böyle futbolcular hayatlarının sonuna kadar oynamalı..
Onu kelimeler ile ifade edemiyorum
Hagi gibi oyuncu gelmedi bu zamana kadar ülkemize gelmedi
quote:
Orjinalden alıntı: sirrus
Hagi gibi oyuncu gelmedi bu zamana kadar ülkemize gelmedi
gelmedi gelmez
quote:
Orjinalden alıntı: ırısh setter
Allah'tan fenerde oynamadı da bizde hayranı olduk....
hagi yi anlatmaya kelimeler yetmez ama asasmaz arkadaşım çok güzel bir çalışma olmuş tebrikler...
quote:
Orjinalden alıntı: asasmaz
Gheorghe Hagi (d. 5 Şubat 1965), Rumen teknik direktör ve eski futbolcu. Karpatların Maradonası olarak bilinir. Romanya Millî Futbol Takımı formasını 125 kere giymiş ve 35 gol atmıştır. Aktif futbol yaşamamını noktaladıktan sonra bir süre ülkesinde daha sonra ise Bursaspor ve Galatasaray'da teknik direktörlük yaptı. Ayrıca Galatasaray'da da oynadı ve Türkiye'de gelmiş geçmiş en iyi 5 oyuncu arasına girdi.
Başarıları
Kulüp o Avrupa Süper Kupa (1987, 2000) o UEFA Kupası (2000) o Romanya Ligi Şampiyonluğu (1987, 1988, 1990) o Romanya Kupası (1987, 1989) o Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu (1997, 1998, 1999, 2000) o Türkiye Kupası (1999, 2000) o Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası (1997) Milli o 1984 Avrupa Şampiyonası (Fransa) o 1990 Dünya Kupası (İtalya ) o 1994 Dünya Kupası (ABD) o 1996 Avrupa Şampiyonası (İngiltere) o 1998 Dünya Kupası (Fransa) o 2000 Avrupa Şampiyonası (Hollanda-Belçika) Bireysel o 1985 Romanya'da Yılın Futbolcusu o 1986 Romanya Ligi Gol Kralı o 2000 Romanya'da Yılın Futbolcusu Futbolcu olarak o 1982 - 1983 Farul Köstence (18 maç 17 gol) o 1983 - 1986 Sportul Studentesc (108 maç 58 gol) o 1986 - 1990 Steaua Bükreş (97 maç 76 gol) o 1990 - 1992 Real Madrid (64 maç 19 gol) o 1992 - 1994 Brescia (60 maç 14 gol) o 1994 - 1996 Barcelona (36 maç 7 gol) o 1996 - 2001 Galatasaray Spor Kulübü (167 maç 78 gol)
Teknik Direktör olarak o 2001 Romanya Milli Takımı o 2003 Bursaspor Futbol Kulübü o 2004 - 2005 Galatasaray Spor Kulübü
seyretmekten haz duyduğum ender futbolculardandi.bizlere onu seyretme fırsatı veren herkese teşekkür ederim.
WE LOVE YOU HAGİ
quote:
Orijinalden alıntı: CelLaTh
böyle futbolcular hayatlarının sonuna kadar oynamalı..
Aynen katılıyorum. Sahada dolansa bile yeterdi
5 yıldır bu anı bekliyordum
Onun gibisi 1 daha gelmedi bu ülkeye I LOVE YOU HAGİ
Ortamı germek amacıyla söylemiyorum ama biri gelip alexin istatistikleri daha iyi diyecek
Tek kral...
quote:
Orijinalden alıntı: asdwad91
Ortamı germek amacıyla söylemiyorum ama biri gelip alexin istatistikleri daha iyi diyecek
Güler geçeriz , tartısma cıksın diye acılmamıs zaten bu konu .
quote:
Orijinalden alıntı: ***imp***
Golün komutanlığı için,yüreğinin eri olur Hayallerine uzanıp,imkansıza kavuşur Emeğin karşısında hep saygı ile durur Olmazlar,onun alfaBesinde yoktur Resitalleri Bir ritüel'e dönüşür Gerçeklerle yüzyüze görüşür Hazıra konmada asla gözü yoktur Engelleri aşmada rolü çoktur
Hatıralardan Bir alBüm yaptı Bizlere Ali sami yen'de Bağlandı sarı kırmızı renklere GaliBiyetin adresi,gözlerinden gönüllere Içimizdeki futBol canBazını gösterdin tüm herkese
valla imzanı okudum hakkatten harika
hoksi
kullanıcısına yanıt
Çok sağol ;)
2012 nin alıntısına yeni cevap veriyorum
Bir daha gelmez böyle oyuncu. Haginin izlettiği futbolu ne ronaldo ne messi izlettiriyor şu an
quote:
Orijinalden alıntı: Paco de Lucia
Bir daha gelmez böyle oyuncu. Haginin izlettiği futbolu ne ronaldo ne messi izlettiriyor şu an
quote:
Orijinalden alıntı: Paco de Lucia
çok net.. !
Galatasaray
Hagi, transferi Türk basınında ciddi eleştiriler aldı ve Hagi'nin yaşının 31 değil 35 olduğu iddia edildi ancak Hagi eleştirilere sahada karşılık vereceğini söyledi ve Galatasaray'daki ilk üç lig maçında galibiyeti getiren golleri atarak onu eleştirenleri susturdu. Daha sonraki yıllarda ise, Hagi takımda gizli lider oldu takıma kazandırdığı kupaların yanı sıra oynadığı 132 maçta 110 gol attı ve attırdı (59 gol, 51 asist).
Galatasaray'da 5 sezon forma giyen Karpatların Maradonası'nın kariyerinde en çok forma giydiği takım Galatasaray oldu. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Ünlü "10 numara", çektiği sert, isabetli şutları ve frikikten attığı gollerle Galatasaray seyircisini unutulmazları arasına girmeyi başarmıştır. Attığı goller sonrasında Galatasaray tribünleri I Love You Hagi şeklinde tezahürat yaparak Hagi'ye olan sevgilerini gösterdiler.