Şimdi Ara

Gerçek Ip Man Ving Tsun Dersleri Başlıyor, İstanbul ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
4
Favori
10.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: derkrieger

quote:

Orijinalden alıntı: Ata
    Emin Boztepe'nin 40'tan fazla ülkede onlarca okulu var. Amerikan deniz piyadelerini, FBI rehine kurtarma birimini çalıştırmış(http://www.ebmas.net/europa/wt-sifuemin.htm ). Yani özetle tüm dünyada saygı duyulan, bu kadar nam yapmış bir hocanın tekniği hakkında düşünen birçok insan vardır ama sonuç itibariyle bir üst satırdakilerde boş yere olmamıştır herhalde

çalıştırma falan yok.
    tanıtıcı mahiyette günlük veya en fazla iki günlük seminerler vermiştir, o kadar.

Olsun. Boş adamı çağırmazlar değil mi?

Benim anlamadığım neden biz Türkler birbirimizi karalamak için uğraşırız? Yabancılar asla (varsa) kendi açıklarını başkalarına göstermezler. Birbirlerini kollarlar. Direkt olarak alakalı değil ama bir örnek vermek istedim.

Birkaç yıl önce internetten bir oyun oynuyorduk. Dünya sıralamasında ilk 10'da 2-3, ilk yüzde ise bir sürü üyemiz vardı. Birkaç kişi sürekli bizi şikayet etti. Yapmadıklarını bırakmadılar. Ben onları önceden tanıyorum diye şikayet edilmedim. Diğerlerinin hesapları sıfırlandı. Geriye listede adam kalmadı...

Emin Boztepe'de tüm dünyada kendini kabullendirmiş. Saygı duymak gerekir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derkrieger

quote:

Emin Boztepe'nin 40'tan fazla ülkede onlarca okulu var. Amerikan deniz piyadelerini, FBI rehine kurtarma birimini çalıştırmış(http://www.ebmas.net/europa/wt-sifuemin.htm ). Yani özetle tüm dünyada saygı duyulan, bu kadar nam yapmış bir hocanın tekniği hakkında düşünen birçok insan vardır ama sonuç itibariyle bir üst satırdakilerde boş yere olmamıştır herhalde

çalıştırma falan yok.
    tanıtıcı mahiyette günlük veya en fazla iki günlük seminerler vermiştir, o kadar.

Olsun. Boş adamı çağırmazlar değil mi?

Benim anlamadığım neden biz Türkler birbirimizi karalamak için uğraşırız? Yabancılar asla (varsa) kendi açıklarını başkalarına göstermezler. Birbirlerini kollarlar. Direkt olarak alakalı değil ama bir örnek vermek istedim.

Birkaç yıl önce internetten bir oyun oynuyorduk. Dünya sıralamasında ilk 10'da 2-3, ilk yüzde ise bir sürü üyemiz vardı. Birkaç kişi sürekli bizi şikayet etti. Yapmadıklarını bırakmadılar. Ben onları önceden tanıyorum diye şikayet edilmedim. Diğerlerinin hesapları sıfırlandı. Geriye listede adam kalmadı...

Emin Boztepe'de tüm dünyada kendini kabullendirmiş. Saygı duymak gerekir.

Emin Boztepe'nin dünyada kabul gördüğü, nasıl desem, pek söz konusu değil.
    elbette okulları vs. var ama bir celebrity de değil Boztep, Gracie2ler gibi mesela tanınmış ve de bilinen ve de saygı duyulan birisi değil, kendi yağında kavrulan sıradan bir organizasyonu var.
    ha bu kötü mü?
    değil tabii.
    ama bazı gerçekleri de açıklamak tartışmak lazım.
    mesela EBnin eğittiği özel kuvvet falan yoktur, hiç de olmamıştır.
    Yoksa bu milliyetçi tavır benim de katıldığım bir şey, haklısın biz Türkler birbirimize madik atmayı seviyoruz, ama bu eleştirilerin madiklik bir ynaı yok, bunları yıllardır biliyorum ama ancak yeni yeni yazıyorum.

