getz: yakıt tüketimi 3.7 90 sabit corsa: yakıt tüketimi 3.8 90 sabit
getz: maksimum hız 170 corsa: 165
getz: 0-100 hızlanma 13.9 corsa: 14,5
donanım: corsa manuel getz manuel sanzıman
imobilizer: getz corsa
getz tek yastık corsa 2 yastık (corsa üstün!)
abs: getz corsa
eps direksiyon: getz corsa
getz manuel klima corsa: manuel klima
elektirikli camlar: corsa ön 2 cam
getz 4 cam
getz merkezi kilit corsa: uzaktan kumandalı merkezi kilit (corsa üstün)
cd-mp3 çalar: getz standart corsa 520.000 fark
metalik renk: getz standart corsa 540.000 fark
frenler: getz ön arka disk satandart
corsa ön disk, arka kampana
agırlık: corsa 1060 kg.
getz 1198 kg.
degerlendirme: uzaktan kilit ve çift hava yastıgı corsa için avantaj. bunun dışında zaten metalik renk istemiyorum, radyo-cd mp3 çalar istemiyorum diyebilirsiniz...
getz daha agır, ama kaportası çok ince... güvenlik kafesi oldukça sağlam. corsadan daha hacimli ve tartışmasız daha yüksek performanlı bir motoru var. Azıcık daha az yakıyor. getzin daha agır kasası daha çabuk duruyor 39 metre 100 km.
metalik boya ve teyp almazsanız 2.200 fark var, alırsanız 3.200 fark var aralarında (4 diye abartmışım özür dilerim)
bazı cinsler diyebilir ki ama corsanın motoru daha küçük oldugunu için daha az performanlı normaldir... kardeşim siz niye o zaman daha çok para veriyorsunuz daha düşük performanslı motora! daha iyisini almak varken. corsanın motor hacminden dolayı az da olsa vergi avantajı var.
ikinci karşışaltırma : getz dizel 4 hv yastık sunroof ile corsa enjoy. 26.500 e alınan getz ile indirimli fiyat 28.700 28 e alınır diyelim corsa
donanım hemen hiç yok! ikisinde de bilgisayar, 4 yastık, ısıtmalı ayna,uzaktan kumanda vs herşey aynı
farklı olanlar: getz 4 cam, corsa 2 cam, getz ön arka disk, corsa arka kampana getz açıkladıgımız daha iyi motor, corsa daha az performanlı motor getz ön sis farları, corsa da opsiyonel parayla! :) getz sunroof, corsa opsiyonel parayla!
gelelim fiyata 26.500 e 28.000 arada 1,5 fark var. abarttıgımız kadar değilmiş haklısınız. metalik boya- cdmp3 çalar sunroof isterseniz 2 milyar daha ekliyorsunuz 3,5 milyar fark oluyo altı üstü
değerlendirme: mitsubishi colt ncap tan 5 yıldız sahibi motorunun torku ve gücü daha yüksek, biraz pahalı ama gider onu alırım param varsa.... ama corsa ile getz dediniz mi tartışmasız getz ağır basıyor... corsada ot bok opsiyon esktra para! en önemli parçaysa motor! getzin motoru daha az yaktıgı halde daha yüksek performans veriyor...
tercih sizin! istediğinizi alın... ben markası opel diye corsaya para vermem! veren verir....
ama arkadaşlar kalkıpta corsa daha donanımlı fiyat farkı o yüzden diye atıp tutmasın!!! bana inanmıyorsa girsin sitelerine kendi incelesin yazsın bir yanlışımız varsa!
Bırakın da millet istediği başlığı açsın, yok getz ile ilgili başka başlıklar var neden yenisi açılıyor. Adam yeni araba almış örneğin paylaşmak istiyor ve yeni başlık açıyor. bundan daha güzel ne olabilir ki? Zaten spor ve bu bölüme 5-10 kişi anca giriyor. Onlara da yazma hakkı tanımayalım hatta küstürelim.
Bak arkadaşım sana kısaca yukarıda şunu dedim, Getz CRDİ'nin tam donanımlısını almak yerine 1.350 YTL ekleyip Corsa'nın eşdeğer donanım seviyesi olan Njoy'u almak daha mantıklıdır dedim, Getz'in full donanımı corsa'nın cosmosuyla aynı olcak diye bir şey yok. Corsa'nın baz donanımından da bahsetmedim. Yani aradaki fark taş çatlasa 1.5-2 milyar oynuyor. Eh kusra bakma ama 27 milyarı verebildikten sonra max. 2 milyar daha çıkar diye düşünüyorum, yani Getz kesinlikle halk otomobili, corsa da züppe otomobili değil, corsa'nın motoru daha az yakıyor ve de ödüllü bir motor, bildiğin üzere.
