Şimdi Ara

Gaming Laptop Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şu sıralar gaming laptop almayı düşünüyorum kendi araştırmalarım dışında sizlerin de fikirlerini öğrenmek istiyorum.

RTX 3060 veya çok benzeri ekran kartı bulunan bir laptopu 18k civarına bulabilir miyim? 15k'ya AMD RX5600M'i bulunan bir laptop buldum, 3060'a yakın olduğu söyleniyor, sizce aradaki fark önemsenmicek kadar az mıdır? 20k altı f/p laptop önerilerinizi bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gaming Laptop Önerisi: En İyi Oyuncu Laptop Seçimleri

Günümüzün rekabetçi oyun pazarında, yüksek performanslı bir gaming laptop vazgeçilmez bir araç haline geldi. Geniş bir seçenek yelpazesi arasından doğru oyuncu laptopunu seçmek zorlu bir iş olabilir. Bu rehber, ihtiyaçlarına ve bütçene uygun en iyi laptop önerilerini sunmaya yardımcı olacaktır.

Öncelikle, oyun oynama alışkanlıklarını göz önünde bulundurmalısın. Yoğun grafik gerektiren oyunları oynamayı planlıyorsan, güçlü bir grafik kartına ve hızlı bir işlemciye sahip bir gaming laptop'a ihtiyacın olacak.

Bütçen de önemli bir faktördür. F/p gaming laptop seçenekleri, makul fiyatlarla iyi performans sunabilirken, üst düzey modeller en gelişmiş özellikleri sağlar.

Laptop önerileri arasında en çok tercih edilen markalar şunlardır:

• Alienware
    • Asus ROG
    • MSI
    • Razer
    • Lenovo Legion

Bu markaların her biri, çeşitli bütçe ve ihtiyaçlara uygun olarak gaming laptop üretir.

Gaming laptop önerileri seçerken şu özellikleri dikkate almalısın:

• Ekran: Yüksek yenileme hızına ve düşük tepki süresine sahip bir ekran, oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirir.
    • İşlemci: Intel Core i7 veya AMD Ryzen 7 gibi güçlü bir işlemci, oyunlarda sorunsuz performans sağlar.
    • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce RTX veya AMD Radeon RX serileri gibi özel bir grafik kartı, en yüksek grafik ayarlarında bile oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırır.
    • RAM: En az 8 GB RAM, oyunlar için yeterli olurken, daha fazla RAM daha iyi çoklu görev performansı sağlar.
    • Depolama: SSD (Solid State Drive), geleneksel HDD'lerden çok daha hızlı yükleme süreleri sunar.

İhtiyaçların ve bütçen için en iyi gaming laptop'u seçmek için yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak araştırma yapman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5600m asla max-p 3060 kadar güçlü olamaz. Senin saf güç yakın dediğin muhtemelen 90w 3060 olan Ideapad Gaming 3 içindeki model olabilir. Belki 100w bilmiyorum. Ama Max-q 3060'ta Dlss açarsan gene tokatlar.

Zoe bir bütçe. Zaman zaman 17.500'lere düşen Ideapad 3te de 3060 var, 35000 civarına satılan Legion'da da 3060 var. 53.000'e bile iteliyorlar.

Düşük bütçe: düşük performans-düşük kasa kalitesi-ısınma sorunları vs. vs. İlle de tam performans istiyorsan birşeylerden feda edeceksin. Monsterler bile en dandik Tulpar T5 V20.3 veya 20.4 modelleri bile 25 binleri geçmiş. Sana f/p olarak önerim:

akakce.com
    Dell Gaming G15 5515 - AMD R7-5800H_16GB_512SSD_Nvidia RTX 3060 6Gb_15.6" FHD 120Hz_Win11 Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-dell-gaming-g15-5515-amd-r7-5800h-16gb-512ssd-nvidia-rtx-3060-6gb-15-6-fhd-120hz-win11-fiyati,1886102686.html

Fiyat, 21.699 TL. Bu model 5600m falan bırakmaz. Hele mux açıp Dlss de aktif edersen Amd'nin 6700m laptoplarını bile birçok oyunda geçebilir. Ama, işlemciden biraz performans kısacaksın ki laptopum ateş içinde yanıyor demeyesin. Yok uğraşamam dersen 17 18 civarlarına ideapad 3 düşebilir onu beklersin. Her gün herşeye zam geliyor, yarın 30000 liralar bu laptoplara normal olacak. Seçimini hızlı yaparsan daha iyi olur.

• sreylare kullanıcısına yanıt

Yardımın için sağol dostum, dediklerine katılıyorum sanırım daha fazla beklemektense bir şeylere yapışmak lazım yoksa sene sonuna min 30k'yı görcek gibi 3060'a sahip laptoplar. Black fridayde bi şansımı denesem mi diyordum bekleyip ama riske atmak oluyor gibi o biraz   eyvallah tekrardan  

• sreylare kullanıcısına yanıt

Bilgisayarın malzeme kalitesi hakkında yapabileceğiniz bir yorum var mı? Ben de arkadaşla benzer fiyat aralığında laptop bakıyorum 15-25 bin arasında. Önceki bilgisayarım Monster Abra A5 V15.2'ydi ve malzeme kalitesinden ötürü değiştirmeyi düşünüyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Constantine_328 C kullanıcısına yanıt

Önerdiğim modelin kasa kalitesi vasat-orta seviyede deniyor ben hiç kullanmadım, hani çok iyi denemez Monster ile benzer seviyededir tahminim. Benim gibi çok dikkatli kullananlar için büyük sorun olmuyor. Bu biraz da şans işi normal kullanımda bir bakmışsın menteşe çat! Bilemiyorsun. En yüksek performansı muadillerinden uyguna veriyorlarsa mutlaka kasa kalitesinden çalıyorlardır. Bu arada fiyatı artmış, indirime tekrar girer umarım.

Başka öneri olur mu, biraz piyasaya bakınalım buraya yazarım.

• Bu ürüne bir bakıp yorumlayabilirseniz çok sevinirim

https://www.hepsiburada.com/asus-rog-zephyrus-ga401qc-hz044-amd-ryzen-7-5800hs-16gb-512gb-ssd-rtx3050-freedos-14-fhd-tainabilir-bilgisayar-p-HBCV000007XFIW?url_src=and-product-detail

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop önerisi
    5 ay önce açıldı
    Gaming Laptop Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Gaming laptop tavsiye
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.