Şimdi Ara

geforce gtx 675m kartla nba 2k15...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar.. sadece nba 2k serisini calistirsa benim icin yeterli olacak bir oyun laptopu almistim..(2012 nin en iyi birkac laptopundan) new-gen nba 2k15 te sorun yasiyorum.. muhtemelen ekran karti ayarlariyla ilgili bir sorun.. yardimci olabilirseniz memnun olurum..

sistem:

samsung np700g7c-s02tr
    intel(r) core (tm) i7-3630qm cpu @ 2.40ghz
    64 bit
    16 gb ddr3 ram
    geforce gtx 675m

ve oyunu 40 fps nin uzerinde oynayamiyorum..

oncelikle driver guncel..

benim nvidia control panel'imin masaustu kisminda gerekli ayar yeri yok.. 4 degil 2 secenek var ve acacagim oyuna sag tiklayip gtx 675m ile ac diyemiyorum.. yine de control panelden , manage 3d settings den nba 2k15.exe yi secip ekran kartini ayarladim(oyle saniyorum).. bununla beraber internette muhtelif yerlerde gordugum su ayarlari yaptim:

AA setting - 4x
    multi-display/mixed-gpu acceleration - single display performance mode
    CUDA-GPUs dan global i degil, use these GPUs dan geforce gtx ekran kartimi sectim
    triple buffering - on
    vertical synyc - adaptive(on yapmayi da denedim)
    power management mode - prefer maximum performance
    maximum pre-rendered frames - 1

ayrica nba 2k15 roaming/2ksports dan videosettings e girip 1 olan SUPERSAMPLE i 0 yaptim..

yine de tik yok.. acil yardimlarinizi bekliyorum lutfen..

• rijkaard8 R kullanıcısına yanıt
    Gtx675M çok güçlü bir laptop kartı ancak nba2k15'te güçlü oyun. :) Yanlış hatırlamıyorsam masaüstü gpularında 7770 ayarında idi.Ancak ayarları kısmanız gerekiyor.Ultra ayarları kaldıramaz artık ekran kartınız.Gölge,motion blur gibi efektleri kısın.Diğer herşey High'da oynayabilmeniz gerekiyor.Ama denemek lazım tabii. VSYN'yi adaptive moddan off'a getirin.Tripple Buffering'i de kapatın.AA'yı kapatın.Oyun içinde aldığınız fpsye göre oyun ayarlarından AA'yı açarsınız.AA SSAO modunda iken Nvidia kartlarla pek anlaşamıyor.AA tipi SSAO ise kapatın.Büyük ihtimalle sorun çözülecektir.Ayrıca başka oyunlarda da aynı şeyler oluyor mu? İşlemci ve gpu sıcaklıklarını kontrol edin.En son ne zaman pc temizliği ve macun yenleme işlemi yaptınız ya da yaptınız mı hiç? vs...Önce bunlara yanıt verirseniz beklediğiniz yardım daha çabuk gelecetir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Ekim 2014; 17:54:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Gtx675M çok güçlü bir laptop kartı ancak nba2k15'te güçlü oyun. :) Yanlış hatırlamıyorsam masaüstü işlemcilerinde 7770 ayarında idi.Ancak ayarları kısmanız gerekiyor.Ultra ayarları kaldıramaz artık ekran kartınız.Gölge,motion blur gibi efektleri kısın.Diğer herşey High'da oynayabilmeniz gerekiyor.Ama denemek lazım tabii. VSYN'yi adaptive moddan off'a getirin.Tripple Buffering'i de kapatın.AA'yı kapatın.Oyun içinde aldığınız fpsye göre oyun ayarlarından AA'yı açarsınız.AA SSAO modunda iken Nvidia kartlarla pek anlaşamıyor.AA tipi SSAO ise kapatın.Büyük ihtimalle sorun çözülecektir.Ayrıca başka oyunlarda da aynı şeyler oluyor mu? İşlemci ve gpu sıcaklıklarını kontrol edin.En son ne zaman pc temizliği ve macun yenleme işlemi yaptınız ya da yaptınız mı hiç? vs...Önce bunlara yanıt verirseniz beklediğiniz yardım daha çabuk gelecetir.

tesekkurler ilginiz icin.. oncelikle baska oyunlarda sorun yasamadim..(cok oyun da denemedim gerci) ama en azindan olcu olabilecek watch dogs'ta hepsi ultra ayarlarda olmasa da 1-2 ayari biraz azaltarak tam verim alabilmistim..
    temizlik isine gelince: 4 ay once 2nci el olarak aldim laptopumu.. henuz dokunmadim acikcasi..

