Şimdi Ara

GETZ CRDİ MOTOR ÖMRÜ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
40.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nasıl kullandığınıza göre değişir bence. 300-400 bini bulmaması için hiçbir sebep yok. Korede bu motorları denerken 6 ay boyunca redline da yani 6 bin devirlerde çalıştırıyorlar.

Benim aracım 130.000 km de hala çok iyi durumda daha büyük bir araç almak için satarım onun dışında km olayına fazla takma bakımlarını geciktirmedikten sonra osrun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peyer9

bende 1 hafta oldu yeni hyundai accent 1.5 crdi aldım 145.000 km de sanayide birkaç ustaya baktırdım bir problem yok dediler acaba kaç km daha gide.

2003 model bu araçtan kullananlar memnunmu acaba? yakıtı nasıl

Klima açtığımızda nekadar yakıyor 30 km de 1 litlere yaktığını söylüyorlar bu nekadar doğru..

ş,içi 100km de kullanıma göre 7-7,5 lt 100 km yakar bende 2005 model var bu civarda yakıyor
  • Aracım 2005 getz 135 binde.

Bakımını iyi yaparsan ufak defek parça değişimleri ile 500 bin görürsün.
  • İyi bakim ile kaliteli yag ve filtreler ki yakit filtresine dikkat ediniz,turbo bakimi gecikmeden yapilarak,kaliteli yakitla 500.000 km oldukca rahat yapilir.
  • araca adam gibi bakarsan , değişmesi gereken aksamları zamanında değiştirirsen araç çürüyene kadar binersin. bak sana km bile vermedim. 80 model dizel benzinli araç dolu etraf. tabiki km arttıkca bakım masrafı artacaktır. ama motor öle 200.000 km 300.000 km tükenecek ürün değil.bizde var sadece 100.000 km takıntısı falan . bence kasıtlı yapılıyor. adam 3 yıllık aracını 100.000 km ye geldi diye satıyor. halbuki yıllarca binebilecek iken insanları aracı satması gerektiğine inandırıyorlar.
  • Diesel motorların ömrü, benzinli motorlara göre çok daha fazla. Sadece bakımında titizlik ister. Eğer temiz ve kaliteli yağ ile motoru sıkıştırmadan kullanırsanız 400.000 km. yapması normaldir. 500.000 km ve üzerini konuşalım.
  • Bi kaç ilavede ben yapayım, motoru en çok hırpalayan etken ilk çalıştırmadır zira motor yağı karter'e çökmüş ve motor yağsız vaziyetdedir bu nedenle marşa bastığınızda segmanlar silindirleri kazır ta'ki yağ pompası yağı en ücra köşelere basana kadar işte bu esnada motora yüklenmediğiniz müddetce motoru korumuş olursunuz bu da size motorunuzun daha uzun ömürlü olması şeklinde geri döner gelelim dizel motor benzinliye göre neden daha çok km yapar zira motorinin içindeki yağ oranı benzine göre daha fazladır dolayısıyla yağlama başlamadan evvel silindirlere püskürtülen yakıtın içindeki yağ bir nebze de olsa motoru korur zaten benzine yağ katılmasının sebebi de budur LPG'li araçları özellikle soğuk havalar da ilk benzinle çalıştırılmasının ana sebebi de yine budur zira LPG kuru bir yakıttır ve ilk çalıştırmada motoru koruyamaz ancak günümüz dizel motorları düşük hacimli olup aşırı besleme yani turbo desteğiyle çalıştırılmaktadır dolayısıyla gaz pedalına aşırı yüklenmek de dizel motorun ömründen yer...bütün bu bilgiler altında 1.5 litre bir dizel motor ile yaklaşık 400 - 500 bin km yapılabilir tabi bakımları aksatılmamak kaydıyla, bu arada çok önemli bir not dizel motorlar hava ağırlıklı çalıştığı için hava filitreleri çok önemli rol oynar ve sık sık değiştirilmeleri gerekmektedir silindirlere alınacak bir toz zerrersi bile silindirleri çizip motorun harap olmasına yeter ayrıca dizel motor sıcağı sever soğuk motor hem performansı düşürür hem aşırı yakıt tüketimine sebep olur bu durum sık sık kontak kapatıp açma durumunda da geçerlidir...

• Bakımı yerinde ve zamanında yaptırdığın, etini sütünü suyunu ihmal etmediğin sürece şu an üretilen araçların %90 nının 300k yı rahat göreceğine eminim. Kaç tane taksiye bindim 400k üstü rektifiye görmemiş 1 ya da 2 kez turbosu değişmiş ( o da kullanım hatası) 1 dizel 1 benzinli era vardı bunların içinde.
  • Öncelikle büyük hacimli yük yada yolcu nakil vasıtalarıyla normal binek araçları bir tutmamak gerekir. Şehirler arası otobüs, tır, kamyon gibi araçları tanıyanlar bilir ki bu araçları motorları çok fazla devir yapmadan tam güce erişir ve genelde 1.500-2000 devirde vites geçişleri göstergedede üretici firma tarafından desteklenir. Akabininde bu yüzden o bahsedilen motorlar 1 milyon km yapmasına büyük nedendir.

Küçük hacimli turbo şarjlı dizellerde ise bu durumu kendimize örnek alabilirizde ; Bakımları zamanında yapıp ilk çalıştırma, stop ederken ki kaidelere uyduğunuzda sorun olmaz. He unutmadan normal şartlarda hava filtresini 5000 km'de bir değiştirilirse buda birçok etken için iyi bir sonuç verir.

Olaya genel olarak baktığımızda aşağı yukarı birçok benzinli motor uzun km'ler sorunsuz gider. Asıl marifer dizel motordadır. VGT motorlarda Uygun kullanımda 400-500 bin km'den önce motora el dahi sürülmez.

Eski 3 silindirli İstanbul ticari taksilerinde el sürülmeden 280 bin km'de bir kaç tane görmüştüm :)

• konuyu zevkle okudum :)
  • aynen bende zevkle okudum ancak konunun devamı gelse daha iyi olur...
  • Ne yaptınız arkadaşlar. İnsan gibi kullanırsanız, motoru çok sıkıştırmazsanız ve bakımları tam zamanında yaptırırsanız, ortalama 600.000 - 1.000.000 Km yol yapar

Ama çok zorla ve bakımlarını doğru düzgün yapma, 200.000'de bile gidebilir
  • aracın fazla km yapması bakımlarına dikkat edilmesi dışında kullanım şekli ve kullanım yeri de önemlidir.
    aracı dağda bayırda kullanırsanız motor ömrü azalır, ama sürekli asfalt yolda çalışan araç pekte yorulmayacağından motor ömrü de uzamış olur.
    ilk çalıştırma ve aracı kapatmada da dikkatli olunursa 500 bin km yi aracın geçmemesi için hiç bir sebep yok. kullanıcı ve kullanım koşulları çok önemli.

aklıma gelmişken bir örnek vereyim Konya ya gezmeye gitmiştim bizi karşılayan arkadaşta 82 model ford bir araba vardı ve zerre hasar görmemiş ve ilk motoru vardı km si ise 2. tura dönmüştü.

saygılar..
  • 200bin km de 1.5 crdi vgt 110 luk nelere dikkat etmek lazım satın alırken motoruna nasıl bakılmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.