Şimdi Ara

Gelecek Vaad Eden Bir Masaüstü Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar .. Çok uzun süredir kullanmakta oldugum ( 7 sene ) masaüstü bilgisayarımı değiştirmemin vaktinin geldiğini düşünüyorum GTA4'ü çalıştırmaması sonucunda .
    Normalde böyle bir konu açıp sizlere rahatsızlık vermek istemiyordum fakat kafamdaki bilgisayar ile eşleşen bir bilgisayarı konular arasında bulamadım .
    Benim istediğim bilgisayar , Kasası , anakartı , işlemcisi ve güç kaynagı elimdeki koşullarla alabileceğim en iyi parçalardan oluşşun ve sonradan ekleyebileceğim hdd , Ram , ekran kartı gibi parçalarda günü geçirmelik olsun ( ilerde elime para geçtikçe ihtiyacım oranında parçalar alacağım )
    Aşağıda sıralayacagım temel parçalara zaman geçtikçe parça ekleyerek bu bilgisayarı 10 sene sorunsuz kullanmayı amaçlıyorum ,
    Kullanmak istediğim temel parçalar :
    Kasa : Cooler Master CM 690 III ( sizce bunun modası geçtiyse bu kasanın eşdeğeri hangi kasa olabilir veya bu kasa gelecektete kullanıma uygun kalacak mıdır ? )
    Güç kaynagı : Cooler Master Silent Pro Hybrid 1050w 80Plus Gold ( buna eşdeğer bir güç kaynagı da olabilir , 1000w ve 80plus gold sertifikası benim için kafiidir )
    İşlemci : İntel Core i7 ( modelleri arasında bilgisayarcı tanıdıgımdan yardım isteyeceğim , bilgisayarı onunla toplayacağız , sistemime en uygununu seçeceğini düşünüyorum )
    Anakart konusundada 3 anakart arasında sıkıştım kaldım . Bilgisayarı geleceğe dönük almak istediğim için MSI Z97A GAMING 6 , MSI Z97 GAMING 5 veya 7 almayı düşünüyorum . Overclock işlerinden anlamıyorum bu sebepten Z97 GAMING 7 'nin Otomatik overclock etmesi hoşuma gitti , fakat bir o fark yüzünden 100 tl verilmeli mi bilmiyorum .. ( Overclock ile çok uğraşmam , pek bilmemde )
    Bu parçalar dışında , günü geçirmelik bir ekran kartı , ram ve hdd temin edeceğim ( Elimde modellerinden bir haber oldugum 1GB ekran kartı ve 2x2=4 GB ram mevcuttur , eğer mümkünatı varsa bunlarla idare etmeyi düşünüyorum )
    Sizce kafamdaki plan doğru mudur ? Geleceğe dönük topladıgım bu bilgisayar , cidden geleceğe dönük müdür ?
    Bu bilgisayara o kadar düşük ram ve ekran kartı takılır mı ? Sadece kasanın birleşenleri için verebileceğim maximum miktar 3.500 çok bir zorlama ile 4.000 TL 'dir(orta direk bir ram ve ekran kartı da alırsam 4.000TL 'yi gözden çıkarıyorum ) . Bu kapsamda temel olarak seçtiğim 4 parça doğru mudur ? Eğer doğru değillerse o parçaları hangi parçalar ile değiştirmeliyim ?

Bu bilgisayarı alırsam ilerleyen dönemde M
    SI GTX 980 GAMING 4G ekran kartı , 16 GB ram alacağım .. Bilgisayarın kaldırmadıgı oyunlar çıktığı vakitte de bir ekran kartı daha ve 16 GB daha ram ekleyeceğim (toplam 8GB ekran kartı , 32 GB ram elde etmiş olacağım ) bu şekilde çok daha uzun vadeli kullanım umuyorum :)
    Biraz uzun oldu , zamanınızdan çaldıgım için özür dilerim , cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum ..
    @

