Arkadaşlar benim sorunum çözüldü sonunda. Ankara şaşmaz cotech garage Bülent usta var o buldu sağolsun. Benim araç şirket aracı idi ve bunu bilerek aldım. Şirket araçlarına takip cihazı vs takmak için frenin solunda üst iç kısımda bir kapak var onu çıkarıyorlarmış genelde. Zamanında söken elektrikçi kapağı yerine oturtamamış ve o açıklıktan turbonun doğal sesi geliyormuş. Adam bu yorumu yaptı bende Allah biliyor kendi kendime ne alaka falan diyorum. Sonra geldik dükkana kapağı söktü güzel yapıştırıcı vs sürdü sonra yerine tekrar sıkıca oturttu. Sonra tekrar teste çıktık ne ses kaldı ne seda... İnanması güç ama böyle... Bu kapak manuel araçların debriyajının çıktığı kısmın kapağı imiş. Otomatik olunca o kısmı kapak ile kapatıyorlarmış. Yaz aylarında kapak açıkken gelen motor sıcağından insanın ayağı haşlanır dedi usta :)) |
gaza basınca gelen üfleme sesi acillll!!!!! (2. sayfa)
-
-
-
Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu hortlatıyorum :) Bende de 17 clio 1.5dci var.60binde araç.Ekspertize soktuğumda çıkmadı fakat aldıktan bikaç gün sonra hava deliklerinden 1500-2000 devirden sonra her gaza bastığımda fısss diye hava sesi geliyor.Düdük değil bildiğiniz hava sesi.Gaz verirken.Ustam sağolsun epey detaylı baktı,2gün başındaydı.köpükle baktı,1.5bar hava testi yaptı hortumlara ama yok kaçak.Turboya baktı turbo da çiçek gibi dedi.Performans düşüşü bence azcık var gibi.Turboyu devre dışı bırakıyor ustam,ses kesiliyor 2bin devirlerde hatta 4binde bile olmuyor.Sorun Turbo veya parçalarına dair bence de.Ustam başka çare kalmadı Turbodan abi o zaman diyor.İçindeki çarklardan vs olabilir dedi.Bugün de çok hafif yine gaz verdikçe turbo tarafından siyah duman geliyor gibi ama yoğunluğu az.Turboyu 0 orjinal olarak değiştirmeye karar verdim.Bakalım sabah götüreceğim ve siyah duman olayını da söyleyeceğim.Sorun çözülürse de detayları yazarım arkadaşlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X