Şimdi Ara

GameRanger ile Multiplayer Oyun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
55.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir düşünüyordum, biz neden Multiplayer oyun oynamýyoruz diye. Hatta bir ara paranoya bile yaptým acaba birileri oynuyorda benden mi saklýyorlar diye.

şaka bir yana elimizdeki oyunları multiplayer oynayamamamızın nedenleri başlıca: 1- Elimizde orjinal oyun bulunmamaması 2- Oynayacak insan bulamamamýz. 3- Invalid CdKey uyarısı almamýz (Nedense?)

En azından benim için böyleydi. Bu sorunumu þimdilik GameRanger ile çözdüm. Daha önce forumda birkaç kez adı geçmiþ ama dikkatten kaçmış olabilir diye haddim olmayarak böyle bir makaleye giriþiyorum.

Bir süredir düşünüyordum, biz neden Multiplayer oyun oynamýyoruz diye. Hatta bir ara paranoya bile yaptým acaba birileri oynuyorda benden mi saklýyorlar diye.

şaka bir yana elimizdeki oyunlarý multiplayer oynayamamamýzýn nedenleri baþlýca: 1- Elimizde orjinal oyun bulunmamamasý 2- Oynayacak insan bulamamamız. 3- Invalid CdKey uyarısı almamız (Nedense?)

En azından benim için böyleydi. Bu sorunumu şimdilik GameRanger ile çözdüm. Daha önce forumda birkaç kez adý geçmiþ ama dikkatten kaçmıþ olabilir diye haddim olmayarak böyle bir makaleye giriþiyorum.

Programý indirip açtýktan sonra karşımıza gayet kullanıcı dostu bir arabirim çıkıyor. Kimseyi incitip kırmayacağımıza, laf kalabalığıyla kimseyi rahatsýz etmeyeceðimize kurallara uyacaðýmýza söz verip devam ediyoruz.

Daha sonra GameRanger bize kullanýcý hesabý açmak isteyip istemediðimizi soracak. Biz daha önce kullanmadýðýmýzý söyleyerek yukardaki seçeneði "Yes, create a new account" (Evet Yaratýver) seçeneðini seçiyoruz.

Bir sonraki adýmda E-posta adresimizi ve þifremizi girip doðruluyoruz. (E-posta adresimiz doðru ve geçerli olmalýdýr, buraya aktivasyon mailimiz gelecek)

Server içinde kullanacaðýmýz takma adýmýzý yazýyoruz, ve yine serverda kullanacaðýmýz ikonumuzu seçiyoruz.

Ýsmimizi yazýyoruz (veya yazmýyoruz)

Istersek chat konuþmalarýnda bizim için -ayýp- kelimeleri filtreleyebieceðini söylüyor. Bizde seçimimizi yapýp bir sonraki adýma geçiyoruz.

Bu adýmda Internet baðlantý hýzýmýzý seçiyoruz

E-mail aderisimizi doðrulamak için son bir þans veriliyor biz zaten doðru yazdýðýmýzý söyleyerek devam ediyoruz.

Biraz mola verip e-postamýzý kontrol ediyoruz. Postalarýmýzýn arasýnda baþlýðý "Confirmation for new GameRanger account" olanýný bulup oradaki aktivasyon linkine týklýyoruz. (Bu adýmý atlarsak Kullanýcý hesabýmýz açýlmýyor)

Buraya kadar kullanýcý hesabýmýzý oluþturduk. Sýra geldi oyunu oynamaya.

Karþýmýza þöyle bir Pencere çýkýyor.

En tepede reklamlarýmýz yeralýyor. Altýndaki alanda (Games) þu anda açık serverlar gözüküyor. Oyuna (Game), Kuran kiþiye (Host), açıklamaya (Description), Ping zamanına (Ping), oyundaki kişi sayısına, oyunun durumuna (Yeþil nokta var ise oyun o an oynanmakta) ve özel-genel kriterlerine göre sýralama yapýlabiliyor. Altýnda mesajlaþma alaný (Main Chat Room) var; açılan kapanan oyunlar, gelenler gidenler hakkında bilgiler yine bu alanda gözüküyor. Hemen yanýnda ise kullanýcý listesini görüyoruz.

Bir oyuna girebilmemiz için o oyuna birisinin ev sahipliği(Host) yapması gerekiyor. Game bölümünden oyunumuzu bulup çift týklýyoruz. Herkes hazýr olduðunda oyunu kuran kişi oyunu başlatıyor ve bizim oyunumuzda kendiliðinden açýlýyor.

Istersek oyuna biz’de ev sahipliði yapabiliriz. Yukarýda gördüðümüz Host butonuna bastýðýmýzda karþýmýza oyunumzla ilgili seçenekler çýkýyor.

