Şimdi Ara

Geceleri telefonları şarjda bırakmak sağlıklı mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan bi cümle için ne kadar boş laf okuttunuz ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırakmaya devam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lion pillerin dolumu basli basina derin bir konu.
    dolum aninda sürekli isi ve yük kontrollü yapilarak duruma göre dolum verileri degisiyor.
    ilk dolum aninda güvenli doyum noktasina kadar hizla devam ederken, dolumun sonlarina dogru kontrollü ve azaltilmis bir sekilde %100 e kadar cikartilmaya calisiliyor.
    cünkü dolumun sonlarina dogru asiri yük ve diger tehlikeler artiyor.
    Zaten bu yüzden hizli dolumlarda yarim saatte %70 sarj gibi ifadeler kullaniliyor.

Ben telefonumu gece yatarken 500mA USB portuna bagliyorum 8 saatte ancak doluyor ha %80 bile dolsa benim icin sarji doludur.

Telefonu sarj ederken yakininiza, yataginiza veya yastiginizin altina koymayin! Mallik etmenin lüzumu yok :) her ne kadar kontrollü dolum yapiliyor da olsa kul icadidir patlarsa, kötü patlar!

Ayrica sunuda gözlemleyemedim ama sarj %100 dolu olunca sarj kesiliyor, 20 dakika sonra %99 oluyor ve tekrar yeniden sarj ediliyor. böylece sabaha kadar kesik kesik sürekli ufak takviyeler devam ediyor.

• Bu konu hep tartışılır ancak riskli bir durum. Şarj aleti akımı kesti tamam ısınma olmuyor. Ancak mesele pilin sabaha kadar %100 dolu olarak kalması. Pil max voltajındayken dip voltajındayken de ömründen omur kaybeder. Ve bu seviyelerde uzun sure kalması sağlıklı değildir.
    Cihaz akımı kesse de harcamayı pilden değil şarj aletinden yaptığı icin pil %100 olarak kalmaya devam eder. Bu da ömrünü azaltır. Aynı şekilde pilin boş %0 da uzun sure kalması da ömrünü azaltır. O yüzden uzun sure kullanılmayacak pilleri yarı dolu olarak bırakın denir.
    Cihazı gece 500 ma ya bağlamak cok mantıklı. Geç dolar ve pil %100 de cok beklememiş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Orijinalden alıntı: playstyleyüksek amperli usb lerde aşırı ısınma oluşuyor ve bu yüzden % 100 dolmadan ısından fazla enerji çıkıyor ! daha sonra soğuyunca hızlıca şarj düşebiliyor düşük amperli usb lere bağlayın ! ben hep öyle yapıyorum ! LG batarya 1500 de 3,5 saatte şarj full oluyor, birde tablet var 6000 lik bunun şarj olma süresi daha fazla ! lidyumda asıl mesele her fırsatta şarja takın ! ve birde şunu anlamanız gerekiyor ki ! donanım kendi orjinal pili için şarj güvenliği için voltaj seviyesi bir noktaya gelince şarjı kesiyor ! özellikle tabletlerde şarj mavi ışığı şarj full olunca kesiliyor ! uzun lafın kısası yavaş şarj zaman alır gece bağlamak zaman sorunu çözer ama ısınan bir yere alsa cep veya tableti koymayın !!!
    Akımı (Amper) şarj aleti göndermez telefon emer (çeker).

veren olmadan, alan olmaz ! :)

• Bizim millet basligi okuyup drvamini okumayacagi icin gece sarja takmaz. Sonra ofiste sabahin korunde "aypon sarji oleaan vaa mii " diye aniran ablalar ortaya cikar.

Siz ne kadar bilimsel anlatirsaniz anlatin ne kadar dokuman verirseniz verin "gece takmak zararli abi" veya "olsun ben takmiyorum" diyeceklerdir.

• şu son paragrafı yazsaydınız yeterliydi.

