Şimdi Ara

Gelecek Vaad Eden Bir Masaüstü Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar .. Çok uzun süredir kullanmakta oldugum ( 7 sene ) masaüstü bilgisayarımı değiştirmemin vaktinin geldiğini düşünüyorum GTA4'ü çalıştırmaması sonucunda .
    Normalde böyle bir konu açıp sizlere rahatsızlık vermek istemiyordum fakat kafamdaki bilgisayar ile eşleşen bir bilgisayarı konular arasında bulamadım .
    Benim istediğim bilgisayar , Kasası , anakartı , işlemcisi ve güç kaynagı elimdeki koşullarla alabileceğim en iyi parçalardan oluşşun ve sonradan ekleyebileceğim hdd , ram , ekran kartı gibi parçalarda günü geçirmelik olsun ( ilerde elime para geçtikçe ihtiyacım oranında parçalar alacağım )
    Aşağıda sıralayacagım temel parçalara zaman geçtikçe parça ekleyerek bu bilgisayarı 10 sene sorunsuz kullanmayı amaçlıyorum ,
    Kullanmak istediğim temel parçalar :
    Kasa : Cooler Master CM 690 III ( sizce bunun modası geçtiyse bu kasanın eşdeğeri hangi kasa olabilir veya bu kasa gelecektete kullanıma uygun kalacak mıdır ? )
    Güç kaynagı : Cooler Master Silent Pro Hybrid 1050w 80Plus Gold ( buna eşdeğer bir güç kaynagı da olabilir , 1000w ve 80plus gold sertifikası benim için kafiidir )
    İşlemci : İntel Core i7 ( modelleri arasında bilgisayarcı tanıdıgımdan yardım isteyeceğim , bilgisayarı onunla toplayacağız , sistemime en uygununu seçeceğini düşünüyorum )
    Anakart konusundada 3 anakart arasında sıkıştım kaldım . Bilgisayarı geleceğe dönük almak istediğim için MSI Z97A GAMING 6 , MSI Z97 GAMING 5 veya 7 almayı düşünüyorum . Overclock işlerinden anlamıyorum bu sebepten Z97 GAMING 7 'nin otomatik overclock etmesi hoşuma gitti , fakat bir o fark yüzünden 100 tl verilmeli mi bilmiyorum .. ( Overclock ile çok uğraşmam , pek bilmemde )
    Bu parçalar dışında , günü geçirmelik bir ekran kartı , ram ve hdd temin edeceğim ( Elimde modellerinden bir haber oldugum 1GB ekran kartı ve 2x2=4 GB ram mevcuttur , eğer mümkünatı varsa bunlarla idare etmeyi düşünüyorum )
    Sizce kafamdaki plan doğru mudur ? Geleceğe dönük topladıgım bu bilgisayar , cidden geleceğe dönük müdür ?
    Bu bilgisayara o kadar düşük ram ve ekran kartı takılır mı ? Sadece kasanın birleşenleri için verebileceğim maximum miktar 3.500 çok bir zorlama ile 4.000 TL 'dir(orta direk bir ram ve ekran kartı da alırsam 4.000TL 'yi gözden çıkarıyorum ) . Bu kapsamda temel olarak seçtiğim 4 parça doğru mudur ? Eğer doğru değillerse o parçaları hangi parçalar ile değiştirmeliyim ?

Bu bilgisayarı alırsam ilerleyen dönemde MSI GTX 980 GAMING 4G ekran kartı , 16 GB ram alacağım .. Bilgisayarın kaldırmadıgı oyunlar çıktığı vakitte de bir ekran kartı daha ve 16 GB daha ram ekleyeceğim (toplam 8GB ekran kartı , 32 GB ram elde etmiş olacağım ) bu şekilde çok daha uzun vadeli kullanım umuyorum :)
    Biraz uzun oldu , zamanınızdan çaldıgım için özür dilerim , cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum ..

• İlk olarak oyun bilgisayarlarının asıl parçası ekran kartıdır gtx980 yerine 970 alabilirsin fazla fark yok ama daha ucuz İşlemci olarak i7 4790k öneririm anakart olarakda z97 gigabyte gaming 5 çok uzun süre araştırdım bu anakartı bütçem yetse ben alıcaktım 8 gerçek fazla acaip oc yeteneği var ama bütçen fazla yoksa psu ya yüklenmek saçma geldi 970 sli bile yapsan 700 ün yeteceğini düşünüyorum kasa seçimide tamamen zevkine kalmış rem olarakda 8gb tek modül alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparBinicisi -- 8 Haziran 2015; 19:09:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.