Şimdi Ara

gerçekten yeni nesil ses formatı işleyen recevier gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elinizde hi-end bir recevier var mesela YAMAHA DSP-AX1 veya PİONEER VSA- AX10Ai- S (gerçi ikisinden birini alacağım ama kararsızım bu konuda tavsiyede bekliyorum...Yeni nesil ses formatlarına -daha kaliteli ses diye- para vermeye değer mi? Bildiğim kadarıyla hi-end, seste son nokta...

Kaliteli ve yeni nesil ses formatları ve hd görüntüyü açabilen oynatıcı varsa görüntüyüde oradan alırsın olur biter.

Yine yanlış bilmiyorsam bu yeni nesil ses formatlarından tam randıman almak için uçuk fiyatlara hoparlör alman gerekir.

Değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nehad -- 13 Ocak 2008; 20:34:04 >

• Bu cihazların üst seviye cihazlar olduğu kesin kendi sınıflarında, ancak konu hd görüntü ve ses olunca iş değişir. Hdmi desteğinden ve yeni nesil ses formatlarına ait çözücülerden yoksunlar.
    Yeni nesil ses formatları ile hoparlör kalitesinin direkt bir bağlantısı yok. Bu formatları özel kılan, taşıdıkları ses verisinin kapasitesi, dolayısı ile bu cihazları almak yerine muadil fiyatlara Onkyo TX-SR 875, Sony STR-DA 5300ES, Yamaha 1800-3800, Denon 2808-3808 gibi yeni nesil AV Receiver'lar yani "hd hi-end" cihazlar alınabilir ki tercih bu zamanda mutlaka bu yönde olmalıdır derim...
  • kursad bey ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkür ederim yazılarınızı ilgiyle okuyorum.Yalnız yazımda da belirttiğim gibi hi-end cihazlar sesi en kaliteli verenler değil mi?Yani yeni nesil ses formatlarına yinede ihtiyaç duyulur mu?

Birde bir tartışmada -sizin de katılımınız var- hdim özelliği olmayan amfileri kaliteli hdim desteği olan bir dvd ile destekleyebilirsek aynı performansı alamaz mıyız?
  • Şu anda hiçbirşey almak mantıklı değil..

Yeni formatlar geliyor, yeni cihazlar geliyor.. Bu formatların oturmasını bekleyip öyle almak en mantıklısı..

SACD, Blue Ray gibi yeni formatlar yaygınlaştıkça pek çok şey değişecek. DVD filmler blue ray filmlerin yanında vcd gibi kalıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nehad
    kursad bey ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkür ederim yazılarınızı ilgiyle okuyorum.Yalnız yazımda da belirttiğim gibi hi-end cihazlar sesi en kaliteli verenler değil mi?Yani yeni nesil ses formatlarına yinede ihtiyaç duyulur mu?
    Birde bir tartışmada -sizin de katılımınız var- hdim özelliği olmayan amfileri kaliteli hdim desteği olan bir dvd ile destekleyebilirsek aynı performansı alamaz mıyız?

Sadece " ses kalitesi " baz alınırsa, bu cihazlar hala sınıflarının en iyileri. Ancak konu şu ki hd görüntü ve sesin hayatımıza girmeye başlamasıyla beraber, AV Reciever'lara "ampli" diye nitelendirdiğimiz günler geride kaldı. O zamanlar AV Reciever'ların sadece ses yetenekleri konuşulur ve kıstas alınırdı, artık görüntü yetenekleri de kıstas oldu, hatta ses yeteneğinden daha önemli hale geldi bazılarımız için...
    Birkaç yıla kalmaz, herkesin evinde bir hdtv, bir veya birkaç hd player, hd uydu reciever olacak ve hd filmler günümüzdeki dvd'ler kadar yaygınlaşacak. Yani kullandığımız her cihazın hdmi desteği olacak; işte o zaman hdmi destekli bir AV Receiver zorunluluğu ortaya çıkacaktır. Yani elinizde ne kadar hdmi destekli görüntü ve ses bileşeni varsa bunları bu AV Receiver'a bağlayacak ve hdmi çıkışını kullanarak tek hdmi kablo ile hdtv bağlantısı gerçekleştireceksiniz. Hdmi desteğinin en önemli avantajı sesi ve görüntüyü aynı anda aktarabilmesi bildiğimiz gibi...
    Hal böyle olunca konu sadece yeni nesil ses formatlarının dinlenmesi olmuyor, geleceğe yönelik bir yatırım yapmış oluyorsunuz, yeni nesil bir AV Reciever alarak...
    Kolay gelsin, selamlar...

• İnsanlar daha kaliteli ses ve görüntüyü hep isterler ve tercihlerini daha kaliteliden yana yaparlar.

Yeni nesil ses formatlarını dinlemeyi hepimiz merakla arzuluyoruz.

Fakat film yapımcıları normal dolby digital ve dts ses formatları seçimini hep dolby digital'den yana kullanıyorlar.Peki DTS daha üstün olmasına rağmen neden tüm filimlerde kullanılmadı.Üstelik Dolby Digital'den 4-5 kat kaliteli olmasına rağmen.

Bu durumu birtürlü anlamış değilim.Üstelik 10 yılı aşkındır DTS ve Dolby Digital varken....

Peki yeni ses formatlarında da aynı akibet olur mu? Doğrusu çok merak ediyorum.Üstelik herkez yeni ses formatlarına uyumlu a/v recevier almak isterken........

Acaba hayal kııklığına uğrar mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nehad -- 13 Ocak 2008; 18:55:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.