Şimdi Ara

GECE GÖRÜŞ GÖZLÜĞÜ işe yarıyormu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
60.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu gözlüklerin piyasada oldukça fazla çeşidi mevcut. 10 liraya satılanı da gördüm 1000 liraya satılanı da. gece farlardan çok fazla rahatsız olduğumdan bir süre araştırdım. optikçilere giderseniz antifar, antiglare,gece sürüş gözlüğü vs. isimlerle özel olarak yapıyorlar. çerçeveye göre 300-500 liradan başlayan maliyetleri oluyor. kimisi sadece sarı renkli cam kullanırken, kimisi 3-4 katlı filtresi olan daha profesyonel malzemeler kullanıyor. bunun dışında decathlon gibi spor mağazalarında bisiklet, koşu vs. sporları için sarı camlı gözlüklerden satılıyor fakat onlar da gece takılmamasını öneriyorlar. bu tip gözlüklerin amacı kapalı, yağmurlu, sisli havalar. optikçilerde yapılan profesyonel ürünleri denemedim ama 35 liralık bir ürünü şehir içinde (refüj aydınlatması olan yerlerde) kullandım ve bence çok başarılı. görüş alanı artıyor bile denebilir. şehirler arası yollarda da karşıdan gelen araçların gözü almasında oldukça başarılı fakat karanlık bölgeleri neredeyse tamamen kaybediyorsunuz. şehirler arası dümdüz etrafı da boş tarla olan bir yolda biraz da hızlı bir şekilde ilerlerken farın aydınlattığı bölgede aniden bir köpek görünce oldukça tedirgin olmuştum, çünkü far bölgesi dışında kalan alanı tamamen kaybediyorsunuz.

• Bu sarı camlı gözlükler en iyi sisli, yağmurlu, puslu havalarda işe yarar yada güneşin batmaya başladığı akşam saatlerinde, eğer uzun farlara karşı gece için önlem alacaksanız biraz daha kahverengiye yaklaşan açık kahverengi renkli bir cam kullanılması daha yararlı olabilir, çok açık sarı renk gerçekten gözleri yorabiliyor.
  • Aldım kullandım işe yarıyor. Bembeyaz xenonları bile sarı ışığa çeviriyor. Çok pahalısını almaya gerek yok. Popüler bir alışveriş sitesinden denemek için almıştım. Fiyat arttıkça kalitenin fiyata orantılı olarak artacağını düşünmüyorum. Ancak alışmak gerekiyor. Açıkçası çok fazla alışamadım. Kolçağın içinde yatıyor.
    Bir hevesle alınıp çokta kullanılmayacak bir ürün. Boşa çok para vermeyin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Aldım kullandım işe yarıyor. Bembeyaz xenonları bile sarı ışığa çeviriyor. Çok pahalısını almaya gerek yok. Popüler bir alışveriş sitesinden denemek için almıştım. Fiyat arttıkça kalitenin fiyata orantılı olarak artacağını düşünmüyorum. Ancak alışmak gerekiyor. Açıkçası çok fazla alışamadım. Kolçağın içinde yatıyor.
    Bir hevesle alınıp çokta kullanılmayacak bir ürün. Boşa çok para vermeyin.

bu yazının altına imzamı atarım..
  • Acaba Polarize Güneş Gözlüğü aynı işi görür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Acaba Polarize Güneş Gözlüğü aynı işi görür mü?

+45 faktörlü Ray-Ban Aviator güneş gözlüğü iyi iş görüyor Xenonlara karşı
  • tüm kamyonculara , kamyonları alırken 3-5 tane hediye edilmeli, tıpkı 3D televizyon alırken gözlüğü hediye edildiği gibi
  • yukarıda alıntı yaptığım ürünü almıştım, konuya denk geldiğim iyi oldu. ürün bende pek faydalı olmadı, geri verdim ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

yukarıda alıntı yaptığım ürünü almıştım, konuya denk geldiğim iyi oldu. ürün bende pek faydalı olmadı, geri verdim ben de.

Benim de almayı düşündüğüm bir üründü fikrinizi beyan ettiğiniz için teşekkürler.
  • http://www.cem-fa.com/cemfa/makalelerimiz/gecearac.html
    burada mantıklı açıklamalar yapılmış okumanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.