Arkadaşlar bana Gericom marka notebook un ses driver i lazım. Ne yaptıysam bir türlü tanıtamadım. Notebookum GERICOM Hummer serisinden. Bu notebook un üzerinde hangi model olduğu yazmıyor. Ama size donanımlarını söyleyebilirim. Orjinal sitesinde bu donanımlara ait bir notebook a rastlayamadı.
Eyvallah kardeşim. Ama hummer serisindeki hiçbir driver bendeki notebooka olmuyor. Olmadı hepsinin driverlerini teker teker denemek zorunda kalacağım. Yardımın için çok sağol.
Hala uğraşıyorum arkadaşlar. Yok mu yardım edecek kimse?
arkadaşım bak everest diye bi program var onu bul kur orda laptopun bütün donanımlarının isimlerini ayrınılı bi şekilde yazıo sesi bul modelini bana ver yardımcı olim sana ok
quote:
Orjinalden alıntı: muratyetimova
arkadaşım bak everest diye bi program var onu bul kur orda laptopun bütün donanımlarının isimlerini ayrınılı bi şekilde yazıo sesi bul modelini bana ver yardımcı olim sana ok
Bende Driver Genius Professional var. Onunla driveri tesbit ediyorum AC97 Realtek Audio çıkıyor. Ne kadar Realtek driver varsa yükledim bana mısın demiyor. Kimisinde sağ alta hoparlör ikonu geliyor ancak işlev görmüyor. Görüntü var ses yok. Kiminde de driver yüklüyor fakat aygıt yöneticisinde ünlem işareti görünüyor ve donanım çalışmıyor. Gericom'lar da genelde VIA ses kartları kullanılmış ama bu notebook da Realtek görünüyor. Anlamadım gitti.
quote:
Orjinalden alıntı: muratyetimova
Dostum sana mevcut bilgileri vereyim bana bahsettiğin programı kullanarak.
Anakart Kimliği : 63-0100-000001-00101111-101303-i845$1ABHI016_BIOS DATE : 10/13/03 VER: 08.00.09
Burada başka birisine yardım etmez mi kimse? Bu konudan müzdalip olan sadece ben miyim, yoksa bu sorunun çözümünü söyleyene kadar birileri beni kıvrandırmak mı istiyor?
abi everest ultima diye bir program var bilgisayarına indir ve çalıştır oradan ses aygıtlarına bak. orda aygıtın chip inin ne oldugu filan yazar. o chip i googleye yaz chip in driverini indir. en iyi en guzel en son yontem budur
quote:
Orjinalden alıntı: essence-essence
abi everest ultima diye bir program var bilgisayarına indir ve çalıştır oradan ses aygıtlarına bak. orda aygıtın chip inin ne oldugu filan yazar. o chip i googleye yaz chip in driverini indir. en iyi en guzel en son yontem budur
Onu indirdim baktım. Yine aynı hata zinciri. Başka işletim sistemi kurup deneyeceğim. Belki XP Home de çalışır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme