Şimdi Ara

Genel olarak Superonline fiber optik internet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: msirin42

soft hocam download hiç yapmıyorum. ama face ve youtube da video izliyorum.

Youtube için Superonline kesinlikle önermiyorum. Şansa kalır işiniz biraz.
  • internet lig tv aboneliğim var. süper de de takılmalar oluyor. acaba uydu nette hiç mi izleyemem
  • Download yapmıyorsunuz ama sınırsız alıyorsunuz ben bunu anlamadım, uydunetin daha uygun tarifeleri de var sınırsız olmayan...

Superde takılmalar oluyor demişsiniz, fiberde mi oluyor? Anladığım kadarıyla lig tv önemli sizin için, fiberi deneme aboneliği açtırabilirsiniz, ya da uydunet alıp , hiç izlenmezse videolar superonline'a geçersiniz, superonline taahhütün bir kısmını ödüyor zaten.
  • ilgi ve bilgi içn tşk.ler
  • Hiç tavsiye etmem. Hele de Superonline alacaksan hata yaparsın sakın alma ! Canın yanar!
  • 20mbit Superonline Fiber abonesiyim. Online oyun benim için çok önemli diyorsanız bence ADSL'de kalın. Tabiki benim kişisel tecrübeme dayalı bir tavsiyedir bu. Youtube vb yurtdışından streaming video izlemede de sık sık problem yasıyorum. Ama download tabiki fiberde çok daha iyi.

Tabi birde işin fiyat boyutu var, benim durumumda fiber ADSL'e göre daha ucuz. 8bit limitsiz adsl e 99tl veriyordum şimdi 20mbit e 60 lira veriyorum.
  • cevaplar için teşekkürler uzun süredir takip edememiştim.. anlaşılan düzgün bir firma gelmeden ttnetten kurtulamayacağız... uydunet keşke tarifelerini değiştirip şuanda tarifa bakımından rekabet edebilecek hale getirse şu tarifelerini.. hızları çok düşük ve benzerlerine göre bence pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orijinalden alıntı: msirin42

soft hocam download hiç yapmıyorum. ama face ve youtube da video izliyorum.

Youtube için Superonline kesinlikle önermiyorum. Şansa kalır işiniz biraz.

kesinlikle

100mbit kullanıyorum(sınırsız)

1mbit adsl ile aynı performans.

Herşey süper ama youtube rezil.
  • Arkadaşlar modem tarafındaki aklınıza takılan sorulara cevap verebilirim, superonline hem kullanıcı adı ve şifre hemde mac bazlı sorgulama yaptıktan sonra modeme ip ataması yapıyor, size verdikleri modemin mac adresini sistemlerine giriyor bu sebeple farklı bir etherwan desteği olan modem yada router kullandığınızda superonline üzerinden internete çıkmanıza izin vermiyor, tabi verdikleri modemlerin kalitesi yada hızı konusu tartışmaya açılacak bir konu ama bana göre kullanım şekline göre değişebilir, ben kablosuz bağlantı sağlayarak evimdeki birden fazla kablosuz cihazlar arasında veri alışverişi ve online oyun oynadığım için superonline tarafından verilen modem performansı istediğim düzeyde olmadı, başladım konuyu araştırmaya tabi öncelikle ürün seçerken internetimin çalışması için zorunlu olan mac adresi işini halletmem gerekiyordu bunun için CLONE MAC özelliği diye bir özellik okudum internette, CLONE MAC özelliği kullanmış olduğunuz modeme yada router' a başka bir mac adresi girebilme özelliğidir, hemen Türkiyede satılan Clone mac destekli modem ve routerları araştırmaya başladım ve ZyXEL NBG 4615 diye bir cihaza ulaştım, bu cihaz tam benim istediğim özelliklere uygun bir cihaz olduğunu farkettim ethernet üzerinden wan desteği, Clone mac, Gigabit ethernet girişleri, 300 Mbps kablosuz desteği ve en önemlisi bu ürünün oyun konsolu özelliği olduğu yazıyordu zyxel türkiye internet sitesinde, dedim nedir bu oyun konsolu özelliği hemen biraz araştırmaya başladım "Oyun Motoru servisini aktif hale getirdiğinizde cihazınız bu yönde gelen trafiğe yüksek öncelik vererek Xbox360, PlayStation, Battle.net ve MSN Game ZoneThe gibi platformlarda yüksek performans almanızı sağlar." diye bir ibareye rastladım ve karar verip ZyXEL NBG 4615 model router vatan bilgisayardan aldım, superonline tarafından verilen modemimin mac adresini NBG 4615 model router cihazına girdiğimde superonline tarafına sistemlerinde kayıtlı olan mac adresi ile gittiği için internete bağlanmam da hiç bir sorun oluşmadı, bağlantı sağlayabildim, ürün gigabit portlu ve 300Mbps olması yanı sıra oyun consolu olarakta geçiyor ve çok memnunum, ürün özelliklerini anlatmakla bitmeyecek kadar çok üzerinde bulunan 2 adet USB portu sayesinde hem printserver hemde File Sharing özelliği ile dosya ve printer paylaşımıda yapabiliyorsunuz, ürünü incelemenizi tavsiye ederim ürünle ilgili sormak istediğiniz bir soru olursa severek cevaplayabilirim.

