Şimdi Ara

Geniş Seçim Öneri-Tavsiye Gerekli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon Elura 100 modelini elektronik mağazasında gezerken gördüm fiyatıda baya uygundu 16.9 kayıt yapabiliyor Video-in özelliği var yeni çıkan modellerden vs.vs...derken dedim bi intenete bakıyım oda ne? Motor sesi arkaplana sızıyormuş 2007 senesine giriyoruz Sonyden daha üstün tutuğum Canon markasındaki bu söylenti yada gerçek beni Canondanda soğutuverdi..

Neyse almışken adam gibi birşey alıyım derken piyasa araştırması yapmaya başladım..

Panasonic GS500 modeli var onun bir alt modeli olan GS400 zor bulunur GS300 var fiyatı daha ucuz ama malesef sevmediğim tek yönü 16.9 çekimleri gerçek değil görüntüyü kesiyo zoom yaparak işlemi gerçekleştiriyo onun için abisi GS500 true 16.9 görüntülediği için bu model seçenek olarak kenarda dursun diyorum..ha bide bunun video lens CCD oranı 1/4 çoğu miniDV-de olduğu gibi 1/6 değil ayrıca 4MP resim çekme kabiliyetine sahip denilsede sanmıyorum normal digital cameranın 2MP-sini çeksin takla atarım bu sadece pana için değil diğer tüm video kameralar için geçerli.

Sony DCR-HC96 modeli var buda 3.3 MP resim çekiyormuş..CCD oranı 1/3 yani GS500-dan daha iyi yalnız buda 16.9 çekimlerini gerçek değil alttan üstten kesip bantlayarak yapıyo...Sony kalitesi ve CCD değeri ayrıca karanlıktaki sony üstün çekim özellikleri bununda bir seçenek olarak kenarda durmasını sağladı.

Diğer seçenek Sony DCR-SR100 buda hardiske kayıt ediyor 30GB alana sahip bununda alt modelleri baya hesaplı yalnız onlarda CCD oranı 1/6 1/5 hatta SR80 olan modeli daha fazla alana sahip 60GB işte CCD 1/3 olmadığından 3.3 MP resim vaad etmediğinden bunların yanısıra Dolby Digital surround-sound çekimi olmadığından küçük kardeşleri elendi SR100 seçenek olarak eklendi...Buda diğer sonyler gibi gerçek 16.9 kayıt yapmıyor.

_____________________________________________________________________________

Sonuncu seçenekte DVD-li olsun Sony DCR-DVD405 bu modelde SR100-de bulunan hemen hemen tüm özellikler mevcut yalnız bu DVD diske ihtiyaç duyuyor diğeri disk kaset istemiyor içerisindeki Hard diske kayıt ediyor fiyatıda ona oranla 100-200 daha düşük...Buda diğer sonyler gibi gerçek 16.9 kayıt yapmıyor.

_________________________________________________________________________________________

Şimdi arkadaşlar genişçe açıklamalarıyla bilgim dahilinde sizlere seçenekleri sunmaya çalıştım hangisini alıyım demek yerine böyle uzun uzdıya yazmak daha iyi olur diye düşündüm...

Tavsiyelerinizden önce şu aklaıma takılanlar sizlerinde aklına takılırda öyle cevap verirseniz çok daha iyi olur Panasonic GS500 ve Sony HC96 bildiğimiz miniDV kasete 25mbps hızda minimum sıkıştırma yaparak avi formatında kayıt ediyor.

Diğer iki modelse HDD-DVD gereksinimleri olduklarından sıkıştırma yapmak zorundalar buda 9mbps 12-15 mbps hızlarda seyir ediyor..ee biz bunu yeni tekloji diye alıyoruz eski miniDV daha kayıpsız kaydediyo neyse vardır bi bildikleri diyelim belki süper kalite için 9mbps yeter diyecem ama bunun bide bilgisayara atıp işleme durumu var kim nederse desin 25mbps daha hayırlı gibime geliyo yinede kim ne diyecekse desinde bilgilenelim:)

Son olarak teknoloji sonları olan HC3-SR1 High-definition kayıt yapan ürünler var fakat bunlar şu an bütçeyi baya zorlar fiyatının düşmesini beklersekte biz birşey alamayız gibime geliyor...

bunlardada dikkatimi çeken yüksek çözünürlükte görüntü çekmelerine karşın sabit diske yada kasete 25mbps-den daha düşük kaydediyorlar yani MPEG2 sıkıştırması burdada karşımıza çıkıyor..

