara

[Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
13.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Garantiyi yakıyoruz dimi Rom atarsak? Telefon için değmez bence,versiyon yükleyecez diye cihaz bozulursa elimizde kalsın(Tabletim de ics rom yüklü)

Tekrar orjinal roma dönerek garantili olmasını sağlayabilirsiniz. Olurda rom yüklerken telefon komple brick olursa ( Çok düşük bir ihtimal fakat herşeyi doğru yapmazssanız olabilir) Yine servise gidip kies güncellerken böyle oldu diyip garantiden yaptırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

quote:

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Garantiyi yakıyoruz dimi Rom atarsak? Telefon için değmez bence,versiyon yükleyecez diye cihaz bozulursa elimizde kalsın(Tabletim de ics rom yüklü)

Tekrar orjinal roma dönerek garantili olmasını sağlayabilirsiniz. Olurda rom yüklerken telefon komple brick olursa ( Çok düşük bir ihtimal fakat herşeyi doğru yapmazssanız olabilir) Yine servise gidip kies güncellerken böyle oldu diyip garantiden yaptırabilirsiniz.

veri bağlantısını kapatıyor ekran kilidine geçtiği zaman. bunu nasıl önleriz ? tuş kilidini bi açıyorum bütün fb messenger whatsapp mesajları birden geliyor. (phiexz) bazen 2 saat cihazı ellemediğim oluyor o arada gelen hiçbir iletiyi göremiyorum veri bağlantısını otomatik kapattıgı için.

bu bir bug mı yoksa özellik mi? nasıl kapatıcaz ?

• Bi Allahın kulu da yazdıklarıma cevap verse ya
  • Verdiğiniz temayı kolayca kuruyorum ama tema seçimi ekranında temayı seçtikten sonra dil seçimi ve ayarlamalarını yapmayı istiyor ve ayarlamaların yarısında zorla kapatıyor temayı :S
    3 4 defa cm 7.2yi baştan kurdum ama hep aynı hata. adw ex programını da kurdum aynı şekilde devam ediyo bu temalar adw eklentisimi acaba?
  • Model Galaxy Gio
    And. Sürümü 2.2.1

Froyo mroyo bişeyler yazıyo yapım numarasında. Şimdi.. Telefonumu ICS ye güncellemek istiyorum bu CM7.2 midir nedir ( bunlardan pek bişey anlamam :D ) ICS ye güncellemek için mi? Eğer öyleyse güncellemeli miyim? Güvenilir mi? Kamera Wi-Fi Bluetooth vb. de sorun yaşar mıyım, yaşama riskim varmı. Arkadaşlar lütfen cevaplayın.
  • Arkadaşlar Galaxy Gio kullanıyorum. Android Sürümü 2.2.1 Froyo. Sanırım bu ICS ye güncellemek için. Ve bende ICS ye güncellemek istiyorum. Bluetooth Wi-Fi ve Kamera vb. de sorun yaşarmıyım yaşarsam hangileri sadece belirtilen 2 şey mi? CM güvenilir mi ve güvenilirse nerden nasıl indireceğim. Aslında androidics.com dan ICS ye güncellemek istiyodum ama hiç birşey bilmiyorum nasıl yapabilirim ?
  • merhaba ben bu cyanogen midir nedir yükledim ama perf. scriptini yüklerken recovery açtım hata oluştu vibrate setting not found theme setting not found rebooting.. gibisinden şeyleer söyledi ve telefonu sürekli recoveryde açtı durdu acil yardım et cok acilll
  • romu telefonuma yükledim şuanda fakat bu adw launcherin yeni versiyonunu eskisinin üzerine yükledik çakıştı ikisi link2sd programıyla eskisini kaldırdım şuan adw ex launcher var ama eski temalar ona uymuyor yenilerini yüklemek gerek internetten araştıracam birazdan bakalım.
  • Hocam eline sağlık.

Ben uzun süredir CM 7.2 kullanıyorum. Gayet memnunum. Orijinal ROM'dan çok daha stabil ve pil tüketimi çok daha iyi.

Yalnız, önerdiğin temayı yükledim; senin fotoğraflarını paylaştığın gibi olmadı. Kilit ekranı eski stil kaldı. Dock ise ICM'den çok alakasız. Bana biraz tema ayarlarını anlatabilirsen çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avangers

CM7 Kurulumu ve Sonrasında ki İşlemler Nasıl Yapılır

* CM 7.2 En son sürümünün linki eklenmiştir. Resimlerde ki tarihler eski anlatım konusundaki tarihlerdir. :)

* GPS Sorunu olduğu söyleniyor

* A2SD sorun olduğu söyleniyor.

* ROM'un geliştirici Phiexz bu sorunlara kısa sürede çözüm bulacaktır. Ben ikisinide kullanmadığım için pek önemsemedim. Kullanan arkadaşlar test edebilir.

Aroma İnstaller Nedir?

Aroma installer CM7 hızlı ve gelişmiş kurulum ara yüzüdür. Aroma installer ile birlikte CM7 kurulum eskiye oranla fazlası ile sadeleştir. Bilenler bilir Aroma installerden önce CM7 ROM kurduktan sonra birçok işlemi kendinizin yapması gerekiyordu. Şimdi ise bu işlemlerin yüzde 90 kurtuluyorsunuz. Bunun dışında kurulum esnasında

Kernel seçimi
    Boot Animasyon Seçimi
    Font seçimi
    CM7 ve Samsung Tuş takımlarından birinin seçimi
    Kullanmadığını bazı sistem uygulamalarını kaldırmak
    Kullanmadığınız bazı Google uygulamlarını kaldırmak
    Kurulum sırasında S2E ve A2SD kurulumunu seçmek.

