Şimdi Ara

Gecube Radeon HD 4870 1 gb ile yaşanan hüzünlü anlar ve çözüm önerisi yakarışı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasıl bir karta overclock yaptııgınızda diyelim bellekleri 2.3ghz yaptınız gridde hata verir 2.15 e dusurursunuz hata vermez ama baska bir oyunda verir

mesela bnm hd3850 de grid de 2ghz de bellekler crysiste 2.2 ghz e alıyorum sorun olmuyor
    sizin kartınızdada bellek modullerinin biri arızalı gibi gozukuyor sorun cıkarmadıgı durumlardada tam kullanım olmadıgı alanlardadır

garantiye yollayın sonucta elektronik mal tum ürünlerde arıza olabilir. şans bendede 1 kere ati 9550 sorunlu idi nvidia danda fx5500 bide 7600gt bozulmustu elektronikte olur bole seyler
  • Bana kalırsa sizin güç ünitesi sorunlu. Öncelikle onu test etmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Jedi -- 16 Eylül 2009; 2:43:03 >
  • @gonuldagi:

12V girişlerini kontrol ettim. 2 tane ayrı kablodan çekmişim onları...

açıkcası amper değeri mevzusunu nasıl ölçebileceğimi bilmiyorum...

@tolgacem:

teşekkürler. evet dediğin olasılık da mümkündür büyük ihtimal...

@Master_Jedi:

şu an için bunu test etmem adına elimde başka bir güç kaynağı yok malesef...

ayrıca son gelişmeleri bildireyim:

arkadaştan "Asus 512mb 128bit 9400GT silent" marka kart geldi elime. bildiğiniz üzere fansız bir model bu. kartı takıp en son sürüm nvidia sürücülerini de yükledim.

ati'de sorun veren 2 ana oyunu yani Crysis'i ve Volverine'i açtım. hiç bir şekilde sorun vermediler. ama;

ama diyorum çünkü halen çok sağlıklı bir test olduğunu düşünmüyorum. birincisi kart Asus marka. yani anakartın aynısı. bunlar aralarında bir uyum sergiliyor olabilirler. sonra kartım mb'ı tam yarıya indi. ve bit değeri de... yani 4870'in muadili bir kart olmadığından ne kadar "aynı ölçüde" sistemi yoruyoruz bilemiyorum.

oyunlar da zaten 4870'in performansını veremiyor haliyle.

yine de crysis'te 1680 çözünürlükte ve orta halli ayarlarda zorladım sistemi. hatta ekrandaki gümbürtüyü de zorladım görsellik olarak :) yine de hiç bir şekilde malum sorunla karşılaşmadım.

birazdan herşeyi full açıp (biliyorum feci kasacak..) tekrar deneyeceğim...

yalnız arkadaşlar birşeyi anladım ki düşük kartlarla oyun oynamak gerçekten hiç keyif vermiyormuş... tez zamanda 4870'ime yada muadili bir karta kavuşmayı hayalliyorum...

• Arkadaşlar bende TUL VTX 4870 1gb olan modelinden aldım. Ama Kartı takmadan önce eski ekran kartının sürücülerini kaldırdım. Sistemi kapattım. Açmadan yeni kartı taktım. Sonrada sistemi açtım. Çok kötü bir görüntü geldi. Bol bol çizikli. Neyse bende sürücüsünü yüklersem düzelir diye düşündüm. Neyse cd den sürücüsünü yükledim. Sonra reset attım ama hiç bir şekilde görüntü gelmedi. Ana kartın LCD posterinde VGA bios diye bir yazı çıktı biostandır diye düşündüm. Eski kartı taktım. Asus sitesinden güncel bios indirdim. Biosu güncelledim. 4870 tekrar taktım. Yeniden Başlattım. Aynı sorun yine bir şey olmadı Sistem imzamda var. Kart yeni geldi inanın ATI den acayip soğumaya başladım. O kadar para veriyorsunuz üstüne uğraşması kar kalıyor.
  • @Join

