Şimdi Ara

Geleceğin otomobilleri SUV lar olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yahu burda adı Suv diye geçen araçlar yerden az yüksek B ve C segmenti araçlar. Adı da crossover. Yani B ve C segmentini Suv ile crossladık diyor adam. Fiyatları da balon maalesef hem vergiler hem de arz talepten dolayı.

Nerde 4x4 gavurun full size dediği Range Rover, Lincoln Navigator, Kia Sorento, Mitsubishi Outlander, Hyundai Santafe, Toyota Land Cruiser, Gmc Yukon gibi hem motor hem cüssesi güçlü safkan Suv'ler nerde bu güçsüz, cılız, bütçenin anca yettiği yeni yetme crossoverlar.

Kınadığımdan, zengin olup bunları alacağımdan değil. Maksimum Qashqai, Crv veya X-Trail'e çıtayı çıkarabilirim seneler sonra hepsi o. Ama bize dayatılan bu, elalemin 3 kuruşa binip yüzüne bakmadığı arabalar bizde ateş pahası, yakıtı, vergisi, bakımı da ayrı dert.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi false6 -- 24 Mayıs 2017; 16:42:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleceğin trendi olur mu bilemem ama b-c sınıfı bozması, yerden azıcık daha yüksek ve önden çekişli araçlara verilen paralara acıyorum.Suv deyince en az d sınıfı, 4 çeker, otomatik ve sw standartlarında bagajı olan, hatta mümkünse opsiyonel 7 koltuklu araçlar standart haline gelmeli.Karda çamurda debelenen, bagajı golf bagajı kadar olan, arka diz mesafesi ve yaşam alanı zayıf, küçük pencereli, kasvetli ve suv görünümlü "çakma" araçlar hiç bir zaman ilgimi çekmiyor.Alanlara saygı duyuyorum ama kendilerini kandırıyorlar.
  • Washington DC'den yeni döndüm. b ve c segment crossover modelleri çok nadir gördüm. D segment arazi araçlarından aşağısı adamları kurtarmıyor.
  • Saçmalık,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi geleceğin otomobilleri ? Bu günün otomobilleri SUV olmuş durumda zaten
  • bence suv araçlar sedanlardan daha kullanışlı daha konforlu. ancak genelinin motoru zayıf çoğu önden çeker kasaları ağır ve sürüş dinamikleri daha kötü! suv dedinmi motoru kuvvetli olacak bagajı en az 500 lt olacak 4x4 olacak. mesela seat ateca leondan bozma şişirme gibi yapılmış bir araç!
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

bence suv araçlar sedanlardan daha kullanışlı daha konforlu. ancak genelinin motoru zayıf çoğu önden çeker kasaları ağır ve sürüş dinamikleri daha kötü! suv dedinmi motoru kuvvetli olacak bagajı en az 500 lt olacak 4x4 olacak. mesela seat ateca leondan bozma şişirme gibi yapılmış bir araç!

Haklısınız. mesela bende 2011 1.5 dci QQ var. motoru bence zayıf. en az 2 lt olmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

geleceğin arabaları SUV falan değil. SUV k yükselen trend ama insanlar bilinçlendikçe SUV araçların aslında şişirilmiş bir C segmenti olduğunu anlayacak. zamanla önemini yitirecek ve geçmişte olduğu gibi az satılan özel araçlar olarak kalacaklar.

Siz öyle sanın bence SUV Sedan gibi sınıflar kalmayacak arabalar 5. nesil otonom gitmeye başlayında dış boyutları küçük ama içi geniş ferah olan yüksek arabalar olacak böyle bir sınıf olmadığı içinde söyleyemiyorum adını.http://www.nio.io/visioncar örnek olarak yada mercedes in değişik consept i vardı onun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2673E0F4 -- 27 Mayıs 2017; 14:42:23 >

• Geleceğin değil bence yüksek araçlar altın dönemlerini yaşıyorlar günümüzde

• SUV lar hiçbir zaman geleceğin aracı olamaz. Dünya Amerika, Türkiye gibi yüz ölçümü büyük ülkelerden oluşmuyor. Avrupada insanlar şehir içinde araba parkedecek yer bulamıyorlar. son yılları karşılaştırdığınızda sedan tipinin hatchback tipine göre olan oranının azaldığını göreceksiniz. buda en güzel ispatıdır aslında. Avrupada şuanda sedan tipden cok hatchback var. İnsanlar kücük arabaları tercih ediyorlar.
    hal böyleyken SUV ların geleceğin araçları olarak görülmesi neredeyse imkansız.
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    Aksine Avrupa'da SUV satışları her yıl artıyor
    http://www.ekonomist.com.tr/otomotiv/suv-pazarinda-vites-yukseliyor.html
  • quote:

otonom arabalar gelecek tabii ama bu herkesin bu araçları her yerde kullaacağı anlamına gelmiyor. otonom araçların daha çok şehir içi kullanılacağını düşünüyorum. ve tabii ki manuel kullanım da devam edecek ama daha fazla sürüş yardımcısı ve tabii tehlike öngörerek kontrolü kademeli olarak ele alma gibi özelliklerle beraber.

ek olarak otonom araçlarda bir güvenlik konusu her zaman mevcut olacak. aracı dışarıdan birisi kontrol edebilirse ne olur misal?

