Şimdi Ara

GeForce 8800 GT Fan Değişimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yararlı bir çalışma olmuş eline sağlık, bu nvidia'nın napcağı belli olmuyor, yazın imzamda ki kartı değiştircem, elimde birde zalman vf-900 soğutucu var, alcağım kartın soğutması ii olmazsa kullnırım diye saklıyorum, bende böyle bir çalışma yapıcam yine yaza doğru sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsen87 -- 19 Ocak 2008; 17:42:02 >
  • Bilgiler için teşekkürler. yazıyı dikkatlice okudum. Bende o kampanyadan 8800GT aldım ama malesef fanında sürtme sesi gibi bir ses çıktı. İnceledim sürten birşeyde görmedim. Değiştirecektim ellerinde kalmamış 1 hafta sürer gelmesi dediler geçen gün. Bende sinir oldum elime aldım kartın kapağını açıp daha iyi bakacaktım ama eşim caydırdı son anda
    Orjinal kapağı sağlam montelemişler PCB ye yada bana öyle geldi biraz açmaya yeltendim ama başarılı olamadım çizer kırarım garanti dışı kalır diye fazlada kurcalamadım. Sonuç hala 7950GT ile devam etmekteyim.

Bugün aklıma şu fikir geldi Gerçi rivatunerden olmuyo sanırım ama Fan hızını SIFIR yapıp mevcut fanın hemen arkasından 12mm lik bir fan tutturayımda şu crysisi oynayayım 3dmark alayım fln dedim değişene kadar hem garanti dışı kalmaz.
    Fanı STOP yapabilirmiyiz acaba yada bi şey taktırıp durdursak zarar verirmi acaba. 1 hafta bekleyemiyorum çok sabırsızım

• Fan hızını durduracak kadar düşüremezsiniz, en az %25 veya %29 oluyor. içine birşey koyup durdurursanız bu sefer fan içinde kısa cevre olması mümkün, o zaman da kartınızı yakarsınız. soğutucunun üztündeki kapağı sökmenizi de tavsiye etmem, önce soğtucuyu karttan söktükten sonra olabilecek birşey bu, yoksa dediğiniz gibi karta zarar söz konusu olabilir.

Tahminim, alt taraftan fan kablosu fana sürtüyor olabilir, ki, o zaman tüm soğutucuyu sökmeden birşey yapılamaz. Zaten çok dandik elektrik bantı ile o kablo yapıştırılmış. Soğutucu ısınınca o bant eriyip sökülüyordu bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 19 Ocak 2008; 20:39:10 >
  • Teşekkür ederim ne yapacağımı bilemiyorum aklım karışık. Bir yandan bekliyim gelince değiştiririm firmadan diyorum. Adamları arıyorum ama ne zaman gelecegini onlarda bilmiyor..
    Bi yandanda takayım kartı belki ses kendi kendine kaybolur diyorum oda biraz saçma geliyor. Canım sıkkın..
  • Aynı kart gelir mi bilemem, çünkü o kart nVidia'nın bir firmaya ürettirdiği standart dizaynlardan. Artık firmalar kendi tasarımlarını yapıyorlar. MSI da kırmızı bir kart üretiyor. Yani MSI gelirse muhtemelen kırmızı yeni tasarım kart gelir.
  • Gerek Kalmadı kartın problemini hallettim
    salak bir naylon sürtüyomus içinde ışık tutunca farkettim
  • 57 derece idle dan 42 derece ye indi maks 72 olurken şimdi 50 - 52 yi geçmiyor full load da
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.