Şimdi Ara

Gayet düzgün çalışan bilgisayarın sabahına açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşama kadar gayet düzgün, problemsiz bilgisayarım bu sabah açılmamaya karar verdi. Power tuşuna bastığımda öncelikle CPU ve kasa fanları çalışmaya başlıyor daha sonra ekran bile açılamadan sistem kendini kapatıyor. Daha sonra power tuşuna bastığımda ise hiç tepki alamıyorum. Fakat anakartın ışıkları yanıyor ve power supply fanı dönüyor, yani güç var.

Power supply'ın fişini çıkarıp tekrar taktığımda ise başa dönüyoruz, önce bilgisayar açılır gibi oluyor fakat ekran bile gelemeden kapanıyor.

Ne yeni bir donanım ekledim ne de windows uptade falan yaptı. Düzgün bir shut down olmuştu. Fakat sabahına durum budur. Sizce hata nereden kaynaklanıyor olabilir?

• Anakart üzerinde arıza belirten ışıklar vardır anakartın kullanıcı el kitabı varsa ordaki ışıkların anlamını belirtir bir tablo olması lazım. Donanımsal bir arıza var gibi gözüküyor. Power supply sağlam mı ? eski bir ürün ise zamanla içindeki kondansatörlerde şişme yapıyor çalışır gibi görünür ama anakartı beslemeye yetmeyebilir imkan varsa başka bir P.supply dene.

Kolay gelsin.
  • Power supply yeni, bir sorun olduğunu sanmıyorum. Anakartın üzerindeki ışıklardan kastım ise 2 tane buton var "power" ve "reset". Onların üzerindeki ışıklar yanıyor ki normal, bilgisayar çalıştığı an yanıyorlar.
  • imzamdaki konuyu incelermisiniz.
  • Dostum ne yazık ki bilgisayar hiç açılmıyor. Fanlar dönmeye başlıyor fakat ekran açılamadan tekrar kapanıyor her şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: subtitle

Dostum ne yazık ki bilgisayar hiç açılmıyor. Fanlar dönmeye başlıyor fakat ekran açılamadan tekrar kapanıyor her şey.

imzagındaki pcyimi kullanıyosun ?
  • banada aynısı olmuştu.Bilen birine sordum power dan dedi beğerse oda bilmiyormuş.Daha sonrada aklıma dvd nın o gün bozulduğu geldi Dvd 'nin kablolarını çıkardım ve pc açıldı.Kesin olcak diye bir kayıt yok bir dene
  • Detaylarına girmeyeceğim ama elektrik şebekesinde surge, pik gibi isimlerle anılan düzensizlikler oluşur. Ne hikmetse geceleri daha fazla oluyor. Benim sorunsuz çalışan bilgisayarım sabah kalktığımda kokuyordu. Anakart ve monitör birlikte yanmışlar. Sendeki arızayı belki 100 kez forumda okudum, 3-4 kez de başıma geldi. Açılıp kapanmasının sonra da açılmamasının nedeni PSU'nun güvenlik özelliği. Bilgisayar açılıyor, bir süre durumu kontrol altına almaya çalışıyor ama sorunu çözemeyince sistem kendini kapatıyor. Bundan sonra bir süreliğine açılmaması PSU'nun bir güvenlik özelliği. Açtırmaz. Muhtemelen yanık kondansatörlerin var. Anakart tamiri yapan birinin bakması lazım. Sorunu 20 liraya tamir eden de var 80 lira isteyen de. Ankaradaysan yer önerebilirim. Kasada kaçak olup olmadığını da kontrol etsen iyi olur. Bilgisayarı açtığında kasaya kontrol kalemi (tercihen ampermetre) ile dokun. Kaçak varsa anakart yanmamış da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 30 Ekim 2009; 5:03:18 >

• labtobun arkasındaki bataryayı çıkar.biraz bekle geri tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atorbaci

labtobun arkasındaki bataryayı çıkar.biraz bekle geri tak.

arkadaş laptopdan bahsetmiyor masaüstü sistem sorun olan soruyu 1 sefer okursak anlaşılıyor zaten gözden kaçmış herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.