Sorular & Sorunlar:

S: Bir oyuna týkladým, bana "Game Not Found" diye bir uyarý verdi. C: Evet verdi çünkü bu oyuna sahip deðilsiniz, veya bilgisayarýnýza yüklemeyi unuttunuz.

S: Ama þimdide bende olan bir oyuna týkladým "No late joining" dedi! C: Bu oyun siz girmeden önce baþlamýþ, büyük ihtimalle kiþi sayýsýnýn yanýnda yeþil bir nokta var. S: Evet var, hakkaten nedir o? C: O yeþil nokta oyunun baþlamýþ olduðunu gösterir. Bazý oyunlara sonradan katýlmak mümkün deðildir. Örn: C&C, Age of Empires.

S: Oooof tam girdim oyunun olduðu odaya, oyun baþladý benim oyun açıldı "connection timed out" dedi C: Hmm evet bide böyle bi zahmeti var bu online oyun iþinin, port forwarding yapman gerekiyor. Bu konuyla ilgili bir makale yazılmış diye duydum iyiinsan tarafýndan. S: Uf be alt tarafý bi oyun oynicaz C: Gülü seven dikenine katlanýr.

S: Bozuk bu game ranger bence yine benzer bi hata verdi. C: Oyunun sitesinden veya macgamefiles sitesinden oyuna ait son update’i yaptýn mý peki? S: Hadi onuda yapalým….

C: Çalıştı mı? S: Dur oyun oynuyorum sonra gel….

Sami Güven

eklenti:
    açıkcası bende hamachiden yakındığımdan dolayı bu oyun sağlayıcısını buldum....

bu açıklamalarda sadece port açma olayı açıklanmamış onu da ben söyliyeyim......
    port olarak buradan modeminizi seçin.

Modeminizi / yoksa ona en yakın modeli seçin. Bazı modemlerin markası ikili olabiliyor. Gerekirse tek tek bakın veya aratın. Örnek: Motorola / Alcatel

oradan oynamak istediğiniz herhangi bir oyunu seçin (çok bi farketmiyor sadece oyunun genel port aralıklarını veriyor sadece"

size nasıl port açacağınızı ayrıntılı şekilde gösterecektir. Yalnız gameranger için hedeflenen yada yazılan her porta "16000" yazmanız yetiyor... veya gamerangeri yükledikten sonra size bi port verecek... "udp= " diye...

that is it!!!

• hiç mi okuyan yok bi cvp yazacak......
  • sagol dostum ben de yukledım gameranger ıle ama benım sorunum baska oyuna tıkladıgımda (demigod) bana router yada fırewall ayarı engellıor senın oyuna gırmenı dıyor. read more dedıgımde bu ekran..

http://www.gameranger.com/support/network/?i_ip=167772176&x_ip=1585169177&r_ip=0&rt=1&pp=1

sence neden olabılır port actım, GEEK adsl router kullanıorum,

NO/ Dışarı Başlangıç Portu /Dışarı Bitiş Portu /Yerel Port /Port Tipi /Alıcı IP numarası
    10 16000 16000 16000 UDP 10.0.0.16

seklınde yaptım fakat olmadı hala aynı mesaj

• Ya bende bi odaya giriyorum join diyorum fakat abort başlıklı bir yazı geliyor. Oyun açılıyor fakat server a baglanmıyor bi yardımcı olursanız sevinirim.
  • evet bağlanma sorunu oluyor
  • hmmmm pek kimse yazmamıs burada aslında cok guzel bişi online fiffa oynamak için ben dun basladım acayip zevkli oluyor
    bu konuyu ustlere tasımak lazım buarada
    arkadaslar fifa 2011 için online lig olusturuyorum katılmak isterseniz buyrun
    http://forum.donanimhaber.com/m_43517762/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43517762
  • Teşekkürler Mesajım bulunsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo 4 Ps5 yerel co op
    geçen yıl açıldı
    Multiplayer Ve Korsan Oyun...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazen fifa 11 oynarken tam maça girerken connect. lost diyor. nedeni bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zemox

bazen fifa 11 oynarken tam maça girerken connect. lost diyor. nedeni bilen var mı?

onu söylemesinin sebebi ya 4e4 yada 5e5 yapıosanız baglantı düşüyordu
    ya da oyunu kuran host oyunu kapatmadan LAN dan cıkmıstır , cunkü oyunu kapatırsa seninki de kapanır
    umarım yardımcı olabilmişimdir . cünkü aynısı anlattıgım 2. durumda bazen arkadasarla bize de oluyor

