Şimdi Ara

Gardırop Tipi Buzdolabı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Buradaki paylaşımlarınızı dikkatle takip ediyorum.

Gardırop tipi buzdolabı arıyorum. Kullanım rahatlığı açısından 4 kapılı modeller de olabilir. Ancak konu hakkında yeterli bilgim ve tecrübem olmadığı için sizlere danışmak istedim. Kullanmayacağım için gereksiz yer işgal eden ve fiyatı artıran su sebili gibi şeyleri istemiyorum. Gönlüm Electrolux'ten yana gibi ama doğru tercih olur mu bilemiyorum. Bu modelleri kullananlar veya tecrübesi olanlarınızın fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Samsung RSA1STSL - 540 lt - 2.200 TL
    • Electrolux EAL6240AOU - 577 lt - 3.000 TL
    • Siemens KA62NV70NE - 604 lt - 3.600 TL
    • Arçelik 8844 SBS NY - 540 lt - 4.000 TL
    • Sharp SJ-F810V-SL - 605 lt - 4.750 TL

Saygılarımla,
    mehmet

• Samsung ve arçeliği ele onlar alınmaz, ben kendim siemens aldım 3 ay önce 2900/10 taksit şeklinde, genel olarak memnunum buz kırma sesi yok, bazen fan sesi geliyor o kadar olur diye düşünüyorum. Benim için siemens yada bosch bu katagoride f/p ürünü. Üstelik 7 yıl garanti hizmetiyle 7 yıl kafa rahat.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum için teşekkürler.

Ancak Bosch ve Siemens'in eşdeğer ürünleri fiyat olarak daha pahalı. Dün Electrolux'un Taksim Tarlabaşı'ndaki showroom'una gittim, ürünü gördüm. Malzeme ve işçilik kalitesi olarak harika görünüyor.

Kullanan yok mu hiç bu ürünü?
  • Acaba dolabı koyacağınız alan ne kadar mesela 120cm yeriniz var mı. Eğer varsa bu gardrop tipi tek komprssörlü modellere bakmayın. Bosch un yada liebherr in ikiz dolabını alın. Benim yerim olsaydı bu şekilde yapardım. Buzluk ve dolabın ayrı komp.leri olduğu için hem az enerji harcıyor hemde daha uzun ömürlü oluyor.

• karti K kullanıcısına yanıt
    Tezgahı kaydıracağız zaten gardırop tipi dolabı koyabilmek için ama 120 cm kaydırmak çok zor bizim yerde.

Yalnız bu ikiz dolaplar kapasite olarak daha fazla alan sunmuyorlar her zaman. Hatta hangi markadaydı hatırlamıyorum, gardırop tipinin net kapasitesi daha fazlaydı.
  • membus M kullanıcısına yanıt
    Kapasite olarak bilgim yok ama benim yerim olsa oyle tercih ederdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karti K kullanıcısına yanıt
    Yer uygun olmadığı için malesef o tarz alternatifleri şimdilik elemek durumundayız. Yine de teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı marka ve öneri
    10 ay önce açıldı
    Buzdolabı Tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Electrolux U buzdolabı kategorisinde elemek gerçekten haksizlik olur. Bence electrolux üzerinden gidin. Tüketim degerleri oldukça makuldur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikroskopik -- 18 Nisan 2014; 22:41:47 >
  • mikroskopik M kullanıcısına yanıt
    Elextrolux'u elemiş değiliz. Hatta çok büyük ihtimalle Electrolux EAL6240AOU modelini alıyoruz :)
    çift evaparatör olması bir kere güzel özellik. ürün bütün avrupada satılan bir ürün. dolayısıyla düşük bütçe ürünü olarak gözükmüyor.

kolay gelsin.
  • Ürünle ilgili biraz daha bilgi vermem gerekirse Electrolux Taksim merkezinden görüştüğüm yetkili Güney Kore'de Daewoo'nun fabrikasında üretildiğini belirtti. Aynı ürün Daewoo olarak da başka pazarlarda var. Ancak mesela İngiltere'deki kullanıcı yorumlarında ürünün malzeme kalitesinden çok kötü bahsediliyor. Halbuki benim gördüğüm ürün bilakis çok kaliteli görünüyordu. Buradan şunu çıkarabiliriz diye düşünüyorum. Daewoo bu buzdolabını ürettiği firmaya göre farklı malzeme kaliteleri ile üretiyor.

Merak edenler varsa aynı buzdolabını bulduğum farklı markalar:
    • Smeg SR600X
    • Fagor FQ7925XUS
    • AEG S96090XVM2
    • Daewoo FRAX22B3V
    brawo size bayağı inceleme yapmışsınız. Size tr de satılan bir ürün daha önerebilirim.

kullandığımız bir buzdolabı.

samsung RF260BEAESL

http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/refrigerater/bottom-mounted/RF260BEAESL/TR

aynı buzdolabı farklı kod uzantısı ile usa da oldukça iyi reyring alıyor. tavsiye ederim.
  • mikroskopik M kullanıcısına yanıt
    Öneri için teşekkür ederim.

