|
Gaming Mouse Markalarına Güvenemiyorum
-
-
A4tech gibi firmalar 7-8 yaşındaki sensörlerle düşük kalite switch'leri kullanıyorlar üretim maliyetini azaltmak için. Genel plastik ve ayak kalitelerinin de çok iyi olduğunu sanmıyorum açıkçası incelememiş olsam da. Kalite kontrolleri de kötünün kötüsü oluyor.
Sonuçta istendikleri kadar süslenseler de satın alınabilecek mouse'lar değiller. -
Up -
A4 tech gayet kaliteli ve eski bir markadır yaşı 25-30 un üstünde olanlar bilir... Malzeme kalitesi bakımından logitech den daha iyi olduğunu düşünüyorum.. Ornegin ayakları metal ve kabloda kaliteli orgu kullanılıyor...logitech in kronik sorunlarından plastik ayak ve kablo asınması/temassızlığı yok..ayrıca a4 tech genelde kendi geliştirdiği sensorleri kullanıyor..(V-track) kullandığım için biliyorum düzgün bir mouse pad la kullanıldığında gayet iyi performans veriyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyreequel -- 10 Mayıs 2015; 23:01:09 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kısacası logitech ve razer gibi markalar birer balon ve kesinlikle urunleri parasını hakketmiyor.. Ozelikle bizim gibi yerel para birimleri dolar karşısında değeri dusuk olan ulkelerde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyreequel -- 10 Mayıs 2015; 23:56:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Metal ayaklar yapılabilecek en kötü seçim. Mouse ayaklarında tercih edilmesi gereken malzeme teflondur (PTFE). Popüler bütün markaların kullandığı malzemedir. 5-6$'a Ebay'den 1 paket (2 set) satın alınabilir.
Mouse ayaklarıyla mousepad arasındaki denklem belli, ya ayaklar aşınır ya da mousepad. Metal ayaklar kullanıldığında mousepad daha hızlı aşınıp performans kaybı yaşayacaktır ve yüksek ihtimalle sürtünme katsayısının yüksekliğinden dolayı mouse yeterince kaymayacaktır. Mousepad mouse ayaklarına göre daha pahalı olduğu için her açıdan yanlış seçim olacaktır.
A4tech eski bir firma ama politikalarında herhangi bir değişim yok, yıllardır ucuz ve kalitesiz ürünler üretiyor.
A4tech'in geliştirdiği herhangi bir sensör yok, sensör geliştirme konusunda en başarılı firma şu an Logitech (Pixart'la birlikte-önceki ismiyle Avago/Aglient). Zaten Pixart harici düzgün sensör geliştirebilen bir tek Philips var, onların piyasadaki sensörü de oldukça vasat.
Ha Razer, Logitech, Steelseries gibi firmalar bir miktar da isimlerini satıyorlar mı, satıyorlar. En basidinden Razer'ın ve Steelseries'in kullandığı kıytırık sensörler büyük sorun. Bunun harici sniper button, ağırlık sistemi, örgülü kablo, RGB ışıklar tamamen marketing hype için yapılan anlamsız şeyler. Bu üç firmadan ancak Razer ve Steelseries bunu en çok yapanlar, Logitech en azından Ar-Ge'ye milyonlarca dolar yatırım yapıyor ve hala üst kalite mouse'lar çıkarmaya devam ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 11 Mayıs 2015; 0:26:07 >
-
müdür!.. :) yazdığın herşey teoriden ibaret bilmem farkındamısın... Söylediğin herşey varsayım.. pratikte öylemi peki?
bir senedir bloody r8 mouse ve bloody b071 mouse pad ikilisini kullanıyorum mouse pad de en ufak bir aşınma olmadı ve gayet kaygan.. yağ gibi akıyor diyebilirim... logitech kullanmış olsaydım biliyorumki yüzlerce saat bf4 ve cs.go oynadıktan sonra çoktan ayaklar aşınmaya başlamıştı bile.. ayaklar aşınmasa kabloda temassızlıkta yaşayacaktım büyük ihtimal..
