Bildirim
Gece gece aklıma bir fikir geldi. (2. sayfa)
KAHVE DUNYASI Dünyası Gofrik Sütlü Kutu 24'lü : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/dp/B074PSYL33?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
13 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
şuan o bahsettiğin vapor chamber hakkında hiçbir fikrim yok ilk defa duydum, belki gördüğüm bildiğim birşeydir ama şuan aklıma hiç gelmiyor biraz araştırıp ona göre yorum yapmak lazım. ama ben yine yaparsam kasanın bir tarafını komple bu tarz yapraklı sogutulu yapacağım -
Vapor chamberi bende ilk defa tw den duydum. -
-
Abilerim bence yarın siz toplantı yapın skype ile ben de Dinleyeyim baya bilgi eksiğim var @thunderwatcher
@_bluescream_
@Dicee
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
quote:
Orijinalden alıntı: _bluescream_
şuan o bahsettiğin vapor chamber hakkında hiçbir fikrim yok ilk defa duydum, belki gördüğüm bildiğim birşeydir ama şuan aklıma hiç gelmiyor biraz araştırıp ona göre yorum yapmak lazım. ama ben yine yaparsam kasanın bir tarafını komple bu tarz yapraklı sogutulu yapacağım
Türkçesi "buharlaşma odası" oluyor. İşlemci ile soğutma yaprakları arasında bir odacık olduğunu, bunun da içinin soğutma maddesi ile dolu olduğunu düşün. İşlemciye temas eden yüzey ısınıyor ve odacık içindeki sıvıyı ısıtıyor. Sıvı yükseliyor ve soğutma yapraklarında soğuyup tekrar aşağı iniyor ve mini bir konveksiyon akımı oluşuyor. Doğa da böyle yapıyor. Biz kimiz ki karşı çıkalım dimi? Prensibi aşağı yukarı aşağıdaki şekil 1'deki gibi:
Peki şu an bu sistemi kullanan var mı. ? Performans testleri falan. Açıkcası bana biraz ters geldi şimdi o soğutucu sıvı orda ısınacak yükselişe geçecek ısıya çıkacak yapraklarda soğuyup tekrar geri gelecek. Şimdi bu sistem ile pek fazla bilgim olmadığında ve ilk defa sizden duyduğum için böyle diyorum. O su devir daim yapana kadar mangal yaparız heralde kasada. ?
-
Yeni bazı ekran kartları soğutucularında bu Wap Cham olayını kullanıyor. Soğutucuyu 3-4 slot kaplayacak kadar büyütmeden o düzeyde performans artışı sağlıyor. Ayrıca inanılmaz güzel işlemci soğutucular da çıktı WC kullanan. Nvidia GF 780 ve Titan bu soğutucudan kullanıyor ve dramatik farklar var ısılar arasında. 5-10 derece gibi farklara kadar çıkıyor. -
-
abooooo naptın müdür sen baya zahmetli işmiş o ya, yani biz gidip sanayiden daha alumünyum alamazken bu tarz bişe yapmak, aslında yapılırda ne bileyim önce aklıla ttakılan projeleri bi bitirelimde buda listede yerini alsın 2 senedir gtx 285 im için aldığım heatkiller gpu blok çekmecede duruyor lan daha onu toplayamıyoruz ettiğimiz laflara bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 1 Eylül 2013; 1:14:13 > -
quote:
abooooo naptın müdür sen baya zahmetli işmiş o ya, yani biz gidip sanayiden daha alumünyum alamazken bu tarz bişe yapmak, aslında yapılırda ne bileyim önce aklıla ttakılan projeleri bi bitirelimde buda listede yerini alsın 2 senedir gtx 285 im için aldığım heatkiller gpu blok çekmecede duruyor lan daha onu toplayamıyoruz ettiğimiz laflara bak
ehehhehe aynen kıçıkırık bi tane bloğu yapamadık bir de bunu yapmaya kalksak işimiz var. -
O kadar zor değil yahu. Sadece sızdırmaz olması lazım olay o. Biraz torna işi var gibi görünüyor tabi ona katılıyorum. -
quote:
O kadar zor değil yahu. Sadece sızdırmaz olması lazım olay o. Biraz torna işi var gibi görünüyor tabi ona katılıyorum.
Torna işi mi. ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Dicee
quote:
O kadar zor değil yahu. Sadece sızdırmaz olması lazım olay o. Biraz torna işi var gibi görünüyor tabi ona katılıyorum.
Torna işi mi. ?
Torna makinesinde sıvı soğutma bloğu oyan bir eleman vardı forumda. Blok aluminyumdan oydu gayet de güzel oldu. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Dicee
quote:
Torna işi mi. ?
Torna makinesinde sıvı soğutma bloğu oyan bir eleman vardı forumda. Blok aluminyumdan oydu gayet de güzel oldu.
Link varsa verir misin. ?
-
lan nick niye değiştin
hadi skype yapıozmu daha yeni geldim eve ha -
quote:
lan nick niye değiştin
hadi skype yapıozmu daha yeni geldim eve ha
Sıkıldım Dicee den yeter da az yenilik olsun. -
quote:
Orijinalden alıntı: Giovannii
quote:
lan nick niye değiştin
hadi skype yapıozmu daha yeni geldim eve ha
Sıkıldım Dicee den yeter da az yenilik olsun.
neyse hayırlısı olsun bakalım ,thunderin skype ı alak da bi yüksek şuraa yaparız
-
Dostum bence hiç uğraşma al vantılatoru koy ustune sen rahat o rahat hacııı ........ -
-
Hotmail'im vardı Outlook yaptılar, messanger'ım vardı skype yaptılar beni illet ettiler o yüzden tepkiliyim microsoft'un windows dışında bişeyini kullanmıyorum pek. Tepkiliyim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X