• arakdaşlar bende de şöyle bir sorun olutyor. ben host oluyorum ve start ile başlattığımda oyun açılırken petr check çıkıyor ya kaleci işte orda kalıyor öyle. alt + tab ile masaüstüne dönüp geri gelince düzeliyor ama baya vakit kaybettiriyor. illa alt+tab yapıyorum. neden böyle acaba. bir de karşı taraf host olduğunda oyuna tam girecekken ben oynayamıyorum böyle fm deki gibi radar gösteriyor böyle, karşı taraf tek başına oynuyor oyunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_tol

arakdaşlar bende de şöyle bir sorun olutyor. ben host oluyorum ve start ile başlattığımda oyun açılırken petr check çıkıyor ya kaleci işte orda kalıyor öyle. alt + tab ile masaüstüne dönüp geri gelince düzeliyor ama baya vakit kaybettiriyor. illa alt+tab yapıyorum. neden böyle acaba. bir de karşı taraf host olduğunda oyuna tam girecekken ben oynayamıyorum böyle fm deki gibi radar gösteriyor böyle, karşı taraf tek başına oynuyor oyunu.

oyunun başında uzun kalması ve tam kaka ya gelmeden siyah ekran olmasının sebebi büyük ihtmal baglantıdan kaynaklanıyordur , aynısı hep bende de oluyordu , oyunda fifaconfig e gir ordan setting den details i very low yap , zaten işaretleyince yazıo orada sadece onlin oyun oynamak için diye , ben yaptım bunu yaklasık 1 haftadır , ne kalecide takıldı ne de basta siyah ekran cıktı , o kadar hızlı girioki artık hosttan önce LAN ın içinde oluyorum , adamın oyun kurmasını bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: smilingjack

quote:

arakdaşlar bende de şöyle bir sorun olutyor. ben host oluyorum ve start ile başlattığımda oyun açılırken petr check çıkıyor ya kaleci işte orda kalıyor öyle. alt + tab ile masaüstüne dönüp geri gelince düzeliyor ama baya vakit kaybettiriyor. illa alt+tab yapıyorum. neden böyle acaba. bir de karşı taraf host olduğunda oyuna tam girecekken ben oynayamıyorum böyle fm deki gibi radar gösteriyor böyle, karşı taraf tek başına oynuyor oyunu.

oyunun başında uzun kalması ve tam kaka ya gelmeden siyah ekran olmasının sebebi büyük ihtmal baglantıdan kaynaklanıyordur , aynısı hep bende de oluyordu , oyunda fifaconfig e gir ordan setting den details i very low yap , zaten işaretleyince yazıo orada sadece onlin oyun oynamak için diye , ben yaptım bunu yaklasık 1 haftadır , ne kalecide takıldı ne de basta siyah ekran cıktı , o kadar hızlı girioki artık hosttan önce LAN ın içinde oluyorum , adamın oyun kurmasını bekliyorum

TEŞEKKÜRLER DOSTUM, deneyeceğim. mantıklı yani. birde mesela maç bitti REMATCH DİE BİR ŞEY YOK. BEN TEKRAR O HOST OLDUĞUMUZ MENÜDE BEKLİYORUM ACABA ADAM TEKRAR GİRER Mİ DİYE YOK OLMUYOR. SONRA ABORT GAME DİYORUM MASAÜSTÜNE DÖNÜP O ZAMAN DA ODADAN ATIYOR ADAMI HER SEFERİNDE. ÜST ÜSTE MAÇ YAPMAK İÇİN NE YAPACAĞIZ?

• quote:

quote:

quote:

TEŞEKKÜRLER DOSTUM, deneyeceğim. mantıklı yani. birde mesela maç bitti REMATCH DİE BİR ŞEY YOK. BEN TEKRAR O HOST OLDUĞUMUZ MENÜDE BEKLİYORUM ACABA ADAM TEKRAR GİRER Mİ DİYE YOK OLMUYOR. SONRA ABORT GAME DİYORUM MASAÜSTÜNE DÖNÜP O ZAMAN DA ODADAN ATIYOR ADAMI HER SEFERİNDE. ÜST ÜSTE MAÇ YAPMAK İÇİN NE YAPACAĞIZ?

