Şimdi Ara

Gemiler, nasıl yüzer ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw arkadaşlar, adam kafa yapıyo yaa...Bu soruları cidden sorabilecek bir insanın öncelikle bu kafayla bilgisayarını açabilmesi, internete girebilmek için explorer v.s. i bilmesi, onu bulabilmesi, interneti taramayı bilmesi, bu forumu bulabilmesi ve belkide en önemlisi klavyeyi kullanmayı başararak buraya mesaj atabilmesi önemli. E arkadaş da buralara kadar gelebildiyse durum sadece kafa yapmaktan ibaret gibi geliyo bana...
  • yo arkadaşım geçenlerdede ben bir kaç kişi ile tanışmıştım
    dünyanın yuvarlak olduğundan haberleri yoktu
    bana saçma sapan sorular yöneltiler, dünyanın yuvarlak olduğunu duyduklarında
    "dünya yuvarlak ise neden biz düşmüyoruz. dünya neden yuvarlanıp gitmiyo..."
    gibi sorular

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Yaw arkadaşlar, adam kafa yapıyo yaa...Bu soruları cidden sorabilecek bir insanın öncelikle bu kafayla bilgisayarını açabilmesi, internete girebilmek için explorer v.s. i bilmesi, onu bulabilmesi, interneti taramayı bilmesi, bu forumu bulabilmesi ve belkide en önemlisi klavyeyi kullanmayı başararak buraya mesaj atabilmesi önemli. E arkadaş da buralara kadar gelebildiyse durum sadece kafa yapmaktan ibaret gibi geliyo bana...

yok yaw geçen birine kafede bilgisayar açıyom gerçi daha küçüktü ama olsun mausa tıkla dedim ne mausmu dedi çok fena guldum yani ama oyunu acınca cin gibi oynadı gavat

• Geminin nasıl yüzdüğünü Arşimed'in kanunu açıklar. Buradaki asıl kriter gemiyi oluşturan materyallerin yoğunluğu değil geminin suyla temas eden kısmının kesit hacmidir. Bir cisim suya batan kısmının kesit hacminini dolduracak suyun ağırlığı kadar hafifler (başka bir deyişle taşırdığı su kadar hafifler). Bu da tonlarca su eder. ve geminin bütününü düşünürsek iskeleti ve dış yüzeyi metalden oluşmasına rağmen içi genelde boştur ve geminin suya batan kısmının hecmi kadar sudan daha hafiftir ve bu yüzden suda yüzer.

Aynı prensip metalden yapılmış bir hamam tasının nasıl yüzdüğünü de açıklar.

Şimdi bir de uçaklar nasıl uçar diye sorun onu da anlatatayım

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Geminin nasıl yüzdüğünü Arşimed'in kanunu açıklar. Buradaki asıl kriter gemiyi oluşturan materyallerin yoğunluğu değil geminin suyla temas eden kısmının kesit hacmidir. Bir cisim suya batan kısmının kesit hacminini dolduracak suyun ağırlığı kadar hafifler (başka bir deyişle taşırdığı su kadar hafifler). Bu da tonlarca su eder. ve geminin bütününü düşünürsek iskeleti ve dış yüzeyi metalden oluşmasına rağmen içi genelde boştur ve geminin suya batan kısmının hecmi kadar sudan daha hafiftir ve bu yüzden suda yüzer.

Aynı prensip metalden yapılmış bir hamam tasının nasıl yüzdüğünü de açıklar.

Şimdi bir de uçaklar nasıl uçar diye sorun onu da anlatatayım

kao sakın uçağa girme onunda biryerlerden asıldığını iddia ederler
    yeni dikkat ettim, senin avatarın bizim çocukken VOLTRAN denen çizgi filmden değilmi?

saygılar

• Bermuda üçgenindeki olayların manyetizmadan kaynaklanmadığı geçen ay açıklandı.
    Termal-gaz çıkışlarının oluşturduğu güçlü girdap ve hava boşlukları!
    Neyse;
    Gemi batmaz, niye batsın, batmıyor işte?
    Batmaması gereken bir fizik var yerkürede,
    Belki Neptün'de batar!
    Herifçioğlu 2000 sene önce bulunca heyecandan donunu unuttu da hamamda,
    Biz hala niye batmadığını neden tartışıyoruz.
    Görmediği şeylere inanmayanları ikna etmek için gırtlak yırtanlarımız varken
    Bir de görünen şeylere de mi inanmayanlarımız çıkacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NewVatoo

yo arkadaşım geçenlerdede ben bir kaç kişi ile tanışmıştım
    dünyanın yuvarlak olduğundan haberleri yoktu
    bana saçma sapan sorular yöneltiler, dünyanın yuvarlak olduğunu duyduklarında
    "dünya yuvarlak ise neden biz düşmüyoruz. dünya neden yuvarlanıp gitmiyo..."
    gibi sorular

saygılar

hala böyle insanlar varmı ya.

