Şimdi Ara

GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Başka bir topikte de benzer konuları konuşmuştuk. Örneğin Piramitlerin gizemi. Tonlarca ağırlıktaki taşları dizmek yüz yıllar alacak bir iş. ama olmuş.
  • quote:

2 bin yıllık pil
    Alman arkeolog Wilhelm Konig tarafından 1938'de Irak'ın başkenti Bağdat'ın yakınlarında bulunan 2 bin yıllık pil, bilim adamlarını şaşkına düşürdü. Konig, 13 santimetre boyundaki toprak bir kabin içine monte edilmiş bir bakir silindir, onun etrafındaki demir çubuk ve testinin ağzını kapatan asfalttan oluşan bu nesneyi "dünyanın en eski pili" olarak tanımladı. Pilin 2 volt enerji ürettiği saptanırken, 1800'lü yularda modern pili icat eden Alessandro Volta adli İtalyan kontunun da şöhretine gölge düştü.

çok ilginç ve ilgimi çekti..talesin m.ö. elektrik ile ilgilendiğini duymuştum anlaşılan mısırlılarda bu konuda ilerideymiş..saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 7 Mayıs 2006; 19:50:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

Concorde'un atasi
    M.Ö 200'de yapildigi sanilan bu nesne, 1898 yilinda Misir'da bir lahitte bulundu. Ancak gerçek uçaklar icat edilene kadar ne oldugu konusunda kimse bir fikir beyan edememisti. 1972'de arkeolog Halil Mesiha bunun bir model uçak oldugunu, mükemmel bir aerodinamiginin bulundugunu ve kanatlarinin Concorde'u andirdigini iddia etti.

Ewt bunu ben de okumuştum. O zmnlarda insanların kafasında kuşlar gibi uçma fikri olması gayet normal ama bu şekilde bi cisim yapmak ve bunun da concorde u andırması gerçekten çok ilginç
  • Arkadaşlar bu konu gerçekten çok ilginç. Yani ben bu yazıyı ilk okuduğumda hayrette kalmıştım. Ama ne var ki...:

http://forum.donanimhaber.com/m_4862135/mpage_1/key_gizemli//tm.htm#4862135

http://forum.donanimhaber.com/m_2401254/mpage_1/key_gizemli//tm.htm#2401254

Junayerturk, pardon.

• Peru'nun Pampa sahilindeki 450 kilometrekarelik alan üzerine çizili motifler,

GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ
     GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ
     GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ
     GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ
     GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ
     GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ
     GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ
     GEÇMİŞDE 10 ÖNEMLİ BULUŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac80 -- 12 Mayıs 2006; 3:31:45 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.