< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
GHOST OF TSUSHIMA | PS EXCLUSIVE | TÜRKÇE | ANA KONU (254. sayfa)
-
-
Ben de pek sevmem bu şekilde multiplayer online modları. :)
Plus katalogtaki versiyonu indiriyorum umarım tüm dlcler de dahildir içinde.
Psnprofilesta rehbere baktım, 4 rol için 20 level kupası var yazdığınız gibi. O yine yapılır görevlerle ama bir de gold final survivallar var.
siz solo mu yaptınız yoksa rastgele oyuncularla mı?
-
3 baskın bölümünü tamamla kupası var onun için beni bul yardımcı oluruz hocam. 4 kişilik raid görevlerini yapmanı istiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam dediklerinize aslında katılıyorum ben de, özellikle animasyon konusunda. Kıyas olarak ilerleyince benimde RDR 2'den sonra hiç bir oyuna şans vermemem gerekiyor. Bu gibi durumlar özellikle "daha iyisini yakın zamanda oynamışsanız" olur.
Bence çok çiğ bir oyun değil ama başyapıtların yanında sönük kalıyor tabiki teknik anlamda.
-
Days gone'u bundan net daha çok beğendim mesela rla, temadan bağımsız, oyunun içine çok daha kolay giriyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
🗒️Bugün PS4 ve PS5 konsolları için Ghost of Tsushima Director's Cut'a bir güncelleme yayınlıyoruz.
2.24 Yaması, Legends'ın çapraz oyununa yönelik güncellemeler içeriyor. Yayınlandıktan kısa bir süre sonra PC ve konsollar arasında eşleştirme etkinleştirilecek!
Orada iyi eğlenceler, Hayaletler!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ghost of Tsushima'yı 57 saatte, hard'da, Iki Island DLC'siyle birlikte ve yapılabilecek her şeyi tamamlayıp tüm haritaları sıfırlayarak, Japonca dublaj-Türkçe altyazı ile bitirdim. Genel olarak keyifli bir tecrübe olduğunu ve zevk alarak oynadığımı belirtmeliyim. Ancak bazı yorumlarda gördüğüm ''enfes, müthiş, kusursuz'' gibi yorumlara da katılamayacağım. GoT maalesef ki önemli eksikleri de bulunan, kusursuz olmaktan uzak bir yapım. Ben okuduğum yorumlardan sonra oyunun GOW, TLOU, Uncharted klasmanında bir Sony oyunu olacağını düşünmüştüm fakat daha çok Days Gone, Horizon Zero Dawn, Infamous çapında diyebilirim. Neyse çok uzatmadan geçelim oyunun artı ve eksilerine :
++ Görsellik etkileyici. Kaliteli ışıklandırma ve göz alıcı bir renk paleti; harika sanat tasarımlarıyla birleşince ortaya seyretmesi inanılmaz keyifli anlar çıkmış. Oyunlarda öyle SS alan biri değilim ama GoT'da pek çok anda bunu yapmayı düşünmedim değil
++ Optimizasyon, eksilerde bahsedeceğim bi durum dışında son derece başarılı. Uzun zamandır DLSS açmadan 1440p'de Ultra ayarlarda 80-90 fps'lerin altına düşmeyen güncel bir oyuna denk gelmemiştim
++ Yaratılan atmosfer, ortamlar göz alıcı
++ Combat dinamikleri kusursuza yakın olmuş. Farklı duruşlar, özel yetenekler, teçhizatlar, tatmin edici bitirici hareketler falan derken alternatifli, insanı içine çeken ve bir an bile sıkmayan bir iş çıkarmış ortaya yapımcılar. Ayrıca gizlilik de öyle aman aman bir ekstrası olmasa da akarı kokarı olmadan rahat çalışıyor
++ Temiz ve minimal HUD ekranı. Gideceğimiz yönü rüzgarla, yan görev ve içerikleri de doğadaki hayvanlarla bulma olayı çok hoşuma gitti
++ Ana hikayesi öyle hiç görmediğimiz bambaşka bir şey göstermese de içine almayı başarıyor. Özellikle Jin'in samuraylık ilkeleri ve adayı kurtarmak için uyguladığı yöntemler arasında yaşadığı çelişkileri yansıtmayı iyi başarmışlar. Hatta gizlilikle birini öldürdüğümüz zaman veya gizliliğe yarayan bir teçhizatı ilk kullanışta bir anda flashback yaşayıp dayımızla olan sahnelerin ekrana gelmesi vurucu olmuş
++ Yan aktivitelerin çoğundan sıkılmadım. Zaten yeni bir yetenek veya önemli bir zırh veren Destansı görevler belki de ana hikaye görevlerinden bile daha akılda kalıcı. Karakter görevleri yine kendi içinde ne olup bittiğini merak ettiren ve Jin'in davasına destek olan arkadaşlarını daha derin kişiliklere dönüştüren hoş görevler. Civardaki sıradan yan görevlerin de içinde ilgi çekici olanları vardı. Collectible ya da ufak anlık etkileşim mantığında olanlardan da tilki ini bulmak dışında hiçbiri baydırmadı
++ Yetenek gelişimi ve oyuncuyu ödüllendirme sistemi oyunun ilk yarısında son derece eğlenceli ilerliyor
++ Fast Travel ve yükleme ekranları aşırı kısa. Herhalde hayatımda gördüğüm en kısa süren oyun GoT desem yanılmam
++ Toplanabilir eşyalar oyunda aşırı doğal görünüyor. Son yıllarda pek çok açık dünya yapımda collectible'lar, sırf oyuncular kaçırmasın diye böyle bi tuhaf, yapay görünüyor. Fakat GoT'da ara ara ufaktan parlamadıkları anlarda zerre belli olmuyor ki bu doğallık çok hoşuma gitti
++ At sürüşü aşırı rahat ve nerdeyse hiçbir engele takılmıyorsunuz. RDR2'den sonra açık ara en iyisi diyebilirim hatta. Özellikle son oynadığım yapım olan Forbidden West'te bu konuda çıldırdıktan sonra GoT beni öyle bi rahatlattı ki anlatamam...
