Şimdi Ara

Garmin Nüvi 40 & 50 İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
32.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Naviextras ile ilgili çok sıkıntı yaşadım. Tuhaf tuhaf hatalar veriyor, daha yeni kurmuşum, "naviextras düzgün kapatılmadı" diyor. Cihaza bağlanamadı diyor, bağlanınca yükleme %5'te takılı kalıyor, 3 sn'de bir hata mesajı veriyor. Ne yaptıysam olmadı, daha önce Next kullanıyordum, ordan biliyorum, illet bir şey naviextras. Güncelleme yapabildiğim zamanlar da oldu ama genelde uğraştırıyor.

Kavşak görünümünden şerit asistanını kastetmiştim, eğer varsa sorun yok tabi.

İlginç.

İşletim sisteminiz ve bilgisayar modeli (ya da işlemci, ram) nedir?

Benim dizüstü bilgisayarımın Win7 64 bit işletim sistemi şu aralar çökmek üzere... Buna rağmen NaviExtras ile 3-5 dakikada güncelleme yapabiliyorum. Hiç hata yok, hiç sıkıntı yok. Acaba işletim sisteminizde, navigayon cihazınızda veya USB bağlantı kablosunda mı bir sıkıntı var?

3 ayrı bilgisayarda denedim, sistemler gayet iyi, üçünde de hata verdi.

• bende next'te var ama hiç sıkıntı yaşamadım hatta ne gibi sıkıntı yaşadığınızı o yüzden merak etmiştim
    belki cihazda bir sorun vardı bilemedim.
  • quote:

Doğrudur.

3 ayrı sistemde sorun çıktıysa problemi cihazda veya USB kabloda arayın hocam. Gerçi USB kabloyu takınca bilgisayardan cihazın dahili belleğine ve SD kart sürücüsüne ulaşabiliyorsanız onda da problem olmaz.
    Bir de elinizdeki eski sürüm ise kaldırıp son sürüm Naviextras Toolbox kurmayı deneyin hocam.
    https://www.naviextras.com/shop/portal/downloads

Eğer tüm bunlar çare etmiyorsa gerçekten de çok ilginç bir durumla karşı karşıyasınız demektir. Naviextras Toolbox bir şekilde sizdeki sistemde/cihazda sorun çıkartıyor demektir.

Bendeki Naviextras Toolbox Türkçe 3.11.0.24188 versiyonu. Bunu ve bir eski versiyonunu Asus i7 ve eski Asus Core2duo dizüstü bilgisayarlarda çalıştırdım. 4 ayrı Next YE-G 555 cihaza, 1 adet Navitech QXV-522'ye ve modelini anımsayamadığım bir PIRANHA marka cihaza sorunsuzca güncelleme yaptım. İşyerindeki ve çevdemdeki arkadaşlar NaviExtras Toolbox kullanan tüm cihazları getirip bana güncelletiyorlar ve genelde sorun yaşamıyoruz.

• USB kablo ile içerik görünüyor. Görünüyordu diyelim next cihazım artık yok, çekiçle güncelledim onu

Belki de sorun cihazdan kaynaklanıyordu diyeceğim ama, daha cihazı takmadan da naviextras sorun veriyordu, neyse ki artık geçti, böyle bir sorunum yok

Garmin almak istememin sebebi webden güncelleme yapması.

Teşekkürler...
  • quote:

next cihazım artık yok, çekiçle güncelledim onu
    .....

Geçmiş olsun mu desem başınız sağolsun mu desem, ne desem bilemedim hocam.

GARMIN'ler malzeme kalitesi ve ekran parlaklık düzeyi olarak iyidir. Sadece yazılımları IGO yazılımlarına göre biraz kullanışsızdır. IGO'ya alışana Garmin Navcity yazılımı ilk başta biraz zor gelir. Eğer IGO'nun bir çok özelliğini kullanan biriyseniz Garmin'de ilk göze çarpan şey işlev kısıtlılığıdır. Onun dışında adresi girer gidersiniz, yani işini iyi yapar. Stabilitesi yüksek cihazlar. IGO bazen çöker, bazı durumlarda hantallaşır. Garmin'de bunları hiç yaşamadık. Bir de hepsinde var mı bilmem ama bizdeki Garmin cihaz kontağı açtığımızda otomatik açılır, kontağı kapatınca otomatik kapanırdı. Bu özelliği bile çok güzel.

• quote:

quote:

next cihazım artık yok, çekiçle güncelledim onu
    .....

