Şimdi Ara

GeForce RTX 5070 Ti kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Peki ne kadar hızlı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4080 ayarında o zaman bu kart, Multi Frame generation hariç.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4000 serisi kartı olan birinin 5000'e geçmek için bence çok sebebi yok.

• alex59 kullanıcısına yanıt
    seneye 5080ti getirirler 24 gb vramli.ben onu bekliyorum mesela. zaten yapmadıkları iş değil 4070ti 4070ti superde gördük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 18 Şubat 2025; 11:47:32 >
  • Mohi kullanıcısına yanıt
    deepseek'ten darbeyi yediler şu anda bir taraflarını kurtarma derdindeler biraz.

• joven kullanıcısına yanıt
    biz millete bunları anlatamıyorum işte. oyunlar genelde konsollarda da rahat çalışabilsin diye ve dünya üzerinde çoğu oyuncu hala 1080p'de rtx 3060, 4060ti'lerle falan takıldığı için çoğu oyunda oyun geliştiricileri çok fazla uçup kaçmıyorlar. o yüzden 2kda 4070 super 4070ti superler hatta 3080 ve 3080 ti'lar bile önümüzdeki senelerde iş görecek. 2kda 4080 super önümüzdeki senelerde iş görmeye devam edecek. ama adam 4080 superlerden illa 5070ti, 5080e geçmeye falan çalışıyor. neymiş 200 fps alacakmış. lan single player oyunda 200-250 fps alıp ne yapacaksın diyoruz eveleyip geveliyor, fps fetişisti olmuş adamlar. nvidia da bunlara bu kartları yüksek fiyattan iteliyor doğal olarak. ne de olsa her türlü alan var.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    bu seri ara seri gibi oldu. 4000-6000 diye güncellemek daha mantıklı artık. eskiden her seride olan %30-40lık perf artışına artık 2 seri arası bakmak gerekecek. dolayısıyla da her seride 2 senede 1 güncelleme yapmak yerine 4 senede 1 güncelleme yapmak daha mantıklı olacak. zaten pc oyunları da 4 senede öyle uçup kaçmıyor. 4 sene önce çıkan oyunla bu sene çıkan oyun arasında öyle devasa uçurum farklar yok.

• Dominate kullanıcısına yanıt
    apple vol 2.

• yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    CRT Monitörler zamanı bu işler çok daha kolaydı.Şimdileri lcd ve oled ekran teknolojisinin handikapları işi birazda bu noktayı getirdi.

Belki ileriki yıllarda tabi bu belki bir 10 sene sonrası için Micro led teknolejisi ile bu yüksek kare sanrısı son bulur.

• joven kullanıcısına yanıt

aynen öyle. şu anda kartları monitörler sattırıyor. eskiden 720p ya da daha güncele gelirsek 1080p 60hz monitörler vardı. istersen en iyi kartı al yine 60 fps oynuyordun istersen 60fpsyi verebilen daha düşük bir kart al yine 60fps oynuyordun.

şimdi fps limiti kalmadığı için hep daha iyisini hedefliyor oyuncular. hep "daha yüksek hzli monitörle ve daha güçlü kartla daha yüksek fps almalıyım" kafasına girildi. insanlara "böyle düşünmelisin, bu düşünce normal olan düşünce" şeklinde bir mentalite empoze edildi.

sen kalk karşılarında "kardeşim ben yıllardır single player oyunları en yüksek ayarlarda 60fps oynuyorum, ne bir takılma ne bir akıcılık sorunu yaşadım, gayet rahat oynadım tüm oyunları" dersen sana "ama kardeşim 120 fps oynasan çok daha akıcı olurdu, çok daha rahat oynardın" diye cevap geliyor.

lan ben zaten en yüksek kalite ayarlarda 60fps ile rahat ve akıcı oynuyordum, bir takılma, bir akıcılık sorunu hissetmiyordum ki hiç ? ama olmaz. 120 fps ile daha rahat ve daha akıcı oynaman gerekiyor ve bunun için de daha güçlü bir karta ekstra 20-25 bin tl para bayılman gerekiyor. bu mantık oyunculardan gelen mantık ama aslında bu mantık tam olarak o güçlü ekran kartlarını ve o yüksek hzli monitörleri satan firmaların mantığı.

dahası tüm oyuncular yavaştan bu mantığa doğru ilerliyorlar ve bunun bir sınırı da yok asla yetinilmiyor. 60 fpsden 90'a çıkıyor, sonra 120'ye çıkıyor, sonra "ama 144 daha iyi olurdu" deyip 144'e çıkıyor, sonra "abi bu kartı alırsam 200 fps alabileceksem neden 144 fps ile takılıyorum ki" deyip 200 fps alacağı karta geçiyor. bunun sonu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 18 Şubat 2025; 13:21:31 >