Deniliyorki 1440Xbilmemkaç ölçülerinde kayıt yapabiliyorlar aynı zamanda bu kayıtlar 1920Xbilmemkaç çözünürlüğünde oynatılabiliyor...tabi bunlar diğerleri gibi 16.9 çekimini kenarından köşesinden keserek değilde gerçek yapıyordur (öyle olmalı!!)

Birde kafama takılan teknikmi desem kıllıkmı desem birşey var mesela bu GS500 ile 3CCD teknolojisini kullanarak 720X526 ölçülerinde 25mbps hızla kayıpsız avi dosyasını bilgisayarımıza kaydetsek biz bu avi dosyasını alıp adam gibi bir video editörle (Final Cut Pro-Adobe Premiere) Sony-nin yüksek modellerinin kaydettiği ölçülere (High Definition) getirsek öyle izlesek yada HD-DVD disklerine bizde yakıp Plasmada seyretsek çokmu geri manevra yapmış oluruz yoksa o 15mbps sıkıştırmayı kendinden yaptığı bizim bunu bilgisayardan daha küçük olan ama sıkıştırılması daha az olan aviyi çevirmemizle yaklaşık değeri elde etmişmi oluruz yoksa çuvallarmıyız bu sadece kafama takılan birşeydi mantıksız geliyorsa yorum yapmasınızda olur ama yukardakiler için tavsiyelerinizi döt gözle bekliyorum saygılar sevgiler.

• Ben de epeyce bir araştırdım... En nihayetinde HDV teknolojisine terfi edip HC1 almaya karar verdim. Bütçeyi de ikiye katladık bu arada... Şimdi Sony bayilerine yeni ürünlerin gümrükten çıkıp intikal etmesini bekliyorum. Yani beni bu iddia ile bekletiyorlar.

HDV modelleri bir kenara bırakacak olursak; listelediğiniz -ve listelemediğiniz- modeller içinden Panasonic GS500'ü tek geçerim. Neden?
    Çünkü 3CCD 1/4.7 sensör... (Dikkat: Sony HC96 tek CCD'li... onunla karşılaştırırken unutmayın; GS500 3 x 1/4.7 )
    Çünkü Leica Lens...
    Çünkü miniDV kasete 25Mps kayıt...

Piyasada bulunsa GS400 diyeceğim; çünkü onun ilaveten analog video girişi var. O sayede eski video player, eski video kamera vs gibi aletleri analog giriş vasıtası ile GS400'e bağlayıp isterseniz miniDV kasete, isterseniz doğrudan bilgisayara eski görüntülerinizi aktarmış olursunuz. GS400 geçenlerde gittigidiyor.com'da 1600-1800 YTL'ye Dubai'den sıfır iddiasıyla vardı...

Bilgisayara atıp işleme söz konusu olduğunda ben DVD ve HDD'den uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.

GS500, Sirkeci - Doğubank'ta 1000 dolara bulunabiliyor.

Son olarak kafanıza takılan teknik kıllık için şöyle söyleyeyim: Size mesela Ahmet Demir ve Dorax gibi teknik mevzuların detaylarını bilen birisi daha iyi açıklayabilir ama benim okuduklarımdan öğrendiklerimden tahminim şu: O dediğiniz hayatta olmaz, çuvallarsınız !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanleykubrick -- 13 Kasım 2006; 5:28:31 >

• Öncelikle GS500'ün sensör çipleri ne 1/4" ne de 1/3". Doğrusu 1/4.7" olacak. Fotoğraf konusuna fazla takılmamak lazım; ama GS500'ün 4 MPix'lik fotoğraf çözünürlüğü sizin de tahmin ettiğiniz gibi gerçek değil, intepolasyonla o değere ulaşıyor. Fotoğraf kalitesinde HC96 GS500'den bir gömlek üsütündür. Zaten bunlar video kamera ve biz video kalitesine bakacak olursak Standard Definition kameralar içinde en iyi sonucu GS500'ün verdiği doğru. Ama bir gömlek üstün değil, biraz üstün.

Çuvallama konusuna gelince; evet GS500'ün görüntüsünü yazılımla HD'ye çevirdiğinizde çuvallarsınız. GS500'ün 3 tane sensörünün olması 3 x (720x576) demek değildir. Sensörlerin üçü birden çalışarak (her biri ayrı bir ana renk için) tek bir 720x576 görüntü elde etmektedir. Standard Definition'da rakibi diğer tek sensörlü kameralardan biraz daha iyi görüntü vermesi de oradan kaynaklanmaktadır.