http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?level=4&index=PDCA2011003&CategoryNo=PDCA2011003

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-4615-nbg-4615-300mbps-kablosuz-n-gigabit-router/productdetails.aspx?I_ID=57032

• Bir şeyi ayırmak lazım. TTnet'in bir normal hizmeti var birde Fiber hizmeti var.

Ben Fiber İnterneti kullanıyorum tarifem 20 mbit 50 gb AKN li olan, yaklaşık 20.75 ile 21 arasında değerler alıyorum. Pinglerim ADSL'in aksine güzel. Yani memnunum.
  • Ben de bugün 20mbit 100GB akklı pakete geçtim. 1 saat içinde kurulum oldu. Test sonuçları harika. Ping konusunda kesinlikle çok iyi. Ayrıca youtubeda 1080p hd videolar çok hızlı yükleniyor.

Superonline Server:
     Genel olarak Superonline fiber optik internet

Doğan İlt. Server:

TTNet Server:

Almanya - Frankfurt:

TTNetle 70 altına düşmezdi.

Bulgaristan - Haskovo:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRd1N -- 28 Mayıs 2012; 19:05:28 >

•  Genel olarak Superonline fiber optik internet

Ben sahsen memnunun superonlıne den.ttnet kullandım, metronet kullandım, vınn modem kullandım ama onlıne oyunlarda superonlıne kadar rahat kullanmadım ps3 rahat nefes aldı dıyebılırım onlıne oyunları oynarken :)
  • Arkadaslar uydunetten superonline fibere gecmek istiyorum ancak 1 yıl daha taahhüdüm var. Superonline cayma bedellerini karşılıyor mü? Karşılıyorsa hemen gecerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saredsa

Arkadaslar uydunetten superonline fibere gecmek istiyorum ancak 1 yıl daha taahhüdüm var. Superonline cayma bedellerini karşılıyor mü? Karşılıyorsa hemen gecerim.

Uydu netin sorunlu bir bölgesinde değilsen mumla ararsın uyduneti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saredsa

Arkadaslar uydunetten superonline fibere gecmek istiyorum ancak 1 yıl daha taahhüdüm var. Superonline cayma bedellerini karşılıyor mü? Karşılıyorsa hemen gecerim.

Karşılıyor. Üst limit yok
  • Arkadasim fiber cok guzel ama. Superonline tam bir rezalet günü gününü tutmuyor. Güzel güzel ama en can alıcı zamanda insanı hata ediyor. Halkalı atakent mahallesinde en azından böyle. Taahhüt bitsede kurtulsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baska bir baslık altına yazdıgım mesajı burdada paylasayım dedim. Kafa acması umuduyla....

Network setupımı paylasayım dedim.

Tv nin sol altındaki media player akıllı olmayan tvyi akıllı hale getirmekle gorevli, direk ağa bağlı olarak çalışıyor.

Sol alttaki beyaz turkcellin fiberinin sonlandıgı alet.

Ordan sag alttaki mavimsi cisco (Asa5505) firewall a gidiyor. Enterprise firewalldur kendisi.

Onun ustunde , tvnin sag altında ise cisco linksys(EA4500) routerım var su an access point gorevi goruyor sadece. 2.4 Ghz ve 5Ghz dual yayın yapıyor. Evdeki butun kablosuz cihazlar onda toplanıyor.

Beyaz buyuk albumun tam altında ise Zyxel NSA221 mini ağ sunucum var. Hergun kendini saat 1700 de acar sabaha karsı 0200 da kapar. Downloadlarımı yapar. Ftp sunucusu olarak calısır dynamic ipmi gunceller vesaire..Becerikli ama kalitesizdir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.