Format atıp denersen daha sağlıklı konuşulabilir.Eski kartın Ati'de olsa bile format atmakta yarar var.Problem devam ediyorsa iade olmuyorsa,servise gönderirsin..
  • Bendede Palit 8800GT 1024mb super modeli var bendede bazı oyunlarda ekrana kırmızı çizgiler geliyo kitleniyor sonra reset atmak durumunda kalıyorum

Ama memory clocku 900den 750 (default hız zaten 900 def te kullanamıyoz :D )ye düşürünce sorun kalmadı ramlerde problem var sanırım ikimizinde kartında bende snn gibi emin değilim sorunun kartta olduğuna şmdi garantiye yollasam 1 ay sonra kart sorunsuz diye geri göndericekler kartı 1 ay kullanamamş olcam ben zararlı çıkıcam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rec0VeRy -- 21 Eylül 2009; 0:34:33 >
  • Ekran kartının bios unu güncellersen karşılaştığın hata ortadan kalkacaktır.
  • Aynı sorun Asus Ati 3870 ekran kartımda olmuştu bundan 1 ay önce. Garantisi vardı 2-3 gün sonra yerine Asus 4870 1 gb serisinden kart verdiler Eminim seninde ekran kartını değiştireceklerdir
  • bu sorun 2 kez basıma gelmiştir cizgili gömlek ve kilitlenme sorunu varsa oyuna girer girmez yada 2-3 dk sonra ...kartın bellekleri sorunlu demektir yani bellekler standart hızında calışamıyor demektir bellek hızlarını geriye alarak deneme yap mesela 900 mhz ise 850 mhz ye al göreceksin sorun düzelecek sorun buysa kartı hemen degişeme yolla hemen degiştirrler ilk alımda sorunlu cıkarsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: neoworks

@my_sweet_shadow:
    ekran kartının genel sıcaklığını ölçebiliyorum. bellek sıcaklıklarını nasıl ölçebileceğimi açıkcası bilmiyorum...

ekran kartının bellek sıcaklığını rivatuner programı hardware monitor sekmesinden izleyebilirsin. ayrıca catalystten vpu recover seçeneği aktif ise bilgisayarına reset atmana gerek kalmaz oyundan atıp masaüstüne döner ve vpu recover hatası verir. sorununun çözümü için ekran kartının fan hızını arttırarak yine oyunlarda veya 3dmark gibi sistemini yüke bindirecek uygulamalarda test edebilirsin. fan hızını arttırınca hata vermeyebilir.
  • tekrar selamlar...

arkadaşlar size bir teklifim var. daha doğrusu ricam;

benim arkadaşta 2 tane 12v çıkış olmadığından deneyemedik. şu anda da yakın çevremde uygun bir deneme şansım yok. acaba aranızda bu kartı kendi anakartına takıp crysis, x-men, gibi oyunları denemek (hatta kendi save dosyalarımı da yollayabilirim ki aynı yerlerde sorun yaşayıp yaşamayacağınız daha netleşecektir..) için müsait olanlarınız var mı?

direkt garantiye yollamayıp neden böyle birşey yapıyorum? çünkü;

ürün bize "çözüm" bilgisayardan gelmiş. adamlara 2-3 gündür her gün bir mail atıyorum. hiç bir şekilde geri dönmediler. o an anladım ki ben bu firmayla epey uğraşacağım sanırım. neyse işte "kartı nasıl yollayayım vs" gibi sorular soruyorum.. ona göre bir yanlış, eksik olmasın diye. 3 gün sonra cevap gelmeyince bu gün telefon açtım. teknik servislerine bağlanmak imkansız gibi birşey. sonra satışı aradım. karşıma nerdeyse ruhu alınmış gibi donuk konuşan tipler çıktı. adamla şöyle bir diyaloğumuz oldu:

-iyi günler beyefendi. mail adresiniz şu şu değil mi sizin?
    -doğrudur
    -doğrudur ama 2-3 gündür yanıt alamıyorum. her neyse madem aramışken buradan sorayım size. kartı alındığı şekliyle eksiksiz mi yollayayım? kutusu, aparatları, kitapçığı vs..
    -öylesi daha iyi olur..
    -peki garanti belgesinin aslını mı yoksa fotokopisini mi yollayayım..
    -bir saniye

diyip (sorulardan bunaldı sanırım) başka bir yere bağladı... bağlarlarken telefon kapandı.
    tekrar aradım. tekrar bağladı.. karşımdakiyle de şöyle bir diyalog oldu:

-kartı alındığı şekliyle eksiksiz mi yollayayım? kutusu, aparatları, kitapçığı vs..
    -aparatlara hiç gerek yok..
    -kartı yollasam yeterli o zaman... peki garanti belgesi durumu?
    -ona da gerek yok.
    -peki ben istanbuldayım. sizin merkez ankara. oraya mı yoksa istanbula mı yollamalıyım?
    -siz bilirsiniz. peşin ödemeli yollamalısınız ama..
    -o sorun değil. neyse iyi günler..

şeklinde bir telefon diyaloğu oldu işte. :)

böyle bir firmaya iyice emin olup ürün yollamak istiyorum kısacası. ve forumdaki arkadaşlardan yardım talep ediyorum. zorla da olmaz elbette. kimseyi de sıkmak istemem. müsaitlik durumunuza bakar işte..

yine de şimdiden teşekkürler..

• stability test programlarıyla ekran kartınızı test etmenizi öneririm. 9800gt de aynı sorun olmuştu ekran kartı kitleniyordu. testi geçemedi ve gönderdigimizde arızalı çıkmıştı.
  • arkadaşlar,

bu konu havada kalsın istemediğimden sonuçlandığını bildirmek isterim.

ürünü garantiye yolladım ve yenisini yollamak istediler. ama stoklara girmediği için parasını (geçen ocak-şubat aylarında verdiğim rakamı) bana iade ettiler. ben de şimdi yeni bir ekran kartı araştırmasına girdim...

cevaplarınız için bir kez daha teşekkürler.
  • gtx 260 core 216 yı al ya da gtx 275 i 4800 serisi olarak vapor x i tavsiye ederim ya 4870 ya da 4890 ama vapor x modeli
  • tam olarak ne kadarlık bir kart alcaksınız

artı işlemciniz oc siz oalrak dar boğaz yapar işlemciyi en az 3.00 gibi bir değere oc leyip gtx260 core 216 veya gtx 275 alırsınız fıstık gibi olur ha ati isterim derseniz hd5770 alınır bu saatten sonra 48xx alınmaz

benim tavsiyem gigabyte gtx 275 (uygun fiyatlı o yüzden gigabyte) veya Palit Gtx 260 Sonic (kendim kullanıyorum memnunum vede çift fanlı özel tasarımı var daha az ısınıyor ve daha sessiz)
  • sapphire'den uzak dur gerisini boşver
  • quote:

arkadaşlar,

bu konu havada kalsın istemediğimden sonuçlandığını bildirmek isterim.

ürünü garantiye yolladım ve yenisini yollamak istediler. ama stoklara girmediği için parasını (geçen ocak-şubat aylarında verdiğim rakamı) bana iade ettiler. ben de şimdi yeni bir ekran kartı araştırmasına girdim...

cevaplarınız için bir kez daha teşekkürler.

Bütçeniz nedir? Bizlerde ona göre ekran kartı önerelim
  • tekrar selam...

öneriler için teşekkürler. yine de bütçeyi söyleyeyim tabi..

açıkcası biraz oynak bir bütçe ama aşağı yukarı 350 tl diyeyim. en fazla 100 tl daha ekleyebilirim o kadar.

tabi en az 1 gb, en az 256 bit ve nvidia olsun istiyorum ben. (ati denedik, bi de nvidia deneyelim düşüncesiyle.)

oyunları ağır modda oynamayı sevmem yalnız. gayet akıcı olmalı.
  • 450 tl ye çıkıyosan forumdan 2.el garantili 5850 al .hem 1gb ,directx 11,tesselation ,çok yönlü af gibi yeni teknolojiler barındırıyor hemde az güç harcıyor..5850 almalısın bence o fiyata çıkıyosan..
  • quote:

:) biraz duygusal bir başlık oldu, idare edin artık arkadaşlar...

ama cidden az üzmüyor sistem...

yıllarca ertele oyun oynamayı, herkes neler neler oynasın uzaktan izle, crysis geldi diye eğlensin epey bi insan, tadını alsın vs, sonra artık yeter bu kadar diyip ertelenmiş upgrade'yi yap tüm parçaları tek tek satın alıp evde kendin topla, ama gel görki 1-2 ay sonra oyunlara dal ve çoğunda sorun yaşa... hatta bu oyunların içinde en ironiği de sektör kazansın, emeğe saygı diyerekten gidip orjinalini aldığın crysis olsun... en çok da o koyuyor adama :)
    gerçi hiç mi tersi bir durum olmadı derseniz var derim. GTA4'ü orada burada okurum herkes sorunlu oynar, ağlar, ben ise full ayarlarda oynayarak en ufak bir yama kurmadan tamamını bitirmiştim. en fazla bazen oyuna girdiğimde heryer siyah gölgelerle kaplı oluyordu, onu da bir kaç kere masaüstüne git-gel yaparak çözüyordum..

şimdi size aklıma gelen tüm bilgileri dökeyim:

sistem şu özelliklerden oluşuyor (kolay olsun diye everest'ten kopyalıyorum bilgileri):

CPU Türü: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 1583 MHz (6 x 264) (gerçi xp'de sistem özelliklerinde 2.40 GHz görünüyor)

Anakart: (nedense bunu everest "bilinmiyor" olarak listelemiş. benim anakart ASUS P5Q Deluxe

Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4800 1.0GB Pci Express 2.0

Ram: 2 + 2 şeklinde Kingston KHX8500AD2K2 / 4GB (9905316-173.A00LF) (DDR2 SDRAM) DDR2-800 (400 MHz)

geçen haftasonu yeni xp kurdum. sp3.

Catalyst Control Center'ın son sürümünü yükledim...

ve deneme olsun diye yine Crysis kurup, sitesinden de 2 tane yamasını çektim...

ama sorun aynen devam etmekte. çoğu oyunda bir süre sonra (bazen 10 dk, bazen 1 dk) ekran kitleniveriyor. bazen simsiyah oluyor. bazen çizgili gömlek gibi oluyor. masaüstüne de dönemiyorsun. aslında dönüyorsun da görünmez oluyorsun işte. bilgisayarın power tuşuna parmak atıp resetlemek suretiyle başa dönüyorsun. ama reset ata ata artık hdd'ler zarar görme aşamasına gelecek sonunda...

kendimce çözüm denemeleri adına Ram'lerin yerini değiştirdim çözüm olmadı. 1 tanesini söktüm tek kullandım yine çözüm olmadı.

CCC'yi açılışta iptal edip denedim. yine bir çözüm olmadı.

sıcaklıklara gelirsek everest'in ve CPUID'in verdiği değerlere göre şöyleler;

sırasıyla CPU çekirdekleri: 40, 38, 34, 34
    Aux : 23
    Hdd: 53
    Anakart: 42
    Ekran Kartı: 62 (oyunlara girdiğimde 80'leri buluyor)

ayrıca 3DMark06'nın default ayarlarda yaptığım test sonucu verdiği score 9028...

aklıma şu an gelenler böyle...

şimdi neler yapabiliriz arkadaşlar?

Hocam kartın Saphhire ise kesin kartın biosundandır.Saphhire yeni bios çıkarmıştı(yaklaşık 6 ay önce) sitesinden indir.Karta çak düzelir.Ben de o sorunu yaşadım düzellttim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.