Görüntü kalitesinde sıkıştırma kullanılmasından çok, kullanılan sıkıştırma algoritmasının ve bu algoritmayı işletecek encoder'ın ne kadar verimli olduğu önemlidir. Örneğin MP3 de bir ses sıkıştırma algoritmasıdır. 128 Kbps'la sıkıştırılmış bir sesi çoğu insanın kulağı gerçek CD kalitesinden ayırt edebilirken 320, hatta 256 Kbps'da sıkıştırılmış bir sesi çok az kişinin kulağı CD kalitesinden ayırt edecektir. Video'ya dönecek olursa HC3 ve HC1'in bu kadar popüler olması ve görüntüsünün beğenilmesi kullanılan HDV (MPEG2) algoritmasının ve bu kamerlarda kullanılan encoder çipinin çok başarılı olmasındandır. SR1 ve UX1'de kullanılan AVCHD (MPEG4, H.264) algoritması, görüntüyü HDV'den daha fazla sıkıştırmaktadır. AVCHD kendisi kağıt üzerinde başarılı bir algoritmayken, ilk AVCHD kameralarda kullanılan encoder çiplerinin beklenen verimde çalışmaması nedeniyle görüntü kalitesi HDV modellerdeki kadar değildir. Sony'nin bundan sonra çıkaracağı AVCHD modellerde daha verimli çipler kullanacağı ve AVCHD'nin popülaritesinin artacağı kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorax -- 13 Kasım 2006; 1:36:38 >

• Hızlı cevap verirken sensor boyutunu yanlış yazmışım. Kusura bakmayın... o mesajda da dönüp düzelttim : ) Söylemek istediklerim aynı ama yazdığım rakam yanlış... Zaten detaylar da Dorax'dan gelmiş...
  • Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler..

Peki siz olsanız yukardaki kameralardan hangisini tercih edersiniz fiyatın tek önemli olduğu nokta haketmesi..

Anladığım kadarıyla bu HC3 SR100 gibi modeller ne olursa olsun GS500-dan daha iyi görüntü veriyor buda en güzel HDTV destekli televizyonlarda belli oluyordur! Gerçi oda 16.9 çekim yapabiliyor hem 25MbPS hızda kayıt ediyor verilecek olan fiyat farkına değecek bir fark oluşturursa sonye o fiyatı vermek mantıklı yok değilse forza pana deyip bi GS500 yada bulursak GS400 edinmek..
  • Sanırım son sorunuzun cevabını ne amaçla, nasıl kullanacağınız belirleyecek.
    "Ne" çekeceksiniz? (Amatörce de olsa film, belgesel, klip mi yoksa tatil görüntüleri, eş dost, bebekler mi?) Kurgu / montaj yapacak mısınız? Nerede izleyeceksiniz?
  • Sanırım SR100 (DCR-SR100) değil de SR1 (HDR-SR1) demek istediniz. Çünkü DCR-SR100 Türkiye'de DCR-SR90E olarak satılan HDD'ye kayıt yapan Standard Definition bir kameradır ve görüntü kalitesi GS500'den daha aşağıdadır. Hangi HD olacağı konusunda şu konu başlığına bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_9971766/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: Dalen

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler..

Peki siz olsanız yukardaki kameralardan hangisini tercih edersiniz fiyatın tek önemli olduğu nokta haketmesi..

Anladığım kadarıyla bu HC3 SR100 gibi modeller ne olursa olsun GS500-dan daha iyi görüntü veriyor buda en güzel HDTV destekli televizyonlarda belli oluyordur! Gerçi oda 16.9 çekim yapabiliyor hem 25MbPS hızda kayıt ediyor verilecek olan fiyat farkına değecek bir fark oluşturursa sonye o fiyatı vermek mantıklı yok değilse forza pana deyip bi GS500 yada bulursak GS400 edinmek..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    monitör hakkında tavsiye
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

Sanırım son sorunuzun cevabını ne amaçla, nasıl kullanacağınız belirleyecek.
    "Ne" çekeceksiniz? (Amatörce de olsa film, belgesel, klip mi yoksa tatil görüntüleri, eş dost, bebekler mi?) Kurgu / montaj yapacak mısınız? Nerede izleyeceksiniz?

Tek amaç en iyi görüntüyü televizyonda görmek aynı zamanda kayıpsız bilgisayara aktarmak yani Profesyonel olmasamda final Cut ve Premiere programlarının herşeyini bilirim çektiğim videoları DVD yapıp saklamayacağım görsel efekler olsun sinema style filme benzetmek olsun blue green screen effectleri olsun her türlü şeyi bilgisayarda yapacağım gerçi ben bunları şu an için kuzenin GL2 kamerasından yapıyorum ama tek korktuğum şimdi alacağım kamera consumer prosumer olanlar çok pahalı acaba diyorum GL2-yi çok aratırlarma bilgisayarda işlerken yoksa az birşey farkmı olur tek tercihim aslında Sony olurdu ama onlarda MPEG2 sıkıştırma yapıyor 25Mbps ile miniDV kayıt varken neden daha aşağısına ineyim daha fazla fark ödeyerek onda takıldım.