Geçmiş olsun mu desem başınız sağolsun mu desem, ne desem bilemedim hocam.

GARMIN'ler malzeme kalitesi ve ekran parlaklık düzeyi olarak iyidir. Sadece yazılımları IGO yazılımlarına göre biraz kullanışsızdır. IGO'ya alışana Garmin Navcity yazılımı ilk başta biraz zor gelir. Eğer IGO'nun bir çok özelliğini kullanan biriyseniz Garmin'de ilk göze çarpan şey işlev kısıtlılığıdır. Onun dışında adresi girer gidersiniz, yani işini iyi yapar. Stabilitesi yüksek cihazlar. IGO bazen çöker, bazı durumlarda hantallaşır. Garmin'de bunları hiç yaşamadık. Bir de hepsinde var mı bilmem ama bizdeki Garmin cihaz kontağı açtığımızda otomatik açılır, kontağı kapatınca otomatik kapanırdı. Bu özelliği bile çok güzel.

Teşekkür ederim.

IGO'dan farklı derken, mesela rotama ara noktalar ekleyebilir miyim? Veya sadece POI girerek kullanabilir miyim?

• Nüvi 40/50 cihazlarda ara nokta ekleme özelliği yok. Yani A ve B noktaları arasında navigasyon yapabiliyorrsunuz. Yazılımın kısıtlanmış yönlerinden biri de bu
  • quote:

.... Veya sadece POI girerek kullanabilir miyim?

Tabii ki POI girerek navigasyon yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Nüvi 40/50 cihazlarda ara nokta ekleme özelliği yok. Yani A ve B noktaları arasında navigasyon yapabiliyorrsunuz. Yazılımın kısıtlanmış yönlerinden biri de bu

Garmin nüvi 40 ve 50 de ara nokta eklenebiliyor, almadan önce bende yok diye biliyordum, aldıktan sonra farkettim bonus oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresefe -- 4 Nisan 2013; 20:40:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresefe

quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Nüvi 40/50 cihazlarda ara nokta ekleme özelliği yok. Yani A ve B noktaları arasında navigasyon yapabiliyorrsunuz. Yazılımın kısıtlanmış yönlerinden biri de bu

Garmin nüvi 40 ve 50 de ara nokta eklenebiliyor

Ben rotaya ara nokta eklenemiyor biliyorum; elinde cihaz olan birisi doğrulayabilir mi? Lütfen...
  • @DD252Admin hocam rota seçtikten sonra ikinci bir nokta daha seçilirse seçenek sunuyor

Garmin Nüvi 40 & 50 İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresefe -- 4 Nisan 2013; 20:41:32 >
  • Tamm o zaman; yanlış bilgilendirme için özür dilerim. Bu cihazı satın almama sebeplerimden bir de buydu; aslında yanlış biliyormuşum
  • quote:

quote:

3 ayrı sistemde sorun çıktıysa problemi cihazda veya USB kabloda arayın hocam.

ben de galaxy s2 yi aldığımda ne yaptımsa pc ye bağlayamadım. telefon arızalı, değiştireyim diye düşünürken, arkadaşın kablosuyla denedim, şak diye bağlandı. 1500 tl verdiğim telefondan şüphelendim de 3 kuruşluk kablodan şüphelenmedim, kablo orijinal kutusundan bile çıksa, her zaman değiştirip denemekte fayda var, tespitinize katılıyorum
  • Çok teşekkürler arkadaşlar
  • arkadaslar bu gun itibariyle nuvi 50 elime gecti gercekten memnun kaldim ama bazen sacma sapan rotalar cikartabiliyor karsima yolumun ustundeki yeri dolastirarak goturmeye calisiyor haritadan olabilir diye dusunuyorum cunku bulundugum ilce kucuk ayrica birbirine yakin arada 15mt olan paralel yolda hep bi alt yoldan gidiyormusum gibi haritada gosteriyor bu bunu cozemedim :/ ayrica garmin de sarjdayken kontagi kapatip arabayi kilitledim kendi kendine uyku moduna girermi diye girmedi illa sarj aletini cikarttikdan sonra 10 saniye sayip kapatiyor simdilik bunlari gozlemleyebildim umarim haritadan kaynaklanan haritalardir
  • Sayın @serhat762000

Öncelikle hayırlı olsun cihazınız

quote:

gercekten memnun kaldim ama bazen sacma sapan rotalar cikartabiliyor karsima yolumun ustundeki yeri dolastirarak goturmeye calisiyor haritadan olabilir diye dusunuyorum cunku bulundugum ilce kucuk