• Sevgili Ata, ben ne derkrieger'ın ne de bir başkasının Dai-Sifu Emin Boztepe'yi küçümsediğini ya da saygı duymadığını düşünmüyorum. Kendisi çok değerli bir eğitmendir, ha dövüşmüştür ya da dövüşmemiştir, Gracie'lerle olan muhabbeti de fark etmez, kendisi iyi bir eğitmendir, iyi bir babadır, iyi bir insandır; en önemlisi bu. Ki dediğin gibi kendisini tüm dünyaya kabul ettirmiş birisidir, saygı duyuyorum ve kendisini de çok severim. Dediğim gibi burada herhangi birinin de kendisine saygı duymadığını söyleyeceğini zannetmiyorum.

Bazen burada WT sistemini eleştiriyoruz ama bu Emin Boztepe'nin ya da organizasyonunun kalitesini düşürmez bence.
  • mesajım bulunsun
  • Arkadaşlar amacım verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu sorgulamak ya da tartışma yaratmak değil ancak bu linkte de wing chun yapıldığı söyleniyor. Düşünceleriniz nelerdir.http://www.wingchuntr.com
  • Dediğin yerin başında Aydın Erdem var.

GM Ip Ching -> Ron Heimberger -> Aydın Erdem

Soy ağacına bakarsak zaten Wing Chun'un bozulmamış olduğunu görebiliriz. Ama Wing Chun okulları arasında bile değişik farklılıklar olabiliyor. Mesela Murat Kaplan hocamla görüştüm geçen, onların işleyiş şekilleri daha farklı.

Tabi bunlar verdikleri şeyin Wing Chun olduğu gerçeğini etkilemiyor. Kendisiyle görüşmedim ya da antremanlarını izlemedim ama Wing Chun öğrenmek istiyorsan tercih edilebilecek okullardan birisi.
  • @ derkrieger

sen kesin orda açılacak salonun emlakçısısın ya da ne kadar müşteri toplarsan bundan pay almak üzere anlaşmışsın, acaba aşağıladığın diğer organizasyonların içine hiç bir kere dahil oldun mu, emin boztepe yaklaşık 30 yıldır bu sporu yapan, öğreten çok da iyi kalpli bir insandır bütün dünyada tanınan, saniyede 11 yumruk atabilen biridir ve sen ordan kalkmış onun yaptığı spor kıytırıktır kendi yağında kavruluyor dersen ben de sana karşı çıkarım git bence ebmas ın kulüplerine bir bak eğitim uzun sürüyor demişsin sanki diğer dövüş sanatlarını millet 3 ayda öğreniyor da ebmas 2 senede wing tsun öğretiyor olabilecek en yüksek şekilde saçmalamışsın bence, ayrıca nedret kılıç dediğin şahsın emin boztepe'den daha iyi derecede bilgisi olduğunu da hiç sanmıyorum hatta sana şunu iddia ediyorum bana salonda ders veren dai sihing bülent abi bile ondan daha iyidir aksini ispatlamanı beklerim, gerçek wing tsun yalan wing tsun diye birşey de yoktur sen ip man filmini izlemeden önce ben ebmasta wing tsun eğitimi alıyordum lütfen kurumlar hakkında bilmeden konuşmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Stradale

@ derkrieger

sen kesin orda açılacak salonun emlakçısısın ya da ne kadar müşteri toplarsan bundan pay almak üzere anlaşmışsın, acaba aşağıladığın diğer organizasyonların içine hiç bir kere dahil oldun mu, emin boztepe yaklaşık 30 yıldır bu sporu yapan, öğreten çok da iyi kalpli bir insandır bütün dünyada tanınan, saniyede 11 yumruk atabilen biridir ve sen ordan kalkmış onun yaptığı spor kıytırıktır kendi yağında kavruluyor dersen ben de sana karşı çıkarım git bence ebmas ın kulüplerine bir bak eğitim uzun sürüyor demişsin sanki diğer dövüş sanatlarını millet 3 ayda öğreniyor da ebmas 2 senede wing tsun öğretiyor olabilecek en yüksek şekilde saçmalamışsın bence, ayrıca nedret kılıç dediğin şahsın emin boztepe'den daha iyi derecede bilgisi olduğunu da hiç sanmıyorum hatta sana şunu iddia ediyorum bana salonda ders veren dai sihing bülent abi bile ondan daha iyidir aksini ispatlamanı beklerim, gerçek wing tsun yalan wing tsun diye birşey de yoktur sen ip man filmini izlemeden önce ben ebmasta wing tsun eğitimi alıyordum lütfen kurumlar hakkında bilmeden konuşmayalım