nba 2k15'e donersek, ne cozunurlugu azaltmalar, ne de low-medium quality ler ise yaramisti.. henuz vsync yi ya da tripple buffering'i off yapmamakla beraber, sadece AA'yi kapatinca fps 60-70 civarina cikti.. AA'nin bu kadar etkili oldugunu bilmiyordum.. cozunurlugu 1600 lere cekince bile 50 fps'nin uzerine cikamiyordum.. simdi ise bazen ara goruntulerde 40 civarina dusuyor o da oyun oynanirken olmadigindan benim icin onemsiz.. diger dediklerinizi yaparak fps'yi arttirmaya calisacagim sagolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rijkaard8 -- 17 Ekim 2014; 17:25:28 >

Çözünürlüğü full hd de tutun.40 fps nin altına inmemeye çalışın 2x ya da 4x AA açın.Mümkünse MSAA kullanmayın.Txaa ya da Fxaa varsa onu kullanın. Sıcaklıkları da kontrol etmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Çözünürlüğü full hd de tutun.40 fps nin altına inmemeye çalışın 2x ya da 4x AA açın.Mümkünse MSAA kullanmayın.Txaa ya da Fxaa varsa onu kullanın. Sıcaklıkları da kontrol etmenizde fayda var.

Sagolun tekrar.. Oncelikle oyunda 60-70 fps ye cikmama ragmen, macin sonuna dogru ara ara kasmalar ve 40-50 bandina dusmeler gozlemledim.. 2k15 de 40-50 de cok cekici gelmiyor acikcasi.. O yuzden fps yi biraz daha arttirmanin yolunu ariyorum yeniden..

Sicaklik olcumu henuz yapamadim ama yapicam kisa zamanda.. Fakat elle kontrol ne derece bilgi verir bilemiyorum ama:) Pc de -normal zamanda- kesinlikle isinma sorunu yok.. watch dogs-2k15 gibi saglam oyunlarda biraz isiniyor.. performans artisi belli oluyor..

Goruntu kalitesinden cok memnunum(oyun ici aa ayarlari 1 ve 0). Yine de 2x-4x yapmami onerir misiniz? Fps'yi az da olsa asagi cekmez mi?

AA ile ilgili soylediklerinizi de internetten arastirdim merak ettigimden.. Asil fps yi msaa yiyormus sanirim.. Siz de buna yonelik onerilerde bulunmussunuz.. Yalniz nvidia control panel/manage 3d settings den oyunun ayarlarina baktigimda fxaa haric digerlerini isimlerinden dolayi net olarak tespit edemiyorum.. Son kez bu konuda da yardimci olabilirseniz cok memnun olurum.. fxaa haric diger secenekler sunlar:

antialiasing - gamma correction (on/off)
    antialiasing - mode (application controlled/off/enhance application setting/override any application setting) (msaa bu sanirim)
    antialiasing - transparency (off/multisample/2x(supersample)/4x(supersample)/8x(supersample)) (txaa da bu sanirim)
    antialiasing - setting 2x/4x/8x/8x CSAA/ 16x/16xQ CSAA/32x CSAA)
    Sizce hangi secenekleri secmeyilim?

Son olarak merak ettigim birkac ayari da sormak istiyorum..

anisotropic filtering (application controlled/off/2x/4x/8x/16x)
    preferred refresh rate (application controlled/highest available)
    -program settings'ten degil global settings'ten degistirilebilen- ambient occlusion (quality/performance) bunlar ne ise yararlar?

Simdiden tesekkur ederim..

Edit: internette rastladigim bir yerden alinti yapiyorum:

nba 2k15

microstutter belası olan oyundur.
    ve bunu yaşayanlar
    gtx 680 670
    amd 7970
    sahipleri

ek..hatta 770 de de oluyormuş

(ozel bir durumsa patch cikartirlar duzelir diye dusundum ama fazla mi iyimserim acaba:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rijkaard8 -- 19 Ekim 2014; 3:53:03 >

• 7970 kullanmaktayım,hersngi bir sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O ayarların tamamını olduğu gibi bırakın.Oyun içinde AA açarsınız veya kapatırsınız yerine göre.O ayarların hepsini açıklamak saatler sürer.En iyi siz okuyun.

http://www.tweakguides.com/NVFORCE_6.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Highde 35-45 arası oynatır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.