İş yerimde ise a4 tech G9 setini kullanıyorum.. şunu diyebilirim gaming mousu aratmıyor.. sadece bir gaming mouse ergonomisi yok onun dışında yazılımında raporlama oranından tut frekans değişimine ihiyacına göre her türlü ayarlamayı yapabiliyorsun ve gayet hassas çalışıyor namussuz... ve herşeyden önemlisi adamlar sağlam yapıyor.. 20 senedir bilgisayar kullanıyorum elimden onlarca (logitech, microsoft vs) mouse geçti gönül rahatlığıyla bu genellemeyi yapabiliyorum..
benim salak kardeşim bu oyun ekipmanlarına dünyanın parasını yatırıyor eizo 2421 monitöründen tut modelini bilmediğim razer mouse unu kadar (daha önceki mouse u yine modelini bilmediğim ama gayet pahalı bir logitech mouse du ve defalarca kablosu bozuldu).. aoc i2369wm monitör ve bloody mousum la adamı çatır çatır indiriyorum... bf 4 de 60 kişilik serverlerde ilk 3 e girebiliyorum.. yani diyeceğim odur ki 300-400 lira para bayıldığım mouse günün sonunda bana ne tür bir avantaj kazandırıyor..? ortalamanın üstü bi fare de gayet yeterli
Ha şu var bir mouse a o kadar para verdikten sonra kendini önemli biri gibi hissedebilirsin.. ne bilim belki daha bir havaya giriyosundur.. üzerinde ejderha figürü sonra avago, Pixart filan... amaç bu zaten.. değilmi güzel kardeşim :)
kısaca markaların ve P&R ekiplerinin gazına gelmeyin...ister baba parasıyla ister kendi alın terinizle kazandığınız parayla alın... bu kadarı gerçekten israf.. yazıktır günahtır yapmayın böyle şeyler :)
-
-
Olaya bakış açın farklı, o 200-300 tl dediğin fareler aslında türkiyede 200-300 tl'ye satılsın diye üretilmiyor, asıl ülkelerindeki satış fiyatları 50-60 lira (kendi para birimlerini baz alarak düşün bizde 1000 tl asgari ücretle 200 tl fare, onlarda 1000 $ asgari ücretle 50 $ fare)
Yani 50-60 liralık fareyle a4 tech'in (rusya firması, rusyadaki fiyatının 15-20 lira olarak sayarsak) kalitesini karşılaştırıyorsun.
Ayrıca okadar atıp tutmuşsunda Razer Deathadder hiç kullandın mı? mikro fiber örülü kablosu ve altın konnektörü var o bloody'de var sadece diye övdüğün özellikler hani. -
konuyu açmış kişi olarak ben bir şey söyleyeyim.
A4 Tech X7 XL-750BH Kullanmış birisi olarak söylüyorum.
Çok Güzel bir mouse du makroları güzel ayarlanabiliyor.
üzeri yumuşak kauçuk bir yapıya sahip. Tasarımı güzel
Logitech G402 gelirsek vatan computer da elime aldığımda
Çok garip gelmişti elime bilmiyorum aşırı kaliteden mi acaba
elim alışık değildi ama nedense Logitech i ilk başta hiç sevmezdim.
Ama insan sonradan araştıtıp neyin doğru olduğunu öğrenice
anlıyor ne olduğunu. -
logitech g300 2.5 sene steelseries rival710 2 yıl 8 ay razer deathhader 3 sene sol tık bozuluyor
Mouse kullanan birinin beklentisi özellikle bu paraları vererek en az 5 yıl en az oda sensör mensör hepsi hikaye mouse elinizde kaldımı çok çan sıkıcı oluyor.Rival 710 a 50 milyon tıklama ömrü vermişler birde 20 milyon tıklama ömrü ortalama 4 yıl yapıyor.Adamlar ayarlamış garantisi bittikten sonra bozuluyor mouselar ne hikmetse en iyisi a4 tech bloody 8 sene 10 sene gidiyor elimde 19 senelik ps2 girişli a4 tech var sol tıklamaktan gri yeri bem beyaz olmuş halen çalışıyor.Bunun adı dolandırıcılık kaliteli sandığınız logitech steelseries razer markalarından uzak durun
-
logitech g300 kullanıcısıydım tabanı kırmızı olan üründen ilk çıktıgı yıllarda almıştım uzun süre gitti
ardından memnundum diyerek g300s aldım benzer vs... yapıda tabanı mavi artık ne değişti bilmiyorum fakat garanti bitti mouse gitti
şu an dandik 50 tl lik kablosuz çin mouse kullanıyorum go smart diye logitechden daha dayanıklı vs.......
birdaha asla logitech ya da tanınmış marka mouse klavye hoparlor bakmam
ürünlerinde sistemli eskitme dedikleri yöntemi kullanıyorlar garanti bitiminden 6 ay sonra ya mosue devrede arıza çıkıyor ya butonda ya kabloda kırılma vs... mal çöpe gidiyor
A4 TECH KLAVYE KULLANDIM YILLARDIR HER TÜRLÜ İŞKENCEYE MARUZ KALDI HALEN ÇALIŞIYOR MERET A4 TECH GERÇEKTEN SAĞLAM PERFORMANSLI HER KONUDA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 1 Ağustos 2023; 8:15:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X