Şimdi Ara

Geniş Ekran - Düz Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bununla ilgili bir başlık aradım ama bulamadım, o nedenle bilenlere sorayım dedim: Şimdi ben LCD monitör almayı düşünüyorum, piyasaya bakıyorum çoğunlukla geniş ekran LCD ler var. Yalnız mağazalara gidip gördüğümde, geniş ekranlı monitördeki görüntüleri iki yandan sünmüş olarak görüyorum. Birkaç kişiye sordum diyorlar ki: Filmlerde ve oyunlarda iyi olur diyorlar. İyi de ben 24 saat film seyredip oyun oynamayacağım. Bu monitörü internet için de kullanacağım, ayrıca word ve excel için de kullanacağım. Bu geniş ekranlı monitörlerde film ve oyunun dışında görüntü kayması oluyorsa neden bu kadar rağbet oluyor bunlara acaba? Benim bilmediğim bazı ayarları falan mı var bilmiyorum açıkcası. Bilenler varsa aydınlatırsa sevinirim. Bir de şunu soracağım: Eğer geniş ekranlı LCD lerde internette görüntüler sünüyorsa, neden bunlara düz kare seçeneği yapmamışlar? Böylece oyun ve filmlerin dışında düz seçeneği seçilir ve internette normal görüntüyle dolaşılırdı.

• insan gözü için daha uygun korkma bende senin gibi önyargılıydım ama alınca bide alışınca çok daha rahat ettim özellkle filmer daha rahat oturuyor ekrana görüntü sünme nedir anlamadım bende 22' lcd var öyle bişey görmedim hiç
  • Geniş ekran senin yüzünü geniş gösterir ve internette kaydırma kullanmadan komple rahat okumanı sağlar ve daha geniş görnütü olur ama film için tavsiye edemem çünkü olmaz.. ama internette biraz zorluk yaşatır ama alışınca bişi olmaz.

Piyasada neredeyse bakarsan Düz ekranlar pek kalmadı çoğu geniş ekranlar zaten..
  • Selamlar,

mağazalarda gördüğünüz ekranların hepsine genelde tek bir bilgisayardan çıkış veriliyor. Masaüstü çözünürlüğünün de kare ekrana göre ayarlı olması durumunda tasvir ettiğiniz sünme etkisini görüyorsunuz, yani 4:3 (12:9) bir görüntüyü 16:9 ekrana koyduğunuzda haliyle 12 olan kısım 16ya uzayarak sünme etkisi ile ekranı dolduracaktır. Korkacak bir durum yok, lcdnin kendi çözünürlüğünü kullandığınızda cam gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

Filmlerde iyi olmasının nedeni filmlerin sinema ekranına uygun olarak geniş bir formatta çekilmesi, böylece film ekrana daha bir oturacak ve alt ve üstteki siyah bantlar azalacak yahut hiç kalmayacaktır. Benzer bir mantık oyunlarda da geçerlidir, daha geniş bir alanı görebilmek için oyunlarda da geniş ekranlar moda olmaya başlamıştır.

Ofis uygulamalarında da zararı değil faydası vardır, geniş olması nedeni ile mesela 22" bir monitör 2 adet A4 sayfasını aynı anda ekranında 1e 1 oranda gösterebilir ki bu da uzun dökümanlarda daha kolay çalışmayı sağlar keza Excelde de öyle.

Son olarak bazı monitörlerde var olan bir özelliğin olmasının mantığından bahsetmişsiniz ki zaten bu desteği sunan monitörler var. Mesela 1680:1050 olan monitörünüzde 1024:768 çözünürlük ve 1:1 Pixel Mapping denilen özelliği seçtiğinizde monitörün ortasında ayarladığınız çözünürlük kare şeklinde görünüyor ve kalan kısımlar da pasif hale geliyor.

• teşekkürler cevaplar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.