Aynı konuyu Programlama bölümüne de yazdım ama cevap bulamadım Merhaba Arkadaşlar GCC nin windows versiyonlarını nerelerden indirebilirim. Bilen varsa yardımcı olabilirmi? Birde Linux altında C derlerken Turbo C arayüzüne sahip bir program vermış. Kullanımı aynı windowstaki TC nin kullnımı gibiymiş. Bir nevi komut dönüştürücü. Bu ikisini nereden bulabilirim.
gcc derleyicisi ANSI C standardına uyularak yazılmış bir derleyicidir.Windows altında Ansi yi destekleyen herhangi bir derleyici ile gcc de derlediğin kodları derleye bilirsin.Diğer konu da bir bilgim olmadığı için bir şey söyliyemiyeceğim
Amacım C derlemekten ziyade farklı alternatifler denemek. Hem windows hemde Linux tabanlı olarak. Linux programlarının birçoğunun windows versiyonu yada aynıı işi ypan benzer programlar var. Hiç windowsta gcc kullanmadım ama denek istiyorum.
Birde DevC++ ın windows versiyonunda asıl derleme işini yapanın gcc olduğunu bir yerd okudum. bana pek mantıklı gelmedi ama bu konuda bilgisi olan arladaş varmı..?
selamlar linuxta turbo C benzeri program "anjuta" die bir program http://sourceforge.net/ te arama yapıp bulabirsin....