selam Stradale,
    şu an WT-vt-wc hiç birisini çalışmıyorum.
    haftanın 4 günü judo ara sıra kickbox ilaveten de ağırlık+kondüsyon bisikleti vs.
    Hayatımda Nedret hocayı görmüş değilim, kendisiyle konuşmuş değilim, hiç bir ortaklığım da yok.
    ama yazılarında Nedret Kılıç bile Boztepe'ye övgüler yağdırır, elbette Boztepe benden-senden iyidir ama dikat edersen o karşılaştırma Gracie vb. ile yapılmıştı, senin ve benimle ilgili değildi.
    UFC vb. seviyesindeki dövüşçüler veya Gracie'lere göre Boztepe evet kusura bakma ama sadece sıradan bir isimdir, senin benim gibiler için ise Voltron'dır, Voltron!!
    Bülent hocan da benden iyidir hatta WTde NKdan da iyidir ama yaptıkları şey zaten aynı değil ki!
    Siz kötü bir çinli hocanın kungfu'suna (ki Ip Man ile ilişkisi sıfıra yakınsar) FMA'den Krav'dan eklemeler yapmış KRKnın hibrid sanatını çalışıyorsunuz, bunu da 30 yılda çalışıp, birilerini zengin ederek yapıyorsunuz.
    Bu adanlar ise hakiki VT yapıyorlar. Bunlardaki müfredat sizinki kadar geniş olmayabilir hatta,
    ama Kung Fu, otantik Kung Fu'yu bu adamlar öğreniyor ve de öğretiyor. Bunu yaparken öğrencilerine ticari tuzaklar kurmuyorlar.
    sor bakalım hocana TG alması kaça malolmuş veya olacak?
    ben diyeyim 1000 Euro civarı belgenin kendisi, hotel vs. masrafları ile 4 milyar toplam.
    sor bkalım tahta adam programını nasıl öğretiyorlar sizde? EVET bildin özel ders yoluyla VE normal fiyattan çok daha yükseğe.
    Sor bakalım uzun sopa çift bıçak ne zaman naıl öğreniliyor?
    BAK; kendi hakaretlerine inanmak istiyorsaan inanabilirsin.
    buna sadece güler geçerim. VTciler tüm sistemi yalansız dolansız numarasız 5-6 yılda bitiriyorlar evet HEPSİNİ.
    siz ise 10 yıl yapıp hala tahta adam görmemiş, uzun sopaya fotoğraf çektirmek için dokunmuş TGler yetiştirin, siyah pijamalar giyen Men in Black.

• Gerçi üstüme vazife değil ama bir çok yanlış var arkadaşım yazında.

O çıkıştığın şahıs 4 sene WT yaptığını söylüyor zaten. Yani başka organizasyonlarda çalıştığını belirtiyor.

Emin Boztepe'nin iyi kalpli bir insan olduğuna kimse karşı gelmedi ki, ben de biliyorum Sifu Emin çok iyi biridir. Bunu Nedret Kılıç hoca da söylüyor her zaman.

Ayrıca Emin Boztepe ve Nedret Kılıç karşılaştırman çok saçma bir kere. Bu iki insan, farklı ekolleri çalışmış, öğretmiş kişilerdir. Boztepe WT yapıyor, Kılıç hocam ise WSL-VT. İkisinin yaptığı şey aynı Wing Chun değildir. Önce bunu idrak etmen gerek.

EBMAS ve diğer organizasyonlarda WT 2 senede öğretilmiyor. Yaklaşık 30 senede bitiyor WT sisteminiz. Sihing olunca her şeyi bildiğinizi zannediyorsanız orasını bilemeyiz tabii.

Edit: derk hocam yazmış zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 11 Kasım 2010; 12:22:54 >
  • şurasını anlamadım, her isteyene daha yumruk bile atmasını bilmeden tahta adam dersi öğretilmemeli, ebmas programında tahta adamı ben sorduğumda 4 veya 5 sene geçmesi gerektiğini söylediler, sopa ve bıçaklı eğitim de Wt ile beraber latosa eskrima adlı bir programda veriliyor, tamam programın genel olarak uzunluğu size uzun gelebilir ama bu şekilde daha çok teknik ve daha fazla pratik yapma imkanı oluyor, tamam biraz maliyetli oluyor ama bedavaya hiçbirşey yok ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stradale

şurasını anlamadım, her isteyene daha yumruk bile atmasını bilmeden tahta adam dersi öğretilmemeli, ebmas programında tahta adamı ben sorduğumda 4 veya 5 sene geçmesi gerektiğini söylediler, sopa ve bıçaklı eğitim de Wt ile beraber latosa eskrima adlı bir programda veriliyor, tamam programın genel olarak uzunluğu size uzun gelebilir ama bu şekilde daha çok teknik ve daha fazla pratik yapma imkanı oluyor, tamam biraz maliyetli oluyor ama bedavaya hiçbirşey yok ki

hayır hayır, o anlatılanlar tamamen yanlış Stradale, ve de sistemin kendisiyle de çalişik.
    hiç kum torbası dövmeden boksör olunur mu?
    bunu sana ciddi ciddi anlatan adama git ve de kocaman bir cahil olduğunu söyle hatta HAYKIR çünkü öyle, laveten seni kandırıyor.
    yazık değil mi?
    bak, gerçek wing chun'da veya ving tsun'da iş formu öğrenmekle başlar, siu lim tao'yu yani.
    bu sana hem TÜM WT sistemindeki teknikleri öğretir hem de sağlam bir yapı oturtursun. bunu öğrendikten sonra biu jee formuna geçersin.
    sonra da tahta adama geçersin. tahta adama geçmek 6 ay hadi bilemedin 1 yıl sonra olabilir yani.
    o kadar mistik bir şey değil ki tahta adam.
    @Heathen;
    nasıl tanıdık geldi mi Stradale'in söyledikleri?
    :)
    hep aynı teraneler.
    aslında gizlenen ne?
    kendilerinin WC sistemini bitirmemiş olmalarıdır. EBMASın AVCInın CWTOnun falan hocalarının çoğu bilmez ki o senin sorduğun şeyi !!!
    sparring de yaptırmıyorlar!
    üzerine bir de bu ticari meseleler var.
    hala nasıl dayanabiliyorsunuz bazı şeylere aklım almıyor !

• Ben devam edebilseydim 1-2 aya geçerdim tahta adama. Neyse artık boş olduğum anlarda tatillerimde soluğu Nedret hoca'nın yanında alacağım başka çaremiz yok.

Çift bıçak ve uzun sopayı EBMAS'da gören yalnızca 3 adet Sifu vardır bu arada. Michael Casey, Oliver Becker ve Rene Simons. Üçünün de seviyesi 5 PG'dir.

Edit: Bu arada SLT'den sonra Chum Kiu geliyor derk hocam, ondan sonra Biu Jee var. Tahta adam Chum Kiu'dan sonra öğretiliyor genelde. Geleneksel stilde tabi ki, WT'de bu süre 10 yıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 12 Kasım 2010; 11:51:44 >
  • quote:

aslında gizlenen ne?
    kendilerinin WC sistemini bitirmemiş olmalarıdır. EBMASın AVCInın CWTOnun falan hocalarının çoğu bilmez ki o senin sorduğun şeyi !!!
    sparring de yaptırmıyorlar!
    üzerine bir de bu ticari meseleler var.
    hala nasıl dayanabiliyorsunuz bazı şeylere aklım almıyor !

Derkrieger kardeş, bunda aklın almayacağı bir şey yok, daha önce de söyledim, dayanmak zorunluluğu var, Nedret Kılıç veya Murat Kaplan gibi hocalar diğer illerde, özellikle Ankara'da okul açmadıkları sürece.

EDIT: @Heathen, Nedret Kılıç'ın derslerini neden bıraktın????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarriorSoul -- 12 Kasım 2010; 14:48:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

Ben devam edebilseydim 1-2 aya geçerdim tahta adama. Neyse artık boş olduğum anlarda tatillerimde soluğu Nedret hoca'nın yanında alacağım başka çaremiz yok.

Çift bıçak ve uzun sopayı EBMAS'da gören yalnızca 3 adet Sifu vardır bu arada. Michael Casey, Oliver Becker ve Rene Simons. Üçünün de seviyesi 5 PG'dir.

Edit: Bu arada SLT'den sonra Chum Kiu geliyor derk hocam, ondan sonra Biu Jee var. Tahta adam Chum Kiu'dan sonra öğretiliyor genelde. Geleneksel stilde tabi ki, WT'de bu süre 10 yıl.

evet biliyorum.
    sehven BJden bahsetmişim orada biraderim.
    sağolasın ilgin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarriorSoul

Derkrieger kardeş, bunda aklın almayacağı bir şey yok, daha önce de söyledim, dayanmak zorunluluğu var, Nedret Kılıç veya Murat Kaplan gibi hocalar diğer illerde, özellikle Ankara'da okul açmadıkları sürece.

EDIT: @Heathen, Nedret Kılıç'ın derslerini neden bıraktın????

Sevgili ağabeyim, ne yazık ki eğitimimde yaşadığım bazı problemlerden dolayı bırakmak durumunda kaldım.
  • zamanında ben de Ebmas a gitmiştim. Emin Boztepe gerçekten de çok çok yetenekli biri. ama herkes Emin Hoca değil neyazık ki :( Ewto da öğretilen ağırlığın arka ayakta olması uygulaması ve prtaikte kullanımı imkansız birşeydir. ayrıca hiçbir hoca bu şekilde dövüşmez. öğretir ama dövüşmez. Sifu Cemil hoca da öyle!! ayrıca biri düzgün yumruk atmadan wooden dummy ne işe yarar demiş! Nedret Hoca düzgün yumruk atmadan siu lim tao formunu asla bitirtmez. asla adımlara geçmez. siu lim tao tertemiz düzgün olana ve düzgün yumruk atana kadar form çalıştırır. sıkılan dersi bırakır bu kadar basit. ama çalışan ve bu formu yapan seminer olmadan chum kiu ya geçer. chum kiu nun tek başına çalışmasını wooden dummy nin ilk sectionlarında çalışırsın. 5 sene beklemene gerek yok. foot work leri adam gibi yapabilirsen biu jee den sonra wooden dummy nin tamamını çalışırsın. ayrıca Ving Tsun da silas pozisyonunda dövüşmezsin. zaten istesen de sokakta öyle dövüşemezsin. hareketli olmalısın aynı bir boksör gibi yoksa açık hedef olursun. kısacası Ving Tsun WT ye göre baya farklı çalışır.
    Saygılarımla

• milleti iyi kandirin wing tsun zincir yumruk ip adam sacmaliklariyla
  • Nedret Kılıç halahttp://www.clubmartialarts.com şu linkteki yerde eğitimine devam ediyormu? Site uzun zamandır güncellenmemişte mail attım gerçi şimdi. Evime yakın olduğundan burası uygun gözüktü gözüme.
  • Nedret hocam Maltepe'de ders veriyor şu an.

Seyrantepe'deki adres eski salonuna ait. Eylül'den beri Maltepe'de çalışmaları var.

Adres bu:

Bağdat caddesi,cevizli mahallesi Çolakoğlu plaza no 458.kat 6 daire 24
    Maltepe-İstanbul..

Ulaşım çok basit.Minibüs caddesi üzerindeyiz.Maltepe camii sağınızda kalacak ve kartal istikametine doğru 500 metre sonra Dünya göz hastanesini göreceksiniz ,Çolakoğlu plaza yandaki binadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 19 Ocak 2011; 20:38:22 >
  • bir yerde yazı vardı eskiden wing chung ile dalga geçmek isteyenler wc yani tuvalet diye alay etmişler
    bunun üstüne usta adını değiştirmiş wing tsung yapmış yani wt olmuş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.