Birde şu HC96 modeli kafama yattı ama onunda tipi biraz hoş gelmedi bana tabi zevk meselesi ayrıca 16.9 formatındaki kayıtlarını kesip zoom yaparak sağlıyor yani true 16.9 değil ya bu olacak yada GS500 panasonic en son bi CDplayer aldım oda anlamsız yere 3 günde bozulunca bu markayı fazla sevmeyeye başladım sorun sadece bu değildi tabi diğerlerinden çok daha pahalı olan ev telefonu panasonicti oda aynı şeyi yaşatmıştı.

Keşke High Def miniDVye 25mbps hızda kayıpsız kayıt eden bir kamera olsada alsak HC3 ve HC1 var fiyatları daha pahalı ama onlar bile kasete kayıt ederken sıkıştırma yapıyor yarın bir gün 3 sene sonra herkes HDTV ye geçtiği zaman bizim SD çektiğimiz görüntüler amele gibi görünecek diyede endişem var onun için kayıpsız en azından miniDV gibi 25mbpsden aşağı düşmeyen bi HD kamera lazım sanırım bu benim istediğim şu an için çok erken..

Birde HC3 kullanan arkadaşlara bir sorum var diyelim GS500 ile 16.9 bir film çektin standart def.
    Aynı filmi HC3 ile yine SD 16.9 frmatında çektik bilgisayara attık yada televizyona bağladık görüntüleri karşılaştırdık hangisi daha net çıkar? GS500 standart miniDV formatını kullanıp SD kayıt ediyor.

HC3-de standart kayıt imkan veriyor ama o MPEG2 olarak sıkıştırma yapıyormu bunu yaparken eğer öyleyse kötü bence!
    Çünkü hem pahalı hemde daha kalitesiz çekim imaknı sağlamış oluyor bu HD modda 1440Xbilmem kaç çekimini 15mbps hızda yapıyor edindiğim bilgilere göre işte buda bi sorun GS00 ile 16.9 modda 25mbps kayıpsız çekimmi daha canlı gözükür yoksa 1440 ile HC^Mpeg2 formatındaki sıkıştırılmış kayıt çözünürlükten baya bi farkmı atar bu karşılaştırmaların hepsini 60 inch sony marka televizyonda deneyeceğim yada siz bu denemeyi ona bakarak düşünün.

saygılar cevap veren siz değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler bilgi paylaştıkça çoğalıyor.

• merhaba dalen,

bilgisayarla görüntü işleme olayına gireceksen kesinlikle miniDV olmalı; bunu artık sen de biliyorsun. Dorax ve stanleykubrick de gs500 ve hc96e'nin arasındaki farkları ve her iki modelin artılarını ve eksilerini belirtmişler. ben de bir noktaya değineyim. iki model de güneş ışığı altında consumer sınıf için mükemmel görüntü verir, merak etme; ama low-light performans dediğin zaman devreye carl-zeiss lensiyle ve 1/3 inçlik sensör boyutuyla hc96e girer. low-light deyip geçme; çekim yaptığımız veya kamera almadan evvel çekim yapmayı arzuladığımız çoğu yer low-light'tır. kapalı ortamlar, evlerimiz, barlar, restaurantlar, müzeler, camiler, kiliseler hep low-light'tır. bence bu da değerlendirilmesi gereken önemli noktalardan biri. ben de kamera alalı kısa bir zaman oldu ve hc96e'nin video-in'siz versiyonu hc94e aldım. gayet de memnunum. ama dersen ki "ışık benim için problem değil. ben daha parlak ve canlı görüntüler elde etmek istiyorum.", o zaman gs500'ü öneririm. fakat indoor ortamlar için hc96e'yi öneririm.

• Hc96 iyi güzel GS500 ile karşılaştırdığımda gerçek 16.9 kayıt yapamıyor bunu Analog to digital çevirisiyle telafi ediyormu desem ne desem bilmiyorum çünkü ikiside olmalı bunların ama malesef iki markada ikisini birden sunmuyor bi canon Elura 100 kadar detaya önem vermemişler!!