• QuexSeeL kullanıcısına yanıt

Rakip olmadığı için şans verilmiyor zaten. Önce amd ve İntel rakip kart üretsinler sonra bakılır. Daha iyisini yapsınlar bak bakalım ortada nvdia diye bir firma kalır mı? Donanımda batır yazılkmda batır driver da batır ondan sonra kart ürettim alın kullanın de. Oldu çöpe atacak paramız çok bizim. Onlar kart üretiyor rakip kart değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öyle bir şey yapmazlar boşuna bekleme nvidia tekel olduğu ve kartlarını ne olursa olsun peynir ekmek gibi sattığı için artık sadece işi yazılımla yürütüyor.

• alex59 kullanıcısına yanıt

yapacaklar hiç merak etme. farketmez. istediğin kadar yazılıma dayan 4k da belli bir vram limiti var. oyunların boyutları arttıkça, ekranda ekran kartının işlemesi gereken detay miktarı ne kadar artarsa ekran kartının o ekrandaki tüm detayları işleyebilmesi için kullandığı bellek miktarı da artıyor. beyin kapasitesi yetmiyor artık ekran kartının o ekrandaki onca detayı işlemeye.

bunu yapay zeka kısmı ile çözmeyi çokta başarmış gibi durmuyorlar. neural sıkıştırma diye bir şey duyurdular 16 gbta 1 gb bile sıkıştırmıyor. yani şu anlık görünen o ki yapay zeka kısmında 4k vram limitine takılmamayı sağlayacak kadar bir geliştirme yok.

artık zaten yeni oyunların bazılarıyla birlikte yavaş yavaş 4k da 16 gb limiti aşılmaya başlandı. sen dünya üzerindeki en güçlü 2.kart ile oyunculara ileride 4k oyunları yüksek ayarlarda oynattıramayacaksan o 24 gb vramli versiyonunu paşa paşa getireceksin. herkese gidip "4kda yüksek ayarla oyun oynamak istiyorsanız 32 gblık 5090 alabilirsin" diyemezsin.

çünkü 5090 dediğin kart 4k oyun kartı değil. 4k oyun kartı dediğin 24 gb olur mesela. 32 gblık bu karta oyun kartı demek komik. bu kart çok farklı bir şey. oyundan çok başka amaçla üretilmiş bir kart gibi. oyunlar için overkill bir kart. sadece oyun oynamak için dünya üzerinde 5090 alacak kadar kafayı sıyırmış çok fazla yoktur. çok aşırı parası olup para harcamaya yer arayan insanları ayrı tutuyorum tabi. ama sadece 4kda oyun oynamak isteyen normal sıradan insanlara o fiyatlardan 5090 satamazsın.

dolayısıyla 4k kart mı istiyorsun 5080'in %15-20 daha fazla performanslı hali ve 24 gb vramli halini yap al sana 4k için ideal oyun kartı.

zaten 5090'ı 4090'dan 24ten 32'ye çıkartırlarken 5070ti'ı 4070ti'dan 12gb'tan 16'ya çıkartırlarken 5080'i 4080'e göre 0 gb artışla çıkartmalarının altında bir durum var. 5080 aslında 5080 değil olay bu. 5080 aslında 5070ti super. asıl 5080 daha çıkmadı. (32-16) / 2 = 8 gb. 16 + 8 = 24. tam 5080 ile 5090 arasına asıl 5080i çıkartacaklar 5080 ti adı altında 24 gb vram ile birlikte.

1 sene veriyorum maksimum izle gör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 18 Şubat 2025; 13:47:56 >

Ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. 4080 kullanıcısıyım bırak yeni oyunları rdr2 de bile 4k da ayarları full açamıyorsun vram yetersiz kalıyor bu yüzden bende 5080 kartları bekledim ama ilk gelen haberlerde 5080 kartın 16 gb ile geleceği söylenince herkes gibi bende inanmadım ama doğru çıktı.

Sen boşa beklemeye devam et herifler göz göre göre 4080 de bile 4k da vram yetersizken yeni nesilde aynı serinin üst modelini yine aynı ram le çıkardıysa kalkıp ta ti modeli veya süper artık her neyse onu 24 gb ram le hayatta getirmezler yapacakları en fazla yine aynı 4080 süperde yapılana benzer yükseltmeler olur belki bir miktarda sanal yazılım güncellemesi yaparlar o kadar.

Aynı muhabbet telefon tablet vs.. var ben uzunca yıllardır kullanıyorum. Gözlerimde sağlıklı çok şükür. 60 ile 120hz akıcılık mevzusunun beni rahatsız ettiğini hiç farketmedim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.