Şimdi Ara

Gerçekten Özgür müsünüz ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eg90

Özgürlük kişiye göre değişir, kimisi parası olduğunda özgür olduğunu düşünür, kimisi boş vakti olduğunda. Göreceli kavram bana kalırsada benim iyi bir gelirim olmasna rağmen haftanın 5 günü sabah 7.30 akşam 4.30 çalışıyorum, hafta içi bazen işim olmasına rağmen halledemediğim oluyor. Yani ama parasız olsan daha kötü olur düşünüyorum, istediğim gibi gezebiliyorum çünkü yıllık izin aldığım zaman.

Hocam mesleğiniz nedir ? Öğretmenlik mi yoksa ? Peki belli bir zaman sonra paranızı kazandınız. İyi bir paranız var işe gitme durumunuz ortadan kalktı. Bu sefer de zamanınız var gerçekten özgür müsünüz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realite90

haftanın 6 günü işe gelip her ay başı paranın büyük kısmını faturalar ve taksitleri ödemek zorundaysan özgür değildir hayat

Bahsettiğim önceki durum senin içinde geçerli hocam. Para sıkıntın yok. Kazandın ve şu yaşındasın. Özgür müsün? Tam olarak kavramı senin için nedir ?
  • Yatak odamı elektronik atölyesine çevirdim, karışan görüşen yok, demek ki evde özgürüm..

3-5 bin liraya ihtiyacım olmadığı için eski arabamı satmadım, zevk için kapımın önünde bekletiyorum, demek ki maddi olarak da özgürüm..

Yeme içme konusunda özgürüm, gezip tozma konusunda özgürüm..

bir tek siyasi fikrimi savunma ve hırsıza açık açık "hırsız" deme konusunda özgür değilim, zaten o konuda hiç birimiz özgür değiliz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Yatak odamı elektronik atölyesine çevirdim, karışan görüşen yok, demek ki evde özgürüm..

3-5 bin liraya ihtiyacım olmadığı için eski arabamı satmadım, zevk için kapımın önünde bekletiyorum, demek ki maddi olarak da özgürüm..

Yeme içme konusunda özgürüm, gezip tozma konusunda özgürüm..

bir tek siyasi fikrimi savunma ve hırsıza açık açık "hırsız" deme konusunda özgür değilim, zaten o konuda hiç birimiz özgür değiliz..

İlginç bir yorum güzel. Özgür olmadığın o konuya gelince pek siyasete girmek istiyorum ama gözleri kapalı bişe görmeyen veya kendi menfaatler için görmezden gelinen durumlar için, bazılarını vicdanı bazılarının da gözü açılmadıkça bu böyle devam edecektir. Açıldığında da çok durağan bir durum olmayacağı açık. Neticede dünyadayız burda herşey var ve bu bir sınav (İnanlar için diyorum, düşünmeyenlere de bişey diyemem saygı )

• istediğin an istediğin yerde olabiliyorsan özgürsündür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zengar

istediğin an istediğin yerde olabiliyorsan özgürsündür

Peki olabiliyor musun dostum ?
  • Bu ülkede yaşayan hiç bir birey özgür değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaybedenler Klübü

quote:

Malesef hayır

Şuan sevdiğim kızın yanında olabilmek isterdim ama olamıyorum neden çünkü kendi kişisel engellerim var

Şuan pc başında hunharca oyun oymamak isterdim ama yapamıyorum neden çünkü okul denen illet var

Şuan kendime ait bir evde yalnız yaşamak isterdim çünkü yalnızlığı severim ama yapamıyorum neden çünkü maddi engeller var

Yaşadığım her dakika kendimi dahada kısıtlanmış hissediyorum nedem çünkü istediğim an istediğim yerde olamıyorum

Hayalimi sorarsan kendime bir karavan alıp karavanla gidilebilecek her yeri gezmek ve canımın istediği şeyleri yapmak isterdim. Ama bunu 2 gün önce sorsan bir hayalim yok derdim. Ama bu nedense dün gece su içmeye kalktığımda aklıma geldi.

• Toplum içinde yaşayan insan nasıl özgür olabilir ki?Ancak öldüğünde özgür olur insan.Sonu ne olursa olsun.
  • quote:

quote:

quote:

Malesef hayır

Şuan sevdiğim kızın yanında olabilmek isterdim ama olamıyorum neden çünkü kendi kişisel engellerim var

Şuan pc başında hunharca oyun oymamak isterdim ama yapamıyorum neden çünkü okul denen illet var

Şuan kendime ait bir evde yalnız yaşamak isterdim çünkü yalnızlığı severim ama yapamıyorum neden çünkü maddi engeller var

Yaşadığım her dakika kendimi dahada kısıtlanmış hissediyorum nedem çünkü istediğim an istediğim yerde olamıyorum

Hayalimi sorarsan kendime bir karavan alıp karavanla gidilebilecek her yeri gezmek ve canımın istediği şeyleri yapmak isterdim. Ama bunu 2 gün önce sorsan bir hayalim yok derdim. Ama bu nedense dün gece su içmeye kalktığımda aklıma geldi.