HC96-da birde Handycam dock istasyonu varmış devamlı o kullanılıyormuş bu istasyondan aynı zamanda bilgisayara görüntü akatarırkende faydalanıldığından sorun çıkarması halinde servisle cebelleşme durumu doğabiliyormuş. yani diğer bildiklerimiz gibi tak şarj et tak aktar durumu bunda biraz karışık.

Şu türkiyede SR90 modeli olan 30GB HDD modeli hoşuma gitti MPEG2 sıkıştırmasınıda geçtim onada razıyımda GS500-den hem daha fazla para verip hem gerçek anlamda 16.9 kayıt edememesi moralimi bozdu!
    Haliyle High Definition bir kamera alsam bu kez bilgisayardan DVD playere kadar hepsini değiştirmem gerekecek geçen internetten 56MB boyutunda 10 saniyelik filmi indirdim HC3 ile çekilmiş izleyene kadar canım çıktı!!
    Düşünün bilgisayarda 1GB RAM pentium4HT 3ghz işlemciye sahip yani bu durumda bilgisayarın kralını almakta yetmiyor bide bunu oynatabilecek DVD Player gerekiyor buda demektir maliyet 5 katına çıkacak sonuçta HD işleme ve kayıt yapabilme kabiliyetine sahip bir bilgisayar kameranın 3 katı fiyatı onun için 16.9 Wide Screen çeksin yeter bana.

Yani kısaca özetlersek iş kamera almayla bitmiyor Standart DEf kullanmak benim için şart oldu onlarında işte hepsi bir arada adam gibi görüntü verenini bulmak çok zor var aslın GS400 ama oda bulunmuyor bulunsada HD kamera fiyatlarında satılıyor hal böyle olunca o fiyatı SD kameraya vermek bana saçma geliyor onu alacak adam gider HC3 alır bu devirde.
    Velasıl şu Sony-e hiç bir SD kamerasının gerçek anlamda 16.9 kayıt yapamamasından çok kızıyorum ne güzel kaliteden ödün verip SR100 modelini alacaktım oda olmadı!!

• gerçek 16:9 kayıt derken ne kastettiğinizi anlayamadım ama hc96e'nin 16:9 çekim modunun gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. sony'nin sitesinden alınmış ürün özellikleri:

Özellikler

Ürün özellikleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir ve dönemsel olarak güncellenmektedir. Sony Eurasia Pazarlama A.Ş bilgilerin içeriğini değiştirme hakkını saklı tutar ve bu sitede yayınlanan bilgilerin 3. kişilerce kullanılması halinde sorumlu tutulamaz.

3,3 Megapiksel Advanced HAD CCD™
    Birincil renk filtresi sistemi
    Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T*
    14 bit DXP
    Geniş 16:9 geniş ekran kayıt modu
  • Kardeş ona bakarsan hepsinden ucuz olan GS300 modelide 16.9 diyor ama aralarında tek fark var oda...
    GS300-HC96 ve hatta Sonynin Standart Def çeken kameralarının hepsi normal 4.3 çektiğin görüntüyü kenarlarından kesip zoom yaparak 16.9 elde ediyor buda HDTV televizyonunda seyrettiğinde videoyu gerdirmiş gibi gözüküyor 16.9 TRUE olan modeller ise misal Canonun çok ucuz Elura 100 modeli bile kesip biçmeden tam anlamıyla 16.9 çekiyor allahtan panasonic GS500 modeline bu özelliği koymayı akıl etmiş yoksa GS300 ile arasında 1.4.7 lik CCD-si dışında hiç bir özelliği kalmazdı ağırlığından dolayı dezavantajlı olurdu ama onda var TRUE 16.9 HD şu an için bize erken ama hiç değilse Wide Screeni kesilip biçilmeden tam anlamıyla seyredelim o kadar para veriyoruz buda en doğal hakkımız...

Bakalım HC96 ile GS500 arasında gidip geliyorum 3CCD pana....Low lighy sony........16.9 true pana......Analog conversion sony....
    aralarında yok denecek kadar az fiyat farkı var gelde çık işin içinden ne zormuş beeeeeeeee bu kamera seçmek araba seçerken bu kadar zorlanmadım valla.