++ Çevirisi zamanında çok konuşulmuş, ben fazla uzatmayacağım, beğendim
++ Flütle hava durumunu değiştirebilme dinamiğini sevdim. Oyunlarda hep olmasını istediğim ama nasıl eklenebileceğini bulamadığım bi şeydi. Yapımcılar evrene güzel adapte etmişler
++ Iki DLC'sini oldukça beğendim. Yeni mekanları ve düşman tipleri olsun, hikayesi olsun, farklı açık dünya etkinlikleri olsun içine çekmeyi başardı
Gelelim şimdi de oyunun beğenmediğim taraflarına :
-- Memory Leak. Her 1,5 saatte bir kapat-aç yapmazsam anlık takılmalar yani stuttering'ler artmaya başlıyor ve oyun keyfini ciddi baltalıyor. Burada pek yazan görmedim ama özellikle Steam ve Reddit'te bundan şikayetçi çok fazla yorum ve başlık vardı. Maalesef hala daha çözülebilmiş değil
-- Oyun tam anlamıyla Ubisoft formülüne sahip. Hani burada Ubisoft savunmuyorum ama aynı formülü onlar yapınca yerden yere vuruluyor, başka firmalar yapınca kimse ağzını bile açmıyor niyeyse. Ben zaten son 6-7 yıldır Ubi oyunlarıyla pek içli dışlı olmadığım aşırı rahatsız olmadım ama yine de böyle bi şey var sonuç olarak
-- Aksiyon anlarındaki animasyonlar bu kadar doğal ve tatmin ediciyken tırmanma mekaniklerini nasıl bu kadar kütük, kalas yapabildiniz anlamadım. Parkur anlarında sanki 15-20 yıl öncesine ait bir oyun oynuyormuşum gibi hissediyordum
-- Grafiklere iyi hoş dedim ama orada da şöyle bir durum var ki texture'lar adeta 10-15 yıl öncesinden kalma. Işıklandırma ve sanat tasarımı ile bunu çoğu yerde kapatmaya çalışmışlar ama kapatamadıkları yerlerde çok sırıtmış. Özellikle bundan önce Forbidden West'i bitirdiğim için ondan buna geçince fark daha da belli oluyordu
-- Sinematik sunum anlamında herhalde son yıllarda gördüğüm en yetersiz oyun olabilir. Evet bütçesinin diğer exc'lere göre az olduğunu biliyorum ama yine de bu durumu göz ardı edemedim. Çoğu sinematikte zaten bi motion capture yok, hatta hiçbir karakterin mimiği bile yok diye bütün konuşmaları uzak kameradan göstermişler sürekli. Üstelik sinematikleri hiçbir şekilde geçemiyor ya da ilerletemiyorsunuz
-- Yetenek gelişimi ve oyuncuyu ödüllendirme sistemi oyunun ikinci yarısında adeta duruyor. Eğer yan içerikleri de yaparak ilerlerseniz gerekli yetenek ve zırh upgrade'lerini erkenden ediniyorsunuz. Ondan sonra oyun size içerik olarak yeni hiçbir şey sunmuyor ve erken tekrara binmeye başlıyor (ta ki Iki adasına kadar)
-- Transmog sistemi (üzerinizde bulunan mevcut itemleri, herhangi başka bir item gibi gösterdiğiniz sistem). yok. Yani var ama yok. Oyunda pek çok farklı işlevi olan zırh seti var ve bazıları çok iyi özelliklere sahip olsa da görünüş olarak bana hitap etmiyorlar. Ama artık her oyunda olan, PC'ye de 2024 yılında getirilen bir yapıma niyeyse hala eklenmemiş bu özellik. En azından her zırh setinin kendi içinde var bu özelleştirme durumu. Yeni upgrade'ler ile her zırhın görünümü değişiyor ve istersek full geliştirilmiş bi zırhı hiç geliştirilmemiş görünüşüyle edinebiliyoruz ama o kadar yani
-- Ana hikaye görevlerinde ne oynanış ne de içerik olarak farklı hiçbir şey yapmıyorsunuz. Ben genelde önce olabildiğince yan görevlere bulaşıp en son ana görevlerden ilerlerim. GoT'da bazen ana görevde mi yan görevde mi olduğumu unuttuğum anlar oldu