Umarım aklına gelen karavan durumunu ertelemezsin. Peşinden gidersen olur bence. İnsanları biraz da korku çekiyor geriye korkularını yendiğin zaman istediğin zaman istediğin yerde olabileğine inanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Malesef hayır

Umarım aklına gelen karavan durumunu ertelemezsin. Peşinden gidersen olur bence. İnsanları biraz da korku çekiyor geriye korkularını yendiğin zaman istediğin zaman istediğin yerde olabileğine inanıyorum.

Karavanda suyla çalışmıyorki hocam. Sürekli gelirim olmadığı sürece bunu ne kadar devam ettirebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: heartofmine

Özgürlükten ne anladığına bağlı. Mutlak özgürlük diye birşey yoktur. Kimse özgür olduğunu düşünen birinden daha köle olamaz. Nerede doğacağınızı seçemediniz, nasıl yetiştirileceğinizi seçemediniz. Hiçbir şey seçemediniz. Girdiğiniz yolda sağa sola sapmalarınızı özgür irade zannediyorsunuz. Benim özgürlükten anladığım iyisiyle kötüsüyle kendini bulmaktır.

Söylediklerinizden kendinizi bulduğunuzu tahmin ediyorum. Peki özgür müsünüz ?
  • Kaybedenler Klübü kullanıcısına yanıt
    Uzman Yardımcısıyım bir kamu kurumunda, yani bence mutlak özgürlük diye birşey yoktur, günümüz dünyası hükümetlerin gizli planları teknik takip sistemleri, fişlemeler vs. sıkıntılı aykırı tip diye hemen fişlenirsin. Dediğin gibi ya para vardır ya zamanın her ikiside varsa bence biraz daha fazla artar şansın, yok ise zaten bitik..
  • Şöyle cins cins konular açmayın ben özgürümdür sen sana göre değilsindir veya terside olabilir . Kişiye göre değişen bir kavram genelleme yapınca komık oluyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: realite90

haftanın 6 günü işe gelip her ay başı paranın büyük kısmını faturalar ve taksitleri ödemek zorundaysan özgür değildir hayat

Bahsettiğim önceki durum senin içinde geçerli hocam. Para sıkıntın yok. Kazandın ve şu yaşındasın. Özgür müsün? Tam olarak kavramı senin için nedir ?

sorumluluklarım var her istediğimi yapamam işim evime çok uzak 3 saatim yolda geçiyor mesela burdan çıksam başka bir işe girmem uzun sürebilir nerde özgürlük :)
  • madde bağımlılığından,maddeye bağlılıktan maddenin esiri olmaktan kurtulursan(cevap verenlerin çoğu odamda şu varsa ,burda şu varsa hepsi maddeyle alakalı şeyler) özgür olursun.
  • akşam ailene karşı gelmek özgürlük değil seçim demektir, özgürlük algımız bize verilen sınırlı seçenekleri seçne iradesidir, özgürlük belirli blr çemberle sınırlı olduğundan aslında yoktur.

• İnsan , istediklerini yapabildiği ölçüde özgürdür.İnsanlara değil ama kişilere ne kadar az bağlıysanız, o kadar fazla özgürsünüzdür.Yani demek istediğim Ali,Ahmet,Fatma hayatımızda vazgeçilmez kimse olmamalı.Dilediğiniz zaman başka insanların arasına karışabilmeliyiz ...
  • "İnsan özgürlüğü ne kadar iyi anlarsa o kadar az ele geçirebilir." Sevdiğim kitaptan bir alıntı.

İnsan aciz bir yaratık olduğu için özgürlük kavramının çok saçma olduğuna inanıyorum. En basitinden yaşamak için bir çok etmene/etkene ihtiyacın var. Özgürlük sıfır bağımsızlıktır ve dolayısıyla da böyle güçlü bir kelimenin imkansızlığı bu gücün de ötesinde. Ayrıca istediğin kadar paran olsun vs. olsun, modern(?) dünyada herkes herhangi bir şeyin kölesi konumunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 11 Şubat 2014; 11:43:24 >
  • Bu dünyada özgür hiç kimse yoktur.Issız bir adada tek başınıza yaşamadığınız sürece.Kendinize özgür diyorsanız bir de bunu inceleyin
    http://dunya.milliyet.com.tr/20-yildir-issiz-adada-ciplak-yasiyor/dunya/dunyadetay/17.04.2012/1529453/default.htm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.