• quote:

GS300-HC96 ve hatta Sonynin Standart Def çeken kameralarının hepsi normal 4.3 çektiğin görüntüyü kenarlarından kesip zoom yaparak 16.9 elde ediyor

Bu ifade doğru mu?
    Yanlardan değil de üstten kesiyormuş gibi olmalı galiba...

quote:

buda HDTV televizyonunda seyrettiğinde videoyu gerdirmiş gibi gözüküyor

4:3 TV yayınını geniş ekran LCD'lere yayarak izleyenleri biliyorum. Büfelerde, lokantalarda ve maalesef bazı evlerde rastlıyorum. Ama Sony veya başka bir kamera daha kaydederken böyle yapar mı??? Bilemedim ! Emin misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

GS300-HC96 ve hatta Sonynin Standart Def çeken kameralarının hepsi normal 4.3 çektiğin görüntüyü kenarlarından kesip zoom yaparak 16.9 elde ediyor

Bu ifade doğru mu?
    Yanlardan değil de üstten kesiyormuş gibi olmalı galiba...

quote:

buda HDTV televizyonunda seyrettiğinde videoyu gerdirmiş gibi gözüküyor

4:3 TV yayınını geniş ekran LCD'lere yayarak izleyenleri biliyorum. Büfelerde, lokantalarda ve maalesef bazı evlerde rastlıyorum. Ama Sony veya başka bir kamera daha kaydederken böyle yapar mı??? Bilemedim ! Emin misiniz?

1.soruna cevap: Yandan kesmiyorsada üstten alattan kesip genişletiyor arada kalan farkıda zoom yaparak ekrana oturmasını sağlıyor.

2.soruna cevap: Evet yapar!! true 16.9 kayıt eden bir SD sony modeli bul beraber alalım.
    Canon-un çoğu modellerinde ve Pana GS500 true 16.9 çekim yapabilme özelliğine sahip.
    Hernekadar hemen hemen aynı görüntü gözüküyor TV-de denilsede true 16.9 çeken bir kamera gerçekten belli ediyor dün teste tabi tuttum demeyimde Sony HC96 ile GS300 ve GS500 modellerini kullanımlık denedim.

GS300 ve HC96 ile çekip HDTV-de seyrettiğim görüntüler 16.9 modunda agaç üzerinde bulunan kuş kayboldu halbuki çektiğim görüntüde o kuş yer alıyordu aynı görüntü GS500 ile izlendiğinde kuş görünebiliyordu hemde genişlik olarak diğerleri ağacı biraz daha kalın gösterirken GS500 olduğu gibi gösteriyordu genişletme olmadığından malesef hiç birinide almak istemediğimden geri götürdük %15 paket açılma parasıda mefta oldu allahtan tekinden aldıar diğer arkadaşın aldığı GS300 modeline geri vermede sorun çıkarmadılar.

ama gözlemlediğim birşey varki HC96 ev ortamında biraz daha aydınlık videolar çekiyor diğer ikisinde hafif karanlıktı ama panasonicerde renkler gerçeğe daha yakındı birde bu HC96 ile kamerayı geniş açıdan direk sağa sola doğru çeviriken blur oluşuyor diğerlerinde bu olmadı dokunmatik ekranını ben sevdim bilmiyorum daha modern hissi veriyor ama plastik kalitesi belki ben yanlış anladım ama panasoniclerde daha iyi gibiydi.
    Handycam dock station zımbırtısı daha önceden tahmin ettiğim gibi hiç kullanışlı değil kesşke panalardaki gibi kameranın üstünde olsa tüm giriş çıkışlar malesef o zımbırtıyı nere gidiyorsanız beraberinizde götürmeniz gerekecek.
    Kamera bozulurmu derdiniz varken birde o zımbırtı bozulurmu diye düşüneceksiniz kısacası hiç biri tam istediğim gibi değildi GS500 biraz daha büyük kaliteli hissi veriyor zaman olmadığından cinema Modu nasıl çekiyor bakamadım comcorder infonun dediğine göre çok daha sharp videolar çekiliyormuş o modda analog girişinin olmamasından geri göürdüm bakalım bulamazsam belki onu geri alırım bu arada HC96 aydınlık çekiyor dedim ama GS300-a göre daha aydınlık GS500 ile aralarında o kadar fark yok çok çok az biraz ama bunuda daha gerçekci olan renkleriyle kapatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dalen -- 17 Kasım 2006; 16:32:15 >

• hc96e ile ilgili soru(n)larına biraz cevap vermeye çalışayım (hc94e kullandığım için).