Önemli biri değilseniz dışardan sizi öldüreceklerini sanmıyorum Bence otonom araçlar şehirde uzun yolculukta kullanılacak direksiyon fren bulundurmayacak. Şu anki gibi supercars hipercars olacak ama bunlarında pistten dışarı çıkması yasaklanacak tabi bu dediklerim 20 ene sonra olur. Aynı şey gibi yolcu uçağında pilot var ama hiç bir şey yapmıyor savaş uçağında pilot var her dakika kullanılmıyor ama pilot her şeyi kontrol edebiliyor tabi şuanda uçaklarında tamamen pilotsuz yapılmaya çalışılan şu günlerde gelecekte insanların sürebileceği kullanabileceği hiçbir araç kalmayacak.

• quote:

arabayı sadece ulaşım amacı olarak kullananlar gibi bir de zevk için kullanan kesim var. ben şahsen araçların her ikisini de sunacağını düşünüyorum. yani istendiğinde otonom istendiğinde manuel.

ancak "önemli değilseniz" kelimesine katılmıyorum. trafikte misal bir suç eyleminden kaçan birileri sırf takip edilmeyi engellemek adına otonom araçları kontrol ederek bir tür kaos oluşturabilir. ya da otonom araç kullanarak trafikte başka bir şahısın aracına kaza yaptırılabilir. burada seçenekler sonsuz. o yüzden otonom araç benim için hala bir soru işareti.

Benim şahsi görüşüm gelecekte sürüş yardımcıları daha da gelişecek, GPS, araçlar arası iletişim, çeşitli radar ve kameralar ile sürücünün kaza yapma ihtimali iyice azaltılacak. eğer kaza ihtimali çok yüksek ise devreye sürüş sınırlandırıcılar girecek, hızı azaltma, direksiyon kontrolünü kısmen ele geçirme vs. eğer hala sorun var ise o zaman otonom sürüş ve kaza anında en az hasar alma tedbirleri devreye girecek. zaten araçlar arası iletişim ile kaza olması ihtimalinde olan araçlar birbirlerine bilgi verecekler.

bu konu çok uzar. benim şu anda tahminim otonom araçlar şehir içinde bir tür toplu taşıma görevi görecek. taksi gibi. belki dolmuş taksi, trafik yoğunluğunu azaltmak üzere. daha sonra ise binek araçlara kademeli olarak gelecek. tabii ileride şehir içi şahsi araç kullanımı da kısıtlanabilir.

Onu şaka olsun diye söylemiştim sonuna bu emojiyi koydum belli olsun diye evet dediğinizihtimaller var ama ben otonom sürüşün bir noktaya geldikten sonra manuel olarak kullanılabileceğini sanmıyorum ha kullanılırsada esp gibi sürekli otonom pilot devreye girer ve zevk vermez zenginseniz hyper car aldıysanız otonom sürüş yine bulunacaktır ama pistte girdiğinizde bunu tamamen kapatabileceksiniz önceki yazımda belirttiğim gibi dediğim şeylerin en az 20 senesi var ama böyle olacaktır zaten biz o zamana kadar araba sürmeyi bırakırız.

• tartekin kullanıcısına yanıt
    suv satışlarının bukadar arttığını bilmiyordum hocam. evet son 5-10 sene bir popülerliği mevcut.
    Çevrede çok hatchback görünce ama bir okadar da hatchback serisine yöneliyorlar sanıyordum yanılmışım. gerçekleri paylaşmak gerekir. dediğiniz doğru
    dünya geneli istatistikler ortada. alttaki pdf de 9.sayfada genel istatistik mevcut. merak eden arkadaşlar da bakabilirler
    Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WuLKaS -- 27 Mayıs 2017; 21:58:40 >

• Bagaj için araba alanlara hayret ediyorum. Hangi tipte araç alırsanız alın port bagaj diye birşey var. 500-1000 tl aralığında 350-400 hatta 500 litreye kadar tipleri var. Yılda bir ya da iki kez lazım olur zaten. Bundan başka arabanın kı..nda kocaman bagaj taşımanın manası nedir ki. Ayrıca suv tarzı araçları herkes kullanamaz. Yağmur ve karda yol kenarlarında savrulmus onlarcasini görüyorum. Bir de geleceğin aracı Suv lar nasıl oluyor onu biri bana anlatsın. Şu arac otomobilemi yoksa Suv ami benziyor? Kalın etli lastik tak QQ dan hiçbir farkı kalmaz görünüm olarak vallahi.Hem wv deki gibi koseli hatlara da sahip çok modern bir araç bu şüphesiz. Evrimi tersine cevirmeyin.
    Geleceğin otomobilleri SUV lar olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 28 Mayıs 2017; 4:2:35 >

• volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinize katılsam da port bagaj cok hoş durmuyor diye takmayan da cok insan mevcut
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    ..çok faydalı bilgiler..teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.