• elektrik dalgalanırsa, 380volt gibi bir voltaj pilin tüm devresini altüst edecektir. ve yüksek voltaj pile gitse patlar.. bunun örneği çok.. genelde gece telefonu şarj ediyorum.. ama bu tehlikelidir.. elektrik özellikle taşralarda çok ciddi dalgalanıyor..hnb

• Telefonum şarj dolunca otomatik olarak şarj etmeyi kestiği için kafam rahat xd

• Valla tam doldugunda telefonun otomatik akimi kesen bir kablo aldim kafam rahat telefon sarj dolarken led yanip sonuyor tam doldugunda bir sure yesil led yaniyor daha sonra kablo elektrik akimini kesiyor fazla bir parada vermedim 18 TL verdim. (Ben aldiktan sonra satici fiyati yukseltmis)

Ayrica telefonum hizli sarja pek takmam normal sarj ederim ozellikle gece yatarken normal sarja takarim malum gunumuz telefonlarinin bataryalari cikarilabilir olmadigindan kullanirken en uzun omurlu goturecek sekilde kullanmakta fayda var.

Orijinal Oto-kes Veri Kablosu Sync USB Kablosu Mikro Android Akıllı Kontrol Çipi Için 1 m LED telefon kablo Hattı
    http://s.aliexpress.com/AVVFv67R
    (from AliExpress Android)

Geceleri telefonları şarjda bırakmak sağlıklı mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 17 Temmuz 2016; 13:58:22 >

• bazıları beğenmemiş ama bence birçok kişi için çok iyi bir yazı olmuş.. bir çok kişinin kafasındaki soru işaretini kaldırır. ve bilinmesi gereken küçük ama önemli bir detaydı bence. güzel bir yazı daha açıklayıcı olabilrmiş ama bir sürü gereksiz yazıdan daha iyi olmuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

elektrik dalgalanırsa, 380volt gibi bir voltaj pilin tüm devresini altüst edecektir. ve yüksek voltaj pile gitse patlar.. bunun örneği çok.. genelde gece telefonu şarj ediyorum.. ama bu tehlikelidir.. elektrik özellikle taşralarda çok ciddi dalgalanıyor..hnb

Önce adaptör yanmaz mı ?

• Ben note 4 ü 1 yıl boyunca hep geceleri şarjda bırakarak kullandım ve batarya 1 yılın sonunda öldü. Ben pek tavsiye etmiyorum. Şöyle düşünün. Sabah kalktığınızda telefonunuzun şarjı hep 100 dür ve hiç bunun altında olmaz. Neden? Hani şarjı tam dolunca kesiyordu? 99 a indiği an tekrar şarj etmeye başlıyor ve 100 olunca tekrar duruyor. İşte bu döngü pili mahvediyor.

• en fazla 2-3 saate doluyor telefonlar o yüzden gece şarja koyma devri bitti benim için, son 10 yıldır hiç yapmadığım bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

Ulan bi cümle için ne kadar boş laf okuttunuz ya

Aynen hocam. Haberciliğin şanından herhalde

• Benik telefonda problem var 6 saatte dolduğu için mecbur gece sabaha kadar şarjda

Ampere indirdim hangi orjinal şarj aleti ile denersem deniyim 480 gösteriyor gelen gücü

• dolunca çıkarmak lazımda nasıl olucak oda uykuda bilmiyorum

şarj dolunca alarm çalsa çok iyi olur
  • Basligi okuyunca aklima "Kola icmek zararli midir?" gibi seyler geldi. Zararli olmasi bir sey degistirmez 😄 yine icicez zaten

• wolf silver W kullanıcısına yanıt
    Batarya çykarylyp takylyyor mu peki?

• olay suki lityum bataryalar adaptorden gelen dogru akima direk baglanarak sarj olmuyorlar. tam verimli sarj icin sarjin her asamasinda farkli akimla beslenmeleri gerekiyor. nerde ne kadar akim gerektiginin tam bir matematiksel ifadesi bulunmasada senelerin deneyimiyle elde edilmis optimize algoritmalar mevcut. bataryanin omrunu kisaltmadan en verimli sekilde sarj olmasini her asamada en uygun akimi vererek sagliyorlar. yani sarj islemi her asamasinda bu kadar hassas detayli kontrol edilirken, batarya doldukdan sonra telefonun elektrik vermeye devam ederek bataryayi pisirecegini yada omrunu kisaltacagini dusunmek abes olur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.