Enpara'nın da döviz kurlarının çok hesaplı olmadığını takip edenler bilir, mesai saatleri dışında da alış/satış makası diğer bankalara göre dezavantajlı oluyor. Yurt dışında illa Enpara kullanmak istenecekse de ciddi saat farkı olan ülkelerde TR'de mesai saati içi mi dışı mı takip etmek zor.
En mantıklı tercih kredi kartının USD/EUR ekstre seçeneğini açmak. Alışveriş tarihiyle ekstre son ödeme tarihi arasındaki kur farkı da şansa kalmış.
Alışveriş yapılan ülkeye göre kredi kartı kur tercihini belirtmek önemli bir de ödeme sırasında. Yoksa örneğin EU'da yapılan USD işlemi için bir de döviz ekstresi seçeneği aktif değilse önce EUR fiyat yurtdışı banka tarafından USD'ye çevrilir,o USD' de TR banka tarafından TRY'ye çevrilirse can acıtır can :D
quote:
Orijinalden alıntı: bradenburg
adios karta baktım gearbest alışverişinde komisyon açıklaması yok dolar tl kuruna yakın bir oran çıkıyor muhtemelen komisyon almıyor
Zaten konu açtığım gibi sanki Garanti bankası çalışanları üşüştü, ben hiç sanmıyorum. Komisyon aidat, ücret Garanti bir numarayı bırakmaz. En yüksek eft ücreti bile Garanti'dir belki.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Döviz ekstresi isterseniz satın alma işleminden hemen sonra döviz alıp ödeme yapın derim. Satın alma işlemi yaptığım tarihte 4 lira olan Euro son ödeme tarihinde 4,5 lira olmuştu. Her gün geri düşecek umuduyla bekledim, bekledikçe arttı. Son ödeme tarihinde çaresiz Euro başına 50 kuruş fark ödemiş oldum. Bankanın aldığı komisyon tutarı merkez bankasının izni dahilinde %3'e kadar alınabiliyor. İş Bankası ve Yapı Kredi hep üst limit %3 aldı benden. Döviz kuru kararlı olduğunda döviz ekstresi daha mantıklı ama kararsız durumlarda banka komisyonu ödemek daha karlı olabiliyor ya da üstte belirttiğim gibi o an döviz alıp ödemek gerek. Dip not olarak belirtmeliyim ki banka sizden komisyonu çekilen tutar provizyondan düştüğü gün itibariyle o günkü döviz kuru + %3 komisyon şeklinde hesaplayıp hesap özetinize yansıtıyor. Yani satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz gün örneğin Euro 4 lira iken işlem provizyondan düşeceği gün 4,2 lira olursa bu tutar üzerinden ödeme yaparsınız + banka komisyonu şeklinde. Provizyondan düşmesi Amazon'un parayı çekmesine bağlı olarak 3-7 gün arasında değişebilir. Özet olarak tavsiyem döviz ekstresi ve satın alma işleminin hemen ardından döviz alıp ödeme yapılırsa hesapladığınız tutarın üzerinde sürpriz ödemeler yapmak zorunda kalmazsınız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme