Şimdi Ara

Gercek IP Mi Istiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Araniza Yeni Katıldım.Ve ADSL Modemimle Ilgili Bir Sorunum Var...

Loopcomm LP-AL2011P ADSL Modem Kullanıyorum.Bilgisayarımın IP'si Hep 10.0.0.3 Ben Bunu Gerçek IP'me Donusturmek Istiyorum.http://www.whatismyip.com a Giriyorum."Your IP Adress Is : 85.99.102.146" Gibi Birşey Yazıyorum.Fakat Explorer'a Gelip "\\85.99.102.146" Yazdığım Zaman Bilgisayarıma Ulaşamıyorum.Bu Benim Sıkça Kullanmam Gereken Bişey.Fakat Nasıl Yapıcam Bilmiyorum.

NAT'i Kapatirsam Internete Baglanmiyor, DHCP'yi Kapatirsam, Makine Kendini Kaybediyort 169'lu Bir IP Aliyor.Sabit IP Istemiyorum.85.xx.xx.xx Li IP'mi Istiyorum Ben :(

Yardımcı Olursanız, Sevinirim...

Saygılar...

• sonucta sen dısardan bır baglantı olmadıgın ıcın sıstem dıs ıp ni yazarak gırmenı engeller sonuctao ıp ye gırmek ısteyen makınenın ıp sı kendısı oldugundan keser...ancak dısardan farklı ıp ıle gırılebılır...ancak sana modemın verdıgı ıpden gırersın...

nat i kapatırsan nete gıremessın cunku tum ıletısım portların kapanır..

dhcp modemıne uygun bır ıp mask aralıgında sıstemıne ıp verır.....

yanı sen ıllaki normal olsun ıp ım dıyosan standart sadece usb olan adsl modem alacaksın...o zaman ıstemcı ıp ın olacagından 56 k gıbı davranabılırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren -- 9 Kasım 2005, 3:44:12 >
  • Merhaba;

Dediginden Birsey Anladiysam Arap Olayim, Hep Devrik Cumleler Kullanmissin :D
    USB MODEM Diyorsun, Ben Daha Once Bu Modemle Tesadufen Yapmak Istedigim Seyi Yaptim, Sonra, Bozdum.Birdahada Yapamadim.

Yani Demek Istedidim Sey, Ethernet Uzerinden Bir Baglantiya Sahipsen Yapilabiliyor Olmasi...
    Baska Fikrin Var Mi ??
  • arkadasım bastan baslıyım ben size cunku hıc bırsey anlasılmıyor yaptıklarınızdan...
    eger istersen statik ıp dıye birsey var..
    bunu modemin arayuzunden yapabilirsin ıpnı statık hale getırebilirsin buda faturana +3 ytl olarak yansıyacaktır...
    oncelikle modemin ara yüzünü girip buraya screen shottunu koyarsan yardımcı olmaya calısacagım...
  • usb modemden dışardan pc'ye girebilirsin
    yapacağın iş windows'ın firewall'ında usb dial-up bağlantısının ayarlarında gerekli portları açmandır. bende usb modem var dışardan ftp, remote yapabiliyorum
  • Oncelikle Yardimlariniz Icin Tesekkurler.

Bakin Soyle Anlatayim Ben Derdimi Size...
    Ben Modemimin Baglanti Ayarlarina (Http://10.0.0.2'den) Birseyler Yapmistim...
    Başlat > Çalıştır > Cmd Yazdıgımda, 85.99.xx.xx Li Bir IP Yaziyordu.
    Ama Nasil Yaptigimi Hatirlamiyorum.

Modemim Bilgisayarıma Ethernet Kartı Üstünden Bağlıdır.USB İle İşim Yoktur.
    85.99.xx.xx li IP yi Almak Icin YA DHCP Server'i Yada NAT'i Kapatmistim Galiba.
    Ama Simdi DHCP 'yi Kapatinca, 169.xx.xx.xx Li Bir IP,
    NAT'i Kapatincada, 10.0.0.3 Lu IP Devam Ediyor Ve Bu Iki Durumdada Nete Baglanamiyorum.

NOT : IP'im STATIK DEGILDI DEGISIYORDU.

Sonuc : 10.0.0.3 'lu IP Yi Gormek Istemiyorum, 85.99.xx.xx Li Internet'e Cikis Yaptigim IP'yi Kendi Bilgisayarımda Gormek Istiyorum.
    Bunun Icin Ne Yapabilirim?

Modemimin, Her Sayfasinin Arayuzunun Screen Shot'inida Buyrun Koyuyorum...
    Buyrun Burda... Cok Oldugu Icin Zipledim

• Arkadaslar Link'e Tıklayinca Acmiyor..
    Browseriniza Su Adresi Girin Enterlayin...

http://tuxemir.tripod.com/JPG.zip

Saygilar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPTV dosya adi ne olmali?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onu yapamazsın çünkü sen modemin arkasındasın. modem sana ip verir.www.ipbul.com 'dan dış ip'yi görebilirsin. dışardan pc'ye girmek istiyorsan virtual server yada nat kısmından port forward edeceksin
    from : 80 to : 80 dest : 10.0.0.5 dersen 80.porta gelen istekleri 10.0.0.5'e yönlendirir. webserver kullanır. 3899 : xp remote, 4899 : remote admin (default), 21 : ftp
  • oncelikle sunu solemeliyim modemın ara yuzunden dhcp ozelligni ac
    buraya yazmıs oldugun 10.0.0.3 ipo degil dns dir..
    makinanın modemden dhcpyı acıp kendı baglantı ayrlarındanda otoya al dnsı ve ipyı...
    bolelıkle 22 tane dns serverından birine baglanıcaktır modemın...
    sana yıne 85li bir ip verecvektır nat ayrlarına dokunursan portlarından bıt alıs verısını kesersın ve baglanamazsın poncelıkle ayrları defoultuna dondur ..
    dhcpyı ac ve de baglantı ozellıklerınden otomatige bagla aynı ıpyı alman mumkun degildir....
  • Ya Yapmistim Ama :(
    Aglayacam Yaa Sabah 4 Ten Beri Bunla Ugrasiyorum.
    Ne Vardı Ki, Ayarlari Kurcalayacak!
  • dhcpyı kapatırsan modemın serverı sena ıp ataması yapamaz....
    lutfen dhcpyı ac ve dnslerını otomatıge al aksı taktırde duzgun sekılde baglanamazsın ...
  • Yaptim Arkadaslar, Oluyormu Olmuyor Mu Görün :D

http://img255.imageshack.us/img255/6619/tux3th.jpg

Saygılarımla;

• hayırlı olsun goruyorumki dhcpyı acmıssın.. :D
  • Ya Ag Baglantilarinda Gorunen DHCP Hep Acikti Zaten;
    Ben Modeminkini Kapatiyordum O Zaman 169 Lu IP Aliyordu.
    Gorsen Son 20 Dk Dir. Kendimi Kaybettim, Canim Sıkıldıkca Browserdan \\85.99.xx.xx Girip Girip Kapatiyorum :D

Kendinize Iyi Bakın
  • ne yaptında oldu ???
    elinle ip girmemişindir inşallah 85.x.x.x şeklinde çünkü kapatıp açmada o da gidecek
  • manual giris yapmadım de bana :(
  • Ya Ne Manuel'i Arkadaslar

O Resme Bakin DCHP Tarafindan Atanan Diyor :D
    Ne Yaptigimi Bende Bilmiyorum Desem, Farkinda Degilsiniz Belki Ama 9 Saattir Bu Isle Ugrasiyorum :D
    Bunye Kendine Gelsin; Ne Yaptigimi Yazacam Buraya :D

Saygılar...
  • 10 Senelik Hort Yapacam Ama :) Bu konuyu başlatan tuxemir aslında benim :) parola, mail gittiği için yeni hesap açmıştım :)
    bugün yine aynı şeyi yapmaya çalıştım, başaramadım :)

Biraz daha net anlatayım yapmak istediğimi, belki bir yardımcı olan çıkar :)
    ADSL Hattından Modeme Atanan Bir IP Var Ya (Ornegin : 78.183.36.214)
    Ben bu IP Adresini, o modeme takılan bir bilgisayara bypass etmiştim.

adsl i kapatıp açtığımda bilgisayarında ip adresi değişiyordu (bilgisayarın IP adresi hep ttnetten alınan IP Adresi oluyordu)

bir nevi modemi bypass etmiştim sanki, dyndns, dmz, portforward, nat falan hiçbişeye gerek kalmadan dışarıdan istediğim yerden bilgisayarıma ulaşıyordum.
    galiba bendeki o modem bozuktu :) makarna kevgiri gibi güvensiz bişeydi galiba :)

gençlik güzel şeymiş, kıymetini bilsin herkes :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.