Corsa'ya markası opel diye ek para vermem demişsin ama opel türkiyede daha yeni kriz atlattı sayılır, fabrikalarını kapattı (Türkiye'deki dahil:'( ), şirket küçülme kararı aldı, satışları epey düşmüştü bir kaç yıl önce, yeni Vectra'yla toparladılar, ardından Corsa makyajı, Signum, ve Astra.. Şimdiyse çok kaliteli otomobiller üretiyorlar, valla Getz'e de bindim, Corsa'ya da, babamla beraber test sürüşü yaptık, Getz'den iğrendi peder. Corsa'ya da çok ufak dedi (kendisi 110kg, 1.85boy) ama kalitesini ve işçiliğini de çok methetti. donanımları hem internetten hem bayiiden karşılaştırdık, Getz alınca müthiş bir kara geçtiğini sananlar yanılır, bir kez daha uzun uzun yazma ihtiyacı duymuyorum ama tamamen doğruları söylüyorum, sizin gibi sıkış yapmıyorum, neymiş en az yakanıymış.. testlerler belirtilmişmiş..
ya sen git daha çok para ver... daha boktan bi motor al... daha az donanım al...
ulan 2,3 milyar fazla verdikten sonra 1 daha koyar mitsubishi colt alırım dizel... ne yapayım senin salak corsanı ya
adama rakamla veriyoruz farkları hala garip garip konuşuyo...
getz corsaya 5 basar!!! bu kadar açık
herif gelmiş benim toplama 3 ghz 1 gb ram makinamı negenmiyo... 25 liraya aldım diye gidiyo markası var diye 2.4 ghz 512 ram casper marka makine alıyo 30 liraya...
ha yok mu casperın 1 gb ram üstüne de fazladan tv kartı olan makinesi! var tabi ama 35 lira o da... ayrıca motor değişmiyor... işlemci hep 2.4 ghz!!! ben niye gidip corsa alayım ya salak mıyım!!! fazla para vereceksem birsürü güzel dizel var... colt alırım cerato alırım varsa param focus alırım.... corsa almak salaklığın daniskası!
anlamayan adam mantıgı bu ya! git sen ne halt edersen et... aklı olan aklıyla alır...
Çok anladığın ortada ya.. "daha moktan" motor, kendi kategorisinde ödül aldı diyorum, ya onu bırak o 1.3 motorun olduğu Punto, Corsa, Astra hep övgü aldı, az yakıyor, özellike corsa ve puntoda gayet sağlam performans veriyor (e yarış arabası da değil bunlar ayrı konu) Ben sana rakamlar + donanımlar verdim ya.. Getz corsaya 5 basar gibi bir tabirle de seviyeni belli ediyorsun, benim oyuncağım seninkini döver hesabı. Burda gayet ciddiyim ben şahsen, bilgisayardan anlamam o yüzden casper ın şusunun fiyatı ne kadar beni alakadar etmez, ama bir o kadar da otomobillerden anlarım, hala aynı şeyleri dönüp dönüp tekrarlıyorsun, fazla para falan. Çok mu fakirdin de 27 milyarlık araba aldın, 1-2 milyar daha ekleyip corsa alan zengin mi oluyor yani? bu mudur?
quote:
Orjinalden alıntı: Janjan
quote:
Orjinalden alıntı: ulask
ya beyler fiyat donanım olarak en uygun araba hyundai getz az parası olana.... piyasadaki en az yakan dizel!!!
iyi de araba donanımı güzel...
bunu diyoruz... alıp corsa ile karşılaştırdıgın zaman corsadan çok üstün ve ucuz...
mesela kia cerato dizel'in motoru var, mitsubişi colt'un dizeli var.... bunların motorları azıcık daha fazla yakıyo ama getz den çok daha yüksek performanlı motorlar....
ben demiyorum ki onlarda iş yok, en iyisi getz diye!
param olsa biraz daha fazla verir colt alırım cerato alırım daha yüksek performans için...
ama iş opel corsaya gelince... corsada bi bok yok herşey opsiyon 4-5 milyar daha pahalı üstelik...
getz
test değerleri ile en az yakan! polo ile birlikte en kısa mesefede duran! abs ön arka disk klima, genişce hacimli güzel bir araba! 26.500 verene 4 hava yastıgı ve sunroof lu modeli olan diğer saydıklarım alt modelde de var opsiyonları ekleyince fiyatı palio multijet ile aynı olan ama motor hacmi dolayısıyla vergisi paliodan yüksek, bakımı da biraz daha yüksek paliodan
güzel bir araba!
kimse en iyi araba getz demiyo...
ama fiyat/performans/donanım olarak piyasanın en iyisi...
bazı arkadaşlar illa yerin dibine sokmaya kalkıyorlar... yada dalga geçiyorlar akıllarınca s 80 le karşılaştırıp
biz hyundai ile anlaşmamız oldugundan değil, en iyisi en uygunu nedir araştırdık o yüzden getz aldık! beklediğimiz gibi de çıktı şimdilik, bir sorun yok... ve bu begenimizi aktarıyoruz
sorunları payalaşıyoruz... ilk kalkışta 1. viteste yavaş kalıyo filan diyoruz...
ben bu kadar sen bu kadar yakmışsın vs....
az parası olan en iyi araba getz dir! para vardı da mı 4 çeker 2 kusur litrelik benzinli turbolu araba almadık!!
