Şimdi Ara

gelin yeni bir programlama dili ( kod komut girdi şekli oluşturalım ) var mısınız !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gelin yeni bir programlama dili ( kod komut girdi şekli oluşturalım ) var mısınız !?

aslında hepimiz bunu öyle veya böyle bir şekliyle düşünüyoruz.
    ama nereden nasıl başlanır pekte bir bilgimiz yok
    aslında belli bir alt yapıyı kullanıp
    sadece kod komut sistemini mantık ve matematik temel bir yapıya çevirsek nasıl olur !

bu ana başlığının beklentileri ;

1. asla yapamayız diyenler asla yorum yazmasın :(

2. programlayı bilmeseniz bile temel mantık ve matematik kurallarını bilenler bile yorum yazarsa seviniriz :)

şaka gibi bir girişle başlayıp bundan 3 - 6 - 9 ay sonra ciddi bir noktada tüm dünyanın anlayabileceği

ilk okul seviyesinde matematik bilen birinin bile program yazabileceği bir alt yapı geliştirme yazılım projesi oluşturabiliriz.

veya tüm dünyanın standartları şu diye onların kurallarına göre onların soru cevap forumlarında kendi dilimizde olmayan argümanları araştıran tipler olarak kendimizi dünkü gibi hissede biliriz.

programlama bilmenizi değil bu projenin gerçekliğini kabullenip. gerçekleşmesine yardımınız için en önemli nokta
    bu forumda yazacağınız olumlu yorumlarınızdır. çünkü pozitif enerji pozitif enerjiyi çeker.

şu an için bu projeyi başarma ihtimalimiz her zaman %50 dir bunun ne üzerinde nede altındadır.

linux u yazan adam tek başına hiç bir şey yapmadı.
    veya bilgisayar dünyasına yeni bir şey katmadığını fark ettiğiniz zaman
    neler yapabileceğiniz anladığınız an dır.

( linux bir unix alternatifi olarak var olmuştur yani yeni bir şey değildir.
    gnu adı altında olsa da ; var olan işlemci donanım kodları sabittir. bunları bile değiştiremiş'tir.
    linux sadece var olan tekele karşı bir duruş anlamındadır. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 19 Ekim 2019; 7:51:26 >

• Eğitim için dizayn edilen milyonlarca dil var zaten. Benim aklımda dilden ziyade bir çalışma ortamı var. Editöre yazılan kaynak kod diske yazılmadan anında çalıştırabilecek, çok detaylı debug özellikleri olacak ve debug çok hızlı olacak.

Ben bu konudan muzdaribim şahsen. Hobi olarak yaptığım bir proje vardı, hataları bulmak çok zor oluyordu. Gdb'ye bir koşul giriyorsun makina felç oluyor. Tabi diğer dilleri bilmiyorum, belki onlarda durum daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle syntax(sözdizimi) olarak python'dan etkilenebilir. Fakat python'dan etkilendiği gibi hız olarak c,c++'dan da etkilenebilir. Yani compile edilip hızlı çalışan orta-üst seviye bir dil ile çok güzel şeyler yapılabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 19 Ekim 2019; 13:36:29 >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    hata bulma anlamıyla asm e kadar inmeniz gereke bilir.

ama ortada hata falan yoksa

sadece sizin mantığınıza göre yazılanı

makinenin mantık programlama ara dili tam doğru eleştirememiş.

zaten bütün sorun bu noktada başlıyor.
  • gerçekten hızlı çalışmak ne demek !?

bazen işletim sistemi nedir diye düşünüyorum.

örneğin hesap makinesi mi daha hızlı çalışıyor yoksa PC mi !?

bazen linux neden sadece komut satırında ibaret olduğunu anlar gibi oluyor insan bu noktada !
  • Ben senin amacını hala anlayamadım. Programlama dili yazmak mı istiyorsun yoksa linux kerneli gibi bir kernel mi yazmak istiyorsun ? Linux kerneli gibi bir kernel yazmak istiyorsan c, asm ile çalışabilirsin zaten Linus Torvalds'da bunu öneriyor.
  • öncelikle ortada net bir yapısal yorum yapılmadığı için
    sözümüz sistem genel eleştirisi üzerine bir yorum oldu !
    gerçekten hızlı çalışan bir kod yapısı için işletim sisteminden bağımsızlık şart tabi ki bu ütopik bir yaklaşım.

biz daha basit gerçeklikler anlamıyla programlamadaki anlaşılmazlıkları diller arasındaki farklılıklara geri dönersek

örneğin (2+2)+(2-2)= şeklinde bir matematik işlemini bile direk yaza biliyor muyuz !?
    buna hangi diller izin veriyor !?

bu bile kodta ne kadar tasarruf sağlaması bir kenara bırakılırsa
    herkesin daha kolay anlayıp direk matematik işlemi yapar gibi kod yazımasını sağlar.
  • gelin yeni bir programlama dili ( kod komut girdi şekli oluşturalım ) var mısınız !?gelin yeni bir programlama dili ( kod komut girdi şekli oluşturalım ) var mısınız !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 20 Ekim 2019; 12:46:26 >

• Neden yeni bir programlama diline ihtiyaciniz var?
    Argumaniniz nedir?
    Inşallah argumaniniz "tüm dünyanın standartları şu diye onların kurallarına göre onların soru cevap forumlarında kendi dilimizde olmayan argümanları araştıran tipler olarak kendimizi dünkü gibi hissede biliriz." degildir.
    Standartlari ezerek yazilim gelistiremezsiniz. Ben kafama gore http status code gonderirim derseniz istemciler standarta uygun hareket ederler size rastgele durumlarla karsi karsiya kalirsiniz.
    Formul yazar gibi gelistirme yapmak istiyorsaniz Lisp bakmanizi oneririm.

@EmuDev repl konusunu arastirmani oneririm.
    Su an kullandigim dilde lisp diakletini deneyebilir miyim diye merak ediyorsaniz?
    Java -> Clojure
    Javascript -> Clojurescript
    Python -> Hylang

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet evrensel dil matematik bu :)
  • Eğlencesine yapılır da sen ciddi ciddi ürün olarak düşünüyorsun. Ülkemizde onu maintain edecek topluluk bile yok. Olsa bile kıskançlıktan birbirini yerler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.