Şimdi Ara

Gaza basmadan araç gidiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
21.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz1

clioIII 80 bg 30 derecelik yokuştada kalkıyor. Denemeyi yaklaşık 2 sene önce yine burada açılan bir topiğe deneme olarak yapmıştım.

Güzel arkadaşım, şu açı derece yüzde işini ne olur karıştırmayın yazılarınıza.
    Biz "ileri derece" arazi araçlarıyla 45 dereceyi zar zor çıkıyoruz ve bununla övünüyoruz, sizler binek bir arabayı 30 derece yokuşta kaldırdığınızı söylüyorsunuz. Tabi burada hatalı olan ölçü değeriniz. Şöyle izah edebilirim;
    %100 eğim 45 derece demektir. Yani 1 metrede 1 metre yukarı çıkar ki normal bir binek araç bu eğime yaklaşamaz bile yaklaşma açısı müsaade etmeyeceğinden.

• hyundai getz vardı bende 2006 dizel çok rahat rölantide gidiyordu 0 gazla şimdi 99 megane coupe var devamlı stop ettiriyorum aracı yada patinaj çektiriyorum
  • Chevy de corsada gaz vermeden çok kolay kalkıyor, hatta ikiside 2. viteste kavramada fazla tutmadan kalkıyor. Bunu iş olsun diye corsada denemiştim 3. viteste de gaz vermeden kalkıyor, sonuçta daha yüksek viteslerde de her arabada olur bence, kavramada ne kadar tutulduğuna bağlı olarak. 1. viteste gazsız kalkarken kavramada çok az tutulduğundan debriyaja zararı olmaz tahminimce. Sıkışık trafikte hiç gaz kullanmam zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

sağdaki pedallardan hoca gaza basıyordur

• Benzinli veya dizel farketmez,debriyaji gaza basmadan kavrama noktasinda tutun arac kalkar,o pozisyonda tuttugunuz derecede o hizda ilerler,kaplumbaga hizinda yani,biraz daha kaldirirsaniz,dizel araclarda stop etme durumu pek görülmez belli bir hizda ama benzinli araclarda genellikle öne dogru bir firlama ve ardindan stop etme durumu görülür...
  • quote:

Haha sagda gaz varmıydı yaa:D
  • erzurumda da araba bi kucuk tepelikde gazsız calısmadan kalkıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Dizellerde hem rölanti daha güçlü korunur, hem de düşük devirde tork daha fazladır. Benzinli araç böyle bir durumda stop etme eğilimindeyken dizel bir araç yumuşak bir kavramayla kalkar. Bazı rölantisi yüksek benzinli araçlarda da benzer bir durum görülür. Euro4 normlarından dolayı rölantisi 700 devir altında olan benzinli motorlar daha fazla stop etme eğilimindedirler.

Yani kalkar. Ama bunu tavsiye etmiyorum. Lüzumu yok. biraz gaz verin, daha düzgün, daha seri kalkın.

O.B.K ustam ben bu konuyu biliyorum fakat şöyle bir konu var şehir içinde belli bir hızda öndeki araca yaklaştığımda hızımı azaltmak için frene basıyorum hızım az olmasına rağmen araba 2. viteste başlıyor altımda ben gideceğim diye zıplamaya önüm müsait olduğunda ayağımı frenden çekince rampa bile çıkyorum kurşun gibi gidiyor.önümdeki araç yavaş seyrediyorsa onunla aramdaki mesafeyi korumak için frene yükleniyorum. 1. vitese alsam devir az geliyor mecbur önümde giden araba varsa frene bastığımda sürekli debriyaj kullanıyorum . İkinci viteste motor freni yapmak bir tarafa aracın başını alıp gitmesini önleyecek bir ayarı varmıdır.

• arkadaşlar multijet lerde, araç rolanti devrinin altına düşmeye başladığı anda ecu kendiliğinden gaz verir :)
    multijetlerde ayağınızı yavaş sayılacak hızda debriyajdan çektiğinizde hafif yokuş yukarı olsa bile aracı gaz vermeden kaldırabilirsiniz..
  • benim araçtada bu şekilde bariz yokuş olmadığı sürece gaz vermeden gidiyor zaten rölanti düşerse aracın ecu sü kendi gaz veriyor siz müdahale etmeseniz bile ecu aracın stop etmesine izin vermiyor limitler aşılmadığı sürece stop etmiyor

araç corolla

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 22 Mayıs 2010; 11:32:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanhelcing

quote:

Haha sagda gaz varmıydı yaa:D

hemide hepsi var :)

Ben gaza yüklendimmi debriyaja basıyordu hıyar :)
  • quote:

connectte de aynı durum var ama fiesta da bayaa yüklenmek gerekiyor gaza
  • Dizel araçlarda normal olan bir durum, sorentoyla hiç gaza basmadan 1km yol gidip geldiğimi bilirim.
  • arkadaşlar ben rampada kalkmasına gitmesine bir şey demiyorum ama kaza yaptıracak her frene basmamda debriyaja basmak zorunda kalıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: abbasyolcu777

arkadaşlar ben rampada kalkmasına gitmesine bir şey demiyorum ama kaza yaptıracak her frene basmamda debriyaja basmak zorunda kalıyorum

manuel vitesli her araçta durum böyle zaten ne demek istediğinizi anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

araç kendi kendine gidiyor.Bu durumu arkadaşımın toyota corolla sında gördüm.

Gizli beygirler.
  • Sadece dizeller değil, benzinlilerde gider.. Götürmeyi bilene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

Starex 140 bg

+0 50 dercelik bir yokuş 500 kg yüklü geri viteste gaz vermeden çok rahat ilerliyor hiç basmaadım gaza orda düzlüğe kadar çıkmıştım hiçde sıkıntı olmamıştı

yanlış anlamayın fakat 50 derece yokuş varmı ? en dik yokuş 45 derece değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast
    arkadaşlar multijet lerde, araç rolanti devrinin altına düşmeye başladığı anda ecu kendiliğinden gaz verir :)
    multijetlerde ayağınızı yavaş sayılacak hızda debriyajdan çektiğinizde hafif yokuş yukarı olsa bile aracı gaz vermeden kaldırabilirsiniz..

Bu yüzden bir senedir falan stop ettirmedim :D
  • ben ilk aldığımda yokuşta bir kere stop ettirdim, oda debriyajın kavraması çok aşağıda olduğu için
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.