Şimdi Ara

GeForce GTX 580'nin teknik özellikleri detaylandı, ısıl güç tasarımı 244 Watt (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: spaydix

teşekkürler resmi olmayan bilgiler ışığında tahminlerimi yazdım 2 ay içinde gerçek sonuçları görürüz.

quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

quote:

bu kart testlerde 320 watt civarlarında ve 105 derecelerde gezer ;)

herkes donanım uzmanı olmuş

2 ay? Kartların ilk incelemelerini haftaya okuyacaksın.

İncelemelerde 105 derece olacak ha... valla şu forumda her gün saçma sapan şeyler okuyorum ama biri böyle bir şey demeyeli bir süre olmuştu heralde.

• saçma değil tahmin ya çıkarsa hesabı :=)
    quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

teşekkürler resmi olmayan bilgiler ışığında tahminlerimi yazdım 2 ay içinde gerçek sonuçları görürüz.

quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

quote:

bu kart testlerde 320 watt civarlarında ve 105 derecelerde gezer ;)

herkes donanım uzmanı olmuş

2 ay? Kartların ilk incelemelerini haftaya okuyacaksın.

İncelemelerde 105 derece olacak ha... valla şu forumda her gün saçma sapan şeyler okuyorum ama biri böyle bir şey demeyeli bir süre olmuştu heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spaydix -- 3 Kasım 2010; 0:15:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

...bir efsane g92gpusu vardır bilirsiniz 8800gt le gelen 4yıl oldu hala kaymağını yiyor...

Şuan 3 Kasım 2010'da olduğumuza göre ve 8800gt 29 Ekim 2007'de sunulduğuna göre; tam 3 yıl olmuş hocam. Ayrıca üretimi çoktan durmuş bir gpu'nun kaymağını nasıl yiyor? Nvidia hâlâ g92'nin kaymağını yiyemez. Zira g92b gpu'su bile 55nm ile üretilmiş bir gpu ve şuanki piyasa durumuna göre g92b gpu'su ile yapılabilecek en baba kart olan GTS250 bile 100$ seviyesinde satılabilir. Bu durumda da kaymak falan yenmez. Hatta 180$'a kadar inen GTX460'tan bile kaymak yediği tartışılır. Yani 55nm ile üretilen gpu'lar şuanki piyasa talibini karşılamaktan çok uzaklar. Hele ki Nvidia tarafında. Hatta Nvidia'nın 40nm gpu'ları bile piyasanın talebini karşılamakta güçlük çekiyorlar bence. Çünkü yüksek maliyete sahipler ve ucuza satılmaya zorlanıyorlar. Nerde kaldı 55nm'lik g92b... 65nm'lik orjinal g92'ye hiç girmeyelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

GTX 580 oc potansiyeli fazla olmayabilir hayaller kurulmasın şimdiden

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

...bir efsane g92gpusu vardır bilirsiniz 8800gt le gelen 4yıl oldu hala kaymağını yiyor...

Şuan 3 Kasım 2010'da olduğumuza göre ve 8800gt 29 Ekim 2007'de sunulduğuna göre; tam 3 yıl olmuş hocam. Ayrıca üretimi çoktan durmuş bir gpu'nun kaymağını nasıl yiyor? Nvidia hâlâ g92'nin kaymağını yiyemez. Zira g92b gpu'su bile 55nm ile üretilmiş bir gpu ve şuanki piyasa durumuna göre g92b gpu'su ile yapılabilecek en baba kart olan GTS250 bile 100$ seviyesinde satılabilir. Bu durumda da kaymak falan yenmez. Hatta 180$'a kadar inen GTX460'tan bile kaymak yediği tartışılır. Yani 55nm ile üretilen gpu'lar şuanki piyasa talibini karşılamaktan çok uzaklar. Hele ki Nvidia tarafında. Hatta Nvidia'nın 40nm gpu'ları bile piyasanın talebini karşılamakta güçlük çekiyorlar bence. Çünkü yüksek maliyete sahipler ve ucuza satılmaya zorlanıyorlar. Nerde kaldı 55nm'lik g92b... 65nm'lik orjinal g92'ye hiç girmeyelim...

EVET DOĞRU TAM OLARAK 3YIL OLDU 2011OLMADI DAHAg92lerin devamı 9800gt zaten 8800gtnin fotokopisidir ondan bu yana gelen o mimariden g92den yani gts 250dir hala satılıyor şuan 170-200arasında hala gidiyor çokda satmışdır gts 250 tutulduda..
    geçen haber çıkmıştı gtx 460ve gts 450 ile 11milyon adet satmış çok kısa sürede ciddi başarıdır hatta nvidianın göz bebeği diyebiliriz gtx 460için

• quote:

saçma değil tahmin ya çıkarsa hesabı :=)

105 derece... başım döndü....
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

saçma değil tahmin ya çıkarsa hesabı :=)

105 derece... başım döndü....

ateş bastı
  • oldukca guzel kart muhtemelen 560, 570 hatta 5 li serileride olacaktir bence nvidianin amd den yana bi kaygisi yok bu arada amd yi de tebrik ediyorum buyuk cigirganliklar yaparak cikardigi kartlar test sonuclarinda bisi cikarmayinca ucuzlayan gtx460 sin kampanyali fiyatlari bi anda sonlandi gtx 460 tekrardan pahalandi anlayacaginiz ... daha once 40-50 dolar kampanya fiyatiyla ucuz olan gtx460 simdi 6850 ile aralarinda 20 dolar var
  • GTX 580 ile Nvida performans/Watt oranını yükseltmesi olası diye düşünüyorum. Benzerini AMD phenom serisinden sonra phenom XII yi üreterek yapmıştı. Nvidia nın mühendislerini çok küçük görmemek gerek.
  • Azıcık arttırılmış frekans, bir kaç wat düşürülmüş tdp, değişmiş soğutma..
    Al sana yeni jenerasyon bir gpu..
    Hocaya sormuşlar, eski ayı ne yaparlar diye..
    O da cevap vermiş, "kırpar kırpar yıldız yaparlar".
  • GeForce GTX 580'nin teknik özellikleri detaylandı, ısıl güç tasarımı 244 Watt

GeForce GTX 580'nin teknik özellikleri detaylandı, ısıl güç tasarımı 244 Watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 5 Kasım 2010; 11:45:00 >

• MFA hiç 6970 resmi yokmu AIB'lerden düşen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow6

oldukca guzel kart muhtemelen 560, 570 hatta 5 li serileride olacaktir bence nvidianin amd den yana bi kaygisi yok bu arada amd yi de tebrik ediyorum buyuk cigirganliklar yaparak cikardigi kartlar test sonuclarinda bisi cikarmayinca ucuzlayan gtx460 sin kampanyali fiyatlari bi anda sonlandi gtx 460 tekrardan pahalandi anlayacaginiz ... daha once 40-50 dolar kampanya fiyatiyla ucuz olan gtx460 simdi 6850 ile aralarinda 20 dolar var

yalnız son ss lere bayıldım açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

Ohhhhaaaa lan ohaaaaaaa !!!! Bizde bir tanesi yok adam dizmis hepsini .....

• quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

Harika fotolar

Yalnız ben Heaven performansına göre yüzdesel olarak kıyaslama yaptığımda kartı GTX480+%15 olarak hesapladım. Bu da tam olarak 5970 yapıyor. 6970 de o civarlarda olacak diye konuşuluyor. Bu durumda 5970 artık ayağa düştü diyebiliriz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.