Fransız tipi dolaplara bir türlü ısınamadım, alt kısmın kullanımı bana çok rahat gibi gelmiyor. Ayrıca derinliği fazla olan bir makine, bizim derinlik malesef kapı kolu dahil 79 cm'yi geçmemeli. Yine de tavsiye için teşekkür ederim.
  • ben bunlardan sharpı düşünüyorum ses işine taktım 37 desibel diye daha çok.

sharpı araştırdınız mı ben daha canlı göremedim malum bayisini bulmak zor avm de bulmak zor falan
    çizilme durumu malzeme kalitesi
    gerçekten 37 desibel mi

ses muhabbeti olmasa (46 dB) arçeliğin dolabı güzel hem alt tarafın bir tarafını alternatifli kullanabiliyosun. hem daha ucuz hem marka arkanda (servis ve garanti açısından)
    quote:

Orijinalden alıntı: membus

Herkese merhabalar,

Gardırop tipi buzdolabı arıyorum. Kullanım rahatlığı açısından 4 kapılı modeller de olabilir. Ancak konu hakkında yeterli bilgim ve tecrübem olmadığı için sizlere danışmak istedim. Kullanmayacağım için gereksiz yer işgal eden ve fiyatı artıran su sebili gibi şeyleri istemiyorum. Gönlüm Electrolux'ten yana gibi ama doğru tercih olur mu bilemiyorum. Bu modelleri kullananlar veya tecrübesi olanlarınızın fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,
    mehmet

• paries P kullanıcısına yanıt
    Sharp'ın SJ-F810V-SL modelinden bahsediyorsunuz sanırım, 4 kapılı. Onu da araştırdım ve çok beğendim. Az kaldı ona karar veriyordum hatta. Özellik olarak çok iyi ve su sebilsiz en yüksek net kapasiteye sahip makine, bulabildiğim kadarıyla.

2 hafta oldu sanırım, İstanbul Cevahir AVM'de White Westinghouse satan İklimsa bayisi Gürbüz Ticaret'in dükkanında yine 4 kapılı bir White-Westinghouse gördüm. Oradaki bey Sharp'ın dolabının da aynı olduğunu söyledi. Sonra geçen hafta Yenibosna'daki Eskidji bit pazarına gittim hayatımda ilk defa. Orada Sharp'ı buldum ve gerçekten de White-Westinghouse ile aynı, aynı banttan çıkmışlar. Benim çok hoşuma gitti. Liman Ticaret 4800 TL fiyat verdi Sharp için. Daha önce de Tek Çarşı'yı arayıp sorduğumda 4750 fiyat almıştım. Ama bütçeden dolayı, bir de hanımın Electrolux'e güveninden dolayı vazgeçtim diyebilirim. Ancak Electrolux'un kalitesini o kadar beğenmesem yine de Sharp diye ısrar ederdim. Hatta Cevahir AVM'deki bey bile Sharp'ı bulduğum fiyatı duyunca kaçırmayın alın demişti :)

Yalnız Sharp için uzun soluklu araştırma yapmadım yurtdışı forumlarında. Ama iyi olduğuna eminim. Ses seviyesini de ben de aynı şekilde teknik verilerden biliyorum. Test etme imkanım olmadı. Olsa da aradaki ses farkını direkt anlayacak becerim olduğunu da sanmıyorum :)

Bir tek eklemem gereken nokta şu Sharp'la ilgili. Bu modelde soğutucu kapaklarının arasına çıta gelmiyor. Çıtadan kastım, Arçelik'in dolabını kapadığınızda sol kapıya monte bir sistem var, kanala giriyor, diğer kapı da onun üstüne biniyor. Sharp'ta bu özellik yok. Biraz kafamı kurcalamadı değil bunun olmaması. Acaba arada yalıtım nasıldır diye düşünmedim değil. Sonra da kendi kendime dedim ki, ben düşündüm de bunu koskoca Sharp mı düşünemeyecek, demek ki bir şey olmaz :)

Son olarak da şunu belirtmem lazım, hala fikrim değişip Sharp'a geçebilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi membus -- 22 Nisan 2014; 10:05:40 >

• ben bunun ankara SJ-FP810VST modelini buldum 5000 TL civarına arada ne farklar var tam da bilemiyorum aslında
    (o ardaki sızdırmazlık elemanının olmaması ilginç sızdırmazlığı nasıl sağlamışlar acaba)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paries -- 22 Nisan 2014; 11:12:04 >
  • paries P kullanıcısına yanıt
    Sanırım renk farkı vardır diye düşünüyorum. Modelde özellik farkı da var mı bilmiyorum açıkçası.

Kapaklar üst üste geliyor sonuçta ama sanki arada sızıyormuş gibi görüyorum. Ama demek ki sızdırmıyor ki adamlar yapmışlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: membus

Herkese merhabalar,

Saygılarımla,
    mehmet

Ne yaptınız, buzdolabı aldınız mı? Son durumu paylaşırsanız sevinirim.

• Electrolux EAL6240AOU modelini aldık ve şimdilik çok memnunuz.
  • Merhaba,
    Ürün ile ilgili son yorumlarınız neler? Tavsiye eder misiniz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.