*hc96e'nin lcd ekranı geniştir ve çekim esnasında orada ne görüyorsan onu çekersin. 4:3 modunda çekim yapmak istersen kesme yapar. 16:9'da kesme yoktur.
    *hc96e'nin ev ortamında daha aydınlık görüntüler çekmesinin sebebi, ışık geçirgenliği leica dicomar'dan daha iyi olan carl zeiss lensleridir.
    *kamerayı sağa sola doğru çevirdiğin zaman netlemeyi çok hızlı yapamadığı da doğru ama zaten çekim yaparken pan yapmak (kamerayı sağdan sola veya tam tersine doğru hızla çevirmek) çok da tavsiye edilmeyen birşeydir. eğer "pan da yaparım, çekim de yaparım" diyorsanız zoom mandalına dokunarak kameranın daha çabuk netleme yapmasını sağlayabilirsiniz ki çekim yaparken zoom yapılması da pek tavsiye edilmez. tabi bu tavsiye edilmez dediğim şeyler makinanıza zarar verdiği için değil oldukça net görüntüler elde etmek istediğimiz içindir.
    *dokunmatik ekranı ilk başlarda ben de çok sevmiştim ama manuel ayar kullanacaksan pek de kullanılışlı olmadığını söyleyebilirim. ayrıca hc96e'nin plastiğiyle ilgili yaptığın yorumun bir benzerini cnet editörü de söylüyordu :) onun yorumu, hc96 gibi kendi sınıfının (standart definion miniDV) en üst düzey kamerası için kullanılan plastikte biraz ucuza kaçıldığı yönündeydi.
    *handycam dock "zımbırtı"sını beğenmemiş olabilirsin ama sandığın gibi taşımak zorunda değilsin. kameranın üzerinde de adaptör girişi ve çıkışlar mevcut, dilediğini kullan. ama evde şarj ederken veya capture yaparken handycam station oldukça kullanılışlı geliyor bana.

son olarak genel bir yorum yapmam gerekirse, ne aradığını iyi biliyorsun fakat aradıklarının tümü malesef ki aynı makinada mevcut değil; consumer sınıfındaki standart definion kameralar için konuşuyorum. bu makinalar için ödediğimiz paralar az değil, farkındayım; alırken içimize sinmesini istiyoruz ama elimizdeki mevcut seçenekler bunlar. ben hc96e konusunda fikir paylaşmak istersen sana yardımcı olurum. diğer makinalar için de onları kullanan insanlarla irtibata geçmeni öneririm. en azından şunu söyleyebilirim ki manuel ayarları bol olan bi kamera istiyorsan hc96e sana göre değil. ayrıca ben kameramı almadan evvel 2 ay araştırma yaptım. fazla acele etme, boğulma ve sakin kafayla düşün. bu kamera sana ne için lazım? bunun cevabını ver kendine. doğru kamerayı bulacaksın. kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: burock_

hc96e ile ilgili soru(n)larına biraz cevap vermeye çalışayım (hc94e kullandığım için).

*hc96e'nin lcd ekranı geniştir ve çekim esnasında orada ne görüyorsan onu çekersin.
    4:3 modunda çekim yapmak istersen kesme yapar. 16:9'da kesme yoktur.
    *hc96e'nin ev ortamında daha aydınlık görüntüler çekmesinin sebebi, ışık geçirgenliği leica dicomar'dan daha iyi olan carl zeiss lensleridir.
    *kamerayı sağa sola doğru çevirdiğin zaman netlemeyi çok hızlı yapamadığı da doğru ama zaten çekim yaparken pan yapmak (kamerayı sağdan sola veya tam tersine doğru hızla çevirmek) çok da tavsiye edilmeyen birşeydir. eğer "pan da yaparım, çekim de yaparım" diyorsanız zoom mandalına dokunarak kameranın daha çabuk netleme yapmasını sağlayabilirsiniz ki çekim yaparken zoom yapılması da pek tavsiye edilmez. tabi bu tavsiye edilmez dediğim şeyler makinanıza zarar verdiği için değil oldukça net görüntüler elde etmek istediğimiz içindir.
    *dokunmatik ekranı ilk başlarda ben de çok sevmiştim ama manuel ayar kullanacaksan pek de kullanılışlı olmadığını söyleyebilirim. ayrıca hc96e'nin plastiğiyle ilgili yaptığın yorumun bir benzerini cnet editörü de söylüyordu :) onun yorumu, hc96 gibi kendi sınıfının (standart definion miniDV) en üst düzey kamerası için kullanılan plastikte biraz ucuza kaçıldığı yönündeydi.
    *handycam dock "zımbırtı"sını beğenmemiş olabilirsin ama sandığın gibi taşımak zorunda değilsin. kameranın üzerinde de adaptör girişi ve çıkışlar mevcut, dilediğini kullan. ama evde şarj ederken veya capture yaparken handycam station oldukça kullanılışlı geliyor bana.

