Şimdi Ara

Geriye Dönüş #2 Nokia Lumia 1520

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nokia Lumia 1520, özellikle büyük ekranlı telefon konseptinin olduğu zamanlarda telefon tablet melezi phablet olarak karşımıza çıktı. Telefon 6" boyutunda Full HD IPS LCD ekranı ile şirketin ilk 1920x1080 çözünürlükte telefonu oldu. Bu ekran Nokia'nın ClearBlack ve Glance gibi teknolojileri ile donatılmıştı. Bu da dış mekanlarda daha iyi görünürlük ve sürekli ekranın açık olması imkanını sağlar. 

Qualcomm Snapdragon 800 işlemci ve 2GB RAM, 32GB dahili depolama alanı ile güçlendirilmiş olan bu telefon performans açısından da oldukça iddialıdır. Windows Phone 8 işletim sistemi ile kutudan çıkan ürün Windows Phone 10 işletim sistemi güncellemesini de aldı. Nokia Lumia 1520 özellikle kamera konusunda Nokia'nın uzmanlığını gösteriyor. Zeiss optik 20MP PureView kamerası ayrıca güncelleme ile 4K video çekebilir hale gelerek fotoğraf meraklıları için oldukça tatmin edici özellikler sunuyor. 

Nokia Lumia 1520 döneminin en iyi telefonlarından biri olmasına rağmen Windows Phone işletim sisteminin bazı özelliklerden yoksun olması ve uygulama ekosisteminin sınırlı olması sebebiyle tam potansiyeline hiçbir zaman ulaşamayarak tarihin tozlu sayfalarına gömüldü.

• komplo teorilerini sevmem ama bence nokia yı piyasadan daha doğrusu symbianı piyasadan silip amerikan işletim sistemlerine mecbur bırakılmak için yapılmış bir olaydı.

yoksa bu işte microsoft kadar tecrübe her iki firmada da yoktu. arayüz kısmı bence çok mükemmeldi ve özgün dü. yazılım desteği olsa hala kullanılabilir cihazlar.

özellikle nokia 920 de ki kamera hiç bir cihazda yoktu o dönem..
  • Yazılım desteği olsa hala kullanılabilecek alet. Yazılımdan kastım. WhatsApp bile yeterdi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel video

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu saaten sonra windows tabanlı telefonlar tutulmaz. 10 yıl önce denendi ve tutmadı. Cihaz iyi olabilir ama yazılım yetersizse o cihaz çöp oluyor. Çok dar bir kitleye hitap ederler.

• google mudahale etti uygulama yazılmasını engelledi marketine.ben 820 kullanıyordum acayip memnundum sadece borsayı takip edecek uygulama olmayınca mecbur androide geçmiştim..

• Market yetersizdi. Bir de metro arayüzü milleti sarmadı. Bu iki faktör dışında android'e bin basar. İOS'un gerçek alternatifiydi.

• komplo teorilerini sevmem ama bence nokia yı piyasadan daha doğrusu symbianı piyasadan silip amerikan işletim sistemlerine mecbur bırakılmak için yapılmış bir olaydı.

yoksa bu işte microsoft kadar tecrübe her iki firmada da yoktu. arayüz kısmı bence çok mükemmeldi ve özgün dü. yazılım desteği olsa hala kullanılabilir cihazlar.

özellikle nokia 920 de ki kamera hiç bir cihazda yoktu o dönem..

• Bu cihazi ilk ciktiginda almistim o zaman bile uygulamalari beta olarak duruyordu yazilim ve temalar o kadar vasatti ki cihazin guzelligini baltalamakla kalmadi tuglaya cevirdi. Hic bir zaman wp bildirimlerini aldığımı hatirlamam

• nokia gibi farklı tasarıma sahip özgün telefonlar çıkmıyor maalesef.2104 de çıkan lumia 920 aradan 10 seneden fazla geçmiş. wp felan olsa kullanılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 31 Ekim 2024; 14:16:01 >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt

Microsoft, Google gibi şirketlerin aldığı yüzlerce aptal karar var "koca şirket bu hatayı yapmaz" dediğin o kadar komik hatalar var ki görsen gülmekten ağlarsın. Hatta bunun için bir site vardı ama şuan bilmiyorum.

• Harika bir içerik

• lumia 720 kullandım. bugün bile çalışıyor
    uygulama desteği devam etmedi.
    windows mobil işletim sistemi ios ve androidten çok daha kullanışlıydı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.