• Yaw tikli kardeş burda espritüel bi name yapmış ama çok ciddiye alındı sanırım :) Benim radyonun içinde insan vardır iddiamı nedense ciddiye almadınız ama :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Yaw tikli kardeş burda espritüel bi name yapmış ama çok ciddiye alındı sanırım :) Benim radyonun içinde insan vardır iddiamı nedense ciddiye almadınız ama :))

senin kim olduğunu az çok anlamış durumdayız,
    böyle bir şeyi sorarken ciddi olmayacağını anlarız heralde

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Yaw tikli kardeş burda espritüel bi name yapmış ama çok ciddiye alındı sanırım :) Benim radyonun içinde insan vardır iddiamı nedense ciddiye almadınız ama :))

Ben aldım @cins, yeter ki üzülme. Hala üzerinde düşünüyorum!!!
    İçinden çıkabilirsem cevap yazıcam ama biraz kazık olduğunu kabul etmek gerek...
  • BİR DENEY YAPMANIZI İSTEYECEĞİM...

TOPLU İĞNEYİ ALIN VE BİR BARDAK SUYUN ÜZERİNE BİR PARÇA KAĞIT ÜZERİNE DE TOPLU İĞNEYİ KOYUN... KAĞIT BİR SÜRE SONRA BATACAKTIR AMA İĞNE YUKARDA KALACAKTIR.

SUYUN KALDIRMA KUVVETİ VE YÜZEY... GEMİLERDE DE BÖYLE. DENİZİN BİR KALDIRMA KUVVETİ VAR VE GEMİLER SUYA DOĞRU V BİÇİMİNDEDİR. BUNUN NEDENİ DAHA ÇOK ALANA KALDIRMA KUVVETİ UYGULANMASIDIR. AYRICA V BİÇİMİNİN İÇİNDE HAVA VARDIR
  • Bence mıknatıs açıklaması gayet mantıklı ve bilimsel.
    Yok kaldırma kuvvetiymiş,yok özkütleymiş saçmalık..Bir türlü aklım almıyordu zaten.Arşimet denilen soytarının palavraları işte.
    Ayrıca gemilerin neden ışıl ışıl göründüğü benimde beynimi kemirip dururdu.Bu da nihayet açıklığa kavuştu.
    Bu arada cins radyo teorinin destekçisiyiz bunu sakın unutma,gönlünü ferah tut.Yemiyoruz artık elektromanyetik saçmalıkları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Bence mıknatıs açıklaması gayet mantıklı ve bilimsel.
    Yok kaldırma kuvvetiymiş,yok özkütleymiş saçmalık..Bir türlü aklım almıyordu zaten.Arşimet denilen soytarının palavraları işte.
    Ayrıca gemilerin neden ışıl ışıl göründüğü benimde beynimi kemirip dururdu.Bu da nihayet açıklığa kavuştu.
    Bu arada cins radyo teorinin destekçisiyiz bunu sakın unutma,gönlünü ferah tut.Yemiyoruz artık elektromanyetik saçmalıkları.

Evet @cins, sonuna kadar seninleyiz, yemiyoruz içmiyoruz bu teori üzerinde kafa patlatıyoruz...Halihazırda ben 1 transistörlü (dayımdan kalan) 3 alarmlı ve 2 tane de ezan okuyan (Hacc'ca giden bi amca getirmişti!) radyoyu sırf bu teorinin doğruluğunu kanıtlayabilmek için parçalayıp üzerlerinde birtakım deneyler yaptım...Sırf sana bir nebze de olsa yardımımız olsun diye. N'olcak ki, feda olsun!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: _black_

BİR DENEY YAPMANIZI İSTEYECEĞİM...

TOPLU İĞNEYİ ALIN VE BİR BARDAK SUYUN ÜZERİNE BİR PARÇA KAĞIT ÜZERİNE DE TOPLU İĞNEYİ KOYUN... KAĞIT BİR SÜRE SONRA BATACAKTIR AMA İĞNE YUKARDA KALACAKTIR.

SUYUN KALDIRMA KUVVETİ VE YÜZEY... GEMİLERDE DE BÖYLE. DENİZİN BİR KALDIRMA KUVVETİ VAR VE GEMİLER SUYA DOĞRU V BİÇİMİNDEDİR. BUNUN NEDENİ DAHA ÇOK ALANA KALDIRMA KUVVETİ UYGULANMASIDIR. AYRICA V BİÇİMİNİN İÇİNDE HAVA VARDIR

1) O senin dediğin yüzey gerilimidir. Su molekülleri arasındaki elektrostatik gerilim. Bu sayede bir jiletin, bir iğnenin ya da su cambazı isimli böceğin suyun üzerinde nasıl durduğu açıklanır. Fakat yüzey gerilimi küçük cisimler üzerinde etkisini gösterir. Bir taş, bir araba ya da bir gemi gibi büyük cisimler için geçerli değildir yani etkisi yok denecek kadar azdır.

