Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
132.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba aracınız iyi yakıyormus benzinlede. benimki 300-350 arası yakıyordu. Lpg'dede BRC tercih ettim. 3 kere 20 tl bir kere 50 tl lik gaz aldım.
    1.) 20 TL=125 km BP ~0.170
    2.) 20 TL=115 km BP-baska sube~0.180
    3.) 50 TL=260 km ~0.190
    4.) 20 TL=100 km ipragaz ~0.200 tl (arac 4 kişi klma acık)
    bu artış normal mi acaba diger kullanıclarda nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsaros -- 16 Temmuz 2009; 0:34:06 >
  • herkesin yakıt tüketimleri çok düşük galiba kimse yazmıyor
  • samsaros lpg'nin litresini ne kadara alıyorsun.
  • yeni tatilden döndüm. dönüş yolundaki yakıtı paylaşayım. çanakkale bayramiç'ten gelibolu şehitlik ve istanbul il sınırına kadar 60 TL lik lpg ile geldim. Lt'si 1,70 veya 1.69 du. 435 km yol yaptım. yolun yarısına kadar klima acıktı. arabada ben hariç 1,5 kişi vardı. bavullarda vardı. 0,137 yaktı gibi gözüküyor şaşırdım doğrusu. tatile cıkarkende 0,200 civarı yakmıştı. sanırım tatile cıkarken aldığım lpg de sorun vardı.
  • otomatik getzler hoşuma gitmeye başladı.
    acaba biraz fazla yaksa ama buna rağmen sürüş zevki veren bir otomatik vites hiç fena olmaz diye düşünüyorum.
    Aslında debriyaja basmaktan sıkıldığımı fark ettim.
  • arkadaşlar be geçen hafta romano taktırdım ama şu an 0.20krş yakıyor gazda.Servise sordum alışma sürsi var alışana kadar biraz fazla kayar dediler .normali 0.16 krş dyorlar bikgiis olan var mı acaba
  • Yakıt tüketimi değeri veren arkadaşlar LPG'nin litre fiyatını yazarsa daha iyi olur.Çünki şehirler arası litre fiyatları bariz fark gösteriyor.
    Mesela Ankarada 1,41TL olan litre fiyatı Sivasta 1,78TL
  • 3 gün önce bende lpg li oldum , atiker marka taktırdım şimdilik çok memnunum . bu güne kadar boşa fazladan benzine parçalanmışız , bagaj hiç kalmadı stepneyi koyunca ama olsun değer . performans olarak fark yok . tahminimce dizelden bile daha az maliyeti var .
  • Tüketim değerleri bekliyoruz..
    hayırlı olsun atiker'i ne kadara taktırdınız..
  • 990 tl 10 taksit , tüketim değerlerine gelince montajdan sonra 30 tl lik koydum 150 km oldu tamamen bitene kadar gidicem bakalım . kesinlikle çok az yakıyor
  • arkadaşlar simit depo kullananlar için soruyorum kaç lt lik depo koydurdunuz ? dün sızdırnazlık raporu almaya gittim kontrol yapan işi büyük depo koymuşlar arkaya 10 cm den yakın olmuş falan dedi ama onayda verdi (43 lt lik benim depo ). ilerideki sızdırmazlık raporlarında sorun olurmu merak ettim . cevaplar için teşekkürler .
  • güncel....
  • slm arkadaşlar herkesin mubarek ramazan bayramını kutlarım;
    benım sizden ricam öğrenmek istediğim bu konuda baya internet sayfalrında forumlarda gezdıgım konu 1.4 otmtık getzım var 2009 model araç guzel sehır içi kıvrak aam çok yakıyor ve hyundaiye ısnamadıgım bır sebep oluyor ve on takımlardan lak lak ses gelıyor bılhasa kalıbrelrden ben trabzondayım ve burları arnavut kaldırım acaba o yuzden mı dersını zarkadslar?asfaltta sorun yok gıbı ama taşta giderken kafayı takmış durumdayım...arcım 8bın km de sehır içi 0.31 krş yakıyor km de bu bana baya çok gelıyor 2.5forddan bıle daha fazla:D sızın araçlarınıda nekadr yakıyor ve getze lpg kıtı taktıran arkadslar bılhassa otomtık ler etaktıranalr lpgnın artıları eksılerı performnsları ve yakıt degerlerını yazarlarsalar çoook sevınırım.. saygılarımla...
  • Herkese merhaba
    Genel bilgiler : 37 yaş - ilk araba - Siyah Getz 2007 - 1,4 Doch benzinli - 26 bin KM - İst Anadolu yakası

Araba teknik detayları hak fazla bilgim yok bugune kadar hep estetikleriyle ve genel özelikleriye bilgim oldu
    Artık aylık getz sahibiz ve kullanıyoruz.

Lpg niyetim var sorularıma cevap bulabilirsem ne mutlu bana
    Umarım saçma soru sormamışımdır? :)

1_ LPG tek başına kullanılamıyor galiba doğru mu?
    2_ LPG minimum % kaç tasarruf sağlar?
    3_ Getzin bagajı küçük, tüpü de küçük takılabiliyor mu?
    4_ LPG sistemin periyodik veya herhangi bir bakımı oluyor mu?
    5_ LPG takılınca tüp veya benzinden biri bitince kaç km daha yol gidiliyor?
    6_ LPG sistemi arabanın iç döşeme ve dizaynında bozulma yapıyor mu?
    7_ LPG sistemlerin sony veya poiner gibi kemik markaları varmı?
    8_ LPG sistem ruhsata işletmek mecburi mi?
    9_ LPG sistem muayenelerde sorun çıkartıyor mu?
    10_İlerde kullanmak istemezsek sökmesi kolay mıdır?
    11_ LPG sistemin arıza yapma ihhtimali veya sıklığı nedir?
    12_ LPG sistem hangi durumlarda sağlıklı çalışmaz verim alınmaz?
    13_ LPG sistemde motor performansında hissedilir derecede kayıp oluyor mu?

Aklım geldikçe buraya yazmaya devam edeceğim..
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 7 Ekim 2009; 1:49:20 >

• merhaba

sorularına kendimce cevap vermek istiyorum umarım yardımcı olurum

1 - LPG tek başına kullanılmıyor , araç ilk çalışmada benzinle gerekli motor ısısına gelince otomatik olarak lpg ye geçiyor

2- aracın benzinde ne yakıyorsa % 40 tasarruf sağlarsın

3- ben stepne yarine 43 lt lik depo taktırdım stepne bagajda duruyor ( biraz eğik tam tabana oturmuyor ama )

4- 10 000 kmde bir gaz filtresi değişiyor diye biliyorum

5- öncelikle lpg ile yol alıcağını düşünürsek lpg bitince depondaki benzin kadar menzilin olur :)

6- sadece gösterge yeri için deliyorlar başka gözüken bir yer yok

7- işleyiş olarak birbirinden çok fazla üstünlükleri yok sanırım , montaj ve taktırdığın yerin montajdan sonraki tutumu çok önemli . sonuç olarak motora sonradan revizyon yapılıyor , orjinalin dışına çıkılıyor sorun çıkarması normal diyorum . servisin iyi olursa problemleri çabuk etkili çözer . ben şafak otogaz a taktırdım atiker marka esentepede yeri çok memnun kaldım .

8- montaj yaptırdıktan sonra 1 ay içinde muayene ve ruhsata işletmek mecburi

9 - gaz sızdırmazlık raporu alıp muayeneye gittiğin için bir sorun olmaz

10- gaza bulaştınmı bir daha çıkamazsın gaz muhabbetinden :)

11-7 inci cevapta yazdığım gibi iyi montaj yapılırsa usta adamlarsa uğramazsın taktırdığın yere

12- çok kısa mesafe kullanırsan belki çok avantajlı sayılmaz belki

13 -% 2,5 performans kaybı olduğu söylenir bencede o kadardır , hissedilir derecede değil yani

ben 2 ay önce taktırdım çok memnunum , benzinle gitmeye korkar oldum en son 60tl lik gaz ile 460 km yaptım uzun yolda daha ne olsun 130 kr yapıyor % 85 uzun yol .

• Bende de 2006 model otm.Getz var. Yazın BRC taktırmayı düşünüyorum.
  • ya ben cok km. yapmiyorum ama 3.40 a da benzin olmazki kardesim biz de memur adamiz araba aldik süs gibi bakiyoruz sanirim ben de lpg ye gececem
  • Sayfadaki ilk mesaj da bana ait
    LPG taktıralı 1.5 sene oldu şu ana kadar sorun yaşamadım sayılır, ilk başlarda ayarsızken yanan arıza lambası hariç.
    Şu anki değerlerim:
    Getz 2005 GLS
    Kit: Atiker
    Depo: Simit 32LT
    Menzil:
    Ş.içi: 345-365 km arası
    Ş.arası: 465-480 km arası
  • selam arkadaşlar
    ben de yeni getz aldım daha 0km..
    araç kmde benzinle 23 ykr yakıyordu. 800kmde LPG taktırdım zavoli marka.
    fakat tam depo gaz ile 250km ancak gidebildim. hesapladığımda 17ykr yakıyor. bu bana çok fazla geldi. normal değer 13ykr civavrı olmalı sanki.

genelde bağcılar-tuzla arası otobanda gidiyorum. sizce bu değerler nasıl? bir yanlışlık var gibi geldi bana. düzeltmek için ne yapılabilir sizce, serviste lpg ayarı mı çektirmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgattt -- 14 Kasım 2009; 16:32:43 >
  • selam arkadaslar,
    lpg de hangi motor yağını kullanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.