-- Gün ve hava değişimleri biraz fazla hızlı gerçekleşiyor. Bunu değiştirmek için zaten flüt çalma dinamiği konulmuş ama çalmadığınız zamanlarda da yağmurlu bir havadan güneşli bir havaya geçiş veya geceden gündüze geçiş hiç abartmıyorum 5-10 saniye içinde olabiliyor
-- Bütün iç mekan tasarımları birbirinin neredeyse tamamen aynısı
-- Hayatımda ilk defa bir oyundaki karlı bir mekan beni sıktı. GoT 3 bölümden oluşuyor ve her bölümün kendi haritası var. 3.bölüm karlı bir haritaya sahip ve ilk 2 haritadan sonra orası o kadar basit ve etkileyicilikten uzak bir görselliğe sahip ki... Senaryosu da tam o haritaya geçtikten sonra bi tempo düşüşü yaşadığı ve ilk 2 bölümden sonra yeni hiçbir şey eklemediği için 3.partın ilk kısımları beni oyundan biraz soğutmuştu
İşte böyle. Dediğim gibi, Ghost of Tsushima beni gayet memnun etse de yorumlarda abartıldığı gibi bi 'masterpiece' falan olduğunu düşünmüyorum. Böyle düşünenlere saygım sonsuz çünkü samuraylık maalesef oyun dünyasında çok az gördüğümüz bir tema ve GoT bu temayı belki de en başarılı şekilde hayata geçiren yapımlardan biri olmuş. Puanım 82. Ghost of Yotei'yi de merakla bekliyorum. Sırada benim için de GOW Ragnarok var :)
-
Ben de 5 7 saat oynayıp daha sonra oynamak üzere rafa kaldırmıştım. Oynadığım kadarıyla beğendim ancak bu oyuna kusursuz, mükemmel vs dersek last of us falan ne, ya da rdr2.
Bu oyunların en az 2 gömlek aşağısında bir oyun olduğunu düşünüyorum.
Bu oyunda AC serisi gibi daha iyi ekipman peşinde koşma olayı var mı? Yoksa sadece yetenek ağacı falan mı geliştiriyoruz. Daha iyi ekipman, grind olayı varsa oyunu alma listemde ön sıraya çekebilirim.
-
ac gibi değil ama farklı özelliklerde zırhlar var onları bulup sonra geliştirebiliyorsun. nazarlık geliştiriyorsun. kılcıını geliştiriyorsun.
Bu oyunun tüm dlcleri ile hangi sürümünü almalıyım ps5 için?
store.playstation.comGhost of Tsushima YÖNETMENİN SÜRÜMÜhttps://store.playstation.com/tr-tr/concept/235227
Ayrıca plus ektra üyeliğinin içinde de mevcut hocam oyun 👍🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsar -- 4 Aralık 2024; 21:31:5 >
Yeni oyun çıkmadan öncekini tekrar bitireyim ve platin yapayım diyorum. Plat yapmak bu oyun için ne kadar zor?
Tamamdır sağolun hocam extradakini indiriyorum
Hocam oyunu yan görevleri yaparak bitirirseniz. Oyunun sonuna tilki mabedlerini bulmak kalır. Birkaç tane de gizli kupa var haritada çıkmayan onuda youtubedan konumuna bakarsanız çok kolay bir şekilde alırsınız.quote:
Orijinalden alıntı: Mericuls
Yeni oyun çıkmadan öncekini tekrar bitireyim ve platin yapayım diyorum. Plat yapmak bu oyun için ne kadar zor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz için.
-
Ghost of Tsushima: Legends'a dayanan bir anime serisini getirmek için Aniplex ile ortaklığımızı duyurmaktan çok mutluyuz. 2027 yılında gelecek.
We're very happy to announce our partnership with Aniplex to bring an anime series based on Ghost of Tsushima: Legends to @Crunchyroll
in 2027!!!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X