son olarak genel bir yorum yapmam gerekirse, ne aradığını iyi biliyorsun fakat aradıklarının tümü malesef ki aynı makinada mevcut değil; consumer sınıfındaki standart definion kameralar için konuşuyorum. bu makinalar için ödediğimiz paralar az değil, farkındayım; alırken içimize sinmesini istiyoruz ama elimizdeki mevcut seçenekler bunlar. ben hc96e konusunda fikir paylaşmak istersen sana yardımcı olurum. diğer makinalar için de onları kullanan insanlarla irtibata geçmeni öneririm. en azından şunu söyleyebilirim ki manuel ayarları bol olan bi kamera istiyorsan hc96e sana göre değil. ayrıca ben kameramı almadan evvel 2 ay araştırma yaptım. fazla acele etme, boğulma ve sakin kafayla düşün. bu kamera sana ne için lazım? bunun cevabını ver kendine. doğru kamerayı bulacaksın. kolay gelsin...

kardeş bunu sadece ben söylemiyorum bakınız camcorderinfoda inceleyen eleman bile bundan bahsetmiş hem 4.3 de nasıl kesme yapıyor onunla ne alakası var bunuda açıklarsan sevinirim zaten 4.3 SD için dizayn edilmiş bir kamera niye 16.9 sürekli çekim yapıp 4.3 çekeceğin zaman kessin?
    Senin dedigin gibi gercek anlamda 16.9 kayit yapsaydi zaten hic durmaz hemen alirdim ama malesef oyle degil.
    O zımbırtıyı yanımızda taşımaya gerek yok demişssin gittiğimiz yerde icap etti çektiğimiz görüntülerin bir kopyasınıda onlara vermek istedik o zaman ordaki bilgisayara aktarıp DVD yapıp vermemiz icap edecek yada en azından sarj edilecek o zaman o zımbırtı olmadığından sorun yaşamayacakmıyız?
    quote:

The Sony DCR-HC96 was tested for the width of its field in both 4:3 and wide mode. In 4:3, the camcorder gave a wide angle of 43 degrees. In wide mode, the camcorder gave a wide angle of 49 degrees. The difference between these modes shows that there is more information in the sides of the picture when you switch to wide mode. However, the picture also shows evidence of cropping from the top and bottom, thus losing information here. The reason the camcorder does this is to conform to a 16:9 aspect ratio frame. The added information on the sides is just not enough to fill out the frame, so it cuts from the top. Good, but not great. Canon, on the other hand, adds all the information on the sides with no cropping.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dalen -- 17 Kasım 2006; 20:00:43 >

• şu camcorderinfo'dan alıntıladığın yazıyı okuyunca anladım senin ne demek istediğini. tamam dostum, haklıymışsın. ama bunun görüntü kalitesine bi zarar verdiği kanısında değilim. kamera kayıt yaparken çekim modunu değiştirmediğin sürece bir sorun yok (ya da bana öyle geliyor, yanlışsam uyar). ayrıca handycam station hakkında söylediklerim de capture işini sadece evde yapacağınızı düşünerek söylediğim şeylerdi. dediğim gibi çeşitler bunlar, karar sizin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burock_

şu camcorderinfo'dan alıntıladığın yazıyı okuyunca anladım senin ne demek istediğini. tamam dostum, haklıymışsın. ama bunun görüntü kalitesine bi zarar verdiği kanısında değilim. kamera kayıt yaparken çekim modunu değiştirmediğin sürece bir sorun yok (ya da bana öyle geliyor, yanlışsam uyar). ayrıca handycam station hakkında söylediklerim de capture işini sadece evde yapacağınızı düşünerek söylediğim şeylerdi. dediğim gibi çeşitler bunlar, karar sizin.

Handycam stationu bir kenara bırakırsak yani onuda öyle kabul edip yanımızda taşırsak tamam sorun yok.
    Ama diğer özellik biraz farklı kamera çekim yaparken çekim modunu değiştirmesen bile asıl sorun 16.9 kayıt yaparken üstten ve alttan kesmesi yani buda demek oluyorki orjinal görüntümüzün üstünden ve altından bazı yerleri eksilecek aynı fiyata satılan alternatif Canon modellerinde bu sorun aşılmışken sony neden hala crop and zoom tekniğini kullanıyor anlamış değilim:) aslında anladım böyle yaparak wide screen isteyen kullanıcılarının extra lens almalarını istiyorlar.
    Keşke o zaman sorun hallolsa tamam diyecem ama o lensi takıncada kameranın bir sürü özelliği pasifleşiyor en basiti night shot özelliği!!!

• anlıyorum ki sen biraz daha teferruatlı bir kamera istiyorsun. eğer standart definition miniDV ısrarın sürüyorsa gs500'ü al. low-light performansına da katlanırsın artık. benim param olsaydı o kadar, alacaktım şahsen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.