Cihazınıza alışın önce; ince ayarları var U dönüşü gibi. Sakınmalar kısmında bunları de-aktif ediniz. Haritadan da olabilir. Gördüğünüz hataları ekran görüntüsü ile birlikte Başarsoft konusuna raporlayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_23945216/tm.htm" data-href="http://Başarsoft Haritaları ile ilgili Başlık:http://forum.donanimhaber.com/m_23945216/tm.htm">BAŞARSOFT

quote:

birbirine yakin arada 15mt olan paralel yolda hep bi alt yoldan gidiyormusum gibi haritada gosteriyor bu bunu cozemedim

Bu her navigasyon cihazının düştüğü hatadır, cihaza özel bir durum değil yani.

quote:

ayrica garmin de sarjdayken kontagi kapatip arabayi kilitledim kendi kendine uyku moduna girermi diye girmedi illa sarj aletini cikarttikdan sonra 10 saniye sayip kapatiyor

Aracınızın servisine danışın; kontak kapandığında elektrik akımını kesmiyor olabilir; çoğu araçta kontak kapandığında, çoğunda anahtar çıkarılınca akım kesilir. Cihaz kapanır.

Bu konulara dikkat edin lütfen.
    Saygılar :)

• Bence de harita kaynaklı sapmalar. her cihazda oluyor.
  • cevaplariniz icin tesekkur ederim ;) astra h kasa aracimda yaptigim arastirmada cakmaklikta dogrudan akim oldugu icin acik kaliyor galiba bunu kesmenin bir yolunu ariyorum Garmin'e gelince sakinmalari cogu forum da U donusu aktif isaretlemisler o yuzden isarettim Udonusu olmadan isaretliyeyip deniyeyim fakat deginmeden edemiyecegim cihaz kallitesi ve ekran kalitesi bence diger gps lere gore muhesem ekran gunesin altinda bile cok net gozukuyor. Gidip biraz daha kurcalayayim bakalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat762000

cevaplariniz icin tesekkur ederim ;) astra h kasa aracimda yaptigim arastirmada cakmaklikta dogrudan akim oldugu icin acik kaliyor galiba bunu kesmenin bir yolunu ariyorum Garmin'e gelince sakinmalari cogu forum da U donusu aktif isaretlemisler o yuzden isarettim Udonusu olmadan isaretliyeyip deniyeyim fakat deginmeden edemiyecegim cihaz kallitesi ve ekran kalitesi bence diger gps lere gore muhesem ekran gunesin altinda bile cok net gozukuyor. Gidip biraz daha kurcalayayim bakalim

Sakınmalar kısmından "U dönüşü" seçeneğini kesinlikle kapatın.

Bununla ilgili çok komik ve o an için insanı sinir eden bir durum başıma gelmişti. Bilmediğim bir semte gidiyorum. Varacağım yere 2,5 km kala cihaz beni uzun ve geniş bir yola soktu (bu arada sürüş güvenliği açısından ekrana pek bakmıyorum, sesli uyarılara göre gidiyorum). O geniş caddeye girince 1300 metre kadar gittim, sonra cihaz 1300 metre ilerideki döner kavşaktan geri U dönüşü verdi ve aynı caddede 1200 metre geri geldim.

Meğer varış noktası o caddeye girer girmez 100 metre ileride karşı şeritteymiş. Ha bu arada karşı şerit ile bizim şerit arasında banket yok, yani hiç bir engel yok. Cihaz "U dönüşü" sakınmasını dikkate aldığı için beni o caddenin sonuna kadar götürüp ilk kavşaktan geri getirdi. Kendimi enayi gibi hissettim ve U dönüşlerini hemen kapattım.

Tabi bunun sakıncası da var sanırım. Bazı yerlerde U dönüşü yasak olduğu halde oradan yol veriyor. Oralarda sizin trafik işaretlerine dikkat etmeniz lazım artık.

• U dönüşler için çalışma yapılır ileriki zamanlarda. Bazı kavşaklarda U dönüş büyük araçlar için yasak bazılarında ışık kontrollü serbest. Bu datalar haritaya tam işlendiğinde sizi düzgün yönlendirecektir.
    Tabii burası Türkiye, neyin ne zaman değişeceği de belli olmaz.

Siz U dönüşteki işareti kaldırın; tabelalara göre hareket edersiniz. Özünde Navigasyon cihazları sürücüye yardımcı olmak için planlanmış cihazlardır, sizin düşündüğünüz şekilde hareket edemezler çünkü gözleri yoktur
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.