Şimdi Ara

Gecikmeli Akıllı Priz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektrikler kesildikten sonra geldiğinde hemen elektriği vermeyen gecikme süresini belirleyebileceğimiz bir akıllı priz arıyorum. Halihazırda tplink hs110 modelini kullanıyorum. Bunda ve araştırdığım diğer prizlerde bahsettiğim özellikte bir priz bulamadım. Sizin bildiğiniz bir akıllı priz var mı

• Elektrikten anlıyorsanız Böyle sigortalar var, direk sigorta kutusuna yada iki ucuna fiş takıp öyle kullanılabilir.
  • healemdar H kullanıcısına yanıt
    Ben elektrikçiyim öyle sigorta görmedim , sigorta rayına takılan timer yani zamanlayıcılar var. Bu zamanlayıcılar üstündeki çentikleri ileri geri yaparak istenilen süre elektrik geçirir veya geçirmez şeklinde çalışır. Çalışması istenen saatleri ayarlanabiliyor.

Arkadaşın dediği başkaca bişey,onu bende bilmiyorum var veya yok. Belkide üretilen bir malzemedir.
    Zaman rölesi bu işi çözer fakat oda biraz zahmetli ve elektrik bilgisi ister , herkesin yapabileceği bir iş değil.
  • TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt

Arkadaşın dediği şu hocam

https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/tomzn-gerilim-koruma-rolesi-yuksek-alcak-voltaj-akim-koruma-monofaz-63a_pdp_623854581

bunu direk bağlayıp kullanabilir diye düşünüyorum, sigorta kutusuna veya klemenslere faz-nötr girerek. Hangisi kolayına geliyorsa.

• healemdar H kullanıcısına yanıt
    Burdaki voltaj ve akım korumalı sigorta ,yani yüksek ve düşük voltajda kendini kapatma özelliği var.
    Zamanlayıcı yazmış özelliklerinde , muhtemelen timer gibi çalışıyor.
    Bunu hiç kullanmadım ,buna benzerlerini gördüm onlarda zamansal özellik yoktu.
    Arkadaşın dediği elektrik gidip geldikten sonra zaman istiyor ,bence bunda bu özellik yoktur,genede emin değilim.
  • Cevaplar için teşekkürler. Ben timer kullanıyorum ama portatif kontaktörsüz uzaktan kontrollü olacak akıllı priz arıyorum normalde akıllı priz için basit bir özellik ama pek ihtiyaç olmadığından bu özelliği eklemiyorlar. Bulunduğum yerde bazen elektrik git gel oluyor ondan dolayı gecikmeli elektriği verecek bir akıllı priz arıyordum.
  • aliofage A kullanıcısına yanıt
    Nerede kullanacaksınız bilmiyorum fakat ,çok lazım ise bulamazsanız ,zaman röleleri var onlara bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.