Artık sallamaya başladın sen, test verilerini incele demişsin bakıyoruz işte 1.5crdi 5.2 yakıyor denmiş, aynı sitede corsa cdti 4.8 yakıyor gözüküyor, renault motoru 4.9 gözüküyor, Ayrıca tutup da getz'i maddi imkanımız yetmedi diye aldık da demeyin, 26-27 verebilen insanların çoğu 30-31 de verebilir. Aradaki farkı işçilik-kalite'ye bağlıyorum, kesinlikle opel amblemine değil! Donanım zengin ama neye göre? Adam sana her şeyi opsiyon sunuyor demişsin de arkadaş kusra bakma xenon far da standart olmayıversin.. Getz'de çift optik far bile yok. 4 havayastığı ve sunroof da donanımdan sayılmaz.. Sunroof opsiyonel corsada ki gayet mantıklı herkes öyle isteyecek diye bir şey yok. 4 havayastığı zaten 27-28'lik corsalarda da vardır.
Al örnek sana: Corsa 1.3cdti enjoy donanım (baz değil dikkat) 28.700 YTL
Opsiyonlara gelince:
-Easytronic şanzıman (gayet doğal) -Sunroof (aynı şekilde doğal) -Metalik renk (doğal) -Spor paket var bir de onun ne olduğunu bilmiyorum.
1.3cdti cosmo alırsan 31.266 YTL ödüyorsun ve spor paket hariç yukardaki opsiyonların hepsi mevcut, bir de xenon paket var opsiyon olarak, Cosmo'nun donanım seviyesi getz'in her modelinden çok daha yüksek emin olabilirsiniz sunroof hariç.
Şimdi burdaki karşılaştırmaya göre ödül almış, kalitesini kanıtlamış düşük hacimli ama yüksek performanslı Corsa 1.3cdti almak daha mantıklı bence, baz donanım da 26.718, onu karşılaştırmaya katmadım bile..
Getz 1.5crdi 4 havayastık, manuel klima, abs, sunroof = 27.350 YTL, senin dediğine göre 4-5 milyar daha pahalı. Ortasını aldık 4.500 ekledik 31.850 etti= Cosmo + 600ytl, sen full donanım corsayla karşılaştırmaya kalkarsa böyle olur...
Şimdi, Getz'e göre kıyaslama yaptığım Njoy donanımlı 28.700 YTL'lik Corsa'da:
- ABS -4 airbag -hıza duyarlı direksiyon -Deri direksiyon simidi -Dijital bilgi ekranı (saat, dış ısı, tarih, radyo) -Direksiyondan kumandalı cd-mp3 çalar -klima -elektrik kumandalı ısıtmalı aynalar -gövde rengi tamponlar kapı kolları ve aynalar,
standart.. Aradaki fark 1.350 YTL, Cosmo'da ise bunlara ek olarak:
-Perde havayastıkları -ışığa duyarlı iç dikiz aynası -tam otomatik klima -aluminyum jantlar -ısı yalıtımlı ön cam -sis farları -yağmur sensörü vs. var, cruise-control, xenon far, easytronic şanzıman, metalik boya, sunroof opsiyonel.
Getz'in avantajı nedir şimdi?
Altına imza atarım... Tartışmıcam ben kimseyle artık, donanım diyince ABS anlayan larla tartışmam hiç boşuna... Şu Corsaya bak keşke Cosmo alsam bende
quote:
Orjinalden alıntı: Janjan
Çok anladığın ortada ya.. "daha moktan" motor, kendi kategorisinde ödül aldı diyorum, ya onu bırak o 1.3 motorun olduğu Punto, Corsa, Astra hep övgü aldı, az yakıyor, özellike corsa ve puntoda gayet sağlam performans veriyor (e yarış arabası da değil bunlar ayrı konu) Ben sana rakamlar + donanımlar verdim ya.. Getz corsaya 5 basar gibi bir tabirle de seviyeni belli ediyorsun, benim oyuncağım seninkini döver hesabı. Burda gayet ciddiyim ben şahsen, bilgisayardan anlamam o yüzden casper ın şusunun fiyatı ne kadar beni alakadar etmez, ama bir o kadar da otomobillerden anlarım, hala aynı şeyleri dönüp dönüp tekrarlıyorsun, fazla para falan. Çok mu fakirdin de 27 milyarlık araba aldın, 1-2 milyar daha ekleyip corsa alan zengin mi oluyor yani? bu mudur?
Hocam karşılaştırdıkları arabalar hakkında zerre kadar bilgileri yok hayatında Corsaya binmemiş adam yorum yapıyor.Dünyayı Getz in içinden gördükleri için vizyon darlığından böyle uyduruklar, yok motoru en az yakamış , sınıfının çok çok üstündeymiş falan. Cennet görmeyen adam dünyayı cennet sanır tabi... Dünyanın en iyi seçilen motor ama hayatında duymamıştır ki sallıyor işte kafadan boşver sen
getz deki 1.3motor eğer accentteki aynı motorsa o motor seri tepkiler verebilen bir motor ama kasa değişince ne olur bilemem ben uzakdoğu olduğu için getz i seçerdim nedense almanlara bi türlü ısınamıyorum...
tabiiki Corsa derim..
daha karizma tasarım..
daha ekonomik motor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme