Şimdi Ara

GeForce 9600M GS vs GeForce 9600M GT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar notebook almayı düşünüyorum vede araştırma yaparken emin olmadığım bir kaç şey var bunları sizinle paylaşmak istedim.Kafamı karıştıran 2 model var.

1)Asus M50VM-B2
    2)Samsung R560-AS02TR

Kullanım amacım photoshop 3dsmax vb programlar için olucak.

Her 2 modelde Intel PM45 + ICH-9 chipset var yani her ikisinede ddr3 ram takabiliyoruz vede max 8gb kapasitesi var(4+4)
    Asus işlemci olarak samsungtan üstün.Almışkende günümüz teknolojisie uygun olsun istedim e-sata blueray gibi.

Şimdi kafamı kurcalıyan şeyi size sormak istiyorum.Her 2 ekran kartıda gddr2 gddr3 chipset mevcut.Asus a bakıcak olursak ddr2 ram mevcut ekran kartıda paylaşımlı olduğu için,ekran kartı gddr2 chipsette çalışıyor eğer ddr3 ram belleğimiz olsaydı ekran kartı gddr3 chipsette çalışıcaktı.Yoksa ekran kartları hangi chipset mevcutsa onda çalışıyor.Aşağıda gerekli linkleride veriyorum.Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinicem.

1)GeForce 9600M GS
    2)GeForce 9600M GT

• Ram DDR2 ise ekran kartıda DDR2 olacak diye bir kaide yok. Piyasada ekran kartı belleği DDR3 ramleri DDR2 olan modellerde var. Tabi ikiside DDR3 olursa daha uyumlu ve hızlı olur kanımca.

SAMSUNG 'da ramler DDR3 1066MHz. Ekran kartıda paylaşımsız 9600M GT GDDR3. Standart olarak var bunlar zaten. Bence büyük bir artı. Ekran kartı GDDR3 olmasının yanında zaten 9600M GS den iyi.

İşlemci mevzusunda da ASUS daha iyi ancak çok çok abartılacak bir fark yaşanmaz kanımca. Samsung un işlemciside yeni çıkan centrino 2 'lerden sonuçta. P serisinin daha az enerji tüketmeside pil ömrü açısından bir artı bile sayılabilir. Ayrıca DDR3 ler sayesinde açığı azda olsa kapar işlemci konusunda.

Diyeceğim o ki ram, ekran kartı hususunda (ve bence tasarım konusunda) SAMSUNG daha iyi. İşlemci konusundada ASUS daha iyi. Ancak bence geleceğin teknolojisinden daha çok şeyler taşıdığı için SAMSUNG ' u tercih etmelisin.(ASUS ta blu-ray göremedim bu arada. Yanlış yazmışsın heralde.) Karar senin tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 14 Eylül 2008; 16:30:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yucel0635

Ram DDR2 ise ekran kartıda DDR2 olacak diye bir kaide yok. Piyasada ekran kartı belleği DDR3 ramleri DDR2 olan modellerde var. Tabi ikiside DDR3 olursa daha uyumlu ve hızlı olur kanımca.

SAMSUNG 'da ramler DDR3 1066MHz. Ekran kartıda paylaşımsız 9600M GT GDDR3. Standart olarak var bunlar zaten. Bence büyük bir artı. Ekran kartı GDDR3 olmasının yanında zaten 9600M GS den iyi.

İşlemci mevzusunda da ASUS daha iyi ancak çok çok abartılacak bir fark yaşanmaz kanımca. Samsung un işlemciside yeni çıkan centrino 2 'lerden sonuçta. P serisinin daha az enerji tüketmeside pil ömrü açısından bir artı bile sayılabilir. Ayrıca DDR3 ler sayesinde açığı azda olsa kapar işlemci konusunda.

Diyeceğim o ki ram, ekran kartı hususunda (ve bence tasarım konusunda) SAMSUNG daha iyi. İşlemci konusundada ASUS daha iyi. Ancak bence geleceğin teknolojisinden daha çok şeyler taşıdığı için SAMSUNG ' u tercih etmelisin. Karar senin tabi

Yani ekran kartlarında ya gddr2 chipset yada gddr3 chipset var diyorsun 2si mevcut değil.Notebooktaki ram e göre chipi kullanma durumu yok?İlerde asusa ddr3 ram taktım diyelim ekran kartı gddr2 chipset.Ekran kartı(gddr2) paylaşımlı oldugu için ramden bellek alamaması lazım(ddr3)Mantıken böle olması lazım gibi geliyor bana. Nasıl pclerde ram takarken hepsinin aynı olmasına özen gösteriliyorsa farklı mhz de ve ram takarsanki sorunlar çıkıyor.Kafam karıştı............

• SAmsungu almaya evden çıkıyorum yolda fikrim değişirse almıcam :D:D
  • Hayır tam tersi bu kartlar ikisinide destekliyor. O yazan GDDR2 ve GDDR3 ekran kartının belleği. Diyelimki ekran kartın GDDR3 ise raminde DDR3 ise daha verimli çalışır doğal olarak olay bu. Ancak ekran kartı GDDR3 ram DDR2 olunca çalışmaz gibi bir şey yok. Hatta örnek bile verdim. Piyasada ekran kartı belleği DDR3 ramleri DDR2 olan modellerde var. Toshibada rastladım buna. 9700M GTS kullanan bir modeli var toshibanın. Bu kartın belleği sadece GDDR3. Ancak notebook 'un kenidindeki ramler DDR2. Tabi biraz mantıksızlöık var ordada ya neyse

İşte bu yüzden ileriye de dönük bir yatırım olarak DDR3 lü samsung u tercih et derim. Çünkü insanlar artık yavaş yavaş ramlerini DDR3 yapmaya başlar kanımca. DDR3 hem daha az enerji hem daha çok iş prensibine uyuyor diye biliyorum. İşe yarar bir şey yani.

Bu karşılaştırmayada gelirsek bence samsung yine tekrarlıyorum. ASUSun tek artısı işlemcisi. Ekran kartıda GDDR2 dedin sanırım. Bence 9serisi kartlardada DDR2 kullanmak saçma artık. Tabi karar yine senin.

• quote:

Orjinalden alıntı: avb

SAmsungu almaya evden çıkıyorum yolda fikrim değişirse almıcam :D:D

Bende geçen hafta alacaktım. Alamadım. Aklıma casperın yeni gelen nirvanalardan takıldı ve inanır mısın senin üstte yazdığın asusla aynıydı özellikleri Ama aştım sonunda. 2 haftaya kadar bende alacağım umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 14 Eylül 2008; 16:59:43 >

• quote:

Hayır tam tersi bu kartlar ikisinide destekliyor. O yazan GDDR2 ve GDDR3 ekran kartının belleği. Diyelimki ekran kartın GDDR3 ise raminde DDR3 ise daha verimli çalışır doğal olarak olay bu. Ancak ekran kartı GDDR3 ram DDR2 olunca çalışmaz gibi bir şey yok. Hatta örnek bile verdim. Piyasada ekran kartı belleği DDR3 ramleri DDR2 olan modellerde var. Toshibada rastladım buna. 9700M GTS kullanan bir modeli var toshibanın. Bu kartın belleği sadece GDDR3. Ancak notebook 'un kenidindeki ramler DDR2. Tabi biraz mantıksızlöık var ordada ya neyse

İşte bu yüzden ileriye de dönük bir yatırım olarak DDR3 lü samsung u tercih et derim. Çünkü insanlar artık yavaş yavaş ramlerini DDR3 yapmaya başlar kanımca. DDR3 hem daha az enerji hem daha çok iş prensibine uyuyor diye biliyorum. İşe yarar bir şey yani.

Bu karşılaştırmayada gelirsek bence samsung yine tekrarlıyorum. ASUSun tek artısı işlemcisi. Ekran kartıda GDDR2 dedin sanırım. Bence 9serisi kartlardada DDR2 kullanmak saçma artık. Tabi karar yine senin.

Bende diyorumki verdiğim linkte 9600m gs için hem gddr2 hemde gddr3 demiş.Sonuçta bunlar chipset vede bellek 2side mevcut değil mi bu ekran kartında yoksa sadece gddr2 yada gddr3 mü oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avb -- 14 Eylül 2008; 17:22:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nvidia GeForce Gt 630m
    11 yıl önce açıldı
    NVIDIA GeForce GT 645M 2 GB
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece GDDR2 yada GDDR3 oluyor

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.notebookjournal.de%2Ftests%2F630%2F1&hl=nl&ie=UTF-8&sl=de&tl=en

Bu linkte P8400 işlemcili olana (TR'de R560-AS01TR) ayrıntılı inceleme yapmışlar. Grafikler, rakamlar bayağı detaylı, bir fikir verir. Yalnız P8600 işlemcili olan değil unutmayalım.

Makinenin ısısı genelde 30 C gibi, yani çok iyi. Ayrıntılı olarak yer yer göstererek anlatmışlar bunuda.

+ 3 boyutlu performansının çok iyi, oyun performansının iyi, pil ömrünün çok iyi , az enerji tükettiği, ısınmadığı ve gürültüsüz çalıştığı, ram ve ekran kartındaki DDR3 lerin büyük bir artı olduğu vurgulanmış.
    - Kontrast ile alakalı bir şeyler yazılmış e-Sata girişinin olmaması.

Genel itibarı ile 5/4 vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 14 Eylül 2008; 17:49:15 >

• quote:

Sadece GDDR2 yada GDDR3 oluyor

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.notebookjournal.de%2Ftests%2F630%2F1&hl=nl&ie=UTF-8&sl=de&tl=en

Bu linkte P8400 işlemcili olana (TR'de R560-AS01TR) ayrıntılı inceleme yapmışlar. Grafikler, rakamlar bayağı detaylı, bir fikir verir. Yalnız P8600 işlemcili olan değil unutmayalım.

Makinenin ısısı genelde 30 C gibi. Oyun performansınında iyi olduğu vurgulanmış.

Tasarım programları için kullanıcam 3dsmax işlemci vede ram ağırlıklı uygulamalar olucak.

• Bir kere ramler daha iyi samsung da. O kesin.
    İşlemcide, dediğim gibi samsungunkide yeni centrino2 lerden. Kesinlikle takılma gibi şeyler yapmaz yani. Ancak Asusunki biraz daha iyi. Hissedilir derecedemi orasını bilemem ancak aşırı bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Hatta pil ömrü açısında p serisi daha iyi diyorum ki samsung a yukarıdaki testte pil ömrünün çok iyi olduğunu yazmışlar. Bunlarıda göz önüne al bence. Karar senin bir şey diyemeyeceğim.

Asusun samsunga göre tek iyi yanı işlemcisi olduğu için kafanın ona takıldığını tahmin ediyorum daha çok. Aşağıdaki linklere bir bak istersen. Yardımı dokunur muhakkak.

T9400 2.53 GHz 6MB 35 Watt $ 316.-
    P8600 2.40 GHz 3MB 25 Watt $ 241.-

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
    http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Intel-Centrino-2-CPUs.11100.0.html

• quote:

Bir kere ramler daha iyi samsung da. O kesin.
    İşlemcide, dediğim gibi samsungunkide yeni centrino2 lerden. Kesinlikle takılma gibi şeyler yapmaz yani. Ancak Asusunki biraz daha iyi. Hissedilir derecedemi orasını bilemem ancak aşırı bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Hatta pil ömrü açısında p serisi daha iyi diyorum ki samsung a yukarıdaki testte pil ömrünün çok iyi olduğunu yazmışlar. Bunlarıda göz önüne al bence. Karar senin bir şey diyemeyeceğim.

Asusun samsunga göre tek iyi yanı işlemcisi olduğu için kafanın ona takıldığını tahmin ediyorum daha çok. Aşağıdaki linklere bir bak istersen. Yardımı dokunur muhakkak.

T9400 2.53 GHz 6MB 35 Watt $ 316.-
    P8600 2.40 GHz 3MB 25 Watt $ 241.-

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
    http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Intel-Centrino-2-CPUs.11100.0.html

Test sonuçlarına 100 kere baktım :DKafamı karıştıran işlemci vede gddr3 ekran kartı.Ek olarak samsungun ekranı o kadar kaliteli değil demişler testlerde vede ses kalitesi iyi değil diyorlar.

Ek olarak pil ömrü pek önemli değil benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avb -- 14 Eylül 2008; 17:49:23 >

• Samsung TR piyasasına yeni girdi..yani pek tutulmuyo...ve pek kaliteli gelmedi bana...

yeni aldığım casper da 9600gs var ve gayet başarılı.... 128bit olduktan sonra zaten yeterli olucaktır
  • http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.notebookjournal.de%2Ftests%2F630%2F1&hl=nl&ie=UTF-8&sl=de&tl=en

Makinenin ısısı genelde 30 C gibi, yani çok iyi. Ayrıntılı olarak yer yer göstererek anlatmışlar bunuda.

+ 3 boyutlu performansının çok iyi, oyun performansının iyi, pil ömrünün çok iyi , az enerji tükettiği, ısınmadığı ve gürültüsüz çalıştığı, ram ve ekran kartındaki DDR3 lerin büyük bir artı olduğu vurgulanmış.
    - Kontrast ile alakalı bir şeyler yazılmış e-Sata girişinin olmaması.

Genel itibarı ile 5/4 vermişler.

------------------------------------------------------------

Ses kalitesini kötü gibi yorumları bende duydum birinden ancak R510 incelemişti o arkadaş.
    Görüntüdede samsunga nasıl laf edilmiş anlamadım Ben bizzat gördüm, çok iyiydi görüntü.
    Bence git ve makineyi kendi gözünle gör en iyisi

• quote:

Orjinalden alıntı: metintekin

Samsung TR piyasasına yeni girdi..yani pek tutulmuyo...ve pek kaliteli gelmedi bana...

yeni aldığım casper da 9600gs var ve gayet başarılı.... 128bit olduktan sonra zaten yeterli olucaktır

Evet sonucta 9600m gt de gs te 128 bit önemli olan bu ama gt nin paylaşımsız vede gddr3 olması avantaj her ne kadar asusa ddr3 ram taksamda ekran kartı samsungtan geri kalıcak
  • yapmayın ya arkadaşlar 128 bit zaten evrenselleşti diğer özelliklerde yok ddr3 tür yok 256 yada 512 mb yok paylaşımlı
    bunlar gözboyamak için tamam iyi hoş ama 256 bit i olmayan bir ekran kartlı ürünü almam demek yarın öbürgün çıkacak oyunları oynayamam demek ama çizim için yeter tabiki
  • Samsungu deneyen birinden bilgi almak gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.