Şimdi Ara

Gaming laptop'da ram kaç olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Birazdan monster abra a5 v4.1 siparişi vereceğim. Lakin almadan önce bir bilen donanımcı abiye danışalım dedik. Marka olsun, laptop olsun gayet iyi dedi, lakin gtx 960m'i 8gb kaldırmaz 16 yaptır onu dedi. n11 de laptopu taksitle birlikte 2999 tl ye alıyordum. Fakat 16 yaptırıp bana monsterin kendi sitesinden alırsam 3439 tl'ye denk geliyor. Az bi fark değil. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı ? Teşekkürler.

• öğrenci indiriminden faydalanamıyor musunuz? ayrıca gayet kaldırır fakat bazı oyunlarda sıkıntı olabilir. sıkıntı yaşamaya başladığınızda da ramini kendiniz sonradan yükseltebilirsiniz bütçeniz şuan el vermiyorsa. öğrenci indirimden faydalandığınızda fiyat bi 200 tl kadar düşüyor yanlış hesaplamış olabilirsiniz. tabi hangi karta kaç taksitle % kaç komisyon verdiğinizi söyleseniz daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaniX

öğrenci indiriminden faydalanamıyor musunuz? ayrıca gayet kaldırır fakat bazı oyunlarda sıkıntı olabilir. sıkıntı yaşamaya başladığınızda da ramini kendiniz sonradan yükseltebilirsiniz bütçeniz şuan el vermiyorsa. öğrenci indirimden faydalandığınızda fiyat bi 200 tl kadar düşüyor yanlış hesaplamış olabilirsiniz. tabi hangi karta kaç taksitle % kaç komisyon verdiğinizi söyleseniz daha iyi olurdu.

Hocam benim dediğim modelde 200 tl değilde 84 tl düşüyor. 16 ram de 200 lira. Yapıkrediden 9 taksit de yapınca 2454 tl'yemi ne denk geliyor. Ama dediğiniz gibi sıkıntı yaratacak gibi olursa daha sonradan ekleme yaptırabilirim. Teşekkürler :).
  • Yani RAM i Monster dan yükseltirseniz fiyat arttığı için KDV ve kredi kartına komisyon fiyatıda artıyor. Bu yüzden komisyon vermeden sonra kendiniz RAM i yükseltseniz daha karlı oluyorsunuz. Benim düşüncem bu açıkcası :)
  • günümüzdeki oyunlarda 8 gb ram yeterlidir dostum 16 ya gerek yok.. şuan 1 sene içinde çıkan oyunları oynarken bakıyorum max 4 gb ram kullanıyorlar.. pc de boşuna çalışan programları felan devre dışı bırakmassan 8 gb ram tabi yetersiz kalabilir. gamebooster programı ram kullanımını oldukça düşürür tavsiye ederim.
  • Bende notebook gelsin Gamebooster ı yüklücem. Uzun zamandır kullandığım bir probram ve çok memnunum. Bu zamana kadar çok işime yaradı. Elimdeki dandik notebookta mı min 5-10 fps artışı sağladı bana.

Ayrıca şuan için 16 gb RAM sadece GTA V gibi aşırı oyunlarda işe yarar.
  • qaniX kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Gamebooster Dediğiniz şey ne işe yarıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gamebooster'a yüklü olan oyunları ekliyorsunuz. Program açıkken oyuna girdiğinizde Gamebooster devreye girer ve siz oyun oynarken bilgisayarda arka planda çalışan uygulamaları min seviyeye düşürür. Buda işlemcinizi raminizi ekran kartınızı rahatlatır, oyuna daha çok pay düşer. Doğal olarak da 5-10 fps artışı sağlar. Tabi bu oyuna göre değişir. Kimine 5 kimine 15...

Kesinlikle herkese tavsiye ederim programı.
  • 8 yeter

• qaniX kullanıcısına yanıt
    Islemciye dusen yukun azalmasi islemci tavan seviyede calisiyorsa fark ettirir. 960m li 47xx i7 mobile bir islemciyle kicin catlasa islemciyi limitine zorlamaz bence eger virus falan yoksa. 5-15 fps ne hocam eski pc lerde mumkun olabilir de bende mesela bir fps fark yok ki arkadas daha gucsuz ekran kartiyla yani islemcisi daha az yorularak bunu yapacak. Ayrica 16 gb o donanima gereksiz fazla. Ram kullanimi ultra ayarlarda arka plan bosken bende 6 gb i gecmiyor hicbir oyunda suan. Ki 960m ultra oynatacak bir kart degil. 8 yeter de artar bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 19 Haziran 2015; 18:01:54 >
  • 8 gb isini gorecektir. gamebooster yeni cihazlarda o kadar fark ettirmiyor. ekran karti yetersizligine pek bir fayda saglayamiyor. 2-3 fps oynar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.