[Galaxy Gio] CyanogenMod 7.2 Kurulum Anlatımı

Hangi ROM Üzerinden Geçiş Yapabilirsiniz

Froyo dışında ki bütün ROM sürümlerinden geçiş yapabilirsiniz. Şahsen hepsinden geçtiğim için her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Merak Edilenler

CM7 kurulum gayet basit ve sadedir. Odin romlara oranla kurulumu daha rahattır ve Brick riski en az olan romdur. Bunun için kurulumu gözünüzde fazla büyütmeyin.

CM7 kurup memnun kalmaz iseniz ODİN ile istediğiniz bir romu rahatlıkla yükleyebilirsiniz.

Kurulum Öncesi Yapmanız Gereken İşlemler

1. Romu kurmadan önce yapmamız gereken CWM yüklemek olacaktır. CWM, CM7 kurulumuna başlamanız için gerekli olan ara yüzdür.

CWM iki ayrılıyor EXT ve RFS destekli CWM olarak. RFS destekli CWM orijinal ve bazı costum romlarda çalışmaktadır. EXT destekli CWM ise CM7 ROM kurmak için gerekli olan CWM sürümüdür.

2. Linkten CWM indirin ve SD kart ana dizine atın.

http://goo.im/devs/phiexz/recovery/px-recovery/gio/px-recovery-0.3.6-gio-beta.zip

3.Bu linktede kurulum için gerekli olan ana dosya mevcut. Buradan dosyayı indirip SD kart ana dizine atın.

http://mirror.phiexz.com/file/24ca2f03881ee27ff000c3ce

Kurulum Aşaması

1. Gerekli dosyaları SD kartta attıktan sonra telefonumuzu Recovery Modda açmamız gerekiyor. Home+Power Tuşlarına basarak telefonunuz recover modda açabilirsiniz.

Recovery Modda açtığınız karşınıza farklı seçenekler çıkacak. Eğer orijinal bir CWM kullanıyorsanız. Appy Update Sd Card seçeneğinin içine girerek indirmiş olduğunuz CWM dosyasının kurulumunu yapın ve telefonunuzu yeniden başlatın.

Costum bir CWM kullanıyorsanız karşınıza çıkan seçeneklerden İnstall Zip From SD Cart seçeneğinden indirdiğiniz CWM kurulumunu yapıp telefonunuz yeniden başlatın.

2. CWM kurulumu başarı ile tamamladıktan sonra telefonu tekrar Recovery Modda açın. Bu aşamada romun ana dosyası kurulumunu yapacağız.

İlk işlem olarak Ana dosyanın kurulumun yapmanız gerekiyor. CWM girdiğiniz İnstall Zip From SD Cart girerek indirdiğimiz ana dosyasının kurulumunu yapıyoruz.

NOT: Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra telefonuz açılması biraz usun sürebilir. Bu sırada endişe etmenize gerek yok. Eğer telefonunuz açılmaz ise aşağıda ki işlemleri sırası ile uygulayınız.

* Recovery modda telefonun Ses Tuşları ile aşağı yukarı gidip dosya seçiyorsunuz. Home tuşu ile klasörün içine girip işlem yapıyorsunuz. Bir klasörün içinden geri çıkmak için Geri Dokunmatik Tuşunu kullanmanız gerekiyor.

1. Home+Power Tuşlarına basarak Recovery Modda açın

2. Karşınızda gelen ekranda Wipe Data/Factory Reset seçeneğinden içine girip Yes Delete All User Data seçeneğine işlem bittikten sonra Recovery Ekranına dönüyor.

3. Wipre Cache Partition diyoruz burada Wipe Cache tıklıyorsunuz biraz bekleyince tekrar Recovery Ekranına dönüyor

4. Son olarak Reboot System Now diyorsunuz ve telefon açılıp kapandıktan sonra açılacaktır.

Dosyanın bulunduğu siteye erişim yok. Eğer dosyaya sahip olanlar varsa ayrı bir yerde paylaşabilirler mi?

• cm 7 yi boş cm7 den çok daha iyisi var
    http://forum.androidturkiye.net/showthread.php?16699-Light-orange-2-3-6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 6 Ekim 2012; 17:44:30 >
  • benim arc s telefonum var ve önbelleği hemen doluyor az bir yeri kaldı root işlemi yapacağımm ama nasıl yapacagımı bılmıyorum çok arastırdım ama telefon elımde kalır dıye de acıkcası korkuyorumm bunun acık acık anlatacak bırı var mı sunu ındır sunu kur gibi acıklamalar yapasanız ve görüntülü olursa bu anlatım daha da sevinirim
  • Hocam ben telefona root atip cwm yukledim ama yanlis cwm yukledim heralde.Cwm menusunde hicbir islem yapamiyorum altta hata mesajlari cikiyor nasil orjinal cwmye donebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centurion54

Hocam ben telefona root atip cwm yukledim ama yanlis cwm yukledim heralde.Cwm menusunde hicbir islem yapamiyorum altta hata mesajlari cikiyor nasil orjinal cwmye donebilirim?

yukarıdaki linkteki cwm yi mi yüklediniz yoksa dışardan mı yüklediniz?
  • bu işlem htc hd mini ye de yapılıyormuş ne kadar doğru?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.