2) Bir cismin suda yüzmesi için suya batan kısmının alanı ya da biçimi önemli değildir. Kesit hacmi önemlidir. Gemi suya batan kısmının hacmine eşdeğer suyun ağırlığı kadar hafifler. Aslında bu her cisim için geçerlidir. mesela bir demir blok suya atılınca neden batar? 1 dm3 demir blok yaklaşık 7 kg ise sadece 1 kg su taşıracaktır ,dolayısıyla sadec 1 kg hafifleyecektir ve sonuçta batacaktır. Oysa biz demir bloğun içini boşaltıp toplam ağırlığını 1 kg'ın altına düşürebilirsek demir yüzecektir. Mesele anlaşıldı herhalde.

(su cambazı dedim de, şimdi armageddon gelip te harun yahyadan "Suyun Yüzeyini Dans Pisti Gibi Kullanan Örümcekler" isimli yazıyı yapıştırırsa hiç şaşmayın
    (Fikir özgürlüğüne saygı duyduğum ilin linki koyuyorum buraya, dileyen bakabir. Ayrıca, yazının sonundaki yorum kişiye kalmıştır ama yüzey gerilimi hakkında size bir fikir verir... )
    http://www.harunyahya.org/bilim_haberleri/041016balikciorumcekler.html

Sevgiler, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 10 Eylül 2005, 19:32:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tikli

"Aslında su altına döşenmiş elektrik kaploları var.Gemiler, tıpkı tramvayların kablolara değen kısmı (adını unuttum) gibi bir aparatla o kaplolardan elentirik alıyolarmış abey."

suyun iletken oldugunu herkes bilio zatende geminin yaninda yüzsem carpilmam lazim deil mi? kaldı ki bu elektrik kablolari butun okyanuslarda filan mi var? dersen ki yok sadece birbirlerine deip akim yaratiolar diye disariya yalitim falan filan dersen gene 2. soruya donelim. butun okyanuslarda mi var bu teknoloji ve hangi devlet nerelerde saglio bu elektrigi o zaman nie yakitla calisio bu gemiler o kadar elektrk gelioda elektrikle calisamio mu sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiqeL -- 10 Eylül 2005, 19:36:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: konqueror

heralde gırgır olsun diye yazdı bunu @tikli kardeş, doğru olmadığı bariz ortada zaten.

Bence de hadi forumun yaş ortalaması 8 9 olsa neyse belki ciddiye alırdık. @tikli kardeş bir yem attı herkes zıplamış.
  • Bu topic fazla ciddiye alındı galiba Gemilerin yüzmesini sağlayan arkadaşlarında dediği gibi hacim ama her hacim sahibi yüzer mi? tabiki yüzmez! Gemilerin iç kısımlarına su dolmaması o noktaya hava dolması yani hava basıncından yararlanması anlamına gelir! Neyse bu gibi şeylri hepiniz biliyonuz zaten!

işin garibi topic sahibi arkadaşın bahsettiği manyetik kutup gibi kavramkların aslında olmasıdır! mesela suyun üstünde durduğunuzda batmayacağınızı herkes bilir! burun seviyesinde aşşağı inmezsiniz! Ama zenci insanlar için aynı şey geçerli değil! ZENCİLER SUDA BATARLAR, zaten o yüzden zenci yüzücü yoktur! Bunun nedenide bahsedilen kutup meselesinden! ama aslında bende tam bilmiyorum!

• Herkese selam
    Ben sadece bir espiri yapayım biraz da böyle tuhaf iddialara inan (böyle insanlar gerçekten var) insanlara bir gönderme yapayım demiştim...Çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim...
  • onların fazla ağarlıkları var ondan batıyolar
    quote:

Orjinalden alıntı: GurkanLee

Bu topic fazla ciddiye alındı galiba Gemilerin yüzmesini sağlayan arkadaşlarında dediği gibi hacim ama her hacim sahibi yüzer mi? tabiki yüzmez! Gemilerin iç kısımlarına su dolmaması o noktaya hava dolması yani hava basıncından yararlanması anlamına gelir! Neyse bu gibi şeylri hepiniz biliyonuz zaten!

işin garibi topic sahibi arkadaşın bahsettiği manyetik kutup gibi kavramkların aslında olmasıdır! mesela suyun üstünde durduğunuzda batmayacağınızı herkes bilir! burun seviyesinde aşşağı inmezsiniz! Ama zenci insanlar için aynı şey geçerli değil! ZENCİLER SUDA BATARLAR, zaten o yüzden zenci yüzücü yoktur! Bunun nedenide bahsedilen kutup meselesinden! ama aslında bende tam bilmiyorum!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.