• Ben sana şöyle bir öneride bulunayım kardeşim 10 sene sorunsuz sistem kullanman çok zor yeni teknolojiler çıktıkça anakartınla uyumsuz hale gelecektir. Yükseltmeyi 2. elden yapmak zorunda kalacaksın. Bununla beraber toplama amacın oyun ise ona göre bir sistem toplayayım yok değilse farklı bir sistem toplayalım. Bu konudan çok uzak görünüyorsun ama merak etme yardımcı oluruz. İşini görecek paranı sokağa atmadan hallederiz.
  • Dostum toplama amacım oyun oynamak evet . Bu işlerden dediğin gibi gerçekten çok uzağım , şu son 2-3 gündür yaptıgım araştırmalar ile birşeyler belirdi kafamda ..
    Biraz önce bide bu overlock işlerini öğrendim , bi heves ettim sonra vazgeçtim . Overlock gibi işlerden uzak duracağım ( beceriksizlikten 1000 liralık parçayı yakmaktan iyidir )
    Şuanki toplayacagım bilgisayarda Cooler Master CM 690 III kasayı gerçekten istiyorum , çünkü sıvı soğutma ve kabloları arkadan geçirebilme gibi hoş özellikleri mevcut . İlerde bilgisayarımı güçlendireceğimi bildiğimden 850W 80Plus Gold güç kaynagı alacağım ( overlock yapmayacagım için 1000w lıktan vazgeçtim ) ve sistemimi eğer türkiyede satışı mevcut ise 3.1 desteğinden dolayı MSI Z97A GAMING 6 üzerine kurmayı düşünüyorum , eğer bulamazsam MSI Z97 GAMING 5 alacağım .
    Bu saydıgım 3 parçayı kesinlikle arzuluyorum , çünkü kasa da , anakartta güçlü ekran kartlarını destekliyor şuan için , en geç 2 sene içinde tüm sistemi toparlarım . ( 2 sene içerisinde MSI GTX 980 GAMING 4G ekran kartından 2 tane alıp takmak istiyorum . )
    Sence bu isteklerim doğru istekler mi bir oyun bilgisayarı kurmak adına ?

• Monitör dahil değil ise ;

İntel Core İ5 4690K

Gigabyte Z97X-Gaming 5

Corsair Vengeance 8GB (2X4) 1600MHZ

Wd Blue 1TB 7200RPM 64MB

Samsung 850 EVO 120GB

Gigabyte veya Evga Gtx970

Corsair 400R CX750M 80+ modüler

Bu sistem tam oyun için oldu. İ5+gtx970 muhteşem bir ikili.

Ekleme : cooler master hyper 212 evo. Unutmuşum :DDd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt.Alper -- 6 Haziran 2015; 22:02:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadım pek anlamadıgım için soruyorum , işlemci İ7 olsa daha iyi olmaz mı ? Bilgisayarı daha uzun süre kullanacağımı varsayarsak İ7'nin daha güncel kalması sözkonusu değilmi İ5'e göre ?
    Birde kasayı ilk alırken güçlü bir ekran kartı almayı düşünmüyorum pek fazla , ilerleyen zamanlarda güzel ekran kartları alacağım .. ( Sizce yanlış mı düşünüyorum , kasayı ilk aldıgımda oyun oynayamayacagımın farkındayım )
    Birde Z97X-Gaming 5 anakartın diğer kartlardan farkı nedir üstadım ?

İlginiz için teşekkür ederim ..
  • Dostlar bu arada beni yanlış anlamayın ama ben bütçeme göre sistem tavsiyesi istemiyorum şuanda ( uğraşıp yaptıgınız için teşekkür ederim ) .
    Ben yukarıda belirttiğim 4 parçayı alırsam , bunlar ne kadar güncel kalırlar , bunlara ekran kartı ram ssd hdd eklemesi yaparak istediğim 6-7 seneyi yakalayabilir miyim diye merak ediyorum ..
    Benim amacım değiştilmesi zor olan kasa, güç kaynagı , anakart ve işlemcinin sağlam olması , geri kalan birleşenleri de zamanla almam . Bu düşüncemin doğrulugunu da merak ediyorum :)
  • Ozgurcan. O kullanıcısına yanıt
    İ5 ile İ7 arasında oyun açısından ahım şahım fark yok en fazla %5

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.