önemli degil , öteki sorunun için ise , evet rematch yok , ama mac bitince go to lobby secenegine tıklasın herkes , o zaman oyunu acan host un bulundugu o konusabildiginiz lobby e gidiosunuz , ordan tekrardan maca baslayabliyorsunuz ( zaten sen oraya gittiginde adamlar oyundan kendi istekleriyle cıkmadılarsa hepsi orada olur ) odadan atma meselesini anlayamadım ilk defa karsılasıyorum ( bazen bizim hostlar yanlıskla benm ortagı kickliolar ) ama dedigim gibi ona care olarak yanlızca oynadıgın kişileri msn gibi orada ekleyebliyorsun ve kişinin ustunde sag tıkladıgında invite game ile kendi oyununa davet edebilir ya da sen oda da degilsen o arkadasının odasına join game ile girebilirsin
    NOT :
    arkadasını davet etmen için senin de onun listesinde olman lazım tek taraflı olursa uyarı veriyor karsı tarafın listesinde bulunmuyorsun diye , en olmadı adama mesaj at burdayım diye odanı bulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smilingjack -- 14 Ekim 2010; 21:04:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

önemli degil , öteki sorunun için ise , evet rematch yok , ama mac bitince go to lobby secenegine tıklasın herkes , o zaman oyunu acan host un bulundugu o konusabildiginiz lobby e gidiosunuz , ordan tekrardan maca baslayabliyorsunuz ( zaten sen oraya gittiginde adamlar oyundan kendi istekleriyle cıkmadılarsa hepsi orada olur ) odadan atma meselesini anlayamadım ilk defa karsılasıyorum ( bazen bizim hostlar yanlıskla benm ortagı kickliolar ) ama dedigim gibi ona care olarak yanlızca oynadıgın kişileri msn gibi orada ekleyebliyorsun ve kişinin ustunde sag tıkladıgında invite game ile kendi oyununa davet edebilir ya da sen oda da degilsen o arkadasının odasına join game ile girebilirsin
    NOT :
    arkadasını davet etmen için senin de onun listesinde olman lazım tek taraflı olursa uyarı veriyor karsı tarafın listesinde bulunmuyorsun diye , en olmadı adama mesaj at burdayım diye odanı bulur

sağol dostum.

• varmı arkadaslar oynayan bende online oynmak ısterım
  • Arkadaşlar uydunet tarife değişikliğinden sonra yeni modem aldım (Netmaster cbw-700v) game ranger için port açmama rağmen "port restricted cone nat router" hatası vermeye devam ediyor. Nasıl kurtulacağım bu hatadan
  • arkadaslar geek adsl Q51 modemim var ve gameranger için gerekli udp 16000 portunu kendi bilgisayarımın ipsi için actım ancak evdeki 2.bilgisayarın ipsi için udp16000 portu acılmıyor.yardım edebilecek birisi varsa cok seviniririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papillon10 -- 22 Kasım 2010; 15:39:11 >

• merhaba arkadaşlar bende de oyun içinde oynarken 1-2 saat sonra yukarıda ki hatayı veriyor. Bu hatadan sonra port açtım bu sefer de aşağıda ki hatayı veriyor. Acaba sorun hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler şimdiden

Uploaded with ImageShack.us

• quote:

Orijinalden alıntı: leadshock

merhaba arkadaşlar bende de oyun içinde oynarken 1-2 saat sonra yukarıda ki hatayı veriyor. Bu hatadan sonra port açtım bu sefer de aşağıda ki hatayı veriyor. Acaba sorun hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler şimdiden

Uploaded with ImageShack.us

dostum 1. resimdeki durumunda senkronizasyonu kayebetmisin yani karslıklık oynarken 2niz yada daha fazla kisi aynı zamanda degilsiniz , bu büyük ihtimal baglantı hızınla alakalıdır . yada karsı tarafın baglantı hızı ile , sana tavsiyem cok uzak ülkedeki kişilerle oynama .
    2. resimdeki durum ise portla alakalı bi durum oldugunu zannetmiyorum , nedeninide bilmiyorum ama uyarıda virus , asırı yuklenme yada donanımının yetmediigi ile ilgili bir uyarı almıssın bunlardan herhangi biri sebep olabilir diyor . oyunu offline oynayabildigin için donanımının yettigini düşünüyorum bence bi virus taraması filan yaptır derim olmadı saglam bi format at pc ne .

• quote:

Orijinalden alıntı: nessy
    sagol dostum ben de yukledım gameranger ıle ama benım sorunum baska oyuna tıkladıgımda (demigod) bana router yada fırewall ayarı engellıor senın oyuna gırmenı dıyor. read more dedıgımde bu ekran..

http://www.gameranger.com/support/network/?i_ip=167772176&x_ip=1585169177&r_ip=0&rt=1&pp=1

sence neden olabılır port actım, GEEK adsl router kullanıorum,

NO/ Dışarı Başlangıç Portu /Dışarı Bitiş Portu /Yerel Port /Port Tipi /Alıcı IP numarası
    10 16000 16000 16000 UDP 10.0.0.16

seklınde yaptım fakat olmadı hala aynı mesaj

aynı sorunu bende yaşıyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.