Şimdi Ara

Geometriden 1 dörtgen sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Geometriden 1 dörtgen sorusu

soruyu bu hale getirdikten sonra bir şeyler yapmak gerek ama ne?
  • bu arada şekli hep üstten üçgene tamamlamayı deniyordum soldan tamamlayınca daha bi güzel görünüyor :D

acaba cevap buradan mı cıkıyordur
  • Çıksa çıksa üstten çıkar ama çok ıkındım çıkmadı. Gıcık oldum akşam akşam yav.
  • kirişler dörtgeni ile nasıl cıktı , kirişler dörtgenini pek hatırlamıyorum ama :(

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Dörtgen kirişler dörtgeni çıktı

Buldum cevap kök3
  • Dostlar ilk önce bir çevrel çember çizelim...Dörtgenin kirişler dörtgeni olduğu belli...Çemberin çapının xkök2 olduğunu görmüşsünüzdür...Şimdi bana gereken tek şey BC uzunluğu...Çünkü kirişler dörtgeninde birbirine bakan kenarların çarpımlarının diğer birbirine bakan kenarlarla toplamı köşegenler çarpımına eşittir...Şimdi BC'i de hipotenüsü xkök2 ve diğer kenarı kök2+1 olan üçgenden bulalım;

BC=Kök(2x^2-3-2kök2) gelir...Şimdi burdan formülü uygularsak;

2*xkök2=BC*x+x(kök2+1)

Burdan gerekli işlemler yapılınca;

2x^2=6
    x^2=3
    x=kök3

---------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 7 Şubat 2008; 21:21:06 >
  • [Deleted by Admins]

iki üçgende sinüs teoremi yazıyoruz.. sin(a)=sin(180-a) olacağından şöyle bir denklem çıkacak ortaya
    x/sinalfa=x/sinbeta=2/sina
    burdan alfa=beta=45 geliyor.. bu adımdan sonra A'dan CD doğrusuna dik iniyoruz ve ikizkenar üçgen oluşuyor.x=3 geliyor
  • bu soruda eksik bişeler var bidaha baksana dogrumu çizdin ne bohem sorudur bu
  • 2 farklı yoldan çözülmüş daha eksik n'olcak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

Geometriden 1 dörtgen sorusu

iki üçgende sinüs teoremi yazıyoruz.. sin(a)=sin(180-a) olacağından şöyle bir denklem çıkacak ortaya
    burdan alfa=beta=45 geliyor.. bu adımdan sonra A'dan CD doğrusuna dik iniyoruz ve ikizkenar üçgen oluşuyor.x=3 geliyor

Evet güzel çözüm Bir de 2 saat uğraştım bunu göremedim kendime

• bu çözümler beni tatmin etmedi sorun burda
    quote:

2 farklı yoldan çözülmüş daha eksik n'olcak?
  • bir soru da ben sorayım bari burda bi geometri sinerjisi oluşsun.. kokoreç yiyip gelicem, yapılmazsa o zaman veririm cevabını..
    http://img228.imageshack.us/img228/4414/spa0764ie2.jpg
  • cevap yanlış beyler. metalheijm orda ökliti nasıl uygulayabilirsin dik atıyorsun ama üstteki açı 90 dan küçük oluyor.biraz dikkat.
  • pardon doğru özür.
  • DOGRU DOGRU
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djnone -- 7 Şubat 2008; 22:03:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: djnone
    YESS TAMAM DOGRU Bİ DAHA BAKTIM
    quote:

• quote:

bir soru da ben sorayım bari burda bi geometri sinerjisi oluşsun.. kokoreç yiyip gelicem, yapılmazsa o zaman veririm cevabını..

cevap 20 mi?
  • quote:

bir soru da ben sorayım bari burda bi geometri sinerjisi oluşsun.. kokoreç yiyip gelicem, yapılmazsa o zaman veririm cevabını..

cevabı merak eden olduysa..
    http://img87.imageshack.us/img87/3221/spa0767mk4.jpg

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.